Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
Benim 20 onun 21 evet ikimizde okuyoruz.
Gidemeyeceğini dusundugunde cekinmeden sorunlar yaşatan birinden bu kadar cabuk emin olma derim.. Agziyla soylemis bir de..Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
kocan da olsa eldir.. elin parasına güvenip evlenme. anan baban sana para verirken gocunmaz iki gün sonra bir şey almak istersin kocanın zoruna gider. ben eşimle evlenmeye karar verdiğimizde onun işi vardı iyi de maaş alıyordu ben üni mezunuydum ama işe girmeden hayatta evlenmem dedim. 6 ay işe girmemi 6 ay da paramı ve kesemi toparlamamı bekledi. kendi paramı kazanıyorum kimseye müdanaam yok allaha şükür. sana da bunu tavsiye ederim.Sevgilimi işi var. Evlenmesek bile hem okuyup hem çalışacak. Aldığı para ev geçindirmeye yetiyor buna gğvenip bu yola çıktık
Oyy daha çok küçüksünüz.Benim 20 onun 21 evet ikimizde okuyoruz.
Hayatının en büyük hatası olur insanlar okul bitince zor iş buluyor ev geçindirmek maddi manevi kolay şey değilMerhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
Evlendiğimizde benim 1 sevgilimin 2 senesi kalmış olacakŞu an bitmedi de 2019 yazında bitecek mi okul
Ya da ne Zaman bitecek
Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
Benim 20 onun 21 evet ikimizde okuyoruz.
Bir de ilerde oturur ogrenciligimi gencligimi yasayamadim diye ağlarsın. Evlenince utusu çamaşırı bulasigi alış verişi yemegi ustune dersi nasil halledeceksin birinde mutlaka aksaklık olacak ve mutsuz olacaksin .Ben sana evde yardim ederim diyen erkege de sakin inanma yardim etse de senin istedigin gibi her ise kosmaz .
Peki sadece bir nişan yapılsa okul bitince evlilik düşünülse durum ne olur sizceKarşıyım bu durumlara.
Önce okulunuzu bitirin, evlilik bir yere kaçmıyor.
Yangından mal kaçırır gibi evlenmek nedir?
Hele ki "aileleri nasıl ikna ederiz" cümlesini dahi kurmamış ol...
Hele bir ayaklarının üzerinde dur, mesleğini edin.
Burada bu anlamda kaç tane konu var, pişmanlık içeren, keşkeler içeren...
BDV kısmını bir gez gör derim....
Denenmişi deneme hiç...
Önce okulun, sonra güzel bir iş, ondan sonra da evliliğini kurarsın.
Biz evlendikte ne oldu, başımıza kuş kondurmadılar emin ol....
Zaten şimdi bile böyle bir hayat yaşıyoruz. Benim en yakın arkadaşım o gezerse benle gezer. Öyle arkadaş ortamlarını pek sevmez zaten. Aileye bağlı biri. Evet fedakarlık konusunda haklısınız ama tüm o fedakarlıkların o sürecin yorgunluğu aynı yastığa baş koyunca geçmez mi ?? Ben geçeceğine inanıyorumEvlenen arkadaşım olmuştu, iki kişi, mutlu oldular ama çok fedakarlık yaptılar, biz iş için şehir değiştirdik, onlar aynı şehirde küçük işlerde çalışmak durumunda kaldılar, askerlik beklediler, biri kv evinde, aynı arkadaş grubu içinde biz yurtdışı tatilleri, kayak vb aktivitelere gittik çalışmaya başlayınca, onlar katılamadılar, son sınıfta evlendikleri için okul çok etkilenmedi. İkisi de mutlu, çocukları oldu. Bu hayattan ne beklediğinle alakalı, evlenince çıkayım saat 10'a kadar avm de gezeyim, dur bir de sinemaya gideyim olmaz genellikle, eve giriş saati işe gidiş saati gibidir, kırk yılda bir geç kalırsan sorun olmaz ama iki gün üst üste kavga sebebi oluverir. Bu disipline girmeye hazırsan ve karşındaki kişi de hazırsa yani arkadaşları gel içmeye gidelim dediğinde, eşim akşama yemek yapmıştır, yarın gidelim diyebilecek kafada biriyse evlilik yürür.
Ben onunla daha mutlu olacağımı düşünüyorum. Evliliğin sorumluluğunu kaldırabileceğimize ikimizde inanıyoruz. Evlilik kısıtlamak değil ki bence. Ev işi de yapılır gezilir de ders de çalışılır böyle düşünüyorumbi de anlamıyorum ben bu gençleri. evlenmekte ne halt var ki? gençliği doyasına yaşamak varken bir evin içine girmekte neden ısrarcılar? ben evlendiğimde 25 yaşındaydım, eşim görev gereği başka şehirde olmasaydı ve uzaktan ilişki yürütmek zorunda olmasaydık töbe evlenmezdik daha 3-4 sene. daha çok gezer daha çok hayatımı yaşardım. şimdi de eşimden razıyım bir kısıtlaması yok hayatımızı yaşıyoruz ama o kadar çok sorumluluk var ki çocuk iş ev bilmem ne bekarlıktaki bol vakitli olduğu gibi rahat olunmuyor. hep bi sıkıştırma hali her şeyi.. gençler bunu gerçekten anlamıyorlar. zamanın kıymeti elden gittiğinde anlaşılıyor ama o da geç oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?