Üniversite okurken evlenen var mı ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En büyük ve kötü örneğim annemle babam oldu.Üniversitedeyken evlenip çalışıp para yetiremediler 2 sene sonra da ben doğdum.Ben doğduktan sonra babam 23 yaşına gelince hem okulu bırakmış gitmek istememiş hem de annemi bırakıp okuldaki memur bir bayanla aldatmış annemi.Sonuç ben babannemde büyüdüm babam sevgilileriyle gezdi annem de babasının maaşıyla ayrı evde yaşayıp tekrar evlendi.Hayatları bitti ben de annesiz büyümek zorunda kaldım.Size gelecek olursak yani hayatınızı riske atmamanız hayrınıza olur.İş,okul kocadan çok çok daha önemli.

Buna özellikle yorum yapmak istedim. Bu ilişkinize has bir soru. Mutsuz evlilikler aynı yastıkla alakası yok, geçmiyor diyecek. Mutlu olanlar bi yastık yeter mutlu olmak için diyecek. Ben yeter diyenlerdenim. Üstelik okurken evlendim. Çok güzeldi. Gençliğini yaşa diyorlar ya, hakikaten evlenince çok güzel yaşadım. Hala yaşıyorum. Ama senin konun için bende olumsuz yorum yaptım. Çünkü ikinizinde okuma ayrıntısı vardı. Sevgilin evlenmeden garanti bir iş bulursa ve duygu değişimlerinin son bulduğundan eminsen devam et.

Sana simdi anlatilanlar bos geliyor biz oyle olmayacagiz mutlu olacagiz diyorsun.Evlilik o kadar zor ki sadece opusup koklasmak degil yani filmlerdeki gibi algilama.Ailenin yerinde olmak istenezdim cok zor bi durum.Sevgilim calisiyor diyorsunda uni mezunu olmayan bi cocuga ne kadar maas veriyorlar merak ettim.

o zaman bu konuyu neden açtın?

Ben de yazacaktım acele etmemesini,mesajlarını okuyunca vazgeçtim.Tek dileğim şu anda,çocuklarım bana aynı taleple gelmesinler büyüdüklerinde.Evlilikte güzel,fakat vaktinde.
Çünki ilk düğme yanlış iliklenirse,diğerleri de düzgün olmuyor.
Annem babam erken evlenmiş, onlara her baktığımda, yaşanmamış yılların hüznünü görüyorum.Halbuki seviyorlar birbirlerini.

üniversite zamanları insanın dersleri dışında sorumluluğunun olmadığı. sadece kendine odaklanabildiği zamanları. neden bu zamanda evlenip evlilik sorumluluğu altına girmek istiyorsunuz ki.

Öpücük öpücük, öpücük ister epicik :) demiş atalar

Hayaller toz pembe... gerçeklere dönün bence aceleniz ne?
26 yaşıma gireceğim sevgilim iş güç sahibi biri daha ben cesaret edemiyorum işim yok diye sizde ki cesaret mi desem delilik mi bilemedim..

okul bitmeden iş sahibi olmadan ne bu acele hem de geçmişte ailesi ve kendisiyle sıkıntılar yaşadığın biriyle?
rahat rahat gezip tozup bu kişiyi iyice tanımak varken ne gerek var evliliğe?

"Belki ilerde beni döverde"

Bunu sen yazmışsın ,çok değil yaklaşık bir ay öncesi...Şöyle bir konularına baktım da of of off diyorum.
Canına,hayatına kastin mi var senin? Ailenle mi sorunlarin var,sana işkence mi ediyorlar,evden kurtulmak mı istiyorsun ?
Böyle biriyle evlenince mutlu olacağından nasıl bu kadar eminsin ?

Lütfen,lütfen,lütfen yapma ! Bak hiç bir şeyim değilsin ama çok üzülüyorum senin yaşında böyle odun adamlar yüzünden hayatı kararan kızlarımıza.

Sevgilimin şuanda da bir işi var bir ev geçindirecek kadar kendine ait geliri var. Okurken de işine devam edecek. Burdan gelen parayla da geçinebilirz
Evlilik, baba evinden çıkıp eşinle kurduğun eve geçip sonrasında normal yaşamına devam etme değil. Herşeyin değişecek. Ayrıca kimseye birdenbire sihirli değnek değmez. İki gün sonra sevgilin "ama o benim annem idare et" dediğinde ne vizenr çalışabilirsin ne finale. Ben üniversite biter bitmez evlendim. Eğer üniversiteden hemen sonra evlenmemiş olsaydım çok daha iyi bir işe girebilirdim. Çünkü insanın kafası ister istemez meşgul oluyor, sınavına ödevine yeteri kadar ilgi gösteremiyor. Sen sınava çalışıcam dersin, kv arar misafirliğe gelmek ister. İki gün sonra adın, mezun olup da evlenseydin olur....

