- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
Şaka gibi bir gün daha geçiriyorum.
Kaynanamın doğum günü hafta sonu. Annem de hafta sonu geliyor 3 günlüğüne, biletini ara tatilde almıştık aylar oldu. Alırken de kaynanamın doğum günü hiç aklıma bile gelmedi. Hoş gelseydi de anneme "yok o hafta sonu gelme" demezdim, saçma bir doğum günü için. Eşime de eğer kutlanacaksa ailesinin yanına gitmesini, hafta sonu da kalabileceğini annemin bunu dert etmeyeceğini söyledim. İnat gibi tutmuş onları çağırmış gelin diye. Neden çağırdın, annem var dedim; bizde kalmazlar dedi. Yahu bizde kalmayacaklarsa neden sen çağırıyorsun, kimde kalacaklarsa o çağırır dedim cevap yok. Görümcem de doğum günü sizde mi olacak diyince bilmiyorum diyebilmiş sadece. Şimdi ben 3 günümü annemle mi geçireyim bunlarla mı uğraşayım. Bu kadar saygısızlık olmaz artık ya.
Eşim zaten benden bir şey beklemiyormuş, ailesi nerede isterse orada kalırmış zaten burada odaları olduğu için isterlerse kalabilirlermiş. Ben annemle çıkıp gezebilirmişim, illa kalmam gerekmezmiş, onlar organizasyonu halledermiş.koalina eski yorumlarında da hatırlıyorum, eşimin ailesinde tüm özel günler kutlanır demiştin.
ancak bu özel günler hep sana patlıyordu nedense.
gerçekten de amma dertli özel gün sevdasıymış bu.
senin yerinde olsam kv yi veya görümceyi kendim arar, annemin uzun zaman sonra gelmesi sebebiyle kendimin organizasyon yapamayacağımı, hatta yapılan organizasyona bile katılıp katılamayacağımın belli olmadığını, isterlerse erteleyebileceklerini yoksa kendilerinin organize etmesini, benim kırılmayacağımı söyler.
bu seferlik de böyle oldu, derdim...
Koalina mutlu değilsin malum, ne yapmayı düşünüyorsun?Eşim zaten benden bir şey beklemiyormuş, ailesi nerede isterse orada kalırmış zaten burada odaları olduğu için isterlerse kalabilirlermiş. Ben annemle çıkıp gezebilirmişim, illa kalmam gerekmezmiş, onlar organizasyonu halledermiş.
İleri gitmeyi geçtim, geri gitmesek bari. Sinirlerim zıpladı gerçekten ve eşime ailesi taşınırken (mayıs ayında olacağı kesinleşti) onlarla birlikte gitmesini söyledim.Sevgili Koalina, nerdeyse üç sene olacak bu konularda bir adım ileri gidemediniz eşinle. Bunda elbette en büyük suç eşinin, henüz evlilik sorumluluğu ve bilimcini kavrayamamış gibi görünüyor. Yani bu erkeklerde vardır biraz , akıl edemezler bizim gibi ama eşinin durumu daha farklı sanki anneci gibi fazla düşkün gibi. Bilmiyorum sonu nereye varır bu durumlarınızın.
Acaba basiretiniz falan mi baglandi hazir herkes toplanmisken haftasonu bir cinnet herseyi cozer
Koalina mutlu değilsin malum, ne yapmayı düşünüyorsun?
Yani boşanmayı kesinleştirdin kafanda.Annem zaten senede 1 kere 3 gün gelen bir kadın. Babam daha evime gelmedi bile, hoş evim diyebileceğim bir yer de yok ama. ANnem buradayken bir şey yokmuş gibi davranıp o gittiğinde hazır kayınvalidemler de buradayken konuşmayı ve oğullarını alıp gitmelerini söylemeyi düşünüyorum. Belli ki bu abuk sabuk hareketleri son bulmayacak.
İleri gitmeyi geçtim, geri gitmesek bari. Sinirlerim zıpladı gerçekten ve eşime ailesi taşınırken (mayıs ayında olacağı kesinleşti) onlarla birlikte gitmesini söyledim.
Eşim zaten benden bir şey beklemiyormuş, ailesi nerede isterse orada kalırmış zaten burada odaları olduğu için isterlerse kalabilirlermiş. Ben annemle çıkıp gezebilirmişim, illa kalmam gerekmezmiş, onlar organizasyonu halledermiş.
