Üvey kızına yardım etmiyor

Adam bir rezil, biri çocuğuma böyle davransa Allah var gırtlağına bıçağı dayarım çocuğumla da giderim.

Bana da yalan geldi, adam valiz için parar vermemiş yurt parası mı verecek .. bence kız ortada kalmış şekilde şu an.

Benim abim de ikinci evliliği kadının 17 yaşında kazık kadar oğlu var. Zaten evlenirken çocuğu şart koşmuş.
Kadının maaşı var evden çalışıyor.
Ama parası ni eve harcamıyor. Oğlunun geleceği için birikim yapıyormuş.
Abim herr hafta 500 tl harçlık veriyor.
Ve çocuk her konuşmanın içinde öyle itici geliyor ki.
Abimin ödü kopuyor birsey soylememden kadın alınır diye.
Abimle ortak bir evi sattik. Çocuk onda bile karışıyor. Abim gülüyor aman kadın kırılmasın diye.
Demek ki
Cocugunu saydıran anne varken
Çocuğuna kendi bile sahip çıkamayan anne de var.

Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.

Basta kalacak yeri belli degil diye valizsiz yolluyorsunuz elinde valizle dolaşmasin diye herhalde. Simdi de dün gidip ayni gün yerleşmiş, parasi da verilmişmiş filan.

Ya ben velayeti hep anne alsin diyorum ama boyle sacma sapan seyler yapilacaksa babaya yollasinlar. Benide cok sinirlendirdi bu konu.
Adam konu sahibini calistirmiyor, cebine para da koymuyor ne diye bu hayata var olan cocugunu dahil edip bide yenisini yapiyosun.

Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.

Kızıma tek bir laf etmedi o konuda hakkını alamam. Hepsini bana söyledi. Harçlığını da verdi. Üniversiteye soktu 15 bin ödedi artı özel yurda yerleşmesi için para verdi.
Hangi şehirden hangi şehire gitti bu çocuk

Öz babalari biraz seslerini yükseltse cocuklarimiza ki emegi coktur esimin ortaya noluyoooo diye bi girisim var, Millet Elin herifine ezdiriyor.

Koca kız gider dediği yere koca kadın niye gidemiyorsunuz?

Bilmediği, yurdun çıkmadığı bir yere çocuğunuzu nasıl gönderirsiniz tek başınıza?

Kocanız ne yapabilir en fazla?
Kavga edersiniz şu bu...
Ayrılırsınız en fazla.
Ama kendi ayaklarınızın üzerinde durursunuz 40lı yaşlardaki birisi olarak.

Ama o kızınız yarın bir gün yanlış insanlarla karşılaştığında yanlış işlere karışırsa kim sorumlu olacak?

Siz.

Kocanız merhametsiz ancak siz de merhametsizsiniz.

Ne rezil bir insansin sen, Anne olacaksin birde öyle mi. O cocuk bunu kac yildir cekiyor, kac yildir varken yokluk yasiyor. Kari olup Anne olamayan bir rezalet

Toplumda 2.kere nasıl boşanır dedirtmemek için hepsi....

Oysa ki kafa yapısı, olaylara karşı tepkileri değişmediği sürece 3.koca da olsa 4.koca da olsa aynı olacak.

Sizinle neredeyse aynı durum yaşayan komşum kızı ünv sınavına girdiği yıl boşandı. Adamın zulmüne o kadar dayanabildi. Evlilikten sonra edinilmiş maldan kalan payla kızını okutuyor.

Üzgünüm ama hata sizde, kızınızın babasından nafaka almalıydınız ki halâ geç değil, öğrenci olduğu için dava açıp nafaka alabilir. Ayrıca kızınızın masraflarını reddettiği anda resti çekmeliydiniz şimdiki kocanıza, ya ben çalışacağım ya sen bu kıza yardım edeceksin ya da boşanacağız diye. Şu saatten sonra ancak oturup ağlarsınız, başka hiçbir işe yaramaz. O kızcağız da sadece yetim değil bildiğiniz öksüz de kalmış şekilde dik durup kendini kurtarmaya çalışır. Allah sonsuz şefkatiyle yardımcısı olsun yavrucuğun ama sizin pasifliğinizin hiçbir savunması yok. Ayıbınız utancınız ve üzüntünüzle yaşamaya devam edin

Gencecik kızın yasadiklarina bakın o kadar tepki sonrası yok özel yurt yok cart yok curt diye kocanizi aklamışsınız bu kadar iyi bir "üvey baba" neyine dertlenip konu açtınız???!
Adam kızınızı istemiyor,sizi çalıştırmıyor evde söz hakkınız yok evladınızı ünv okuyor bahanesiyle kedi gibi sokağa atmışsınız yanında gitmek şöyle dursun adam ağzınizi bile actirmamiş,hep diyorum evladınız varken koşa koşa kocaya varmayin işiniz varken adamların insafına kalmayın koca bulunur bakın siz ikinciyi bulmuşsunuz ama giden evlat bir daha bulunmaz. . .

