Ve yolun sonu... Boşanıyorum...


ben senın eşını sevdıgını düşünerek bıraz beklemenı söylemiştim erkekler aslında kolay vazgecmez eşlerınden sevdıklerinden

Allah en dogru kararı vermenize yardım eder inşallah

her ikinizin hayrına olur inşallahh
 
canim benim simdi sen bize cevap vermeyi bosver. sakince dusun. ya da nette tara. anlasmali bosanma nasil oluyor? herseyi guzelce oku. karsisina donanimli cik. yani o ne derse desin diyorsun. bence sen yonlendir. nasil telefonda ben hemen bosanalim istiyorum deyince hemen ipe un sermeye basliyor. sevgili degiliz ki hemen bitsin gibi. konusmayi sen yonlendir.

avukatinin telefonunu iste. ben yarin gorusecegim avukatimla de. bundan sonra avukatlar prosedur ne ise yerine getirsinler de. hemen olmaz falan derse, oluyormus ben gorustum dersin. sonucta unluler nasil ayriliyorlar hemen. bir sozlesmeye bakiyor. iki taraf imzaliyor, sartlar yaziliyor ve bitiyor.

benim cabam burada sizi bosamak degil. senin de bosanmak konusunda ne kadar kararli oldugunu gostermek. bosanma davasini acmak bosanmak degil hayatim. bakarsin cok pisman olursunuz ikiniz de. geri donersiniz. madem bekar olmak istiyor. tamam olsun bir sure. mutlu ise seni aramiyorsa ne ala ama mutsuz olup kapinda kopek de olabilir.

benim arkadaslarim 7 ay sonra baristilar. cok mutlular. bir gorsen neler yapmadilar birbirlerine dava sirasinda. kiz evden gidince erkek kilidi degistirdi. vay sen misin kilidi degistiren, cilingirle actirip esyalari kacirdi. bir kanepe birakmislar.

rezillik kepazelik. sonra iyi oldular. mutlular.

burada gene okuduk. is cididiye binnce mahkeme kapilarinda vagecenleri. esini caydirmaya calisanlari, bosandiktan sonra bile isyeri basanlari.

yani canim seni gercekten seviyorsa donecektir. ama sevmiyorsa da zorla tutmanin anlami olmaz. sevdigini serbest birak, bakalim ne yapiyor?

biraz baktim nette.

Anlaşmalı boşanma; her iki tarafın da hem boşanma ve hem de velayet, mallar, nafaka ve tazminat gibi fer'i unsurları konusunda fikir birliği sağladıkları boşanma türüdür. Diğer boşanmalardan farkı ise; taraflar arasında gerçek bir çekişmenin olmaması ve dolayısıyla pek muhtemelen daha kısa sürede ve daha az yıpranmayla sonuçlanmasıdır.
Her ne kadar 1 yıl evli kalma şartı lafzen aransa da, uyygulamada en geniş takdir yetkisi Aile Mahkemelerinde söz konusu olduğundan, 10 gün evli kalınmış olunsa dahi, hakim davayı kabul edebilir. Yapılacak şey sadece fikir birliğini sağlamaktır. Bir taraf usulen davacı olur, diğer taraf da yine usulen davacı gösterilir. Nafaka, mallar gibi konularda talep edilen birşey yoksa, dava dilekçesinde sadece bunların talep edilmediğinin belirtilmesi yeterlidir.

Anlaşmalı boşanma işini avukat kullanmadan nasıl halledebiliriz? Ne yapmamız gerekiyor?


Eşinizle anlaşmalı boşanma ve sonuçlarına ilişkin bir protokol düzenleyerek dava açıldıktan sonra ki ilk celsede bunu teyit ederek Avukata ihtiyaç duymadan boşanabilirsiniz.
Protokolle tesbit edeceğiniz hususlar;
Evlilik birliği içerisinde sahip olunan menkul ve gayrimenkul malların taksimi,
Çocuk ve koşulları uygunsa diğer eş için nafaka ve tazminat miktarı,
Çocuk varsa velayetin kime ait olacağı vs.hususlardır.

Anlaşmalı boşanma davası açmaniz için gerekli olan ilk sartlar sunlardir: Evliliginiz en az 1 (bir) yil sürmüs olmalidir. Esler birlikte dâvâ açmalidir veyahut bir esin açtigi dâvâyi diger es kabul etmis olmalidir. (Örnegin, diger es, dâvânin ilk celsesinde bu yönde beyânda bulunup imzasi ile bu hususu mahkeme huzurunda teyid edecektir.) Dogal olarak da, taraflar durusmalara katilacaklardir ve de, gerek anlasmali bosanmak istediklerini ve gerekse dosyaya sunulan anlasma protokolünü kabul ve teyid edeceklerdir.

