Uzun Zamandan Sonra Katlanan Sorunlar

Sevgili Koalina, nerdeyse üç sene olacak bu konularda bir adım ileri gidemediniz eşinle. Bunda elbette en büyük suç eşinin, henüz evlilik sorumluluğu ve bilimcini kavrayamamış gibi görünüyor. Yani bu erkeklerde vardır biraz , akıl edemezler bizim gibi ama eşinin durumu daha farklı sanki anneci gibi fazla düşkün gibi. Bilmiyorum sonu nereye varır bu durumlarınızın.

Eşim zaten benden bir şey beklemiyormuş, ailesi nerede isterse orada kalırmış zaten burada odaları olduğu için isterlerse kalabilirlermiş. Ben annemle çıkıp gezebilirmişim, illa kalmam gerekmezmiş, onlar organizasyonu halledermiş.

Koalina mutlu değilsin malum, ne yapmayı düşünüyorsun?

İleri gitmeyi geçtim, geri gitmesek bari. Sinirlerim zıpladı gerçekten ve eşime ailesi taşınırken (mayıs ayında olacağı kesinleşti) onlarla birlikte gitmesini söyledim.

Acaba basiretiniz falan mi baglandi hazir herkes toplanmisken haftasonu bir cinnet herseyi cozer

Koalina mutlu değilsin malum, ne yapmayı düşünüyorsun?

Annem zaten senede 1 kere 3 gün gelen bir kadın. Babam daha evime gelmedi bile, hoş evim diyebileceğim bir yer de yok ama. ANnem buradayken bir şey yokmuş gibi davranıp o gittiğinde hazır kayınvalidemler de buradayken konuşmayı ve oğullarını alıp gitmelerini söylemeyi düşünüyorum. Belli ki bu abuk sabuk hareketleri son bulmayacak.

Yani boşanmayı kesinleştirdin kafanda.
Peki eşin ne diyor bu duruma? Söylemişsin ona galiba?

İleri gitmeyi geçtim, geri gitmesek bari. Sinirlerim zıpladı gerçekten ve eşime ailesi taşınırken (mayıs ayında olacağı kesinleşti) onlarla birlikte gitmesini söyledim.

ben sana bu konunun başından beri yüz verme diyorum.

ama sen de başından beri evden taşındıktan sonraya kadar şans vericem diyorsun.

bu kararın seni mutlu etmeyeceğini düşünüyorum bu sebeple, umarım iyi düşünmüşsündür.
pişman olacağın bir şey yapma,
şans vermek istiyorsan ver.

Konu olan organizasyon kimin evinde? Senin... Ama esine gore o ev anne babasinin, tabii ki gelirler... Ogrenmedi ogrenemeyecek.

Birsey diyeyim mi, anneni al sabahtan cik, bir yerlere git, bir gecelik kalabiliyorsan kal. Annenle her saniyeni doya doya gecir. Kendisi her an annesiyle dipdibe oldugu halde doyamiyor, iki gunlugune sen nasil doyacaksin. Gerci sahsen ben evimde yoksam, birileri de evimde organizasyon yaparsa nasil rahat olurum bilmem. Olmam sanirim sinir olurum. Off ben daraldim burada...

Bu ilişkide hırçın bir dinamik yok ki, esas sorun en başından beri rolantide olmaları, bas gaza yok, iletişim ilerlemiyor. Dev bir kaplumbağa çökmüş sanki bu ilişkiye. Konu sahibi sabır küpü gibi, bu kadar sabra ya filozof olunur ya deli. Allah yardımcıları olsun. Tekrar söylüyorum "FAZLA FEDAKARLIK FAZLA VEFASIZLIK GETİRİYOR..." Her şeye he dememek lazım hem de en başından sıkı tutmak, hayatla ilgili kararları başkalarına bırakmamak aman o incinmesin, bu kırılmasın, şuna ayıp olmasın diyerek. Aksi takdirde örselenen sadece kendimiz oluyoruz...
Koalina

Hiç takma Koalina, kulağının üzerine yat. Arayıp sorarlarsa, geçiştir. Çok istiyorsa, pastayı böreği çöreği kocan yapsın. Senin emeğinle anasına kardeşine doğum günü yapmaktan yılmadı resmen.
Eğer gitmen gerekirse de misafir gibi git. Evinde asla yaptırma. Gerekirse o gün anneni al, bir alışveriş merkezine git, sabah erkenden çık evden, arayan soran olursa da dışarıdayız falan dersin.
Biraz kendi işlerini görsünler.
Ay ben sinirlendim senin yerine :)

Merhaba Koalina

Bu evlilik seni çok yıprattı. Sabırlıymışın vesselam.. Fakat kendinden daha fazla taviz verme. Annene babana herşeyi anlat arkamda durun de. Ve onun ailesinide çağırıp problemlerinizi konuşun rahatsız olduğun şeyleri anlat, 2 yıldır yüzün gülmedi üzülüyorum

Bu konunu henuz yenı gordum
gelmedıgın surecte senı cok merak ettım ama telefondanda senı rahatsız etmek hıc ıstemedım.
aılesıne sasırdım
sana bunu nasıl yaparlar esınede saskınım
Son durumlar neler acaba aılesı artık kendı evlerıne cıkma zahmetınde bulundular mı?

Bütün cevapları okudum sonrasında neler oldu merak ettim, Ve saygıdeger kayınvalıden acaba bılıyormu oğluşunun sizi hırpaladıgını.
Bence sen baska bırıyle evlı olsaydın cok el ustunde tutulurdun dıyebılecegım tek sey bu

Aklına gelmem yeter:)
Son durumlar çok farklı değil, yine darallardayım bu ara. Ailesi araba aldı ama evi içindeki kapı camları takılmadı diye hala bekliyorlar. Yüksek ihtimalle yazın ipler kopacak çünkü eşim hala beklemede. Bizim mobilyalar da yapılıyor hatta bitmek üzere. Annesinin yanında dedim, ee bizimkiler de yapıldı nasıl olacak, adam getirir yakında dedim. Senin yüzünden oldu, git diye direttin acele ettin dedi, annesi de gülüp gitti.
Anneme de çıtlattım, il dışı tayinler açılıyor her an gelebilirim diye. Bir şey demedi o da, ciddi olmadığımı falan düşündü.
Babasını bilmem ama annesi biliyor bu hırpalama olayını.

Koalina, sabır taşı olsa çatlar valla. İpler iyi dayanmış. Hayatta herkesi düşünerek mutlu olamayız. Risk almazsak mutlu olamayız. Keşke yaşadığımız dünya pespembe, etrafımızdaki insanlarda daha düşünceli olsalar. Deveye diken ile başlayan bir laf var ya... Gerisini getirmeyim. Konularını okuyan her üyle ile hemfikirimdir diye düşünüyorum (istisnalar olabilir) sen evliliğin boyunca hep karşı tarafı düşündün, olma ama ya olma bu kadar iyi olma ki kıymetini bilsinler :) Bu kadar sessiz kalan bir eş insanı çileden çıkartır.

Annen için ne kadar zor bi durum ustelık yanındada degıl aklı hep sende kalıyordur.
Esının ne demek ıstedıgını anlamadım gıt dıye dırettın acele ettın ne demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…