Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

Sonra diger arkadaslarimda hepsi aynisini söylemis ama sanirim hic ciddiye almamissin. Madem esinin kazandigi yetmiyor seninde calisman gerek. En azindan esin daha iyi kazandigi bir is bulana kadar. Kendi kazandigin parayla annenlerin verdigi para bir degildir inan bana.

Parasizlik caresizlik cok zordur arkadasim bilirim....heleki annen baban dedigin insanlarda varken seni görmezden gelmeleri mutlaka koyar insana.

Ama bence seni en cok kiran üzen sey kardesine yagdirip senden esirgemeleri, ki bence bunda cok cok haklisin.....bu resmen ayirim yapmaktir.

Evlat her zaman evlatir, ister 5 yasinda olsun ister 50 yasinda, ister evli olsun ister bekar....sen evlendin kocan yapsin etsin, kocanin ailesi versin demeyi ben sahsen bir Anneye babaya yakistiramiyorum.

Ben tokken, elimde avucumda varken evladimin borc harc icinde gecim SIKINTISI icinde kivranmasina ben olsam göz yumamam.

Ha ama senin ailen esinin ailesi gibi cok aileler var malesef....birde onu birak daha beterleri bile var....evladinin üc kurus maasina göz dikenlermi istersin, ihtiyaclari olmadigi halde maddi yardim beklentisi olanlarimi istersin, gelin yiyecegine ben yiyim diyenlerimi istersin....varda var güzelim....en azindan bari bizimkilerin bizden bir beklentisi yok deyip haline sükür et ve kimseye eyvallah etme.....:1hug:

Onlar bal börek yesin umursama sen sogan ekmekde yesen bunada sükür de ve esinle cocugunla huzurlu olmaya calis.....para bazen hersey bazende hicbirsey arkadasim.:teselli:

Ve Allah (C.C.) mutlaka bir yerden bir kapi kapatiyorsa diger taraftanda aciyor vesselam.

Belki sende bir is bulur calisirsin, belki esin daha yüksek maasli bir is bulur....hic belli olmaz bu isler....

Aileleriniz icinde sunu demek istiyorum: Güvenme güzelligne bir sivilceye bakar, güvenme malina mülküne bir kibrit cöpüne bakar.....

offf wallahi içim daraldı... işin çok zor be güzelim hem haklısın hem haksız.... senin yapacağın en iyi şey şuanda bi işe girip çalışmak maaşın az da olsa çalışmak.. en azından hem kafan dağılır hemde cebinize 3 beş kuruş bişiler girer... allah yardımcın olsun.. ama sen böyle derin düşünmeye devam edersen kusura bakma ama sinir hastası olursun.. senin bi evladın var seni seven bi eşin var... şu açıdanda düşünsene eşin 600 tl maaş alıyoo hiç o düşünmüyomu yaw kaç yaşında adamım aldığım paraya bak karımı mutlu edemiyorum die... senin destek olman lazım köstek değil.. boşver ailenin yada kaynananın parasını sen eşine bebeğine ve kendine bak.. benim anneme babama zamanında ananem ve büyükbabam TIRNAĞIN VARSA BAŞINI KAŞI demişler.. rabbim bi yerden mutlaka çıkarıyo merak etme.. sen allaha sığın..işe gir çalış... ve aza kanaat etmesini bil.. senin durumundanda kötü olan insanlar var onları düşün.. kendine telkinler ver... hakkında hayırlısı olur inşallah...

Ben olsam bende kızardım..
Benim ailem o kadar zengin olsa ve ben evli olsaydım tabikide yardım ederlerdi
Bugün yoksa size yarın onlarda yoksa sizde onlara yardım edersiniz..
Böyle cimri insanlara tahammülüm hiç yoktur..
O zaman ne yapacaksınız Başkasına tamah etmiyecek
Kendi yağınızda kavrulacaksınız
Acınızdan ölsenizde her iki tarafında parasına göz dikmeyeceksiniz..

