Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

Eskiden çok sevdiğim bir adam bana "ben sana layık değilim sen daha iyisini hak ediyorsun" deyip ağlayarak benden ayrılmıştı.Başkası varmış.Sonra bir başkası ortada bir problem yokken diğer sevgilisine gitmek için bana başka bir ülkede karısı ve çocuğu olduğunu söylemişti.hepsi yalanmış.beni 42 yaşında 2 çocuklu bir rus kadın için terk etti. O da bunları söylerken hüngür hüngür ağlıyordu. İnanın bana kızlar erkeklerden her şey beklenir.Bazen kibarca terk etme yolları ararlar manevra alanları daha geniş olsun diye. Bence de bilmediğin çok şey var. Araştır bul ve yüzüne vur. İşte o zaman her şey çok çirkinleşecek ve gerçek yüzü ortaya çıkacak. en azından kendini tüketmekten kurtulursun.

Son düzenleme:

Erkeklere güven olmadığı konusunda katılıyorum. Ama her ayrılmak isteyen erkeğin hayatında başka biri var diye bir kural da yok, ayrılığın bir dolu nedeni olabilir. Ortada somut bir kanıt yokken de başka biri var demem haksızlık olur.

:O :O !!! Gerçekten çok şaşırdım, yazıklar olsun ya ayrılığın da dürüst olanı güzel. Hem tu kaka olmamak istiyorlar, ah almaktan korkuyorlar herhalde, hem de yapacaklarından yine geri durmuyorlar.

Eğer iyi gelecekse, araştırsın bence de. Severken ayrıldık diye yıllar boyu kahırlanmaktan iyidir. En azından beş para etmezmiş, iyiki kurtulmuşum diyebilir. Ama sezdirmeden yapmak lazım bunu, çünkü eğer yoksa böyle bişey giderayak ayıp olur, o zaman da çirkenleşir.

Vallahi, isteyen erkek yapar, kadının da ruhu bile duymaz. Ama nasılsa bir süre sonra kendiliğinden ortaya çıkar eğer aldatma varsa. Ben nasıl bir araştırma yapayım ki şimdi? Kendi çapımda bazı şeyleri takip ediyorum, eşimin facebook, msn ve tüm mail şifreleri var bende hatta işyeri mail şifresi de var. Kimisini kendi vermişti, kimini de bilgisayarımız ortak olduğu için ben keşfettim a.s O tarz tek bir yazışma yok. Yani eşim illa ki aldatıyorsa bile olsa olsa tek gecelik bir ilişkidir, yani başka ve sürekli bir ilişkisi olsa mutlaka bir mail, bir yazışma olurdu sonuçta. Tabi tek gecelik bir şeyse onu da asla kabul edemem ama açıkçası onu da pek sanmıyorum çünkü benim eşim hem çok yoğun ve uzun saatler çalışıyor, hem parası yok a.s Aldatıyorsa da ne ara aldatacak ki? (Bu arada onu savunduğumu filan da düşünmeyin, sadece tarafsız bakmaya çalışıyorum.)

Şu da var, bizim ayrılığımız herşey güllük gülistanlık giderken bir anda olmadı ki. Hani herşey mükemmel gidiyor olsa ve hiç ummadığım bir anda bırakıp gitse kesin aldatıyor diyeceğim. Ama biz kaç aydır o kadar çok tartışıyorduk ki, daha da bir sürü başka sorun vardı, maddi sorunlar vs. Hepsi bir araya gelince ayrılmak belki de kaçınılmazdı. Şu an aramızda kurtarılacak bir şey kaldığını da sanmıyorum benneyaptımki Yine de içimde hala bir umut var, çünkü malesef ona olan sevgimi içimden atamıyorum, ama zaten biz ayrılma yoluna girdik bile. Şu an belki sadece zaman kaybediyoruz. Ama ben yine de bu zamanı kendime ve ona vermek istiyorum geriye dönüp bakınca pişman olmamak için. Belki ileride kaybettiğim zamana yanacağım ama yine de içimde bir "keşke" kalsın istemiyorum. Ve inanın o kadar yorgunum ki tüm bu yaşadıklarımdan artık ben de biraz kafamı dinlemek istiyorum. Onu da rahat bırakacağım, kalsın bakalım anne babasının yanında, kendini toplayıp ayrılığa hazır hale gelirse zaten ben de süreci başlatırım. Dönmek isterse ve bunun için çaba gösterdiğini görürsem o zaman ben de tekrar elimden geleni yaparım bir şeyleri yoluna koymak için...