Dâvâyi, eslerden birinin yerlesim yeri veyahut dâvâdan önce son defa 6 (alti) aydan beri birlikte ikâmet ettikleri yer Mahkemesinde açmalisiniz.

Yeni kurulan Aile Mahkemesi'nde, Aile Mahkemesi'nin bulunmadigi yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, söz konusu dâvâyi açacaksiniz.

Sayin Zehra Yilmaz'in yukarida sözünü etmis oldugu tafsilatli "ANLASMA PROTOKOLÜNÜ"' de dâvâ açarken, birlikte dâvâ dosyasina sunacaksiniz. Anlasmali bosanma dâvâlari taraflarin rizâlarina dayandigi için, genelde, tek celsede sonuçlanmaktadir.
 
Sayin eda123,

Genel olarak söyle ifâde edeyim: Dileçenizden en az 3 suret hazirlayin. (Biri Mahkeme dosyasina digerleri dâvâci ve dâvâli olarak taraflar için) (Dilekçenizde, kayitli oldugunuz nüfus kütügünü de belirtirseniz iyi olur.)

(Arzu ederseniz, size, bilâhare, -eger ihtiyaç duyarsaniz- genel olarak bir dilekçe formati hazirlayabilirim. Bildiginiz gibi, dâvâ dilekçelerin belirli bir hukuki formatta yazilmasi uygun olacaktir.)

Anlasma protokolünüzü de hazirlayin. Var ise, baska delillerinizi, örnegin, nüfus cüzdani sureti, evlilik cüzdani sureti vs. gibi, konu ile ilgili sunmak istediginiz yazili belgelerinizi de hazirlamanizi da öneririm.

Dâvâyi kanunen nerede açmaniz gerektigini belirtmistim, bu yerlerden hangisi size uygunsa, dâvâyi orada açmak zorundasiniz.

Bulundugunuz (veya söz konusu) yerdeki Aile Mahkemesine, yoksa Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gideceksiniz. Gitmeden önce, dâvâ dosyanizi hazirlayiniz. Öncelikle size bir (mahkemeler için özel hazirlanmis) bos dâvâ dosyasi gerekmektedir. Bu dosyalar, Adliyelerin dâhilinde de satilmaktadir. Bir dosya ve ayrica 2 adet teblig mazbatali zarf ve ayrica 2 adet tebligat pulu (tebligat gideri) satin alin.

Dâvâ dosyanizi hazirlarken, en alta -var ise- yazili belgelerinizi vs., en üste ise dâvâ dilekçesi gelecek sekilde koyun. Diger dilekçe+tebligat pulu+tebligat zarflarini da sol kapak içine ilistirip atas ile tutturun. Bu sekilde eksiksiz olan dâvâ dosyanizi, NÖBETÇi olan mahkeme kalemine götürüp müdürden dâvâ harç miktarini tespit ettireceksiniz. Size dâvânin niteligine göre, maktu veya nispi harç, seklinde bildirilen dâvâ harcini mahkeme veznesine yatiracaksiniz (Makbuzun biri sizde kalacaktir.)Harcini yatirdiginiz dâvâ dosyasini nöbetçi mahkeme kalemine teslim edeceksiniz. Bu sekilde actiginz dâvânin, (hangi mahkemeye tevdi edildigi, dosya numarasi, durusma günü ve saati vs.) size de teblig edilecektir.
 

Canım doğru ben eşimi seviyordum. Erkekler kolay vazgeçmez diyorsun ama baksana bu adam çoktan vazgeçmiş bile...
 

Kibele, yazdıklarını takip ediyorum. Biliyorum canım amacının bizi boşamak olmadığını a.s Bana destek olduğun ve yol gösterdiğin, biraz olsun aklımı başıma getirdiğin içib teşekkür ederim sana bin kez a.s Ben de araştırdım canım netten epey bir. Ben tavrımı hiç koymadım eşime şimdiye kadar, artık ben de tavrımı koyacağım. Gerçekten eşim geri dönsün diye beklemiyorum, hala seviyorum yalan değil, onun da sevmediğine inanmak istemiyorum. Belki de böyle düşünmek istediğimdendir. Ama bu noktada inan geri dönmesin, dediğin gibi serbest kalsın bekar olsun, olacaksa mutlu da olsun. Ben de artık mutlu olmak istiyorum. Eşim olmadan hayatıma devam edecek gücü topladım. Sizlerin yazdıklarınızın da çok faydası oldu. Dediğin gibi dönecekse zaten döner köpek olacaksa olur. Ama bunu düşünüp onun aklının başına gelmesini bekleyemem. Ben işlemlerime başlayacağım, bunu da ona söyleyeceğim. En ince detayına kadar boşanma sürecini nasıl öğrendiğimi, bundan sonra nasıl ilerleyeceğimi ona da anltacağım ki o da bilsin. Beni kararsız, çaresiz zannetmesin daha fazla.
 
