Üvey kızına yardım etmiyor

Kızıma tek bir laf etmedi o konuda hakkını alamam. Hepsini bana söyledi. Harçlığını da verdi. Üniversiteye soktu 15 bin ödedi artı özel yurda yerleşmesi için para verdi.
Seni annesi olarak genc kizin basina söyle bir ülkede yaninda göndermeyen adamin ne hakki olabilir yahu. Kizin kalacak yeri yok, nerde kaldi kizim, kimin yaninda uyudu

Kızınız daha önce sizinle mi yaşıyordu?
21 yaşında reşit ama o hala sizin çocuğunuz,bilmediği bir yere nerede kalacağı bile belli degilken elinde minik bir çantayla,kiyafetsiz gitmesi benim bile içime oturdu.
Yazık günah,kalacak yer ayarlayamasa nerede kalacak? B planı var mıydı ne bileyim cebinde otelde yada apartta kalacak parası,gidebileceği bir tanıdık yoksa ,kimsesiz gibi nasıl gönderdiniz? vicdan yoksunu sizin eşiniz ama siz nasıl yapabildiniz.
Yerinizde olsam büyük konuşmayı sevmiyorum ama resti çeker götürürdüm cocuğumu,yerleştirir döner yüzleşirdim eşimle ama bu şekilde yollayamazdım.
Ortalık kötü maalesef, umarım işi gücü rast gider Allah iyilerle karşılaştırır kızınızı.

Valla üniversiteye baslayan kızım var bu sene. İki gündür okula ben götürüp bir cafede bekleyip geri alıyorum. Çıkışta da okuldan sohbet edip yemek yiyip eve geliyoruz. Bu şehre yeni taşındık kendi gider mi gider tabi ama aklım kalacağına bir kafede kitap okurum. Yolu izi iyice öğrensin öyle bırakıcam haftaya. Bebek değil sonuçta sikayet de ediyor ama ben onu ne zorluklarla doğurdum. Zaten bundan sonra hayat mücadelesini kendi verip yuvadan uçacak. Üstelik yeni şehre taşındım diye isimden ayrıldım. Yeni isim de iki ay sonra başlayacak ama kızıma harçlık olsun istediğini benden istesin diye geçici ise başlıyorum haftaya. Yani demem o ki eşinizin suçu yok. Babası değil ama siz annesiniz. Bundan seneler önce üniversiteye giderken de babam otobusle götürüp beni yurda yerleştirip elindeki tüm parayı avucuma sayıp ne olur ne olmaz diye bir gece otogarda sabahlamisti belki bir sorun olur diye beklemişti. Eşinizde suç aramayın. O çocuğu siz götürüp yerlestirecektiniz. Gerekirse bir işe girip çocuğunuza valiz alacaktiniz. Kendi sorumsuzlugunu eşinize yuklemeyin. Kusura bakmayın ama evladiniza uzuldum

Allah razı olsun.

Canım yanlış anlama ama benimde 2. Evliliğim ortak bebeğimizde var 11 aylık ilk evliliğimden 11 yaşında da bir kızım var biz evlenirken bütün şartları konuştuk ben kızıma çok düşkünüm ona hamileyken ayrılmıştım tek başıma büyüttüm kızımı o yüzden herşeyden önce kızım gelir eşimle bunları konuşup evlendik zaten önce kızımın rızasını aldım öyle bu yola çıktım.. çok şükür eşimle kızım iyi anlaşır onunla ilgili bütün kararları ben alırım kimseye de kızımı ezdirmem kaşını bile karartamaz kimse ona eşimin ailesi de kızıma karşı hassasiyetimi bilir.
Yani aslında burda sizin çocuğunuza tavrınız önemli sen demekki çocuk konusunda çok pasif kalmışsın aman evliliğim bozulmasın diyenlerdensin saygı duyuyorum tabi ama herkes bir tarafa evlat bi tarafa ya...
Yanlış anlama niyetim seni yargılamak üzmek değil sadece biraz güçlü durman lazımdı bu zamana kadar yani ne demek izin vermiyor benim evladım söz konusuysa kimseden izin almam.. Bak ben kızımı büyütürken çok zorlu yollardan geçtim elhamdülillah Rabbim o gücü verdi bana eşimde ailesi de bunu bilirler..
Kızıma karşı en ufak bi haksızlık veya başka bişey yapılsa arkama bile bakmam alır çocuklarımı yeniden sıfırdan başlarım o izlenimi hep verdim eşime...
Sen en başta o izlenimi vericektin evladım için dünyayı yakarım ya ne bileyim hakkınızda hayırlısı olsun

Koruyup kollayamayacginiz cocugu niye aliyorsunuz anlamıyorum. Bu kiz 21 yasinda ama yasadigi ilk olay bu degildir. Neden babasina yollamadiniz cocugu? Babasi nerde? Suna bak 1 valiz bile esirgeniyor okuyan cocuktan

Bide guya Adam cocuga hep iyi davranmis. Kim bilir ne suratlar asildi Yeni bi ihtiyac alindiginda sofrasa otturdugunda evin esyasini kullandiginda.
Bu konu Beni cok Gerdi, inanilmaz sinirliyin.

Kizsiz kalirim s....ksiz kalmam demis kadin resmen. Cok daha beterini söylerimde neyse....