Son düzenleme:
Evet arkadaşım sen de haklısın, sonuçta bu senin ilişkin, senin yuvan ve orada olup biteni en iyi sen bilirsin. Bizimkiler sadece fikir, en doğrusuna yine sen karar verip uygulayacaksın elbette. Kafanı rahatlat biraz, herşey olacağına varacak ne de olsa. Bazen şer gibi görünen şey en hayırlımız olur bizim. Senin için de sonuç ne olursa olsun, öyle olur inşallah.. Dile kolay tabi ama kendini yıpratmamaya çalış, herşeyin ilacı zaman ne de olsa.

Senin durumunu tenzih ederim elbette ama bu erkek milletinin ne koşullarda aldatabileceğini gözümle gördüm, anlatsam inanmazlar. Bi yakın arkadaşımın 7 yıllık sevgilisi, üstelik birlikte yaşıyorlardı sadece kağıt üzerindeki imzaları eksikti. Adam evden işe işten eve biriydi, öyle sanıyorduk. Eve geç kaldığı bile çok nadirdi. Meğer arkadaşımdan hariç iki tane daha aktif olarak görüştüğü kadın varmış. Kendi cep nosundan başka dört farklı daha telefon nosu ve telefonu varmış. Şebeke gibi yani. İnanır mısın ruhumuz duymadı, senelerce yapmış bunu hayvan herif. Birde kıza hadi artık evlenelim çocuk sevme vaktim geldi diye ısrar ediyordu. Bilemiyoruz yani, ama senin gibi hislerimize güvenebilmemiz lazım. Allah kimseye böyle iki yüzlü adam vermesin.

nbr cnmm nasılsın bir gelişme varmı?

Herhangi bir gelişme yok malesef, eşimin aramasını beklemiyordum zaten, ben de aramayacağım onu bakalım ne olacak? Yalnız eşimin babası babamı aramış, duruma çok üzüldüklerini söylemiş, babam da onafazla bir şey söylememiş. Zaten ben de babama sorunlarımızla ilgili pek bir şey anlatmamıştım. Sadece eşimin arkadaşlarından biraz bahsetmiştim, babam da telefonda kayınpederime sadece bu durumdan bahsetmiş. Bir de belki maddi sıkıntılardan dolayı sorun çıkmış olabilir demiş. Kayınpederim de ne olursa olsun beni de karşısına alıp konuşmak istediğini söylemiş babama. Ben ailelerin çok da fazla devreye girmesini istemiyorum aslında, devreye girmelerinin bir işe yarayacağını da sanmıyorum.

canim benim,

dun aksam olanlardan sonra duzuncem, bence siz duzelirsiniz. zaman birak, o ic cekismelerini halledince, evine donecektir.

bu arada aileleri neden karistirmiyorsun? neden nmi oyle diyorum. cunku eskiden kiz verirken, ya da alirken, kizin cocugun ailesinin tanidik bildik iyi bir aile olmasina ozen gosterirlermis. cunku bir durum olursa ve bunlar cozumleyemezse ailesi kulaklarini ceksin diye.

yani canim babasi senle konusmak isterse bence gzuelce konus. herseyi aranizda kalmasi dartiyla anlat. arkadaslarini gece gelmemelerini, gec gelmelerini, arkadasinin iki kiz ile gelmesini falan. yani bariz bir sekilde arkadasi esini ayartmaya calisiyor ki donulmez yola girsin diye.

babasi da ceker konusur ogluyla. bak bu fikir soguk gelebilir ama ise yaramasi kuvvetle muhtemel. hep senin yakindigin meseleleri kendi fikriymis gibi babasindan duyarsa belki kafasina dank eder. cunku babasi sonucta evli tecrubeli gormus gecirmis biri.

yani bu benim fikrim tabi. bu durumda olsam ben konusurdum. ketum davranmamk lazim. madem evliligine sahip cikacaksin ki -cikmalisin da- bence her yonden dene.

