Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

annen eşit vermelı kardesını okutuyorsa sana da o kadar para vermelı hep esıt vermelı. her zaman.

allah yardimcin olsun,
annen bencede esit davranmiyor, hatta ne o laflar öyle, kardesine: "ablan seni kiskaniyor, sen özel okudun, o devlet okulunda okudu diye cekemiyor" filan, kizkardesinin önünde seni kücük düsürür gibi cok saygisizca.
esit davranmadiklari belli,
sen bence onlardan medet umma,
arkadaslara katiliyorum, cocugu annene yada kayinvalidene birakabilirsin ve bi ise basliyabilirsin, eliniz rahatlar kimseye muhtac olmassiniz.
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.. en önemliside bu

tabiki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil
ama zaten zorunda olmadığı halde imkanları dahilinde yardım ettiği maddi manevi destek olduğu için anne baba oluyor
annelik babalık sözle sadece biyolojik bağla olmaz
ayrıca evlendin diyede bitmez

halbuki annen, kardeşin ve seni maddi ve manevi açıdan eşit tutsa
bir kardeşinle aran düzelecek çünkü böyle bir durumda ister istemez onada tepkilisin.
iki evladı torunu rahat edicek
ekonomik durum düzelince stresin azalıcak daha olumlu pozitif olabileceksin
bir anne daha ne istesin

o yüzden olaylar tam anlattığın gibiyse haklısın
ama boşver allaha havale et anne baba hakkı varsa evlat hakkıda var.
verdikleri parayıda alma
eşin sen birlik olup kendi içinizde bir çözüm bulmaya çalışın.
allah kimseye muhtaç etmesin

birde yinede ne olursa olsun annene babana saygılı davran canım muhakkak mükafatını görürsün.

Son düzenleme:
bu nası iş yaa şaştm kaldın valla...
tamam eşinin aldığı maaşla geçinemiyo olabilirsn bu konuda haklısın ama ailende sana yardm etmek zorunda diil ki ha içleri rahat etmez kendi istekleriyle verirler o ayrı ama vermezlersede senin ikide bir para istemeye hakkın yok bence sen onlarla beraber mi çalıştn kazandın ki tutturuosun illa versinler diye?mallarının ortağı mısın ki sen onların?vermez vermez....
bi borcun olur icra gelir falan böle zor bi durumda olursun istersin belki o zamanda verirler zaten bence sen ikide bir para isteyip durduğun için gerçekten ihtiyacınz olduğunu bile düşünmezler verecekleri varsa da vermezler yani senin bu tavırların yüzünden..
başlıkta yanlış varlık senin varlığın değil yani..annenin babanın varlığı
ayrıcada madem böle yaşamak istemiosun nie 600l maaş alan biriyle evlendin!ailenin size aydan aya sürekli para vereceklerini mi düşünüodn?hadi bir verdiler iki verdiler nolcak senin geçim etmen gereken para 600lira bunu düşünmeliydin,hem eşinin senin gururuna dokunması lazım cnm ailelerinizin parasıyla yaşamak kaç yaşınza gelmişsinz çoluk çck sahibi olmuşsunz onların verse bile sizin almamanz gerek yani..

Siz kendi evlatlarınıza neler bırakacaksınız acaba, merak ettim..Siz beklediğinize göre, onların da beklentiye girme hakları olacaktır.. Ne de olsa sizi model alacaklar..haoldumsmile
Miras kalmadıkça ev-araba almak tabii ki imkansız değil. Sizin bahsettiğiniz maaşla, TOKİ'den ev alan uzak akrabam var benim, demekki mümkün.. Evet, herkesin için mümkün olmayabilir de, ama kayınvalidenizin mal varlığına göz dikmeye hiç hakkınız yok. Herhalde psikolojiniz bozulmuş iyice, normal bir zamanda olsa eminim sizde düşünmezdiniz böyle tuhaf şeyler..