Bu ilişkide hırçın bir dinamik yok ki, esas sorun en başından beri rolantide olmaları, bas gaza yok, iletişim ilerlemiyor. Dev bir kaplumbağa çökmüş sanki bu ilişkiye. Konu sahibi sabır küpü gibi, bu kadar sabra ya filozof olunur ya deli. Allah yardımcıları olsun. Tekrar söylüyorum "FAZLA FEDAKARLIK FAZLA VEFASIZLIK GETİRİYOR..." Her şeye he dememek lazım hem de en başından sıkı tutmak, hayatla ilgili kararları başkalarına bırakmamak aman o incinmesin, bu kırılmasın, şuna ayıp olmasın diyerek. Aksi takdirde örselenen sadece kendimiz oluyoruz...Ben her ilişkinin dinamiğinin ayrı olduğunu düşünürüm. yani kimi sakin, kimi tutkulu, kimi böyle hırçın olur ilişkilerin. Ayrılacağınızı düşünmüyorum. Hatta herşeye rağmen sizin özverili olduğunuzu düşündüm. Hala doğum günü için hazırlık yapmışsınız. Ama eşiniz gitmiş.
Hiç takma Koalina, kulağının üzerine yat. Arayıp sorarlarsa, geçiştir. Çok istiyorsa, pastayı böreği çöreği kocan yapsın. Senin emeğinle anasına kardeşine doğum günü yapmaktan yılmadı resmen.Şaka gibi bir gün daha geçiriyorum.
Kaynanamın doğum günü hafta sonu. Annem de hafta sonu geliyor 3 günlüğüne, biletini ara tatilde almıştık aylar oldu. Alırken de kaynanamın doğum günü hiç aklıma bile gelmedi. Hoş gelseydi de anneme "yok o hafta sonu gelme" demezdim, saçma bir doğum günü için. Eşime de eğer kutlanacaksa ailesinin yanına gitmesini, hafta sonu da kalabileceğini annemin bunu dert etmeyeceğini söyledim. İnat gibi tutmuş onları çağırmış gelin diye. Neden çağırdın, annem var dedim; bizde kalmazlar dedi. Yahu bizde kalmayacaklarsa neden sen çağırıyorsun, kimde kalacaklarsa o çağırır dedim cevap yok. Görümcem de doğum günü sizde mi olacak diyince bilmiyorum diyebilmiş sadece. Şimdi ben 3 günümü annemle mi geçireyim bunlarla mı uğraşayım. Bu kadar saygısızlık olmaz artık ya.
Bu konunu henuz yenı gordum
gelmedıgın surecte senı cok merak ettım ama telefondanda senı rahatsız etmek hıc ıstemedım.
aılesıne sasırdım
sana bunu nasıl yaparlar esınede saskınım
Son durumlar neler acaba aılesı artık kendı evlerıne cıkma zahmetınde bulundular mı?
Aklına gelmem yeter:)Bütün cevapları okudum sonrasında neler oldu merak ettim, Ve saygıdeger kayınvalıden acaba bılıyormu oğluşunun sizi hırpaladıgını.
Bence sen baska bırıyle evlı olsaydın cok el ustunde tutulurdun dıyebılecegım tek sey bu
Senin yüzünden oldu, git diye direttin acele ettin dedi
Annen için ne kadar zor bi durum ustelık yanındada degıl aklı hep sende kalıyordur.Aklına gelmem yeter:)
Son durumlar çok farklı değil, yine darallardayım bu ara. Ailesi araba aldı ama evi içindeki kapı camları takılmadı diye hala bekliyorlar. Yüksek ihtimalle yazın ipler kopacak çünkü eşim hala beklemede. Bizim mobilyalar da yapılıyor hatta bitmek üzere. Annesinin yanında dedim, ee bizimkiler de yapıldı nasıl olacak, adam getirir yakında dedim. Senin yüzünden oldu, git diye direttin acele ettin dedi, annesi de gülüp gitti.
Anneme de çıtlattım, il dışı tayinler açılıyor her an gelebilirim diye. Bir şey demedi o da, ciddi olmadığımı falan düşündü.
Babasını bilmem ama annesi biliyor bu hırpalama olayını.
diyorum baska da bir sey demiyorum. Bu adamda empatinin "e"si yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?