a.s
Kibelecim, senin fikrini özellikle merak ediyordum. Eşimin babası benimle konuşmak isterse elbette konuşacağım ve senin de dediğin gibi kesinlikle arkadaşlarının eşimi etkilediğini söyleyeceğim, gece gelmemesi, kızlarla tanıştırması vs gibi şeyleri bence bilmesi iyi olur. Ailelerin karışmaması derken, burada iki nedenim var. Birincisi; ailelere sorunları anlatmak bana özele girmek gibi geliyor. Babamın da eşimin ailesinin de bizim problemlerimizi öğrenmesi bana garip geliyor nedense. İkinci olarak da; hani sen de yazmışsın ya babası çeker konuşur diye, bu belki iyi olabilir. Ama eşim benden soğuduğunu söylüyorsa da sırf babası onunla konuştu diye fikrini değiştirmez ki. Ya da değiştirse bile ben, beni sevmeyen birini istemem benneyaptımki Ama senin söylediğin güzel bir fikir, yani belki babası oğluyla benim yakındığım meseleleri kendi fikriymiş gibi konuşabilir, bu da belki eşime bazı şeylerin dank etmesini sağlar. Mantıklı geldi bana da.

Belki gerçekten ketum davranmamalıyım. Eşimin babasını benim aramam doğru olmaz ama belki yarın ablasını arayıp biraz arkadaşları konusundaki düşüncelerimi ve bu kızlar konusunu anlatabilirim. Çünkü anladığım kadarıyla bu olanları içime atmam bana hiçbir şey getirmeyecek. Eşim hala ağlayıp üzülecek bir bağlılık duyuyorsa bana karşı, bu arkadaşları yüzünden belki döneceği varsa bile dönmeyecek.

canım, aile büyüklerinin konuşması bence de iyi bir fikir....fakat şu da var...
senin örgütlediğini şikayet ettiğini düşünebilir..o zamanda ters tepebilir....
konuşulsun ama ara biraz soğuyunca...kendini düşün, bir karar almışsın
ve artık bunu uygulamaya geçirmek istiyorsun...sana bu konu da gelecek eleştirileri
nasıl karşılardın?...kendini haklı çıkarmak için dahada hırslanmazmıydın...buna göre
hareket et...hiç bir haber sizden sızmasın öncelikle...senin tavrın halaa boşanmayı kabul
eden taraf görüntüsünde olsun... sen hiçbir şeye karışma!! ablasıyla samimiysen ondan
yardım alabilirsin...senin kararlı tutumun onda kırılmalar sağlayacaktır bence...hani eskiden
sana olan hayranlığından bahsetmiştin...nedendi o?..karşısında güçlü bir kadın vardı, ona hayrandı..
benim naçizane tavsiyelerim bunlar sen elbet daha doğrunu biliyorsun ve uygulayacaksındır...
ben sadece sende şimşek çakmasını sağlayabilirim o kadar...

Son düzenleme:

Canım ben de düşündüm ve sana hak verdim, olaylar soğumadan aile büyüklerinin konuşması senin de dediğin gibi ters teper. Eşim zaten inatçı yapıda bir insan, ailesine arkadaşlarından bahsedersem onu şikayet ettiğimi düşünür. Şu an sanırım onun ihtiyacı olan şey biraz kafasını dinleyip kendi kendine kalmak. Eğer pişman olcaksa kendi kendine oturur bunu düşünür zaten.

Ben ona zaten boşanmak istediğimi söyledim. Belki de eşimin ağlamasına bu yol açtı. Yani ben ona hala ağlasaydım, ayrılmayalım deseydim belki de yine daha önce olduğu gibi kırıcı davranacaktı. Şu an bu tavrımdan dönmeyeceğim. Şimdilik ablasını aramaktan da vazgeçtim. Sanırım şu aralar sessiz gözükmem daha iyi.

aynen canım bir laf var taş yerinde ağırdır....sen ne kadar ağır olursan o da, o kadar sana yaklaşır....nelerden hoşlanıyordu nelerden şikayet ediyordu...onları hatırla ve hoşuna gideceği gibi hareket et ve onu şaşırt...senden beklediği değilde beklemediği hareketleri yap...bir çok forumda bunu okumuştum...erkekler en çok kendilerini şaşırtan kadınlara bağımlı kalıyorlarmış...senden beklediği araman sorman v.s. ise sakın bunları yapma mesela...:içelim:

