Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

Ailelerin durumu var ise maddi anlamda kendilerine yetecekden daha fazla parası var ise oğlu yada kızı fark etmez ama ev,eşya,araba gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalılar. var ken yokluk çektirmek niye. öbür dünyaya mı götürecekler.

Benim kızdığım nokta biran önce ölsünler de mirasları kalsın, rahat edeyim mantığıydı... ışte bu yüzden aileler size bakmak zorunda değil gibi bir tezle yorum yaptım....
Arkadaş maddi güçlük çektiğinden bahsediyor ama hangi noktada??
Oğluna genç odası alamadığını sünnet düğünü yapamadığını söylüyor..
YAni yiyecek ekmek bulamıyoruz demiyor...
Oğlumu koleje gönderemiyorum diyor...
Allah aşkına söyleyin bu ülkede kaç kişi oğlunu kızını koleje gönderebiliyor ki?????

Mesele bu zaten... Arkadaş eğer gerçekten geçim sıkıntısı çekseydi ve ailesi yardım etmeseydi isynını anlayabilrdim....
Arkadaş daha sonraki yorumunda annesinin karakterinden bahsetmiş..
Kadın belli ki para benim diyor... Kocasına bile o dükkan benim çık deyip kapıya koyabilen bir kadın damadının geçindirmesi gereken bir aileye neden para versin ki....
Niye versin ki derken annesinin mantığıyla söylüyorum bunu... Yani vermemesi çok normal, kocasını da dükkandan çıkarması normal anlamında değil... Annenin paraya malına mülküne düşkünlüğü var belli ki...
Ee bir insanın beli bi yaştan sonra huyunu suyunu değiştirmek mümkün değildir... Ayrıca size ve babasnıza karşı parayla iktidar kurma konusunda bu kadar gaddar olan anneniz kızkardeşinizi nasıl özel okulda okutuyor anlamadım....
Bu şekilde kabullenmek zorundasınız....

Ölsün de mirası kalsın demek hiç hoş bişey değil bence....

Denizbarış ;Canım sayfaların hepsini okumadım ben.Eğer dediğiniz gibiyse bu darlık değil tabiki.
Bencede herkes evladını özelde okutamıyor eksiği o olsun.
Eğer gerçekten sıkıntınız lüks ihtiyaçlardan kısıntı ise yanlışınız var derim.
Ailenize konuştuğunuz laflar hoş değil.Ha yapsalar fena olmaz ama yapmıyolarsa bencede beddua etmeyin.
Ama yok eğer derdiniz geçim darlığıysa, herşeyden kısıp kıt kanat geçimse ozaman haklısın.
Ama yinede kendi ayaklarının üzerinde durmak en iyisi.
Ve bunu herkesten çok senin anlaman lazım.Sebebini sorarsan annen desteğini esirgemişki ilersinde kimin neyini esirgeyeceğini bilemezsin.
Ben olsam derhal bir iş bulur çalışmaya başlardım.Darlıkta çekeceksem sigortamı işletip çekerdim.
Kimse kimseyi babasının hayrına emekli etmiyor.Bu bence en önemlisii.HErşey bileğinizin gücüyle olsun diyorum.Tabi takdirde sizin..

kadın doğurmuş, büyütmüş, evendirmiş daha ne yapsın...
ben şahsen anlatıldığı gibi bariz bi ayrım yapıldığına inanmıyorum... kardeşi sonuçta okuyor kendisi evlenmiş ayrı bir aile kurmuş... ailesi yardım etse evet fena olmaz ama yardım etmiyor diye de bukadar ağır konuşulmaz ki...
sanki ailesi elinden hakkını almış gibi...
kusura bakmayın ben insanların cefa çekmeden sefa sürme heveslerine karşı biraz sertimdir...
hem çalışmayım, hem bişi yapmayım, hem de herkes bana yardım etsin hiçbi lüksümden de eksik kalmayım... olur mu canım öyle şey...

