sağol kardeş,
bu devirde çalışarak hiçbirşey alınamıyor maalesef ..bir yerden miras kalmadıkça evmiş arabaymış almak imkansız.... o yüzden bende diyorumki,şimdi kaynanamın bankada paraları altınları kuzu kuzu yatsın ,daireler.. kiralar.. ona keza..emekli maaşları alsın...biz burda 600 tl maaşla ay sonunu getirmeye çalışalım.müstahakmı şimdi bu.
yaşlı başlı insanlar destek verseler ne olcak sanki mezaramı götürecekler onları..hayret birşey ya..tepem attı yine ..sanki onlar çalışarakmı yapmış onlarada ailesinden kalmış bazı şeyler..
ben 60 yaşına gelince bana miras kalsa ev kalsa araba kalsa ne olur tatile gitsem ne olur...
kızlar arkadaşın arabasımı varmış
nerde yazıyor ben göremedim
o zaman yardım etmek zorunda değillerse, madem bende yardım etmek zorunda değilim.yarın öbür gün hastalandıklarında yada yatağa düştüklerinde bende derim ki ben artık evliyim kusura bakmayın bakmaya mecbur değilim evlendirmeseydiniz o zaman...sizinki, o mantık oluyor
evlenince bütün bağlar kopuyor mu yani ..
madem öyle evlenmeseydin diye birşey yok yani..bazıları demişki,annen çocuğa baksın sen çalış çocuğa bakmakta bir yardım sayılır peki o zaman demiyceklermi sen doğurdun doğurmasaydın kendin bak o zaman..bunun sonu yok böyle düşünürsek..
evet ileride de annen hastalanırsa sen bakmak zorunda değilsin... Bakıp bakmamak senin vicdanınla ilgili bişey, tıpkı onların sana maddi yardımda bulunup bulunmamalarının onların vicdan ve isteklerine bağlı olması gibi...
Zaten zenginler de, annen senin yardımına da muhtaç olmaz, tutar bir kadın baktırır kendisine..
Zaten biran önce ölselerde mirasa konup rahat yaşasam diye düşünen bir evlada güvenip de kendisine baktırtmazlar heralde...
Benim anlayamadıığım, aileye olan nefretiniz... Tamam insanın ailesinin durumu varken kendisine yardım etmezse kırılıp gücenebilir belki, ama sizinki kadar nefret bana çok garip geldi..
Yani ölsünlerde miras kalsın noktasına gelecek kadar gözünüzü para bürüdüyse, bu kadar lüks yaşama sevdalısıysanız neden maaaşı iyi olan biriyle evlenmediniz de biraz onun ailesinin zenginliğinden biraz bizimkilerin varlığından faydalanırız gibi bir hayatı seçtiniz anlamıyorum....
Bekarken hatta bırak bekarlığı daha henüz öğrenciyke nbile sırf babasından para almamak için ders aralarında üniv. kütüphanesinde alt sınıflara özel ders vererek,sonsınıfta daha finallerim bitmemişken başladığım parttime işe kadrolu fulltime olarak başlamış, mayısta işe başlayıp temmuzda diplomasını almış; yüksek lisans yaparken aynı zamanda çalışmış ve İstanbul gibi koca bir şehirde üstelik kirada yaşamayı başarmış ve hiç de yokluk çekmemiş ve babasından sadece üniversitenin ilk 2 yılı sadece kira yardımı almış bir kadın olarak sizin bu ailem bana illede para versin derdinizi anlamıyorum, anlayamıyorum, ve anlayamayacağım da...
Sizi kırmak istemem ama benim lugatımda sizin bu davraanış şeklinizin bir tanımı var amadaha fazla kırıcı olmamak adına burada söylemiycem...