Aslında en iyisini yapmışsınız.
Uzatmanın, acabalarla yaşamanın size yarardan çok zararı var.
Ne için bekleyeceksiniz, birgün aklı başına gelir,
2 gün sonra sizi yeniden sever diye mi?
Bunlar sizi yıpratmaktan ve yeni kuracağınız hayatı ertelemekten,
yerinizde saymaktan başka birşeye yaramaz ki.
Ne kadar kısa sürede karar verilirse o kadar iyi.
He birgün çok pişman olursa, insanlar aynı kişiyle 2. defada evlenebiliyor,
karar sizin, ama şuan beklemenin anlamı yok, belki de hiç pişman olmayacak,
olsa da siz geriye dönüp bakmayacaksınız bile belki.
İnsan zamanla daha geniş ve doğru düşünüyor.
Olayların içindeyken daha zor durumlar tabi ki.
İnş alınan karardan çok iyi sonuçlar çıkıp, çok mutlu olursunuz.
Malesef herkes sevgiyi ve bir yuvayı haketmiyor, değerini bilmiyor.
Bilmeyen için de tükenmenizin anlamı yok.
 
Son düzenleme:
Hah soyleee. Karsimizda guclu bir matahari var.

cunku beklemek cok aci veriyor insana. en guzeli yolunu ciz. zaten donerse o zaman dusunursun. acaba doner mi diye beklemekten iyidir.

simdi ben yatiyorum, 15 aylik bir kizim var sabahin korunde basima dikilir:) yarin sabah neler oldugunu okumak icin hemen kosacagim bilgisayarin basina.

umarim birsekilde neticelendirirsiniz. ama eminim ki senin bu kadar bosanma konusunda kararli oldugunu gorunce sasiracaktir. isin oldu bittiye gelmesine sasiracaktir. sonucta sen istemiyordun, gucsuzdun.

umarim en kisa zamanda guzel de bir isin olur. bence uce bese bakma gir bir yere. hic olmazsa biraz kafan dagilir. hem is, isteyken aranir derler, bakarsin baska kapilar acilir. musterilerinden aracilardan biri sana daha iyisini onerir. yani belli olmaz bu isler. ozguvenin yerine gelir. bir de bakmissin ki kalbin yeniden carpiyor.

neyse cok opuyorum seni. iyi geceler.
 
Canım konunu ve yazılarını ilk kez gördüm, öyle güzel ve mantıklı anlatmışsın ki hissettiklerini.
Genelde pek karışmam bu bir derdim var bölümüne. Etkilemekten korkarım.
Sana sadece umarım hayatının bundan sonraki bölümü (günler ne gösterirse göstersin) çook mutlu geçer demek için yazıyorum şimdi de.
Belli ki çok akıllı , çok mantıklı ve güçlü bir insansın. umarım çok mutlu olursun...
 
Şimdi eşimle telefonda görüştüm, aileleri karıştırmadan bir an önce bitirip yolumu çizmek istediğimi söyledim a.s Kendimle gurur duyuyorum şu anda bu kararı verebildiğim ve eşimle medeni bir şekilde konuşabildiğim için a.s Bu gece iş çıkışı yüz yüze konuşup boşanma şartlarımızı belirlemek için eve geleceğini söyledi. Bekliyorum bakalım, o gelince gayet sakin konuşacağım, bu işi tamamen bitirip yeni hayatıma başlamak istiyorum artık...
 