Bütün yazılanları okudum ve konu sahibi arkadaşa kesinlikle hak veriyorum. Hepimiz onun durumunu kendi bakış açımızdan değerlendiriyoruz. 600 tl ile ev geçindirmeye çalışıyorum diyor özetle.
Evine 600 tl den fazla para girenler aa çok ayıp söylediklerin demesinler. Kocan daha iyi maaşlı bir iş bulsun, sen iş bul çalış gibi yorumlar da ülke gerçeklerinden uzak maalesef. ıki üniversite bitirmiş gençler bile asgari ücrete çalışıyorken evli ve çocuklu ve çalışma hayatına ara vermiş bir bayanın iş bulması neredeyse imkansız.
Ben şunu yaptım, şöyle çalışıp kazandım ,ev aldım, araba aldım kısmı da sadece yorumu yazan arkadaşın kişisel başarısı ve şansıdır. Hepimiz belli dönemlerde belli sıkıntılar yaşadık ve yaşıyoruz.

Zaten arkadaşın tepkisi sevgisiz, despot,ayrımcı ve bencil annesine.
Annesi kızım akıllansın, kendi ayakları üstünde durmayı öğrensin diye yapmıyor bütün bunları.
Kendi bencilliğine kapılmış, kızı ayın sonunu zor getirirken o lokantalarda yemek yiyor ve ikinci kızının bir dediğini iki etmiyor.

Elbette ki çocuklarımızı sorumluluk sahibi, kendi ayakları üzerinde durabilen, maddi-manevi kendi kendine yetebilen birayler olarak yetiştirmeliyiz. Bunun için onlara her istediklerini vermemek, çalışmalarını teşvik etmek, sorumluluk yüklemek gibi yöntemler kullanılabilir. Ama arkadaşın durumunda;
1- Ailesinin amacı bu değil
2- Amaç bu olsa bile çok geç kalınmış.

Evli, çocuklu ve 10 yıldır çalışmayan bir bayana destek olmamak vicdansızlıktan başka bir şey değil.

Benim çocuğum bu durumda olsaydı bir gece bile uyku uyuyamazdım. Çünkü zaten bu durumda olmasının başlıca nedeni benim ona bazı şeyleri öğretememiş ya da eksik vermiş olmam olurdu. Başarısızlığımı kabul eder, yardım ederdim.

Beddua kısmına gelirsek;
Tabii ki söyledikleri yanlış ama kendi çocuklarını sevgisiz, ilgisiz ve desteksiz bırakıp bedduaya neden olan anne-baba sadece ve sadece ektiklerini biçiyorlar.

Arkadaşım, bu insanlar (kendi ailen ve eşinin ailesi) acımasızlar. Sana acımadıkları gibi çocuğuna da acımıyorlar. Onlardan yardım istemeyi bırak. Hayatına bak. Senin yapamadığın şeyleri yaptıklarını, senin ve çocuğunun yiyemediğiniz şeyleri yediklerini görmek sana acı,kızgınlık vs veriyorsa görme. Yani hiç biriyle görüşme. Çocuğunu da bu insanlarla görüştürme.
O para,mal-mülk vs nin yarısı nasılsa sana kalacak. Sen onlara iyi davransan da davranmasan da.
Ben size muhtaçken bana yardım etmediniz, inşallah Allah sizi birgün bana muhtaç etmez de ve bitir ilişkini.

Anne-baba olmak o kadar kolay değil. Sen evlendin bak başının çaresine demekle iş bitmiyor. Anne doğum yaptığı günden öldüğü güne kadar annedir ve çocuğuna her koşulda yardım etmek zorundadır.
THE END

valla haklısın arkadaşım

ben olsam ben de senin gibi düşünürdüm

ne demekmiş o öyle 'sen evlendin kocan sorumludur artık' demek

ne ala memleketmiş valla kardeşine yağdırırken sana üvey evlat muamelesi yapmışlar

anlıyorum seni

ama bence de görüşme hiçbiriyle

ne halleri varsa görsünler

azıcık başları sıkıştığında da size koşarlar büyük ihtimal

bu yaştan sonra değişeceklerini de sanmıyorum iki ailenin de

sen olumlu düşün,çalış gün gelir yaptıkları haksızlıkların bedelini öderler zaten

arkadaşım temelde haklısın da anlayamadığım bi şey var?
neden 600 tl ile geçinmeye çalışırken bir de üstüne araba aldınız?alsanaalsanasmile

bence bu işde anlatılmayan daha farklı bir durum var.hiç bir aile evladı zor durumdayken rahat olamaz.ailelerin sizinle ilgili bir soru var demekki,çünki 2 ailede aynı davranıyorsa sorun sizde olabilir.birazda farklı hareket etmeye çalışın

