- 3 Ekim 2023
- 17
- -55
- 1
- 42
- Konu Sahibi cemredurulmaz
-
Yok. Babası hiç bir zaman destek olmadı. 3 aylıkken ayrıldık. Öz babasını hiç tanımıyorum.Kendi babasıyla görüşüyor mu diye sormuştum ben ama.
Seni annesi olarak genc kizin basina söyle bir ülkede yaninda göndermeyen adamin ne hakki olabilir yahu. Kizin kalacak yeri yok, nerde kaldi kizim, kimin yaninda uyuduKızıma tek bir laf etmedi o konuda hakkını alamam. Hepsini bana söyledi. Harçlığını da verdi. Üniversiteye soktu 15 bin ödedi artı özel yurda yerleşmesi için para verdi.
Valla üniversiteye baslayan kızım var bu sene. İki gündür okula ben götürüp bir cafede bekleyip geri alıyorum. Çıkışta da okuldan sohbet edip yemek yiyip eve geliyoruz. Bu şehre yeni taşındık kendi gider mi gider tabi ama aklım kalacağına bir kafede kitap okurum. Yolu izi iyice öğrensin öyle bırakıcam haftaya. Bebek değil sonuçta sikayet de ediyor ama ben onu ne zorluklarla doğurdum. Zaten bundan sonra hayat mücadelesini kendi verip yuvadan uçacak. Üstelik yeni şehre taşındım diye isimden ayrıldım. Yeni isim de iki ay sonra başlayacak ama kızıma harçlık olsun istediğini benden istesin diye geçici ise başlıyorum haftaya. Yani demem o ki eşinizin suçu yok. Babası değil ama siz annesiniz. Bundan seneler önce üniversiteye giderken de babam otobusle götürüp beni yurda yerleştirip elindeki tüm parayı avucuma sayıp ne olur ne olmaz diye bir gece otogarda sabahlamisti belki bir sorun olur diye beklemişti. Eşinizde suç aramayın. O çocuğu siz götürüp yerlestirecektiniz. Gerekirse bir işe girip çocuğunuza valiz alacaktiniz. Kendi sorumsuzlugunu eşinize yuklemeyin. Kusura bakmayın ama evladiniza uzuldumMerhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Valizi eşime al demiştim 5 ay önce. Annemden alırım dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım
Allah razı olsun.Çok yakınım 2 cocugu ile bosandi. Bekar bir adamla evlendi. Çocuklarını adama devamlı ezdirdi.
2 tane de 2. Evliliginden evlatlari oldu.
Olan ilk evliligindeki cocuklarına oldu.
Siz bu sekilde kendinizi savunmaz ve çocuğunuzu ezdirir iseniz. Vah ki o güzel kızımıza.
O yavru oralarda tek başına gönderilir mi Allah aşkına ya.
Millet sahipsiz cocuk bekliyor üniversite ortamında.
Evladınız çok değerli bunu sakın unutmayın.
Ne ortamlara düşürülüyor sizin haberiniz yok galiba…
Kızınıza acil bir durumda yol parası, harçlık, acil ihtiyaç destek sağlarım.
O adama yalvaracağına hiç konuşma bile.
Ya hiç tanımadığım bir evlada benim içim yandı.
Yazıklar olsun eşinize umarım hayat kızınıza yaptıklarını katmerli yaşatır kendisine.
Bi evladın boynu böyle bükülmemeli.
Söz veriyorum. Kızınızın yanına gitmek için biletinizi ben alıcam.
Siz ara ara mutlaka gidin yanına.
Ya ben kız çok çocuklarına çok içleniyorum.
Şurda açılan aklı başında konuların hepsinde hiç hak etmeyecek kadınlar neler yaşıyor.
Birleşerek ayakta kalacak isek birleşicez.
Buraya yazmamın sebebi özelden maddi konular yasak diye biliyorum.
Ve lütfen bir eksiği var ise bana istediğiniz zaman özeden yazın.
Allahım ya sen büyüksün yazıp yazıp siliyorum bazı şeyleri.