hadi oradan..lülülülülülülülülülülülü

Kronikcim zaten arkadaşın sıkıntı dediği varlık içinde yokluk dediği şey bizim anladığımız sıkıntı değil....
Yani arkadaşın derdi şu... KArdeşim özel okulda okuyor ama ben oğlumu koleje gönderemiyorum...
Annemler dışarda yemek yiyorlar ben oğluma sünnet düğünü yapamıyorum, genç odası alamıyorum....
Sıkıntı bu yani....
Arkadaş sıkıntı çekmiyor aslında, neden ben de ailem kadar zengin yaşayamıyorum diye dert ediyor... KArdeşim ailemin tüm imkanlarından yararlanırken ben neden yararlanamıyorum diye dert ediyor kendisine....
Ama şunu sormuyor kendine, madem ben ailemin maddi olanaklarından yararlanmaya devam etmek istiyordum neden evlendim demiyor... Evlenmeseydi, arkadaş da kardeşiyle aynıı olanaklara sahip olacaktı....
Ama o nasılsa kocamın ailesi de zengin, koca 600 de alsa farketmez... Biraz bizimkilerden biraz onunkilerden yer içer yaşarız diye düşünmüş, ama evdeki hesap çarşıya uymayınca şimdi niye annemlerle kardeşim hergün dışarda yemek yiyor diyor...

olabilirbayanssulusmile
mantıklı:hulya:

Canım Allah yardımcın olsun öncelikle. Evlat ayrımı bazı ailelerde olabiliyor maalesef. Ben de küçükken başıma gelmez sanırdım böyle şeyler ama herşey biz insanlar için. Evlenirken her masrafımızı eşim karşıladı. Ailelerimizden kuruş istemedik onlarda yapmadı zaten. Eşimde yöneticiydi çok iyiydi maaşı sonra biz kendi işimizi kurduk. Sermaye darlığından faturalar vergiler derken maddi açıdan çok zorlandık. ıkimizinde ailesinin durumu çok iyi olmasına rağmen yardım etmediler sadece akıl verdiler. Bir tek anneciğim kendi emekli maaşıyla yardımda bulundu o da babamdan gizli. Bu arada ablamın tayini çıkınca ev alındı eşyada hiç ses çıkarmadım. Babam istemeye alışmasınlar diye yardım yapmak istemediğini söylemiş anneme halbuki biz işe yürüyerek gidiyorduk hele ki bir ara yiyecek almaya paramız yoktu. Yani o kadar zor dönemden geçtik. Ben ses çıkarmadım babam size de alıcaz ev dedi senelerce almadı eşimin ailesi desen onlarda çok varlıklı insanlar ama o dönem eşimden para istemiş kendi parası fondaymış falan bizim ise 5 kuruş yok anlamadılar anlatamadık vesselam.. Niye iş kurdunuz dediler çünkü eşim işinde çok iyi tek sorunumuz sermayemizin olmamasıydı müşterilerimiz vardı ama müşteriye gidecek para kalmıyordu. Neyse canım uzatmayayım bizim işler 1 sene içerisinde rayına oturdu çok şükür şimdi durumumuz Allaha şükür çok iyi arabamızı aldık evde. Şimdi babam geçenlerde para göndericem her ay torunum için dedi kiracısından birinden aldığı parayı. Yani ihtiyacımız kalmadı çok sıkıntı çektik şimdi göndersede ihtiyacımız yok herhalde içi rahat etmedi. Ama şu an bize bir faydası yok lazımken yollasalardı o zaman çok kıymete geçecekti ama ne diyeyim yine de Allah razı olsun en azından beni de düşünmeye başladılar diye seviniyorum. ınsanı para verilmemesi değil en çok ikinci plana atılması üzüyor. Bak ben üstelemedim etmedim ama şimdi babam kendi rahatsızlık duymuş.

Sana diyeceğim, sen de onlardan bir yardım gelmeyecekmiş gibi hayatına devam edersen en iyisini yapmış olursun. Kafandan olayları atmaya başla ki daha sağlıklı kararlar alabilesin. Ben çok düşündüm hep sağlığımı etkiledi, şimdi bile düşününce iki aileye karşı da güvenim azaldı bizi çok yıprattılar. Ama bak sonucunda kurtardık kendimizi eğer ki yardım etselerdi şimdi çocuğuma evime herşeye karışacaklar, belki yüzümüze vuracaklardı çünkü yapı olarak çok müsaitler buna. Sen de kin tutmamaya çalış arkadaşım Allah a sığın annem-babamdır de saygında kusur etme, kötü düşüncelerinden uzaklaş. Daha mesafeli olursan iki taraf için de iyi olur yardım isteme artık yapmaya niyetleri varsa zaten yaparlar. ınşallah bol bereketli kazançlarınız olur.