KArdeşine evlendiğinde sen evlendin artık kocan baksın sana demeyeceklerine eminsen, ama sana diyorlarsa biraz da çuvaldızı annene batırırken iğneyi de kendine batırsan nasıl olur???
EŞinin ailesi de size destek olmuyor senin ailen de neden????
İstemedikleri bir evlilik mi yaptınız... YAda evliliğinizin ilk zamanlarında evliliğe alışsınlar diye destek olmadılar da bu ölsünlerde mirasları kalsın düşüncenizi sesli mi dile getirdiniz, sesli olmasa da davranışınızla mı belli ettiniz....

Yoksa durumu iyi olan bir aile neden evlatlarına yardım etmesin ki???
İlla ki bi sebebp vardır yani..
Ben hiçbir yanlışın tek taraflı olmadığını düşünüyorum....
KArdeşinize para yağdırırken sizden esirgemelerinin bir sebebi illa ki vardır...
Eşinizin ailesi bu kadar varlıklıyken evlatları 600tlye geçinmeye çalışıyorsa maddi olarak olmada bile en azından daha iyi bir işe girmesi için aracı olabilirler....

Benim fikrim siz ailelerinizi küstürmüşsünüz.... O yüzden de size yardım etmiyorlar....
Daha önce de dediğim gibi ölsünler de mirasları bana kalsın diye nbir evladım varsa be nde yardım etmez, hatta beklediği mirası bile bırakmaz sağa sola dağıtırdım....

Üzgünüm sizin hoşunuza gidecek şeyler söylemiyorıum. Ama kullandığınız cümleler ve yorumlarınız bana bunu düşündürüyor...

hak verenlerde sağolsun vermeyenlerde..sonuç itibariyle çocukluğumdan beri yaşadıklarımı buraya sığdırmak imkansız...son yaşadıklarımı anlatınca anne babasına beddua eden hayırsız evlat profili çiziyorum belkide ..
özetle şöyle yazayım:anneme son kavgamıza dedimki ''düşmez kalkmaz bir allahtır.yarın öbürgün çok güvendiğin beni yalvarttığın paran seni kurtaramaz.elime düşersin bir gün hiç belli olmaz..o zamanda ben seni inletirim..bundan sonra sana yağmurlu havada su yok.evlat ayırımı yaptığın içinde sana hakkımı helal etmiyorum...dedim..o da kardeşime dönüp dediki :''sen özel okulda okuyorsun kendi devlet okulunda okuduya kuduruyor seni çekemiyor oku kızım sen profosör ol o da çatlasın patlasın.''
bunun üzerine bir haftadır görüşmüyoruz..
veee bugün annem geri adım attı teyzemle para yollamış bana, şeytan diyo git paraları fırlat suratına..deki al bu paraları ....

bana nispet yaptı kolay kolay affetmem...dal rüzgarı affetsede kırılmıştır birkere

Ben senin yerinde olsam o parayi kabul etmezdim, gururum agir basardi acikcasi. Ben annenlerin veya kayinvalidenlerinin yapdiklarinin dogru oldugunu savunmuyorum ancak onlarin ölmesini istemek miras kalmasi icin cok orantisiz oldugu icin tepki veriyorum sana. Ben olsam evladim sikinti cekerken kendim varlik icinde yasiyamam, ancak sizinkilerde böyleymis iste. Napacaksin vermek zorunda degiller birkere yapacak birse yok ki.