Koruyup kollayamayacginiz cocugu niye aliyorsunuz anlamıyorum. Bu kiz 21 yasinda ama yasadigi ilk olay bu degildir. Neden babasina yollamadiniz cocugu? Babasi nerde? Suna bak 1 valiz bile esirgeniyor okuyan cocuktan
Neden korkuyorsunuz. Polis var savcı var bu ülkede. Hele bir el kaldırsın anında polisi ararsınız 155 imdat. Sonra polis gelir darp raporu alıp adama da uzaklaştırma çıkarıp evden kovarsiniz. Baro ücretsiz avukat veriyor zaten dava süresince de tedbir nafaka bağlanır hem size hem çocuğa. Ardindan da bir maddi tazminat yanına. Ondan sonra da bosanip nafaka ile hayatınızı yasarsiniz. Bir de ise girersiniz. Siz annesiniz güclusunuz. Sizi sındirmis bu adam ama kaplan gibi olun. Ağlamayın da sakın. Guclu olun ki haddini bilsinÇok teşekkür ederim. Şimdi eski valizi tamir ettim. Eksik parçaları aldım. Eşimin işten gelmesini bekliyorum. Hiç el kaldırmadı bana. Ama ben korkuyorum. Çocuklarım şimdiye kadar hiç kavga ettiğimi vaya ağladığımı görmediler. Bu gün ne olacak bilmiyorum korkuyorum
Iyi niyetiniz sagduyunuz ne güzel, ama sizce bi Anne istese kizinin yaninda olmazmiydi. Ki bide meslegi ögretmenlik yapacak diplomasi varmis. Istememis iste.Çok yakınım 2 cocugu ile bosandi. Bekar bir adamla evlendi. Çocuklarını adama devamlı ezdirdi.
2 tane de 2. Evliliginden evlatlari oldu.
Olan ilk evliligindeki cocuklarına oldu.
Siz bu sekilde kendinizi savunmaz ve çocuğunuzu ezdirir iseniz. Vah ki o güzel kızımıza.
O yavru oralarda tek başına gönderilir mi Allah aşkına ya.
Millet sahipsiz cocuk bekliyor üniversite ortamında.
Evladınız çok değerli bunu sakın unutmayın.
Ne ortamlara düşürülüyor sizin haberiniz yok galiba…
Kızınıza acil bir durumda yol parası, harçlık, acil ihtiyaç destek sağlarım.
O adama yalvaracağına hiç konuşma bile.
Ya hiç tanımadığım bir evlada benim içim yandı.
Yazıklar olsun eşinize umarım hayat kızınıza yaptıklarını katmerli yaşatır kendisine.
Bi evladın boynu böyle bükülmemeli.
Söz veriyorum. Kızınızın yanına gitmek için biletinizi ben alıcam.
Siz ara ara mutlaka gidin yanına.
Ya ben kız çok çocuklarına çok içleniyorum.
Şurda açılan aklı başında konuların hepsinde hiç hak etmeyecek kadınlar neler yaşıyor.
Birleşerek ayakta kalacak isek birleşicez.
Buraya yazmamın sebebi özelden maddi konular yasak diye biliyorum.
Ve lütfen bir eksiği var ise bana istediğiniz zaman özeden yazın.
Allahım ya sen büyüksün yazıp yazıp siliyorum bazı şeyleri.
21 yaşında bir genç kızı bi bilinmezliğe mi yolladınız? Ve burada kendinizi acındırıyorsunuz.Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım
Iyi niyetiniz sagduyunuz ne güzel, ama sizce bi Anne istese kizinin yaninda olmazmiydi. Ki bide meslegi ögretmenlik yapacak diplomasi varmis. Istememis iste.
Siz şimdi 21 yaşında genç kızı bilinmezligemi yolladiniz? Kalacak yeri ayarlanmadimi? Benmi yanlış anladimMerhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.Siz şimdi 21 yaşında genç kızı bilinmezligemi yolladiniz? Kalacak yeri ayarlanmadimi? Benmi yanlış anladim
Temizlik işleri yapıp 2 çocuk büyüten kadın tanıyorum, burda yazmışımdır kadın o kadar yoksuldu ki kmlerce yolu her gün yürüyordu işe gitmek için. Yine de çocuklarını büyüttü bir şekilde, 2si de çok güzel okudu, çocuğunu büyütmeye niyeti olan sıkıntıya katlanıyor ama bir şekilde başarıyor. İsteyen yapıyor kardeşim, geriye kalan her şey bahane. Haa bir halt yedin evlendin madem çocuğunu ezdirme. Haydi adama açıktan diklenemedin kenara para koyarsın, çocuğuna harcarsın. Çocuğun bir bavulu bile yok, bir bavul kaç para Allah aşkına en kötü kartla alınır ödenir. Yazık o gariban kıza çok acıdım şu an kimsesiz kalmış resmen güya anası var ama kocanın peşine yapışmış gitmiş.
Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.
Zaten kesin ispatlamadan maddi destek sağlamam.Iyi niyetiniz sagduyunuz ne güzel, ama sizce bi Anne istese kizinin yaninda olmazmiydi. Ki bide meslegi ögretmenlik yapacak diplomasi varmis. Istememis iste.
Yerleşti özel yurda. Ben telefondan hallettim hepsini. Elinde parasıda var. Ben tüm biriktirdiklerimi verdim eşimde verdi harçlık. Ama bakmam bundan sonra demesi. Ve şimdi bir bavul alıp gönderecek eşime muhtaç kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?