Üniversite okurken evlenen var mı ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki sadece bir nişan yapılsa okul bitince evlilik düşünülse durum ne olur sizce
Bir tanıdığım evlenmişti kocası öğretmendi,kızda öğretmenlikle ilgili bir bölüm okuyordu evlenince adam değişti ilk başta herşeye tamam vs , okulu bırakacaksın vs dedi kız boşandı okulunu bitirdi öğretmen oldu,aslında kız evlenmiyecekti biraz ailesinin yüzüne oldu,çok şükür şimdi mutlu.

Bana kalırsa yüzük de takmayın işin içine aileler girince herşey bir an önce olsun istiyorlar.

Onun zaten bir işi var benimde mezun olunca çalışacağım yer şuan için belli allah ne gösterir bilemem tabiki ama eğer ben iş bulamazsam bulana kadar o bana destek olur elinden geleni yapar. Maddi olarak zorlansak bile onun da işi olmadı diyelim bir şekilde zorluklara göğüs gerip beraber bir hayatı kazanmak istiyoruz.

Peki sadece bir nişan yapılsa okul bitince evlilik düşünülse durum ne olur sizce

Hiç girmeyin o işlere.
Önce okul... buna odaklanın.
Karşınızdaki erkek dünyadaki son erkek değil.
Eğer okulunuzu beklemeye sabredemeyecek kadar evlilik derdi varsa (var demiyorum ama öyleyse) yol verin gitsin zaten.
Bir salim kafa ile okul bitsin, iş hayatına atılın.
Hala hayatınızdaysa zaten evlenirsiniz.
Bu acele neden?

Yapılmış yanlışları tekrar etmeyin.
Tek tavsiyem bu, ne siz ne aileniz üzülsün...

konuyu açarken yardım almak için açmamışsın zaten kendince bir karar vermişsin onanmak ihtiyacı içerisindesin. yanlışını sana göstermeye çalışıyoruz ama kafana koymuşsun bir kere. bizi dinlersen okulunu bitirmeden, eline ekmeğini almadan evlenme. 2 sene sonra yine buraya yandım diye konu açarsın. evliliğin ne olduğunu bilmiyorsun bilenleri dinlemeni tavsiye ederim. sen bir kadın olarak kendi gücünü eline almadan erkeğin boyunduruğu altına girersen çok pişman olursun benden söylemesi.

Dediğim gibi arkadaşlarım mutlu ama sorunlarını bana anlatırlar mı bilemiyorum, özendikleri şeyler oluyordur elbette misal ikisinin de ehliyeti yok, eşleri gerek yok diyormuş, ben araçla bırakınca keşke ben de kullansam dediğini biliyorum, bayramlarda memlekette görüşüyoruz, bir buçuk saat oturup kalkarlar, eşleri varsa tüm akşam otururlar. Küçük şeylerden vazgeçnek gerekiyor. Bu tarz evlilikte eşine biraz daha bağlı oluyorsun maddi manevi çünkü başka bir hayat tanımamış oluyorsun, kolay tarafları da çok, işi olan birinin düzenine dahil oluyorsun, baştan hayat kurmaya uğraşmak yok.

Erkek arkadaşımın okulu artık bitti, uzmanlığa hazırlanıyor ama yine de iyi denecek bir maaşı var. Ben çeviri yaptığım için okurken de iyi para kazanabilirim ama yine de evlenmeyi düşünmem. Şimdiden böyle bir sorumluluğun altına girmeye hiç gerek yok. Üstelik hiçbir zaman bana karşı olumsuz bir tavrı olmadı. Sizi kaybetmekten korktuğu için değişen birinin evlenip de bir şeyleri ''garantiye'' aldıktan sonra tekrar değişmeyeceği ne malum? Bence acele etmeyin, iyi giden bir ilişkiniz var madem gayet de bekleyebilirsiniz.

☺ Ne kadar güzel geliyor değil mi şimdi,
kötü günde de bir arada olmak,el ele herşeyin üstesinden gelmek,hayata karşı beraber mücadele etmek falan filan...

Öyle olmuyor işte.Bak burada senden büyük bir sürü kadın,erken diyor,bekle diyor,acele etme diyor.Bi bildikleri var değil mi ?

Özellikle erkekler daha geç olgunlaşiyor bilgine.Evlenince bir iki seneye dank edecek onada.Gezemedim,arkadaşlarımla takilamadim,hayatımı yasayamadim diye pişmanlık duyacak,ev sorumluluğu ağır gelecek,sonra sana yansıtacak.

Anladığım kadarıyla kafaya koymussunuz,ne dense boş,valla hayat sizin,evlenin kendiniz yaşayıp tecrübe edin.

Peri eli değmez. Geçicidir muhtemelen. Uzun vaadede eskiye döner. Yinede kararlıysan, çocuğun okuyor olması sorun. Nasıl geçineceksiniz? Baba parasıyla olacak işler değil bunlar. Senin okuman zor bir şey değil. Ha çalışmışsın ha okumuşsun. Aynı tempo. Ama birinin eve bakması gerekiyor.

Rahat mı gezemiyorsunuz
Ailen sevgili olayına mi karşı, neden evlilik hem de bu yaşta? Cinsellik yaşamak için mi nedir ben anlamadım

Ayrıca bu kadar işsiz nerde var acaba hangi ülke bu? Çocuğun okurken işi var senin işin şimdiden belli,bunca mezun işsiz ya salak ya da siz isviçreden bildiriyorsunuz

Ev geçindirecek kadar ne işinde çalışıyo tek maaşla,ev geçindirmekten ne anlıyosun sence ne kadara döner bi ev

İyi seneler konu sahibesi, pembe rüyalar tatlım!