Sürekli istemekle kendi gururunu ayaklar altina aliyorsun. Benimde kayinvalidem hic yardim etmedi bize neler yasadik umrunda bile olmadi. Ama sonra o sikintiya girdi, bizden para istedi. Verdik mi? Elbette hayir. Cünki bizde mecbur degiliz. Lakin buda ona bize beddua etme hakkini vermez degil mi? Seninde dedigin gibi düsmez kalkmaz bir allah.

Ben empati yapdigim zaman seni cok iyi anliyorum ama ne olursa olsun sen gururunu sec. Mümkünse onlarada kizmamaya calis cünki gercekten mecbur degiller. Evlat ayirimi olarakta algilama cünki sen evlisin eger kardesinle ikiniz bekar olsaydiniz ozaman hakli olurdun ama sen evlisin bu gözden kacirmaman gereken bir detay. Onun icin evlat ayirimi olarak algilama ve onlara kizmamaya calis.

Annenin söylediklerini hakli cikarmaz ama belli ki bir tartisma sirasinda sinirden söylemis bunlari sana. Araya biraz mesafe koy ama fazlada uzatma bence kirginligi.

belki de kardesin uzulmustur olaylara annenden rica etmistir.annen ne yaparsa yapsin kardesine dusman olma.parayi kabul etmeyi dusunuyor musun?

siz bence ailesi zengin diye evlenmişsiniz eşinizle keşke onun yerine işi iyi olan bir eşle evleniip kendinizi geliştirip çalışsaydınız

mesele illa birilerinin ölmesi değil zaten..allahın işine karışamayız,belkide önce ben ölürüm..
bizimkiler evlat ayırımı yapıyor,kayınvalidem ise daha farklı bir sıkı, nuh der peygamber demez.
geçen gün,mesela kayınvalidemden bekar olan kaynım para istemiş onada vermemiş... üstelik kaynım kendi çalışıyor, herşeyini kendi alıyor..yetmemiş harcamalarına istemiş biraz, kıyamet kopmuş evde..
kayınvalidem ona bir kazak almış fi tarihinde o kadar,hep onu söyler durur.. hayatta zırnık vermez yani ,kendi de yemez ..o kadar mal varlığı var 40 yıllık kıyafetlerle gezer.o kadar sıkı yani..ben ölmeden hiçbirşey alamazsınız benden diyor..kaçıklar arasında kaldım ..hatta kaynım istemiş geçen gün onada demişki yatıyorum ölüyorum desen yine vermem..kısacası ölmeden vermeyince insanın ister istemez aklına kötü şeyler geliyor..kafayı yedirttiler bana ..iki sıkı aile denk geldi birbirine.

allah biliyor beni..ben oğluma asla bunları yaşatmam,oğlum evlense bile hatta 60 yaşına da gelse,ben ondan sorumluyum,ben doğurdum dünyaya getirdiysem,elimden geleni hep yaparım...yaparım ki o da benim ölmemi beklemesin.ve o sıkıntı çekerken, ben ondan farklı yaşarsam da insan değilim.

belki de kardesin uzulmustur olaylara annenden rica etmistir.annen ne yaparsa yapsin kardesine dusman olma.parayi kabul etmeyi dusunuyor musun?

karseşimin umrunda olduğunu sanmıyorum o da sevgilisinden ayrılmış, depresyondadır şimdi..
teyzem parayı getirip verdi olaylardan haberi yok ,annem bir bahaneyle yollamış belli,''annenin işi var bunu sana yolladı dedi''.birşey anlatamadım bende.
para elimde kaldı.nasıl geri versem acaba.yada ne yapsam? işin yoksa git barış şimdi o kadar laf söyledik onları yalayıp yutalımmı,boşunamı ağladım ben.

tabiki anne ve babalık evlenince bitmiyor ama zorla güzellikde olmaz dilenci gibi oldum diyorsunuz belki onlarda bundan bıkmıştır

siz bence ailesi zengin diye evlenmişsiniz eşinizle keşke onun yerine işi iyi olan bir eşle evleniip kendinizi geliştirip çalışsaydınız

evet aynen öyle oldu.o benimle zenginiz diye evlendi ..bende onunla zenginler diye evlendim..senin anlıyacağın mantık evliliği..ama ikimizde avucumuzu yaladık..şimdi ne yapmak lazım sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…