yazdıklarınızı okudum ve üzüldüm gerçekten ama gerçekten güçlü karakerli ahlaklı, birisiniz bence siz eşinizden insani vasıflar bakımından çok daha üstünsünüz sevginizi verdiğiniz emeği kesinlikle haketmiyor, ilerde karşısına çıkacak olan kadınlardan inanınki sizden üstün olmayacak iyi olmayacak,ilerde kafasını taşlara vuracak bence eşinizin kompleksleri var ne istediğini bilmiyor ,evlilikte sorumluluk alacak olgunluğa gelmemiş önceki ilişkileride 1 aylık geçici maceralar yaşadığını yazmışsınız aslında bu noktada bile ciddi bir birliktelik kuramacağı ilişkilerden çabuk sıkıldığı sinyalini flört esnasında size vermiş ve ona aşık olduğunuz için sanırım bunu görmediniz,ama böyle bir insanla evli kalsaydınız inanın çok daha fazla üzülür özgüveniniz kendinize olan saygınızı iyice yitirir sizden geriye birşey kalmazdı ,eşiniz sevginin bağlılığın ne demek olduğunu tam idrak edemediği için evli kaldığınız takirde üzüntüden bin kere ölecektiniz bence boşanmanız hakkınızda daha hayırlı sonrada kendinize güzel bir yol çizin eskiyi kafanızda çok kurcalamayın , düşünmeyin bu bir sürec boşanma esnasında ayrıldıktan sonrada bir süre üzüleceksiniz ayrılma psikolojiisi sizi etkileyecek ama bir süre sonra bu acı geçecek ,kendinize güzel bir iş bulursanız çalışırken kendiniz çok daha iyi hissedersiniz psikolojiniz düzelecek:)gerekirse bir uzmandan psikologtan yardım alın hakkınızda inşallah hayırlısı olur bundan sonraki hayatınızda mutlu olursunuz
 
Bence ayrılık lafı ciddi ciddi bir kere geçti mi bir evlilikte, zaten bir daha kolay kolay eskisi gibi olmuyordur gerçekten. Unutulmuyordur yani.
Durum bu kadar ciddiyse akışına bırakmak en iyisi arkadaşım. Sen ayrılmaktan yana olmadığını belirtmişsin zaten şu saatten sonra tek çare onun fikir değiştirmesi. Bazen gerçekten de çok sorunlu bi ilişkiyi yürütmeye çalışmak sadece can çekiştirmek gibi oluyor, yıprandığınızla kalıyorsunuz. Her problem halledilebilir diye birşey yok ne yazıkki bazen çözümsüz kalıyor insan.
Eşin fikrini değiştirmezse de, en azından biz problemli bi çifttik yürümüyordu ikimiz için de hayırlısı oldu diyebilmek en iyisi. Bir kapı kapanır, bir kapı açılır.. Sakın ölürüm biterim sanma, daha ne acılar var hayatta Allah güç versin hepimize sabır versin..
 
Çok tuhaf bir gece oldu benim için bu, şu anda o kadar yorgunum ki, o kadar kafam karışık ki. Bahsettiğim gibi eşim ayrılma sürecinde nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşmak için eve geldi. İkimiz de kibarca, birbirimizi kırmamaya ve güçlü davranmaya çalışarak konuşmaya başladık. Hatta dostça muhabbet ettiğimiz şakalaştığımız bile oldu. Kağıt kalem aldık ve ne yapacağımızı nasıl en az hasarla atlatacağımızı yazmaya başladık. Belirlememiz gereken şartları vs maddeledik. Sonra daha ciddi konulara ilerleyelim dedik ve maddi meseleleri konuşmaya başladık. Daha doğrusu hiç başlayamadık çünkü bu konuyu konuşmaya niyetlendiğimiz anda ikimiz aynı anda ağlamaya başladık. Birbirimize sarılıp dakikalarca konuşmadan öyle kaldık. Sonra eşim ağlayarak "bu gecelik daha fazla devam edemeyeceğim, bu konuşmayı sonra bitiririz" dedi. Ben de çok kötü olmuştum. Dışarı çıktık sabahın 5'inde, arabaya binip amaçsızca dolaşmaya başladık. Hiç konuşmadan oturduk arabanın içinde. Sonra havadan sudan alakasız konulardan konuştuk (gerçekten havadan sudan, mesela kış geliyor havalar soğudu gibi boş saçmasapan muhabbetler yaptık) 1 saat kadar dolaştık ve sonra beni eve bıraktı. Hazır hissettiğimizde tekrar konuşup tamamlarız yapılması gerekenleri netleştiririz dedik. Yani ayrılık kararı devam ediyor ama çok garip bir geceydi. Hiç beklemediğimiz şekilde gelişti. İkimiz de bu gece birkaç saat konuşup konuyu bağlarız sonrasında da boşanmayı uygulamaya koyarız diye düşünürken hiç kolay olmadığını anladık. Allah kimseye vermesin, böyle şeyleri bir zamanlar eşiniz olan insanla konuşmak o kadar zor ki... Ben eve geldim, eşim zaten camdan el sallamamı bekliyordu. Elimi sallayıp içeri girdim, o da arabaya binip gitti. Şaka gibi bir geceydi yani. Ayrılma konusunda bir değişiklik olacağını düşünmüyorum halen, ikimiz de kararlıyız. Ama insanın içi acıyor. Belki biz kendimize çektiriyoruz bu acıyı ama düzeleceğine de inanmıyorum, gerçekten kangren olmuş bir yara gibi ama bacağı kesemiyoruz bir türlü. Ne diyeceğimi bilmiyorum, dağılmış durumdayım...
 
