9 ay karnında taşımak tabiki fedakarlıkta
çocuk annenin babanın rüyalarına girip beni yapın beni doğurun diye yalvarıp yakarmıyor
sen kendin bilerek isteyerek dünyaya getiriyorsun
eee benim vazifem sadece doğurmak gerisine karışmam olurmu allah aşkınaa
çocuk istediği için değil sen istediğin için dünyaya geldi bu insan
ben doğurur büyütürüm gerisine karışmam tam avrupai tarz oluyor
bizim örfümüzde adetimizde kültürümüzde evlat bir ömür evlattır dara düştümü yardım edilir elinden tutulur ister 10 yaşında ister 50 yaşında olsun.
birde burda ayrı bir durum var anne evlat ayırıyor
arkadaşı eleştirenlere eleştirileri hakkında bir sözüm yok ama
biride sen haksızsın ama annende evlat ayırdığı için haksız dememiş
hiç kimse tam beyaz veya tam siyah değildir
hepimiz grinin tonlarıyız kimimiz beyaza yakın kimimiz siyaha yakın
acımasızca eleştirmek yanlış bence
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkiskatılıyorum.
ne olursa olsun anne biraz garipmiş.sevgi bile vermemiş kızına.
ayırım yapmış.
çocuk evlenince çocukluktan çıkmamalı.
anne giidip dışarlarda yerken kızım açmı acaba diye düşünmüyorsa ,o yemek boğazından geçiyorsa ben ona anne demem .kimse kusura bakmasın.
60000 maaşla kızım,torunum ne yiyor ne içiyor demiyorsa yok. almayım öyle anneyi.
yoksa,tamam, demem bir şey.
tabiiki,yoktur yardım edemez. ama varken etmemek ,bana ters.
ben öyle anneyi tanımazdım şahsen.
durup dururken kimse kimseye beddua edermi..anneme bir laf söylesem uzatır da uzatır ''bana bunu dedin bana bunu dedin'' bitmez artık bir kin.. bir küskünlük.. günlerce gider..
kardeşim geçen gün ona gerizekalı demiş...bende dedimki; bak sana ne dedi.. niye bişey demiyorsun ona..cevap aynen şu:''napsın kızcağızın morali bozuk bugünlerde...''yani ona gelince kızcağız bana gelince başka..bu ayırım değilmi şimdi..bu sadece bir örnek..
arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim ama benim didikledikçe nefretim artıyor sadece.
kusura bakmayinda sizin bu yaptiginiz cok ayip artik evlenip barklanmissiniz kardesinizi tabi okutacaklar yetinmek zorundasiniz esinizin gururunuda incitiyorsunuz bu skilde elisi yapin satin siz calisin esinizide ins. asagilamiyorsunuzdureşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama bize hiç yardım etmiyorlar...etselerde yok denecek kadar az ..aradabir oğluma harçlık vs.gibi
kendi ailem de zengin ,kardeşimi özel okullarda özel yurtlarda okuturken,bana gelince
'' sen artık evlendin kocan baksın biz veremeyiz'' diyorlar...kaynanam aşırı sıkı biri, çalışın kendiniz geçinin diyor...yada kendi annenler versin diyor.
kısacası iki tarafta zengin ama biri diyor o versin öteki diyor o versin.. sonuçta kimse vermiyor biz arada kaldık...kocamın maaşı çok az kıt kanaat geçiniyoruz...psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.. bu yüzden kendimden utanıyorum.
bugün kendi annemle kavga ettik.kardeşime yağdırıyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz dedim.''yok edemeyiz sana ''zor ödüyoruz kardeşinin okulunu sana kardeşinin okulu bitince sonra ederiz diyor..SONRA ne demek ?ben gençliğimde görmedikten sonra yaşlanınca parayı ne yapayım..oğlumun şimdi okul masrafları ihtiyaçları var.ben çalışmıyorum eşimin kuş kadar maaşıylayız dedim.umursamadı.sinir krizi geçiriyorum şu an.ağlamaktan patladım.kafayı yedim.
bir akıl verin ben ne yapayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?