Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

%100 katılıyorum. Bu kadar net şekilde söylemiş zaten mutlaka paşa gönlünün çektiği bişeyler vardır. Birkaç hafta sonra daha iyi anlarsın zaten işin aslını.

canım cok fevri kararlar alıyorsunuz sonradan pişman olmayın derim daha çok gençsizin bu yasta halolmayacak ne vardır askı gururu olurmu ya esin sorunlu anladık ama sen gurur yapıyorsun istemedigin bi hayata kararsızca kararlı gibi yürüyorsun.. bosanmak zorundamısınz biraz kafa dinlemekse amacınız sanki askere gitmiş gibi yada ne bileyim kontörün bitmiş arayamıyormussun gibi mesela bi süre uzak durun birbiriniz özlemeye izin verin pişman olacak seyler yapamyın sevgi öyle kolay bitmez. ben cok duydum anlasamadık deyip bosanıyorlar sonra yasayamadık deyip tekrar evleniyorlar yasmaya degermi bu günler senin için çok üzülüyorum sanki uzun zamandır tanıyormus gibi üzülüyorum ve bosanmanız taraftarı degilim. herkesin zaman zaman kafası karısıyor. o zaman herkes bosansın. canım bence sen olumlu ol bence gcecek bu durum nedense hiç bosanacagınıza inanmıyorum ben....

Dün gece olanlar beni zaten çok sarstı. Şu an zaten oturup konuşup bu konuyu sonuçlandıramadığımızı anladık ikimiz de. Biraz bekleyeceğim, hazır olduğumuzda tekrar oturup konuşuruz dedik zaten, 1,5 haftadır hiç görüşmüyorduk, bir süre daha hiç görüşmeyelim onunla, bakalım ne olacak...

canim benim cok üzüldüm olanlara
oda anlamis demek karisini bi cirpida silip atamayacagini alsanaalsanasmile

bu yorumu görmemiştim ...gözümden kaçmış...neyse benim tamda demek istediğim buydu...emin ol acına bende ortak oluyorum şimdi...gerçekten çok olgun çok aklıbaşında bir hanımsın...bu işin üstesinden geleceksin...çözümleyeceğiniz o güne kadar senin kafanı başka şeylerle doldurman gerek...canımarkadaşlarında dediği gibi bir işe acilen şart...ben seni çok tuttum bırakmam...inşallah en az sıkıntıyla bu günleri atlatırsın...

Matahari,ilk başlarda yazmıştım konuna,kendi canımı acıtmamak için pek bakmadım sonra,aynı şeyleri yaşadık..Senin yaşadıkların biraz daha geriden geliyor benim sürecime göre..Ben boşandım..Bu dün gece yaşadığın şeyleri de 6 ay önce yaşadım,ve o acıya dayanamayıp ,devam etme kararı aldık,anlattık,konuştuk ,aşıcaz dedik,sonuç:Boşandım..

Kimse değişmiyor,ne o değişecek,ne sen,sadece zamanla birikiminiz(kötü yaşanmışlıklar) artacak,sevgi gerçekten halletmeyebiliyor bazen sorunları,bide ben evlilik ve boşanma sürecimde şunu anladım;evlilik bana göre fedakarlıkla,ittire kaktırıla götürülmesi gereken bir şey değil,en olduğun halinle,en sen gibiyken mutlu olmalısın,değişmeden ve değiştirmeden,diğer türlüsü zorlamaya giriyor ve bir süre sonra çekilmez bir boyut alıyor,yaptığın fedakarlıktan dolayı sen de beklenti içine giriyorsun,bu sefer o fedakarlıklar aslında evliliği çıkmaza sokan şeyler olabiliyor.Tam ifade edemiyorum sanki kendimi bu ara,ama az çok anlamışsındır.Kim ne derse desin,ne yaparsa yapsın,sen kendi doğrunu yapıcaksın hatta ayrılmayacaksın bile belki şimdi,ayrılmak istemeyeceksin,düzelebilir mi diye düşüneceksin,ama bir zaman gedliğinde herşey kendiliğinden sizi boşanma sürecine tekrar götürecek,bu yazıdan çıkan ana fikir de şu,ayrılma kararından kesin eminsen, doğru olduğunda ısrarlıysan,sırf acı çektiğin için geri adım atma ve kararını değiştirme lütfen.

