eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama bize hiç yardım etmiyorlar...etselerde yok denecek kadar az ..aradabir oğluma harçlık vs.gibi
kendi ailem de zengin ,kardeşimi özel okullarda özel yurtlarda okuturken,bana gelince
'' sen artık evlendin kocan baksın biz veremeyiz'' diyorlar...kaynanam aşırı sıkı biri, çalışın kendiniz geçinin diyor...yada kendi annenler versin diyor.
kısacası iki tarafta zengin ama biri diyor o versin öteki diyor o versin.. sonuçta kimse vermiyor biz arada kaldık...kocamın maaşı çok az kıt kanaat geçiniyoruz...psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.. bu yüzden kendimden utanıyorum.
bugün kendi annemle kavga ettik.kardeşime yağdırıyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz dedim.''yok edemeyiz sana ''zor ödüyoruz kardeşinin okulunu sana kardeşinin okulu bitince sonra ederiz diyor..SONRA ne demek ?ben gençliğimde görmedikten sonra yaşlanınca parayı ne yapayım..oğlumun şimdi okul masrafları ihtiyaçları var.ben çalışmıyorum eşimin kuş kadar maaşıylayız dedim.umursamadı.sinir krizi geçiriyorum şu an.ağlamaktan patladım.kafayı yedim.
bir akıl verin ben ne yapayım.
evlenmek dünyanın en büyük hatasımıydı..evlendim üstelik ailesi zengin biriyle.ama eşimede ailesi destek olmuyor,o da istiyor onada vermiyorlar..o da benimle şuan aynı düşüncelere sahip..
bir lokma ekmeğe muhtaç olanlar var tabi.ama o insanların aynı zamanda ailelerindede yokki istesinler.onlarla beni niye kıyaslıyorsunuzki.illaki kıyas yapmak istiyorsanız,beni ailesi zengin olup çocuğuna iş kuran maddi manevi her daim destek olan işyeri iflas edip batsada tekrar elinden tutup kaldıran, ailelerle kıyaslayın.
benim dururmum farklı aç değilim açıkta değilim ,ben halime her zaman şükrediyorum...evlat ayırımı bana koyan !...örneğin,yarın öbürgün kardeşim evlense ona '' aa sen evlendin ne yapalım kocan alsın'' demiyeceklerine adım gibi eminim.çünkü o peri padişahının kızı.
hak verenlerde sağolsun vermeyenlerde..sonuç itibariyle çocukluğumdan beri yaşadıklarımı buraya sığdırmak imkansız...son yaşadıklarımı anlatınca anne babasına beddua eden hayırsız evlat profili çiziyorum belkide ..
özetle şöyle yazayım:anneme son kavgamıza dedimki ''düşmez kalkmaz bir allahtır.yarın öbürgün çok güvendiğin beni yalvarttığın paran seni kurtaramaz.elime düşersin bir gün hiç belli olmaz..o zamanda ben seni inletirim..bundan sonra sana yağmurlu havada su yok.evlat ayırımı yaptığın içinde sana hakkımı helal etmiyorum...dedim..o da kardeşime dönüp dediki :''sen özel okulda okuyorsun kendi devlet okulunda okuduya kuduruyor seni çekemiyor oku kızım sen profosör ol o da çatlasın patlasın.''
bunun üzerine bir haftadır görüşmüyoruz..
veee bugün annem geri adım attı teyzemle para yollamış bana, şeytan diyo git paraları fırlat suratına..deki al bu paraları ....
bana nispet yaptı kolay kolay affetmem...dal rüzgarı affetsede kırılmıştır birkere
Ben senin yerinde olsam o parayi kabul etmezdim, gururum agir basardi acikcasi. Ben annenlerin veya kayinvalidenlerinin yapdiklarinin dogru oldugunu savunmuyorum ancak onlarin ölmesini istemek miras kalmasi icin cok orantisiz oldugu icin tepki veriyorum sana. Ben olsam evladim sikinti cekerken kendim varlik icinde yasiyamam, ancak sizinkilerde böyleymis iste. Napacaksin vermek zorunda degiller birkere yapacak birse yok ki.
Sürekli istemekle kendi gururunu ayaklar altina aliyorsun. Benimde kayinvalidem hic yardim etmedi bize neler yasadik umrunda bile olmadi. Ama sonra o sikintiya girdi, bizden para istedi. Verdik mi? Elbette hayir. Cünki bizde mecbur degiliz. Lakin buda ona bize beddua etme hakkini vermez degil mi? Seninde dedigin gibi düsmez kalkmaz bir allah.
Ben empati yapdigim zaman seni cok iyi anliyorum ama ne olursa olsun sen gururunu sec. Mümkünse onlarada kizmamaya calis cünki gercekten mecbur degiller. Evlat ayirimi olarakta algilama cünki sen evlisin eger kardesinle ikiniz bekar olsaydiniz ozaman hakli olurdun ama sen evlisin bu gözden kacirmaman gereken bir detay. Onun icin evlat ayirimi olarak algilama ve onlara kizmamaya calis.
Annenin söylediklerini hakli cikarmaz ama belli ki bir tartisma sirasinda sinirden söylemis bunlari sana. Araya biraz mesafe koy ama fazlada uzatma bence kirginligi.
belki de kardesin uzulmustur olaylara annenden rica etmistir.annen ne yaparsa yapsin kardesine dusman olma.parayi kabul etmeyi dusunuyor musun?
siz bence ailesi zengin diye evlenmişsiniz eşinizle keşke onun yerine işi iyi olan bir eşle evleniip kendinizi geliştirip çalışsaydınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?