Çok sinirleniyorum böyle konular okuyunca yada duyunca.
Kızınıza Valiz alacak paranız yoksa koşa koşa ikinci kez evlenmek yerine bir işe girseydiniz. Elin adamın karşısında kızınızı ezik durumuşa düşürmüşsünüz. Kendinizi o role zaten sokmuşsunuz ama kızınızı bari korusaydınız. Ne demek karımı yollamam kendi gitsin. Ay çıldırcam.
Üvey kızına sahip çıkmayan biri var evet ama öz kızına sahip çıkmamış anne-babada var ortada
Üveye gelene kadar ohooo
Sizin gibi annesi olduğu için çok şansız kızınız.
Oda yetmemiş tabii ona bir tanede kardeş yapmak için geç kalmamışsınız. Oda babasını pek severmiş… vay be.
Çok şey yazmak istiyorum ama ne siz anlarsınız ne ben anlatabilirim. Bari anneyim diye dolanmayın ortada.

kızınız hiç yaz boyunca çalışıp kendi harçlığını çıkarmadı mı? anne baba ayrı olduğu için yurt da çıkardı ona kyk yurdu özelde kalmasına gerek kalmazdı. kyk bursu almıyor mu? benim anne baba memur arkadaşlarıma bu yüzden çıkıyordu. kızınız neden babasından nafaka almadı da bu adamın rline baktı? düşünüyorum da böyle bir ailem olsa 1 gün bakmadım yüzlerine. şimdi kız meslek sahibi olacak ya hemen boşanma konusu. aynısını arkadaşım yaşadı 50 yaşına geldi annesi tabii koca arayacak yaşı geçti. hemen boşandı kızım da kızım demeyye başladı.

Yok. Babası hiç bir zaman destek olmadı. 3 aylıkken ayrıldık. Öz babasını hiç tanımıyorum.
Öz babasını nasıl hiç tanımıyorsunuz anlamadım. Kızınız mı babasını hiç tanımadı? Nafaka neden almıyorsunuz çocuk için?
Cemre hanım önce dediniz ki gidecek yeri belli değil şimdi diyorsunuz ki gitmeden ayarladık. Üzgünüm ama daha valiz bile almayan eşiniz sanmıyorum ki özel yurt ayarlasın ve parasını versin. Siz dediniz yurt arayacağı için büyük valizle gitmesin diye eşiniz söylemiş. Siz bile eliniz, diliniz titreyerek para istiyormuşsunuz. Kızı muhtemelen KYK yedekler için yerleşmesi için gönderdiniz. Yurtta misafirhanede yedekten asa geçene kadar orda burda kalacak kızcağız gibi hissediyorum. Umarım doğru söylüyorsunuzdur.
Ayrıca güçlü durun eşinizin karşısında. Korktuğunuzu belli etmeyin. Ve bir an önce iş bulup çalışın, o kıza sahip çıkın! Kocanız hayır derse de dinlemeyin, kızınıza harçlık göndermek için, onu eline bakmak istemediğiniz için çalışmak istediğinizi belirtin. Doğurmakla bitmiyor malesef iş. O çocuk mezun olana kadar bakmakla yükümlüsünüz.

ortak çocuğunuz da böyle bir babayı hak etmiyor, zannetmem ki onla ilişkisi çok sağlıklı olsun. olan ilk evliliğinizden olan kızınıza olmuş.. ne diyim ki.. bu zamana kadar bakıp büyüttüğümün de hesabını yapmış demek, gitti diye kar saydı. anne olarak kafa tutup zorla da mı en azından asgari ihtiyaçlarını göremiyorsunuz? adam hadi el de ya siz??? o kız zerre öfkelenmez o adama ama sizin yapmadığınızı unutur mu?

2 sene sonra inşallah kızım üniversiteli olacak.
Bırakın tek başına yollamayi onunla o şehire yerleşmeyi düşünüyoruz.
Büyük sorumsuzluk kızınıza çok üzüldüm.
Umarım kendi hayatini kurar ayakları üzerinde durur.
Üvey babaya muhtaç olmadan yaşar.
Size çok kızdım ikinci evlilik,eşin öz çocuğu olayına hiç girmiyorum benim en hassas olduğum konu.
İsterse 10 kocam olsun kızıma değişmem herkesi tırnağına kurban ederim.
Kocayı bukurum kızımın bu zamanını yarınını bir daha bulamam bu kafadayim.
İnşallah biran önce aklınızı başınıza alırsınız def edin su herifi.

