Bir tanıdığım evlenmişti kocası öğretmendi,kızda öğretmenlikle ilgili bir bölüm okuyordu evlenince adam değişti ilk başta herşeye tamam vs , okulu bırakacaksın vs dedi kız boşandı okulunu bitirdi öğretmen oldu,aslında kız evlenmiyecekti biraz ailesinin yüzüne oldu,çok şükür şimdi mutlu.Peki sadece bir nişan yapılsa okul bitince evlilik düşünülse durum ne olur sizce
Onun zaten bir işi var benimde mezun olunca çalışacağım yer şuan için belli allah ne gösterir bilemem tabiki ama eğer ben iş bulamazsam bulana kadar o bana destek olur elinden geleni yapar. Maddi olarak zorlansak bile onun da işi olmadı diyelim bir şekilde zorluklara göğüs gerip beraber bir hayatı kazanmak istiyoruz.Buna cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Biz eşimle üniversite de öğrenciyken evlendik hemde okulun bitmesine çok varken. Ailelerimiz de evlenmemizi uygun gördü . Benim ailem üniversite de sevgilim olmasına sıcak bakmayınca bizde evlenelim sizde bizde rahat edelim dedik. Öncelikle söylemem gerek büyük sorumluluk büyük risk ama insan 19 20 yaşında mantığını bıraktığı için o deli kan derler ya bizimki de o hesap. Aileler konuştu belirtmek istiyorum kabullenmeleri hiç kolay olmadı çok fırtınalar esti çok üzüldük ve üzdük .herkes kendi çocuğu hiç evlenmemiş gibi maddi anlamda yardım etmeye karar verdi kira vs ev arkadaşlığı gibi düşünün ama tek şartları vardı okul bitinceye kadar okulu engelleyici çocuk vs yapmayın dediler tek isteğimiz var okuyun . Sağolsunlar okuttular düğünümüzü yaptılar ailemin hakkını yiyemem evime bana her yardımı karşı taraf bir yapıyorsa onlar bin yaptı.bir bayan olarak ilk yıl zorlandım ev eş yemek temizlik okul çok zor geçti ama hallettik bir şekilde . Öncelikle kumar gibi evlilik kötü gitme ihtimalide vardı gün geldi üstünden kalkamadım gün geldi çok eğlendik özellikle üniversite ortamında kimse karışmadan eşinle takılmak çok hoştu. Ama bana sorarsan ben o günlere dönsem yine aynı olaylar yaşansa EVlenmem. Evliliğim den pişman değilim ana herşey zamanında güzel. Özellikle bir bayan okulu bitince para kazanıp kendine harcamanın güzelliğini yaşamalı. Okul bitince bütün yardımlar kesildi hayatı en derinden yaşayarak öğreniyorsun olgunlaşıyorsun . Okul bitince iş bulma ev geçindirme kendi kendine yetebilmeye çalışmak hiç kolay olmadı. Yani herşey taşında zamanında güzel. Bence seni gerçekten seviyorsa ve sende seviyorsan okul bitinceye kadar bekleyebilirsiniz birbirinizi
Peki sadece bir nişan yapılsa okul bitince evlilik düşünülse durum ne olur sizce
Ben onunla daha mutlu olacağımı düşünüyorum. Evliliğin sorumluluğunu kaldırabileceğimize ikimizde inanıyoruz. Evlilik kısıtlamak değil ki bence. Ev işi de yapılır gezilir de ders de çalışılır böyle düşünüyorum
Dediğim gibi arkadaşlarım mutlu ama sorunlarını bana anlatırlar mı bilemiyorum, özendikleri şeyler oluyordur elbette misal ikisinin de ehliyeti yok, eşleri gerek yok diyormuş, ben araçla bırakınca keşke ben de kullansam dediğini biliyorum, bayramlarda memlekette görüşüyoruz, bir buçuk saat oturup kalkarlar, eşleri varsa tüm akşam otururlar. Küçük şeylerden vazgeçnek gerekiyor. Bu tarz evlilikte eşine biraz daha bağlı oluyorsun maddi manevi çünkü başka bir hayat tanımamış oluyorsun, kolay tarafları da çok, işi olan birinin düzenine dahil oluyorsun, baştan hayat kurmaya uğraşmak yok.Zaten şimdi bile böyle bir hayat yaşıyoruz. Benim en yakın arkadaşım o gezerse benle gezer. Öyle arkadaş ortamlarını pek sevmez zaten. Aileye bağlı biri. Evet fedakarlık konusunda haklısınız ama tüm o fedakarlıkların o sürecin yorgunluğu aynı yastığa baş koyunca geçmez mi ?? Ben geçeceğine inanıyorum
Onun zaten bir işi var benimde mezun olunca çalışacağım yer şuan için belli allah ne gösterir bilemem tabiki ama eğer ben iş bulamazsam bulana kadar o bana destek olur elinden geleni yapar. Maddi olarak zorlansak bile onun da işi olmadı diyelim bir şekilde zorluklara göğüs gerip beraber bir hayatı kazanmak istiyoruz.
Bir tanıdığım 19 yaşında okurken, staj yaptigi isyerinin sahibiyle evlendi düğün hediyesi ev ve arabaMerhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
burada 20 yillik evli olanlar yaziyor canim, sen daha hic bilmedigin bir dunya ile ilgili baya emin olabiliyorsun. Universitede evlilik teklifi aldim, sonra ayrildim. Hatta bir defa da ilk yilimda tanidigimiz bir aile bu tarz bir ziyarete geldi dehsete dustum. Aklimin ucundan gecmezdi sorumluluk almak. Mezun olduktan 3 yil sonra evlendim o bile erkenmis bence...Zaten şimdi bile böyle bir hayat yaşıyoruz. Benim en yakın arkadaşım o gezerse benle gezer. Öyle arkadaş ortamlarını pek sevmez zaten. Aileye bağlı biri. Evet fedakarlık konusunda haklısınız ama tüm o fedakarlıkların o sürecin yorgunluğu aynı yastığa baş koyunca geçmez mi ?? Ben geçeceğine inanıyorum
Hersey senin anne baba zmnin gibi mi :) benim annemde iki cocukla evli oldugu halde babami kac sene beklemek zorunda kalmis.. ve evet bunlarda ne var mi diyosun? Okulu bile bekleyemeyip evleneceksiniz ve askerlikte ne var mi diyosun ? Guldurme insaniBen askerliğin bu kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Annemle babam da evlendiğinde babam askerliğini yapmamıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?