Son düzenleme:
Hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle.
Boşanır mısınız , boşanmaz evliliğinize tekrar şans mı verirsiniz bilmiyorum ama şunu unutmamak lazım , yolun sonu dediğimiz şey boşanmak değil bence. Belki çoğu zaman boşanmak yeni bir hayatın başlangıcı oluyor çünkü. 5 dakikada değişir bütün işler derler ya hayat aynen öyle , bir bakmışsınız boşanıyorsunuz mahkemede bir bakıyorsunuz boşanmak hata oldu diye size geri dönmek için yalvarıyor eşiniz , yada bir bakıyorsunuz ki aslında onsuz da pekala kendinize ait sevinçlerinizi , başarılarınızı yaşayabildiğiniz bir hayatınız varmış aslında , siz görmüyormuşsunuz..

Dün gece bu olaylar olmasaydı oturup konuşmayı tamamlasaydık, herşeyi net kararlaştırmayı başarabilseydik ben şu an zaten eşyalarımı toplayıp evden ayrılmaya hazırlanıyor olacaktım. Ama şimdi herşey birbirine girdi, ne yapacağımı bilemiyorum. Kararımı da vermiştim, avukatla görüşecektim, maddi şartları konuşacaktım vs. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Belirsizlik çok kötü.

ne olduğunu pek anlayamadım en son eşinizin başka birine aşık olduğundan şüpheleniyordunuz..

Off ne zor ne zor! Ayrılık.
Sevgili değilsiniz ki siz, seni artık sevmorum sıkıldım deyip ayrılın.
iyi düüşnün hala sarılıp ağlayabiliyorusunuz.
Kesinlikle biten bir sevgi olmadığını düşünüyorum.

sadece şunu söyleyeceğim...seni şu bakımdan çok iyi anlıyorum ikilemdesin...keşke dememek için size son bir şans vermelisin...daha çok taze bu dalgalanmaların olması çok normal...her 2 taraf içinde geçerli...biraz oluruna bırak...süre ver, zaman tanı....keşkeler o kadar zor ve yıpratıcı ki hep dönüp dönüp geriye bakmana sebep oluyor ve de çok yıpratıyor...o yüzden son bir şans diyorum brn ...sen kendine bi sor ne kaybedersin?..

canım Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun inşallah,çok zordur eminim güçlü olmaya kafanı toplamaya çalış

Son bir şans vermek isterim... Ama eşimin buna yanaşması gerek, şu an ben onun ne düşündüğünü bilmiyorum ki. Hala ayrılmaya kararlı, o geri adım atarsa ben tekrar denemek isterim zaten ama işte onun fikrini değiştirmesi bir şans vermeyi onun da istemesi gerekiyor. Ben şimdi gidip ona bir şans daha verelim desem kabul etmeyeceğini düşünüyorum, ben bunu ona teklif ederse ve o da reddedip ayrılmaya kararlı olduğunu söylerse ben daha kötü duruma düşerim. Şu an elimden bir şey gelmiyor, çaresiz hissediyorum, ayrılmak zorunda kalıyorum resmen istemeye istemeye.