Benim üniversitede bir arkadssim vardı kız nasıl cicek nasil narin. Üvey baba ile büyümüş anne pasif. Hatta markete gidiyorduk yurttan birileri korna çalmıştı laf atarak. kız zangır zangır titremesi korkmustu. Böyle bisi istemeye çekinir arada duygusal sinir krizi gecirir içinde biriktirip biriktirip aglardi Başarılı bir kız ama ihmal edilmiş. Ailesi gelmedi bakmaya bile kendi yerlesti. İçki sigara yok hiç erkek tanımamış öyle tatlı bir kız. Dersleri cok iyi hatta bize konu anlatirdi. Yazık kızın montu yoktu istemeye cekinirdi parası bitse. İşte o kız birinci sene sonunda içkiye sigaraya başladı. Pic bir çocuk vardı sevgi görünce bağlandı. Çocukla hadtasonu kalmaya başladı.derslere hiç gitmedi. Okul uzadı tabi hepsinden kaldı. Sonra hamile kaldı bir de çocuk aldırdı. Okulu bıraktı. Hepsi iki sene içinde oldu. Ailesi durumu öğrendi bırak gel okulu evde kal dediler sadece okumak yok sana. Kız intihar etti. Son anda kurtarmışlar ama noldu sonra bilmiyorum. Baba ortada yoktu zaten. Ama öyle tatlı öyle masum öyle akıllı bir kızdı ki böyle kaydı hayatı göz göre göre.

Evet ek basvuruda bekliyor kyk için. Dediğim gibi ağustosta öğretmenlik yapmak için eşimden gizli kursa gidip sertifika aldım. Dikiş kursuna gidiyorum diye. Ayrıca ben evden Dikiş yapıyorum ama bu fiyatlarla yetişmiyor. Beni çok yanlış anladılar. Ben kimseden maddi destek istemiyorum. Biriktirdiğim paranın hepsini verdim tabi ki kızım için Biriktirdiğim. Onun dışında özel sağlık sigortası yaptım. Rahatsızlığı oldu özel hastaneye götürdüm. Kendi paramla, evde Dikiş yaptığım para ile. Yurt çıkmazsa ev tutmak zorunda kalacağım. Tek oda kira+emlak+depozito. 15 bin yapar. Eşim 5 bine ev tutmaz.

Gerçekten takdire şayan bi insansınız eşinizle ilgili söyledikleriniz çok güzel çok etkilendim. Gerçekten bende öyleyim eşime o kadar dua ediyorum ki iyiki Allah onu karşıma çıkardı gerçekten çok zor bi hayat yaşadım yaralarım çok fazlaydı şimdi ise eşimle her uyandığım güne şükrediyorum bütün çektiklerimin ödülü gibi elhamdülillah
Herşeyden önce kızıma baba oldu üvey kelimesi bile o kadar çirkin ki kızımı gözünden sakınıyor benim hassasiyetimi bildiği için hep temkinli kızım konusunda Allah ondan razı olsun benim kızıma öz babasının yapmadığı şeyleri yaptı hiçbişeyini eksik etmez hasta olsa direk özele götürür okul ihtiyaçlarını bile en ince ayrıntısına kadar düşünür.. Kızım zaten baba diyor eşime çok seviyo...
Ya diyorum ya doğurmakla afedersiniz peydahlamakla anne baba olunmuyor gerçekten Rabbim merhametli insanlarla karşılaştırsın..
Konu sahibinin kızına da çok üzüldüm keşke elimizden bişey gelse ben annesiz babasız büyüdüm sahipsizliğin ne olduğunu çok iyi bilirim Rabbim baksın o yavrucağın yüzüne

Malesef zaten dikişten kazandığınız parayla çocuk okutmanızın imkanı yok. Sizin en azından asgari ücret kazanabileceğiniz bir iş lazım. Bu kız eve çıkamaz zaten kiralar bu durumdayken ve henüz ev arkadaşı bulacak tanıdığı olmadan. Ya devlet yurdunda kalacak ya da özel yurtta.
Hanımefendi şuan her şey o kadar pahalı ki. Ben şu zamanda öğrenci olan çocuklara çok üzülüyorum. Hep bi maddiyat düşünmek zorundalar çünkü ne verilen kredi veya burs bir şeye yeter ne de ailenin verdiği. Kaldı ki aile içinde zor şehir dışında çocuk okutmak. Anlıyorum siz bir şeyler için çabalamışsınız ama yetmemiş gördüğünüz gibi. Gerekirse kasiyer olarak bir işe başlayın kazandığınız parayı kızlarınız için harcayın. Bakın üniversitede her türlü insanla karşılaşacak bu kız. Sevgiyi, ilgiyi, parayı yanlış yerlerde aramaya çalışırsa kurtaramazsınız. Etraf şuan kurtlar sofrası. Kızınız hanım hanımcıkta olsa saçma sapan insanlar karşısına çıkıp azıcık ilgi, sevgi, para gösterse yönelebilir. Çünkü içindeki eksiklikleri kapatmaya çalışacak bu kız. Kızınıza sahip çıkın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…