durup dururken kimse kimseye beddua edermi..anneme bir laf söylesem uzatır da uzatır ''bana bunu dedin bana bunu dedin'' bitmez artık bir kin.. bir küskünlük.. günlerce gider..
kardeşim geçen gün ona gerizekalı demiş...bende dedimki; bak sana ne dedi.. niye bişey demiyorsun ona..cevap aynen şu:''napsın kızcağızın morali bozuk bugünlerde...''yani ona gelince kızcağız bana gelince başka..bu ayırım değilmi şimdi..bu sadece bir örnek..

arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim ama benim didikledikçe nefretim artıyor sadece.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

yani ailelerin yardım etmek giibi bi zorunluluğu yok kki!! ailenize güvenerek mi evlendiniz!!! ne kadar gelriniz varsa ona göre harcama yapmak zorundasınız!! ayağınız yorganı geçmemeli. ha tabi ben bolluk içinde olsam evladım istesin istemesin yardımcı olurdum. ben çocuğuma değilde toruma verirdim ona bişey alırsınız diyip hem onları utandırmamış olurdum. utandırmak dedim çünkü ben evlensem zorda olsam annem durumu iyi olsa benim durumumu bildiiği halde kılını kıpırdatmasa ben tek kelime edemem ki ona!! heleki para istemek!! oda benim yapım. zemuszemus

valla herkes çok vakur,ben kendi babamlardan ve kayınpederimden maddi yardım görmek değilde ilerde kendi çocuklarıma yardım etmek konusunda empati yaptım da elimde para olduktan sonra neden vermeyim ki evladıma,ister evli olsun ister bekar,eğerki evladım aylık 600 lirayla geçiniyorsa vermek farz bence,çocuğu olduğu için çalışamayabilir bi süre niye beklemesin ailelerden,tamam eşide kendi de sorumluluklarını bilsinler ama 600 lira ile türkiyede kim geçinmeyi becerip mutlu olmuş ki arkadaş olsun,haklısın arkadaşım ben sana sonuna kadar katılıyorum

ben şahsen durduk yere bir annenin bu şekilde bi ayrım yapacağına inanmıyorum...

bence evlenirken ailelerin zenginliğine güvenmemek gerek.siz zaten evlenincede eşinizin maaşını bilmiyormuydunuz?yardım bekleyerek mi evlendiniz ailelerden?.aileler size yardım etmeye mecbur değiller bence.

ne kadar acımasız yorumlar yapılmış. evlat anne babaya bakmayınca herkes ayıplıyor suç oluyorda anne baba evlenmiş dıye evleadına bakmazsa neden normal karşılanıyor? bugununde yardımcı olmayan anne babaya yaşlanınca nasıl bakacak o evlat? tabiki kimse ailesine güvenerek evlenmez ama eşi çalışıyormuş ve yetmiyor sonuçta 600 tl ne kadar yetebilir? varlık içinde olana anne babaların bu duruma seyirci kalmasını hiç destek vermemesini normal karşılamak mümkün deıl...

Insan tutumlu oldumu calistimi hersey alinir bence. Hem arkadas biraz abartmis. Insan uzulur tasalar ama olsunlerde miras kalsin felan laflari ayip gunah. Böyle konusmayin. Iyi gecinin onlarla, eger gecinemiyorsaniz uzak durun. Varsin yardim etmesinler. Bundada vardir bir hayir. Sonucta buda bir sinav. Isyan etmeyin lutfen yazik edersiniz. Allah insaallah yardimciniz olur. Hani derimki anneniz kayinvalideniz cocuga bakamiyorsa cevrenizde birileri mutlaka vardir. Guzel bir ise girin bakarsiniz zamanla hersey duzelir. Ama su insaniyetliginiz biraz duzeltin bence. Belki sizin bu doyumsuzlugunuz anneniz ve babamiz gordugu icin size hayirsiz evlat diye bakip yardim etmek istemiyorlar. Sonucta benim evladim bana bu laflari soylese beddua etsem, yuzunu bile gormek istemem. Hazira dag dayanmaz be arkadas. lmaz:

çok zor bi durum tam tersini düşünsek şöyle olsa mesela evladın durumu çok ıyı ayda 6000-7000 lıra geciyor eline.. ve ailesi 600 tl ile gecinmeye calısıyor ustelık bir de cocuk okutuyor..veve cocuk ailesine yardım etmıor..hepimiz derdik ki ne biçim cocuk hatta annesi bile seni doğuracağıma taş doğursaydım der..
oyle bir zamanda yasıoruz kı parasız hıc bırsey olmayo kıralar olmus 400-500 hadı 200 liralikta oturalım elektrik su dogalgaz 200 lıra gıtsın cocugada aylık100 harcayalım kaldı 100 lıra al karnını dour bunla..ac insanın gozu kararmıstır artık..
allahtan anasına babasına vıcdan ,akıl fikır vermesin istiorum baska dicek bişim yok..

Ben burada hatayı size buluyorum. Siz evinizi geçindirecek duruma gelmeden yada Ailelere olan maddi bağı koparmayı düşünmeden neden evleniyorsunuz ki.?
O ınsanlar şu anda sizlere iyilik yapıyorlar kötülük değil.
ıleride birgün ölüp gideceğiz bunlar evlerini geçindirmeyi öğrensinler diye yapılıyor.
Yani ortada kötü bir durum yok bunu sizin düşündüğünüz gibi algılamayın.

anne baba yardım etmek zorunda diyenlere katılmıyorum sizi evlendirmişler çeyiz yapmışlar düğün masrafları okadarda kolay değil halen daha diyorsunuzki bana yapsınlar ozaman evdeki kardeşinizin hakkını size yedirmek zorunda olacaklar.bir evladı siz değilsinizki siz bekarken sizden alıp onamı veriyorlardıki haksızlık ediyorlar diyorsun.iyi valla bu yaşa kadar getirmişler evlendirmişler şimdi bide senle beraber kocana çocuğunada baksınlar onumu istiyorsun.evlendiğin zaman kocanın maaşı az olduğunu bilmiyormuydunuz allah aallah.

Aılenıze kızmakta hakkınız var elbet. Fakat bazı dusuncelerınız cok acımasız olmus. bu da sanırım yasadıgınız zorlukların verdıgı ofkeden kaynaklanıyor.

Belkı aılenızde acıkca konusmayı deneyebılırsınız. Bıraz daha yumusak bır dılle. Belkı de ne kadar sıkıntıda oldugunuzun farkında degıller. Aynı sekılde esınızın aılesı de fark etmemıs olabılır.

Ne olursa olsun aılelerınız ıcın kotu dusunceler beslemeyın. Zıra onalrı kaybettıgınızde bır dunya malınız da olsa anlamı kalmıyor.

kusura bakmayinda sizin bu yaptiginiz cok ayip artik evlenip barklanmissiniz kardesinizi tabi okutacaklar yetinmek zorundasiniz esinizin gururunuda incitiyorsunuz bu skilde elisi yapin satin siz calisin esinizide ins. asagilamiyorsunuzdur

Valla arkadasim kusura bakma ama gercekden ailelerinize güvenerekmi evlendiniz siz ??

Benim bildigim Dügün Dernek isi ailelere mahsusdur EVLENDIRIR ve gerisini genclere birakir ..!

Sonucda adi üstünde EVLENIYORSUNUZ.. iyi günde kötü günde diye söz veriyorsunuz ..

ailelerin öyle bi söz verdigini Hatirlamiyorum ben .. vede size yardim etmek zorundada degiller ..

sizi evlendircek yasa getirmisler evlendirmisler görevlerini tamamlamislar .. Kardesiniz daha okuyor vede ona harcandigi özel okul parasinimi kiskaniyorsunuz .. ayip bu ..

siz okurken sanki masraflari karsilamadilarmi ki kardesinizin okul geregi masraflari size batiyor .. ?

Sacma buluyorum böyle ailelerine sirtini dayamak isteyenlere ..

Cocugunuz varmis .. Cocugunuzun gelecegi size bagli bisey .. ne güzel okula gidecekmis .. Okulda oldugu zaman Part Time ise girin Esinize yardim edin .. böylece sorun kalmaz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…