Bir de bir şey sormak istiyorum; sizce bu olayların üstüne ben eşimi arayıp sadece hatır sorsam merak ettim seni nasılsın iyi misin desem olur mu? Yoksa hiç aramamalı mıyım? Kararsız kaldım.

ay zor bi durum ya gerçekten aramak istedğini çok ii tahmin edebiliyorum ama aramaman gerek bencede belki o biraz zaman geçince arar nebilim inşallah arar yani.

ay cnm inanki gözlerim doldu kendim yaşıyormuş gibi hissettim ağlarken belki biraz yakınlaşsaydınız acaba devamı gelmezmiydi sevgisi bittiyse neden böle davrandı anlamaım şimdi keşke o an deseydin ben ayrılmak istemiyorum diye acaba ne tepki verirdi ay kötü oldum ya.

Canım, o an desem ve kabul etmese çok daha berbat hissederdim. İkimiz de sarıldık kaldık öyle, ağlıyorduk bir yandan da "çok zor ama bunu yapmak zorundayız, güçlü olmak zorundayız" diyorduk. Özellikle onun yaklaşımı bu şekildeydi, sanki ayrılmak mecburiyetindeymişiz gibi davranıyordu, ben de diyemezdim ki tekrar deneyelim diye. Zaten gururum yeterince yerlerde :çok üzgünüm:

Sevgisinin bitmesinden ziyade çok azaldığını, soğuduğunu ve artık içinde kalan sevginin bu ilişkiyi devam ettirmeye yetmeyeceğini, artık tekrar biraraya gelmemizin mutlu olmamızın imkansız olduğunu söylüyor. Söyledikleri hep böyle. Bilemiyorum ki, belki sevgisi aslında bitmemiştir veya şu da olabilir tabi; belki gerçekten dediği gibi hissediyordur, sevgisi çok azalmıştır, soğumuştur, ayrılmaya kararlıdır ama yine de alışkanlıkları bırakmak zor geliyordur. Yani artık sevmese de boşanmak istese de oturup ayrılığı konuşmak zor geliyordur. Bu da boşanmak istemediğini, beni sevdiğini göstermez malesef.

Gerçi bir yandan şunu da düşünüyorum; sonuçta bu bir erkek bu kadar duygusal olmamalı, gerçekten ayrılmaya dediği kadar kararlı olsaydı, gerçekten sevmeseydi konuşmak zor gelse bile duygulanıp ağlasa bile gözünün yaşını siler ve bana "Benim için de çok zor ama ne olursa olsun toparlanalım ve şu boşanma işlemleri meselesini konuşup bitirelim" demez miydi? Yani ağladı, sonra da "bu gece ara verelim, konuşmak istemiyorum, dayanamıyorum" dedi. Eğer ayrılmaya çok kararlı olsa kendini toplayıp konuşmayı bitirmesi daha mantıklı olmaz mıydı?

Bilmiyorum, içimde binlerce duygu, kafamda binlerce düşünce var. Artık bu iş bir film gibi olmaya başladı, iyice dallanıp budaklandı ben de içinden çıkamıyorum bu meselenin. Ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum artık :çok üzgünüm:

şöyle bi okudum yasadıklarını inan çok üzüldüm ve ben dısarıdan biri olarak bu kadar üzüldüm o ne yaptı diye geldi aklıma eşini hala çok seviyosun sen ama sevgi varda eşinde sanki seviyo gibi sizde biten baska seyler var bazen çok seversin ama yinede olmaz ööyle bişey galiba ama gerçekten üzüldüm Allah yar ve yardımcın olsun hakkında hayırlısı caım benim....

cnm çok ii anlıyorum seni insan acaba ölemi böylemi diye düşünmekten kendini parçalıyo bi süre sonra bende şu dediğine katılıyorum "aslındagerçekten ayrılmaya dediği kadar kararlı olsaydı, gerçekten sevmeseydi konuşmak zor gelse bile duygulanıp ağlasa bile gözünün yaşını siler ve bana "Benim için de çok zor ama ne olursa olsun toparlanalım ve şu boşanma işlemleri meselesini konuşup bitirelim" demez miydi bende bu davranışını anlayamdım doğrusu belki ne kadar oldu şimdi ayrı kalalı?

1,5 hafta oldu canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…