Hep kendi ayaklarımın üzerinde durdum, hayatta kimseye de müdanam olmadı...Allah'ıma şükür ailem beni böle mücadeleci böyle sağlam karakterli yetiştirmiş.... Onlara müteşekkirim bana maddi olmasa bile manevi olarak çok büyük bir miras verdiler, beni....
evet aynen öyle oldu.o benimle zenginiz diye evlendi ..bende onunla zenginler diye evlendim..senin anlıyacağın mantık evliliği..ama ikimizde avucumuzu yaladık..şimdi ne yapmak lazım sence?
o zaman yardım etmek zorunda değillerse, madem bende yardım etmek zorunda değilim.yarın öbür gün hastalandıklarında yada yatağa düştüklerinde bende derim ki ben artık evliyim kusura bakmayın bakmaya mecbur değilim evlendirmeseydiniz o zaman...sizinki, o mantık oluyor
madem öyle evlenmeseydin diye birşey yok yani..bazıları demişki,annen çocuğa baksın sen çalış çocuğa bakmakta bir yardım sayılır peki o zaman demiyceklermi sen doğurdun doğurmasaydın kendin bak o zaman..bunun sonu yok böyle düşünürsek..
bu yazınızdan çıkardığım sonuç;
onlar bugün size para verirlerse, yarın öbür gün hastalanırlarsa sizde onlara bakarsınız.
ee parasını verdikten sonra baktıracak adam çoookkk, niye size versinler??
insan kendi evladına, kendisine baksın diye para mı verirmiş.
Allah ailenize sağlık sıhhat versin ki sizin gibi vicdansız evladın eline düşmesinler.
Allah size azıcık vicdan versin ki; dünyada paradan daha değerli şeyler olduğunu görün; insanlık gibi..
evet ileride de annen hastalanırsa sen bakmak zorunda değilsin... Bakıp bakmamak senin vicdanınla ilgili bişey, tıpkı onların sana maddi yardımda bulunup bulunmamalarının onların vicdan ve isteklerine bağlı olması gibi...
Zaten zenginler de, annen senin yardımına da muhtaç olmaz, tutar bir kadın baktırır kendisine..
Zaten biran önce ölselerde mirasa konup rahat yaşasam diye düşünen bir evlada güvenip de kendisine baktırtmazlar heralde...
Benim anlayamadıığım, aileye olan nefretiniz... Tamam insanın ailesinin durumu varken kendisine yardım etmezse kırılıp gücenebilir belki, ama sizinki kadar nefret bana çok garip geldi..
Yani ölsünlerde miras kalsın noktasına gelecek kadar gözünüzü para bürüdüyse, bu kadar lüks yaşama sevdalısıysanız neden maaaşı iyi olan biriyle evlenmediniz de biraz onun ailesinin zenginliğinden biraz bizimkilerin varlığından faydalanırız gibi bir hayatı seçtiniz anlamıyorum....
Bekarken hatta bırak bekarlığı daha henüz öğrenciyke nbile sırf babasından para almamak için ders aralarında üniv. kütüphanesinde alt sınıflara özel ders vererek,sonsınıfta daha finallerim bitmemişken başladığım parttime işe kadrolu fulltime olarak başlamış, mayısta işe başlayıp temmuzda diplomasını almış; yüksek lisans yaparken aynı zamanda çalışmış ve İstanbul gibi koca bir şehirde üstelik kirada yaşamayı başarmış ve hiç de yokluk çekmemiş ve babasından sadece üniversitenin ilk 2 yılı sadece kira yardımı almış bir kadın olarak sizin bu ailem bana illede para versin derdinizi anlamıyorum, anlayamıyorum, ve anlayamayacağım da...
Sizi kırmak istemem ama benim lugatımda sizin bu davraanış şeklinizin bir tanımı var amadaha fazla kırıcı olmamak adına burada söylemiycem...
Hep kendi ayaklarımın üzerinde durdum, hayatta kimseye de müdanam olmadı...Allah'ıma şükür ailem beni böle mücadeleci böyle sağlam karakterli yetiştirmiş.... Onlara müteşekkirim bana maddi olmasa bile manevi olarak çok büyük bir miras verdiler, beni....
İlerki sayfalardaki yorumları bilmiyorum ama arkadaşlar ilk sayfada çok hoş değil yorumlarınız.
Tamam haklısınız annne babaya güvenip evlenilmez ama darlık varsada evlattan çekilmez.