Son düzenleme:
Konuyu günlerdir takip ediyorum üyeliğim yeni onaylandığı için ancak yazabiliyorum...sevgili matahari öncelikle seni gerçekten çok sevdim tutumunla gurur duydum.nekadar güçlüyüm desende içinde fırtınalar kopuyor biliyorum;ama zaman her seyin ilaci,hemen gulup oynayamazsin tabiki sadece sabret metanetli ol, gururunu koru .GUZEL GUNLEr seni bekliyor basi dik daima guclu bir kadin olacaksin artik mutluluk hakkin. kendini bilmez esin icin tek yorumum seni haketmiyor!artik onu hayatindan kendin cikar cunku o cok vuracak kendini yerden yere diyorumya zaman . . .zaman sana huzur ona elem getirecek ! dualarim seninle.
 

inan bana bütün gece hiç aklımdan çıkmadın.bence sen eşini seviyosun ve biraz gayret etsen bu yuva kurtulur.unutmaki erkekler biz kadınlar gibi düşünüp davranamıyo.boşanacaksında ne olacak herşey düzelecek mi sence?yuvanı kurtarmana bak derim her insan hata yapabilir.sor herkese ne fırtınalar atlatılıyor evlilikte.ben şunu yaşamadım herşey güllük gülistanlık diyen yalan söyler.sorun mutlaka oluyo hepimiz ne fırtınalar atlattık.umarım geçer gider bu günlerde...
 
her bitiş kötüdür matahari,acı verir.yılların alışkanlığı,zamanında yaşanmış güzel günler.anılar.çekilen çileler.bitişlerde hep insanın aklına bunlar gelir.
kendine bir tek şunu sormalısın,şu aşamadan sonra,eşinle ayrılmayıp tekrar biraray gelirseniz aynı sorunlar devam eder mi?
hiç kimse değişmez canım,belki gelişir.yok ben onu öyle kabul ediyorum,değişmesin diyorsan belki mutlu olursunuz tekrar.ama aynı fikirleri eşinde taşımalı.
size en iyi gelecek şey biraz ayrı kalmanız.bu süreçte duygularınızı daha iyi tartarsınız.anlıyorum bir an önce ne olacaksa olsun diye düşünüyorsun.hakkında hayırlısını diliyorum.
lütfen güçlü ol şimdi olduğun gibi..inan boşanma son değil çoğu zaman başlangıç olyor.zemuszemus
 
Arkadaş zaten seviyor, hepimiz biliyoruz fakat boşanma kararını bukadar katı bir tutumlar sürdürüp facebooklarda kızlarla eğlence profili çizgen ,mesajlara cevap vermeyen pervasiz bir erkek için bu yuva kurtarılmaya değer mi bilemiyorum kıymetini bilmeyeni sileceksin yoksa mutsuz olursun tecrübe ile sabittir.yine de esi gelip pismanim derse ikna olursa matahara iste ozaman kurtulsun yuva belirsizlik insani bitirir bence bu adam da gizemliyi oynuyor.
 

senin yazdıklarından yola çıkarak şu ana kadar çok katı bir tutum sergiledim fakat, şimdi şu okuduklarım benide dağıttı...bana ıssız adamı hatırlattı.... o flimin sonunu seyrederken kendi kendime dedimki henüz geç olmadan pişman olmadan son sözümüzü söylebilmeliyiz ........zaten filmin anafikride buydu...eşinin ağlaması zorlanması bana biraz onun da hala çelişkide olduğunu gösterdi...canım benim ben evli değilim boşanmadım...ama o acıyı sevdiğin birinden ayrılma acısını çok iyi bilirim...bazen size sorulduğunda akıl verdiğiniz kişi az yara alsın az üzülsün diye ,tabiki geçmiş deneyimlerden de örnek alınarak seni istemeyeni sende isteme derhal boşan diyebiliyoruz....ama şimdi sana diyorum ki...pişman olmamak için lütfen kendinize bir kere daha şans verin...lütfen...o zaman ben herşeyi denedim yürümeyeceğine emindim diyebilirsin...biraz buralardan uzaklaşın ...bu bayram tatilini değerlendirin ya birlikte ya yalnız....1 ay hiç görüşmeyin birbirinizin sesini bile duymayın...kendinizi bi test edin...özlemmi ağır basıyor öfkemi....naçizane benim görüşüm budur...ne olursa olsun kendinize biraz zaman verin...:a015:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…