Evlendiğinizde tekrar sizi cebinde olarak gidemez olarak düşünecek. Peki o zaman tekrar sorunlarınız çıkmayacak mı? Öğrencilik özellikle üniversite yetişkinliğe geçiş aşamasıdır. Hayatınız çok değişecek. Etrafınızdaki insanlar değişecek ve bu ikinizi de değiştirecek doğal olarak. Ben de üniversitedeyim evlenmeyi planladığım uzun zamandır beraber olduğum bir sevgilim var. Ona ne kadar güvensem de ikimiz de insanız. Üniversiteyi bitirdikten sonra geçireceğimiz değişimde birbirimize nasıl davranacağız nasıl uyum sağlayacağız bunları görüp sonra karar vermeyi düşünüyorum ben.

Bir de kimseye peri eli değmez. İnsanlar değişirler ama değiştirilemezler. Yani başkasının isteğine göre olmaz o iş. Hele ki bir anda asla olmaz.

Sevgiliyken mükemmel olup sonra evlenince kaybetme korkusu bitip eşine eziyet edenlerin konularını her gün bdv'de okuyabilirsin. Ki sen görmüşsün de kaybetme korkusu olmayınca nasıl olduğunu. Evlenince o kat kat artmayacak mı?

Herkes yazmış zaten ama ben de acele etmeyin derim.

Okul varken evlendim ama eşimin maaşı iyi ve çok şükür geçinip gidiyoruz.

Bana kalırsa asla evlenmeyin okul bitmeden bana soracaksınız elbette sen niye evlendin diye ailevi bir çok problem ve gidecek yerim olmamasıydı. Mecburiyetler olmasa hayatımı yaşamaya devam ederdim.

Başlığı okudum yorumum KESINLIKLE HAYIR
konunu okudum yorumum derdin mi yok sacmalama su bdv nin haline bak allah askina
Nasil gecinicen napican
Ekmeğini eline al milletin kahrini çekme omur boyu
Bugun 180 donen yarin bi 180 daha döner hayatın cehennem olursa ne yapacaksın
HAYIR
HAYIR
HAYIR
nolur su bdv ye kulak ver

Ahh o pembe gözlükler...
Ne kadar geçici ve gerçek olmayan hayaller kurduruyor insana değil mi?
Her şeyin toz pembe olduğunu ve evlenince başka boyuta geçeceğinizi, ona sihirli bir elin değdiğini ya da değeceğini falan düşündürüyor insana...
Evdeki hesap işte...
Asla çarşıya uymaz.
Sonunda büyük bir pişmanlık yapacaksınız gibi duruyor..
Sana bir abla tavsiyesi. %100 çalışır ve asla pişmanlık duymazsın.
Bir erkek için asla kariyerinden vazgeçme. Köpek gibi sevsen de ölsen de önce sen, önce sen!

Bu acele niye okulunuzu bitirin mesleginizi elinize alin ondan sonra ayrica bu sekilde nasil gecineceksiniz

Konu sahibi, evlen çok güzel oluyor cevabını duymak için konu açmış gibisin aslında dil yormak manasız. Ama öncesinde çok farklı olan bir adamın bir anda değnek değmiş gibi değişmesi imkansız. Dediğine kulak ver, ben gitmezsin sanıyordum o yüzden kötü davrandım evlenince gidemezsin o yüzden evlenelim diyor gibi geldi bana şahsen. Ki demin önceki konularından dediğinin bu anlama çıktığını kesin görmüş oldum. Bunun kısa süreli bir değişiklik olup olmadığını görmek için çok zamana ihtiyaç var bence. Öyle koşa koşa evlenmenin alemi yok cinsellik için muhtemelen ya da düğün gibi şeylere özenmek sebebi... Okullar bitmeden hiç gerek yok. Benim 3.5 yıllık ilişkim var, üniversitenin ilk senesinde tanıştık bu sene bitiriyoruz, ayaklarım yere basmıyor aşktan başım dönüyor ama ben bile bu halde evlenmeyi düşünmüyorum, ki o beni hiç üzmedi şu zamana dek. Sen anladığım kadarıyla çokça üzülmüşsün, evlilikle onu elinde tutamazsın tam tersi onun avcuna girersin o peri masalın biter çook ağlarsın. Bunun dışında mükemmel ilişki üstüne okul dönemi evlenen insanlar bile çok sıkıntı yaşayabiliyor yüzlerce konu var burada. Umarım ailen şu an için kabul etmez. 20 yaşında daha ergenlik çağın bile bitmedi bilimsel olarak... Şu an 16-18 yaşında birinin evlenmesinden çok farklı değil senin yaptığın. Erkek arkadaşın için de aynı şey geçerli, yeterince olgun olmadığı çok belli eski konularından.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…