Aklını başına al, sakın okul bitmeden evlenme çocuğum.Haa nişanlılık söz olabilir.O çok bağlayıcı değil.Ama evlilik başından sonuna hayatını değiştiren bir şey.
Ünide 4 senedir nişanlı olup son hafta ayrılanları gördüm.
4sene bambaşka insanlarla çıkıp son hafta hiç alakasız insanlarla evlilik yoluna girip 3ayda evlenen gördüm.

Sadece öğrenciyken doğum kontrol yöntemi uygulamak zorunda kalmamak için bile evlenmem!
Geçtim diğer dağ gibi sorunları.İstediğin kadar aşık ve sevecen bir kocan olsun yinede evlilik zor.En basiti düzenli kahvaltı yemek çamaşır ütü yapmaya mı heveslisin

Valla verdiğinizcevapları okuyorum ama bence coktan karar vermişsiniz gibi duruyor burdan. Evlenince sihirli değnek değimiyorilişkilere hatta daha da kötü oluyor. Ben evliliği erkeklerin silah gibi kullandığını düşünüyorum. Hah şimdi tapusunu aldım biraz zor gidersin deyip iyiiiiiice salıyorlar kendilerini. Ayrıca bir insanın 20 yaşında beklediği şeylerle 26 yaşında bekledikleri pek tabiidir ki aynı olmayacaktır.
Bir de yani üniversitede azıcık salaş takılmak vs varken hemen gelincilik mi oynayacaksınız? Yani finallerle boğusurken elti görümce derdi ile mi uğrasıcaksınız?
Hadi oldu diyelim eşiniz issiz kaldı, nasıl geçineceksiniz? Ailesinin durumu iyi olabilir ama kendini iyice garantiye almadan evlenilir mi? Rahatça sevişmek istiyor olabilirsiniz normaldir. Ama evlilik çooook başa bişey. Ben 32 de evlendim ama şu halime bakıyorum bazen, aksam eve gitmek zor geliyor. Eşim yardım etmesine rağmen bunalıyorum bazen onca sorumlulukla ki sizin bi de sınavlar odevler su bu.
Ne diyeyim, Allah hayırlısını versin. biz ne desek boş.

Ha bi de hep şunu derim. İlk başta birlikte bir hayat kurmak yerine önce iki ayrı hayat kurup sonra onları birleştirmek en sağlıklısı bence çünkü insan boyle tecrube kazanıyor hayatta. Şimdi eşimden ayrılsam ne yapacağımı da bilirim nerden başlayacagımı da. Bana zor gelmez baştan başlamak ama çoğu kadını korkutuyor çünkü daha kendi başlarına 'bir'ey olmadan 'biz' olmuşlar.
Ayrıca daha şimdiden o para kazanıyor evi geçindircek diye ona yaslanmak neden? Erkekler daha çabuk bunalır sorumluluktan evlilikten. Hele ki genç evlenen erkekler çok sık koparıyor kayışı tabiri caizse. Hayatta bişey yaşayamadım hissi hep oluyor onlarda. KK da ilk sayfadaki konuları okumanız yeterli. Ama dediğimiz gibi kararlar çoktan verilmiş. Bari adres yazın konunun sonuna da çeyreğimizi nereye yollayacağımızı bilelim.

Ah ah yaşlarınız o kadar küçük ki biz eşimle 17 yıldır beraberiz hiç ayrılmadık 15 yaşında aşık oldum eşime şu an 32 yim eşim de 35 ellerimizi hiç bırakmadık ama 28 yaşındaydım evlendiğimde esimde 31 düşün 13 yıl flört etmişiz yani ben de o da okuduk iş bulduk para kazandık ondan sonra evlendik şimdi oğlumuz var allah bağışlasın 21 aylık yani demem o ki gezin tozun vaktin tadını çıkarın henüz çok küçüksunuz hayat sizin sandığınız kadar pembe değil maalesef zorunluluk ve sorumluluklar var

Bir tanıdığım 19 yaşında okurken, staj yaptigi isyerinin sahibiyle evlendi düğün hediyesi ev ve araba yine de kizin ailesi izin vermedi, 1 sene sonra affetti o ayrı tabii

burada 20 yillik evli olanlar yaziyor canim, sen daha hic bilmedigin bir dunya ile ilgili baya emin olabiliyorsun. Universitede evlilik teklifi aldim, sonra ayrildim. Hatta bir defa da ilk yilimda tanidigimiz bir aile bu tarz bir ziyarete geldi dehsete dustum. Aklimin ucundan gecmezdi sorumluluk almak. Mezun olduktan 3 yil sonra evlendim o bile erkenmis bence...

Ama sen yasa ve gor diyorum o imzayi atar atmaz nasil her sey 180 derece degisiyor, at arabasi bal kabagina donusuyor

Ben askerliğin bu kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Annemle babam da evlendiğinde babam askerliğini yapmamıştı.
Hersey senin anne baba zmnin gibi mi :) benim annemde iki cocukla evli oldugu halde babami kac sene beklemek zorunda kalmis.. ve evet bunlarda ne var mi diyosun? Okulu bile bekleyemeyip evleneceksiniz ve askerlikte ne var mi diyosun ? Guldurme insani

Evlilik değil EvCilik olur o iş. Bence yapmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…