Neden korkuyorsunuz. Polis var savcı var bu ülkede. Hele bir el kaldırsın anında polisi ararsınız 155 imdat. Sonra polis gelir darp raporu alıp adama da uzaklaştırma çıkarıp evden kovarsiniz. Baro ücretsiz avukat veriyor zaten dava süresince de tedbir nafaka bağlanır hem size hem çocuğa. Ardindan da bir maddi tazminat yanına. Ondan sonra da bosanip nafaka ile hayatınızı yasarsiniz. Bir de ise girersiniz. Siz annesiniz güclusunuz. Sizi sındirmis bu adam ama kaplan gibi olun. Ağlamayın da sakın. Guclu olun ki haddini bilsin

Iyi niyetiniz sagduyunuz ne güzel, ama sizce bi Anne istese kizinin yaninda olmazmiydi. Ki bide meslegi ögretmenlik yapacak diplomasi varmis. Istememis iste.

21 yaşında bir genç kızı bi bilinmezliğe mi yolladınız? Ve burada kendinizi acındırıyorsunuz.

Annelik çoğu zaman kendini feda etmektir. Kızınıza eşlik etmek için neden eşinizden izin istiyorsunuz? En fazla ne olabilirdi kızınızla gitseydiniz? Kocanın yeri dolar ama evlat gitti mi onun yeri dolmaz, aklınızı başınıza alın.

Iyi niyetiniz sagduyunuz ne güzel, ama sizce bi Anne istese kizinin yaninda olmazmiydi. Ki bide meslegi ögretmenlik yapacak diplomasi varmis. Istememis iste.

Temizlik işleri yapıp 2 çocuk büyüten kadın tanıyorum, burda yazmışımdır kadın o kadar yoksuldu ki kmlerce yolu her gün yürüyordu işe gitmek için. Yine de çocuklarını büyüttü bir şekilde, 2si de çok güzel okudu, çocuğunu büyütmeye niyeti olan sıkıntıya katlanıyor ama bir şekilde başarıyor. İsteyen yapıyor kardeşim, geriye kalan her şey bahane. Haa bir halt yedin evlendin madem çocuğunu ezdirme. Haydi adama açıktan diklenemedin kenara para koyarsın, çocuğuna harcarsın. Çocuğun bir bavulu bile yok, bir bavul kaç para Allah aşkına en kötü kartla alınır ödenir. Yazık o gariban kıza çok acıdım şu an kimsesiz kalmış resmen güya anası var ama kocanın peşine yapışmış gitmiş.

Son düzenleme:
Siz şimdi 21 yaşında genç kızı bilinmezligemi yolladiniz? Kalacak yeri ayarlanmadimi? Benmi yanlış anladim

Siz şimdi 21 yaşında genç kızı bilinmezligemi yolladiniz? Kalacak yeri ayarlanmadimi? Benmi yanlış anladim
Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.

Insallah bu kiz okur güzel bir meslegi isi olur, anasinida bir daha arayip sormaz.
Genc kiz ya, birakilir mi tek basina. Gerci daha evin icindeki adamdan koruyamamis, disardaki kötülüklerden mi koruyacak

Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.

Harika Anne, süper anne, masallah Sana. Alkis alalim ne olur kizina kiyafet bile gönderemeyen Su anneye

Zaten kesin ispatlamadan maddi destek sağlamam.
Ama ispatlasın kesinlikle desteğimi veririm.

Anne zaten baştan ofsayt, kızını ezdirmişte ezdirmiş. Kendini saydırmamış daha ilerisi yok saydırmış.
Kızı dinlesek ne yaraları vardır.

Anneyi cok elestiririm ama olan olmuş. Kız ezilmiş.
Tu kaka yapmak çözüm sağlayamayacak.

Bende kimsenin destegi olmadan bu hayatta biseyler yaptım. Çok iyi bi eşim var, iyi ki karşıma çıktı, iyi ki evlendim, iyi ki böyle bi adamdan çocuklarım oldu. Rabbim sonsuzlugunda en ferah yerlerde en iyi yerlerde sevindirsin eşimi. Şimdi maddi olarak destek verebildiğim kadar kızlarımıza destek veriyorum.

Ya bilmiyorum kıza çok etkilendim.
Üvey babası evde bile huzur vermiyordur kıza.

Konu sahibinin yerine koyuyorum kendimi, kızımı okula yazdırmaya göndermeyecek yapacaklarımı tahmin bile edemiyorum.

Ben çocuklarım olsun diye cok ugrastim hikayemi bilenler biliyor. Ogluma gene kaldığımda eşimle birbirimize söz verdik, zor bu gebelik geçirdim.
Hangimize bişey olursa asla evlenmicez üvey anne baba eline cocuk asla birakmayacağız diye.
Sonra süpriz bi evladim daha oldu. Oglum ve kizim var.
Esimde uvey anne ilgisiz baba elinde büyüdüğü için boyle konular olunca cevremizde rastladigimiz bu evlatlarimiza destek oluyoruz.

Elinde parası varsa zaten kendisi valiz alabilir? Valiz olmasa büyük spor çantası tarzı çanta alabilir. Çok tutarsız, saçma şeyler yazıyorsunuz.

Birde bu kız çocuğu, bunun çamaşırı pedi ıvır zıvırı daha fazla, iki poşetle mi gitti çocuk?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…