Uygun mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adamin yasam tarzi icin uygun mu diye soruluyor. Bazi uyeler uygun diyor. Modernligi birakin, ahlaksizliktan baska sey degil diye uygun diyenlere cevap geliyor. Adamin yasam tarzi ahlaksizliksa bu bunu normal bulanlari da kapsamaz mi?

Mini etek giyen bir kadin vardi ahlaksizlik bu desem mini etek giyilmesini normal bulan insanlari kapsiyor cunku?

Bu arada ben de adamin yaptigini uygun bulmuyorum. Ben yapmam diyorum. Benim hos bulmadığım fikir isteyip fikir verenlere saydırilmasiydi ki ortaya deyince sorun yokmuş, bence problem yok.
Mesaji da rapor falan etmedim, onu da ortaya belirteyim.

Müdürüm cümlenin başında "Bırakın modernliği" hitabı ile direkt üyeleri işaret ederek söylüyor, ondan sonra da adamın yaptığına ahlaksızlık diyor. E dolaylı olarak biri tersi bir fikir belirtmiş olsa, modernlik ayağı çeken, ahlaksızlığa göz yuman, aklayan gibi üzerine geliyor bu cümle o hitaptan sonra.

Ben de dolaylı olarak ahlaksızlıkla etiketlendiğimi çıkarırım gayet o hitapla beraber. Konu uzamasın diye yorum yapmayacaktım ama, ben de o cümleleri nasıl algıladığımı paylaşmak istedim. Sadece bibi ve kudra değil yani.

Ya o değilde madem ahlaksızlık senin için ve bunda netsin konuyu neden açtın?
Modernliği bırakın diye komut vereceksen uygun mu değil mi diye niye sordun?
Ayrıca madem senin için uygun değil dert bunun neresinde?

Bu konunun amacı tam olarak nedir?
Bu tarz bir konuda herkesin doğrusu kendine.
birileri bunu hoş karşılamıyor diye, herkese göre yanlış olmak zorunda değil.
Hoşgören yapar, hoşgörmeyen yapmaz. Kimse kimseyi yaptığı veya yapmadığı için yargılama hakkına sahip değil.

Benim de aklima cok yatmadi ama baga ne. Belki herkes adama saydirsin, kendi ici rahatlasin istedi. Fikir almak icin konu acip fikir verenlere cikismak makul degil cunku. Vardir bir bildigi deyip gecmek lazim.

Konunun amacı yok.
Kendisi uygun bulmadığı davranışı paylaşmak istemiş. Fikir almak değil.
Adamın hakkı hüsnü olmasının önemi olmadığı gibi konunun amacının da bir önemi yok.

Konunun amacı yok.
Kendisi uygun bulmadığı davranışı paylaşmak istemiş. Fikir almak değil.
Adamın hakkı hüsnü olmasının önemi olmadığı gibi konunun amacının da bir önemi yok.
Bdv de yapılan paylaşımların genelde insanların dertlerini paylaşıp fikir alma amacı olduğunu sanıyordum. Yanılıyormuşum demekki.

Modernligi birakin simdi. Ahlaksizliktan baska bir sey degil bu.

Anne yan odada. Sevgilinle sevisiyorsun. Sabah dus sonrasi anneye selam veriyorsun. Mesela hani.

Nesi uygun?

Baska mekan mi kalmadi birlikte vakit gecirecek?
Bence de modernliği bırakmalıyız, çok katıldım size.
insanlara önce fikirlerini sorup, sonra fırça atmalıyız. Cunku neden modern olup iletişim kurmaya çalışalım?
fikir veren insanları da etiketlemeliyiz, cunku neden modern olup, saygı duyalım?
Modernlik kötü, ahlaksız bir şey.

konuya dönersek geleneksel aile yapısına sahip bir çok insan evlerinde koloni halinde yaşıyor ve bölünerek çoğalmıyorsa sevişiyorlar. Modern olmakla alakası yok, şartlar ve kimin neyi kabul edip etmediği ile alakalı.
Ben etmezdim, siz etmezdiniz, bizi ilgilendiren bir durum yok demekki.
Edenler var, o da onların bileceği iş.

Kızınız eve sevgilisini getirip kalabilir mi? Meraktan soruyorum. Hani evi boşaltırım demişsiniz ya. Kızınız sevgilisi ile gelse de yapar mısınız mesela

Modernliği bırakın Mune.

Hoş mu mesela?

Kızınız eve sevgilisini getirip kalabilir mi? Meraktan soruyorum. Hani evi boşaltırım demişsiniz ya. Kızınız sevgilisi ile gelse de yapar mısınız mesela

Konu kadın erkek ayrımcılığı değil burda bence, bambaşka bir durum

Ben kızım olsa da kabul etmem, oğlum olsa da kabul etmem, hiç fark etmez çünkü uygunsuz ve acaip bir durum

E başka konularda herhangi bi kadına o..pu falan yazınca banlıyosunuz gayet. Bize denmeyen kelime hakaret olmuyor mu? Ayrıca burada konudaki adam gibi davranan birini de kapsıyor o aklaksız ifadesi. Siz taraflı yaklaşıyorsunuz bana göre aynı mesajlardan çıkardığımız anlam farklı olabilir o yüzden.

Ben kızım olsa da kabul etmem, oğlum olsa da kabul etmem, hiç fark etmez çünkü uygunsuz ve acaip bir durum
Bence de ya. Çok genişçe değil mi? Oğlum ya da kızım eve birini getirecek, ben de evi boşaltacağım. Niye? Rahat sevişsin diye. Ya da yakınlaşsın diye. Evlerden ırak

Oğlunun sevgilisinin eve gelmesini normal karşılayan birçok ailenin söz konusu kızı olunca tam tersi tavırda olacağını düşünüyorum.
Burada da yazıldıysa bile gözümden kaçmış, hiç sevgilim ailemle yaşadığım eve geldi, beraber kaldık diye yorum okumadım. Daha çok gidilip kalınmış sevgili evinde.

Bizim toplumun belli bir kesimi için gayet kız,erkek evlat ayrımı yapılacak bir konu esasında.

Ben nedense birşeyleri ima etsem çat cat banlaniyorum ama burda aynı fikirde olanların ne ahlaksızlikları kaldı ne genislikleri ne acayiplikleri neyse ya

Kızım ya da oğlum farketmez sevgilisi gelsin yemeğimi yesin sohbet etsin ödev yapsınlar sonra da bassın gitsin evine

Hanımlar siz neden bu durumu kv ile yaşayanlarla bir tuttunuz ki? Kv ile yaşayanlar için böyle şeyler son derece rutin. Onların seks hayatı da rutin. Konuda bahsedilen örnekte ise belli ki bir sevgililik var. Daha evli değil insanlar. Belki de ilk sevişmeden bahsediyoruz burada? İlk birliktelik, beraber ilk romantik gece olacak. Liseli öğrenci olsa anlarım. Koskoca adam bir ev ya da otel ayarlayamıyor mu da anasının yan odasına getiriyor kızı? Yani şimdi bu hoş bişey mi? Ahlak kısmından ziyade ince olmayan, kaba, saçma sapan bir fikir bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…