sağol kardeş,
bu devirde çalışarak hiçbirşey alınamıyor maalesef ..bir yerden miras kalmadıkça evmiş arabaymış almak imkansız.... o yüzden bende diyorumki,şimdi kaynanamın bankada paraları altınları kuzu kuzu yatsın ,daireler.. kiralar.. ona keza..emekli maaşları alsın...biz burda 600 tl maaşla ay sonunu getirmeye çalışalım.müstahakmı şimdi bu.
yaşlı başlı insanlar destek verseler ne olcak sanki mezaramı götürecekler onları..hayret birşey ya..tepem attı yine ..sanki onlar çalışarakmı yapmış onlarada ailesinden kalmış bazı şeyler..
ben 60 yaşına gelince bana miras kalsa ev kalsa araba kalsa ne olur tatile gitsem ne olur...
elden gelen öğün olmaz.
Olsada vaktinde olmaz.
benim de genç odam hiç olmadı..ama oğlumun olsun istiyorum.alamıyorum.kahroluyorum...yokluk deyince aklınıza afrikalı insanlarmı geliyor sadece..
neyse derin mevzular bunlar benim kafa yapım bu ..trilyoner annesi babası olupta asgari ücretle çalışmak benim gücüme gidiyor.bütün mesele bu.
bende evde yan gelip yatmıyorum.çalışmasam bile bütün benliğimi oğluma adadım...onunla ilgileniyorum..sayemde okul birincisi..ben çalışsaydım oğlum bu kadar bilinçli yetişmezdi..her işte bir hayır var..[/B][/B][/B]allah sonumuzu hayır etsin
Ben sorduğum soruya cevap alamadım yalnız.
Eşinin 600 TL maaşı varken, sen çalışmıyorken ve bu kadar sıkıntı çekiyorken neden araba aldınız?
Belki de ailen ve eşinin ailesi, durumunuz bu kadar sıkışıkken ayağınızı yorganınıza göre uzatmayıp onlara bu kadar güvenmenize kızmış ve size ders vermek istemiştir.
araba demek durduğu yerde masraf demektir çünkü.kontağı çevirmesen dahi durduğu yerde ayda 250-300 TL para yer.
Kronikcim zaten arkadaşın sıkıntı dediği varlık içinde yokluk dediği şey bizim anladığımız sıkıntı değil....
Yani arkadaşın derdi şu... KArdeşim özel okulda okuyor ama ben oğlumu koleje gönderemiyorum...
Annemler dışarda yemek yiyorlar ben oğluma sünnet düğünü yapamıyorum, genç odası alamıyorum....
Sıkıntı bu yani....
Arkadaş sıkıntı çekmiyor aslında, neden ben de ailem kadar zengin yaşayamıyorum diye dert ediyor... KArdeşim ailemin tüm imkanlarından yararlanırken ben neden yararlanamıyorum diye dert ediyor kendisine....
Ama şunu sormuyor kendine, madem ben ailemin maddi olanaklarından yararlanmaya devam etmek istiyordum neden evlendim demiyor... Evlenmeseydi, arkadaş da kardeşiyle aynıı olanaklara sahip olacaktı....
Ama o nasılsa kocamın ailesi de zengin, koca 600 de alsa farketmez... Biraz bizimkilerden biraz onunkilerden yer içer yaşarız diye düşünmüş, ama evdeki hesap çarşıya uymayınca şimdi niye annemlerle kardeşim hergün dışarda yemek yiyor diyor...
psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.
ama annem zaman zaman sözünden dönen dönek biri olduğu için ..
valla iyilikle istedik olmadı sonra tabi uslubum değişti.tehditvari konuştum hatta..
annem ilkokul mezunu, ki bence mezun bile sayılmaz çok cahil bir kişi..
babam pısırık bir adam oldu herşeye boyun eğiyor.
annemi fazla sevmiyorum.bu aramızdaki para meselesi zaten olmayan bağlarımızı kopardı
anneme son kavgamıza dedimki ''düşmez kalkmaz bir allahtır.yarın öbürgün çok güvendiğin beni yalvarttığın paran seni kurtaramaz.elime düşersin bir gün hiç belli olmaz..o zamanda ben seni inletirim..bundan sonra sana yağmurlu havada su yok.
haklarında bunları söylediğiniz insanların yerinde ben olsam size değil para; yağmurlu havada su bile vermezdim.
insan bencil, paragöz, şükürsüz olmaya görsün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?