Buna özellikle yorum yapmak istedim. Bu ilişkinize has bir soru. Mutsuz evlilikler aynı yastıkla alakası yok, geçmiyor diyecek. Mutlu olanlar bi yastık yeter mutlu olmak için diyecek. Ben yeter diyenlerdenim. Üstelik okurken evlendim. Çok güzeldi. Gençliğini yaşa diyorlar ya, hakikaten evlenince çok güzel yaşadım. Hala yaşıyorum. Ama senin konun için bende olumsuz yorum yaptım. Çünkü ikinizinde okuma ayrıntısı vardı. Sevgilin evlenmeden garanti bir iş bulursa ve duygu değişimlerinin son bulduğundan eminsen devam et.Zaten şimdi bile böyle bir hayat yaşıyoruz. Benim en yakın arkadaşım o gezerse benle gezer. Öyle arkadaş ortamlarını pek sevmez zaten. Aileye bağlı biri. Evet fedakarlık konusunda haklısınız ama tüm o fedakarlıkların o sürecin yorgunluğu aynı yastığa baş koyunca geçmez mi ?? Ben geçeceğine inanıyorum
Ben onunla daha mutlu olacağımı düşünüyorum. Evliliğin sorumluluğunu kaldırabileceğimize ikimizde inanıyoruz. Evlilik kısıtlamak değil ki bence. Ev işi de yapılır gezilir de ders de çalışılır böyle düşünüyorum
Ben de yazacaktım acele etmemesini,mesajlarını okuyunca vazgeçtim.Tek dileğim şu anda,çocuklarım bana aynı taleple gelmesinler büyüdüklerinde.Evlilikte güzel,fakat vaktinde.☺ Ne kadar güzel geliyor değil mi şimdi,
kötü günde de bir arada olmak,el ele herşeyin üstesinden gelmek,hayata karşı beraber mücadele etmek falan filan...
Öyle olmuyor işte.Bak burada senden büyük bir sürü kadın,erken diyor,bekle diyor,acele etme diyor.Bi bildikleri var değil mi ?
Özellikle erkekler daha geç olgunlaşiyor bilgine.Evlenince bir iki seneye dank edecek onada.Gezemedim,arkadaşlarımla takilamadim,hayatımı yasayamadim diye pişmanlık duyacak,ev sorumluluğu ağır gelecek,sonra sana yansıtacak.
Anladığım kadarıyla kafaya koymussunuz,ne dense boş,valla hayat sizin,evlenin kendiniz yaşayıp tecrübe edin.
üniversite zamanları insanın dersleri dışında sorumluluğunun olmadığı. sadece kendine odaklanabildiği zamanları. neden bu zamanda evlenip evlilik sorumluluğu altına girmek istiyorsunuz ki.Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
Evlendiğimizde benim 1 sevgilimin 2 senesi kalmış olacak
Öpücük öpücük, öpücük ister epicik :) demiş atalarSana simdi anlatilanlar bos geliyor biz oyle olmayacagiz mutlu olacagiz diyorsun.Evlilik o kadar zor ki sadece opusup koklasmak degil yani filmlerdeki gibi algilama.Ailenin yerinde olmak istenezdim cok zor bi durum.Sevgilim calisiyor diyorsunda uni mezunu olmayan bi cocuga ne kadar maas veriyorlar merak ettim.
Hayaller toz pembe... gerçeklere dönün bence aceleniz ne?Ben onunla daha mutlu olacağımı düşünüyorum. Evliliğin sorumluluğunu kaldırabileceğimize ikimizde inanıyoruz. Evlilik kısıtlamak değil ki bence. Ev işi de yapılır gezilir de ders de çalışılır böyle düşünüyorum
Evlilik, baba evinden çıkıp eşinle kurduğun eve geçip sonrasında normal yaşamına devam etme değil. Herşeyin değişecek. Ayrıca kimseye birdenbire sihirli değnek değmez. İki gün sonra sevgilin "ama o benim annem idare et" dediğinde ne vizenr çalışabilirsin ne finale. Ben üniversite biter bitmez evlendim. Eğer üniversiteden hemen sonra evlenmemiş olsaydım çok daha iyi bir işe girebilirdim. Çünkü insanın kafası ister istemez meşgul oluyor, sınavına ödevine yeteri kadar ilgi gösteremiyor. Sen sınava çalışıcam dersin, kv arar misafirliğe gelmek ister. İki gün sonra adın, mezun olup da evlenseydin olur....Sevgilimin şuanda da bir işi var bir ev geçindirecek kadar kendine ait geliri var. Okurken de işine devam edecek. Burdan gelen parayla da geçinebilirz
Evlendiğinizde tekrar sizi cebinde olarak gidemez olarak düşünecek. Peki o zaman tekrar sorunlarınız çıkmayacak mı? Öğrencilik özellikle üniversite yetişkinliğe geçiş aşamasıdır. Hayatınız çok değişecek. Etrafınızdaki insanlar değişecek ve bu ikinizi de değiştirecek doğal olarak. Ben de üniversitedeyim evlenmeyi planladığım uzun zamandır beraber olduğum bir sevgilim var. Ona ne kadar güvensem de ikimiz de insanız. Üniversiteyi bitirdikten sonra geçireceğimiz değişimde birbirimize nasıl davranacağız nasıl uyum sağlayacağız bunları görüp sonra karar vermeyi düşünüyorum ben.Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?