Son düzenleme:
Bir hata yaptım görümcemi aradım, çok soğuk davrandı. Kendime kızıyorum şu anda. En son konuştuğumuzda bizi barıştırmak istiyordu güya. Ben ona eşimi şikayet etmedim, şikayet için aramadığımı da söyledim üzerine basa basa. Arkadaşlarından bahsettim sadece, gece gelmemesi, arkadaşlarında kalması, arkadaşıyla buluştuğunda yanında kızlarla gelmesi. Bunlardan bahsettim sadece ve çok üzüldüğümü, eşimi sevdiğimi, ayrılmak istemediğimi ve aslında onun da beni sevdiğine hala inandığımı söyledim. Ablası pek tepki vermedi. Kardeşiyle konuşacağını ve neyin ne olduğunu ondan da öğrenmek istediğini söyledi sadece. Büyük hata yaptım galiba onu aramakla... Peki şimdi ne yapmam gerek? Bana bir şey söyleyin lütfen benneyaptımki

Arkadaşlar, lütfen bana bir şey söyleyin, fikirlerinize çok ihtiyacım var benneyaptımki Merak ediyorum, benim bundan sonra yapmam gerekenler ne? Tüm bu olablardan sonra nasıl davransam doğru olur sizce?

tekrar aramakla hata yapmışsın bnce
okadar üsteleme
budefa aileside bak o hatalı nasılda tutuştu barışmak için neler yapıyor diye anlayacaklar
sen sana verdikleri 3-5 gram değeri de kaybedeceksin
geçen aradığında nasıl merak ediyordu hatırladınmı
çünkü onlar aramış ve sana ulaşamamışlardı o yüzden azcık ağır ol
biliyorum zaman geçmek bilmiyor ama yapma
az dışarı çık gez dolaş zaman öldür
biraz zamana ihtiyacınız var
belki eşin ailesiyle görüştü ve neler anlattı onlara yani şimdide sana inanıp inanmamakta zorlanıyor
sonuçta diğeri abisi
insanlar önce yakınını haklı buluyorlar canım haksız bile olsalar

Doğru canım, ben de tutup da kardeşini değil beni koruyacağını düşünmüyordum zaten ablasının. Ben aradım çünkü onlar neyin ne olduğunu bilsin istedim. Ablası beni ilk aradığında bana "neler oluyor, sen mi ayrılmak istedin o mu? o mu evden gitti yoksa sen ona git mi dedin? diye sormuştu. Yani benim de ayrılmak istediğime inandırmış eşim ailesini... Neyse, yine de çok yanlış yaptım, bu hatayı nasıl telafi edebilirim? Hiç arayıp sormayarak mı artık onu ya da ailesini? Ne yapayım ben şimdi?

bence siz barışacaksınız,eşin biraz havalanmak istemiş geri dönecektir,bu dönemde tek gecelikte olsa seni aldattığını düşünüyorum,bence hiç barışma hayatını mahvetme inceldiği yerden kopsun,eşin gibi birini çok yakından tanıyorum yorumlarımı buna dayanarak yaptım

aradin kotu birsey dememis degilmi...neden oisman oluyorsun...sansini denedin görumcende yapici olmaya calissa iyi olur...ama kari koca anlasamayinca kimse birsey yapamiyor bence...yinede kaynana kaynata devreye girip ogullarina kizabilirler...karina sahp cik falan diye yapici rol oynayabilirler...kizlarla eve geliyor yazmissin sizin evinizemi cok kotu birsey bu yaa insanda sevgi kalmazki...fisfisfis

Bilmiyorum aldattı mı, sordum çok alındı öyle bir şey olmadığını söyledi, tabi ki "aldattım" demez onu biliyorum ama sanmıyorum. Biraz da dindar bir insandır. Ben barışmayı düşünmüyorum. Barışmak istiyorum ama şu an bu isteğime gem vurup ayrılmaya kararlıyım. Barışıp barışmamam biraz da bundan sonra eşimin yapacaklarına bağlı. Ciddi bir çaba gösterdiğini görsem barışırım zaten ama nerdeee.

canım ben seni anlıyorum ve arayacağını zatende biliyordum,karşı taraftan bekle... ama lütfen arama sen aramayınca bu sefer o merak edecek...merak edince o arayacak, tatmin olmazsa bi daha arayacak belki kıskançlık yapacak...biraz lütfen gizemli ol...gizem herzaman merak uyandırır ilgi çeker...arasa kısa ve çok net cümleler kur hatta vaktinin olmadığını sonra görüşmek istediğini felan söyle...mutlaka bu işe yarar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…