Sonuçta iki evlada farklı davranışlar var.Biri özellerde okuyor, diğeri sefalette.
Canım allah sanada kolaylı versin merhamet versin ailelere.Durumunuza üzüldüm.
Yazık ya insan evladı dardayken düürüm versin der mi?
Çok şükür iki ailede böyle değil bizde.Ama birgün 2 aileyi alıp konuşabilirsiniz.
Suçumuz ne diye? Enazından mutfak masrafalarınıza kısmen destek olabilirler.
Birde bence sizde şunu yapın.Bir işi bulun ve çalışmaya başlayın.
Kreş masrafı birkaç yıl sürer.Sonrasında çocuğun masrafları olur tabi ama
yaşlılığı unutmayın.Elinizde bir emekli maaşı olsa fenamı olur ?
Sonuçta birde ailelerinize teklifte bulunun çocuğunuza bakması için.
Belki merhamet ederler.Ama bence darlığı çekeceksende çalışarak çek.
Çoğu insan aynı durumda karıkoca çalışıyo ama dardalar.
Neden ? Çünkü yaşlılıkta evlada muhtaç olmamak için.
Bu seçeneği atlamayın derim ben.
Ailelerede biraz vicdan yapın eğer yine birşey yapmıyolarsa Allaha havale edin.
Verende o, alanda.
Ailelerede şu cümleyi kurarsanız belki etkisi olur.
Komşusu açken tok yatan bizden değildir, der peygamberimiz.Duymadınız mı hiç ? diyebilirsiniz.
evet diyebilirler ve yine bişey diyemezsiniz.... deseniz bile haklı olmazsınız... bence sizin bencil tavırlarınızdan usanmış iki taraf ta... kusura bakmayın ben biraz açık sözlüyümdür...
anneniz size bakmış, büyütmüş, evlendirmiş yetmez mi? bir de ekstralar mı yapması lazım? o kadının 9 ay karnında taşıması bile yeter yaptığı fedakarlık olarak....
kusura bakmayın ama fazla bencilsiniz... hatayı karşı tarafta değil kendinizde aramalısınız biraz da...
durumunuz yoksa neden çocuk yaptınız bir de orası var... yok yaptıysanız bu yüzden de çalışamıyorsanız bu kimsenin hatası olamaz.
9 ay karnında taşımak tabiki fedakarlıkta
çocuk annenin babanın rüyalarına girip beni yapın beni doğurun diye yalvarıp yakarmıyor
sen kendin bilerek isteyerek dünyaya getiriyorsun
eee benim vazifem sadece doğurmak gerisine karışmam olurmu allah aşkınaa
çocuk istediği için değil sen istediğin için dünyaya geldi bu insan
ben doğurur büyütürüm gerisine karışmam tam avrupai tarz oluyor
bizim örfümüzde adetimizde kültürümüzde evlat bir ömür evlattır dara düştümü yardım edilir elinden tutulur ister 10 yaşında ister 50 yaşında olsun.
birde burda ayrı bir durum var anne evlat ayırıyor
arkadaşı eleştirenlere eleştirileri hakkında bir sözüm yok ama
biride sen haksızsın ama annende evlat ayırdığı için haksız dememiş
hiç kimse tam beyaz veya tam siyah değildir
hepimiz grinin tonlarıyız kimimiz beyaza yakın kimimiz siyaha yakın
acımasızca eleştirmek yanlış bence
katılıyorum.
ne olursa olsun anne biraz garipmiş.sevgi bile vermemiş kızına.
ayırım yapmış.
çocuk evlenince çocukluktan çıkmamalı.
anne giidip dışarlarda yerken kızım açmı acaba diye düşünmüyorsa ,o yemek boğazından geçiyorsa ben ona anne demem .kimse kusura bakmasın.
60000 maaşla kızım,torunum ne yiyor ne içiyor demiyorsa yok. almayım öyle anneyi.
yoksa,tamam, demem bir şey.
tabiiki,yoktur yardım edemez. ama varken etmemek ,bana ters.
ben öyle anneyi tanımazdım şahsen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?