Evlenmekdirmekle anne-babalık bitmiyor,
Evlatları sıkıntı içindeyken rahat ve huzur içinde uyuyan ailelere hayret ediyorum doğrusu,
Kayınvalidesinin kirada evleri olduğundan bahsetmiş arkadaş,
En azından o evlerden birinde oğlunu oturtabilir,
Yarın birgün kendi başlarının sıkıntıya düşmeyeceği ve kendilerinin de evlatlarından yardım istemeyecekleri ne malum,
Bizde eşimle evlendiğimizde işimiz gücümüz yoktu şimdi Allaha şükür evimiz arabamız bile oldu,
Ama o dönemlerde bizi tanımayanlar, görmezlikten gelenler şimdi neredeyse kazancımıza ortak olmak üzereler,
Yani gün geliyo hesap değişiyo arkadaşlar, herkeste ektiğini biçemiyor, çünki biz o kadar vicdansız olamıyoruz maalesef....

iyi de kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ki...
madem geçinemiyorsunuz siz de çalışın, ailelere kızmak yerine...
ki bunun için kızmaya hakkınızın olmadığını düşünüyorum...

psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.

ama annem zaman zaman sözünden dönen dönek biri olduğu için ..

valla iyilikle istedik olmadı sonra tabi uslubum değişti.tehditvari konuştum hatta..

haklarında bunları söylediğiniz insanların yerinde ben olsam size değil para; yağmurlu havada su bile vermezdim.
insan bencil, paragöz, şükürsüz olmaya görsün..

Konu sahibi arkadaşım ne olursa olsun annenize söylediğiniz ve burada ona sarf ettiğiniz sözler hiç şık olmamış. Bu konuda size katılamayacağım. Ne olursa olsun o bir anne ve sizi vareden, büyüten bir insan. Mademki o cahil...ki..siz öyle söylüyorsunuz. Siz cahil olmayın ve anneniz ve babanızın sağlığında kıymetini bilin. Belki yaşadığınız çok ağır şeyler var, belkide kızmakta haklısınız, bunları sinirle yazdığınızı umut ediyorum. Sizde anneymişsiniz ve bunun hatırına annenizle aranızı düzeltin. Anne-baba duası almakta hayatta çok önemli, birçoğumuz sahip olduğumuz yere belkide bu yüzden geldik.

ne demek ya ölsünler de miras kalsın diye dua ediyorum.vallahi dehşete düştüm.sana cevabım hiç de yardım etmek zorunda değilller.sonuçta ana baba olarak sizi evlendirmişler yeter.siz de okusaydınız size de kardeşinize yaptıklarını yapsalardı.kaldı ki bu kadar para meraklısıysanız ailenize ölsünler diyebilecek kadar gözünüzü para bürüdüyse siz de parası olan zengin koca bulaydınız.para içinde yüzeydiniz.

Bence sen yine de iş ara ve çocuğu kayınvalideye baktır eğer kabul ederse.Ayrıca aileler bence de destek olmalı. Eşimin ailesi değil ama benim ailem aldıkları bir kirayı bize veriyorlar. Gerçi çocuğumuz olacak ona bakamayacağını söyledi annem ama en azından böyle destek olmaları bile güzel.

o zaman yardım etmek zorunda değillerse, madem bende yardım etmek zorunda değilim.yarın öbür gün hastalandıklarında yada yatağa düştüklerinde bende derim ki ben artık evliyim kusura bakmayın bakmaya mecbur değilim evlendirmeseydiniz o zaman...sizinki, o mantık oluyor
evlenince bütün bağlar kopuyor mu yani ..
madem öyle evlenmeseydin diye birşey yok yani..bazıları demişki,annen çocuğa baksın sen çalış çocuğa bakmakta bir yardım sayılır peki o zaman demiyceklermi sen doğurdun doğurmasaydın kendin bak o zaman..bunun sonu yok böyle düşünürsek..

600 TL maaşla geçinmeye çalışıpta araba almaya cesaret edebilen biri, kendi geçimini sağlayabiliyor demektir.
yani acınacak bi durum yok ortada gibi.
bence ailelerde böyle düşünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…