Ve yolun sonu... Boşanıyorum...


Kötü bir şey söylemedi ama yapıcı da davranmıyor. Oysa ki daha önce ben hep yanınızdayım, yardımcı olmak istiyorum demişti. Eşimin anne babasının devreye gireceğini biliyorum. Zaten görümcem "Valla siz ayrılmak isteseniz de annem bu işin peşini bırakmaz o barışmanızı istiyor" demişti. Ama ben ailenin devreye girmesiyle olacak bir barışmayı istemiyorum. Bazı şeyler eşimin kafasına kendiliğinden dank etsin istiyorum. Ama yine de ailesi onun bazı hatalarını eşime anlatırsa iyi olur belki o zaman kendisi de hatalarını görmeye başlar.

Evimize kızlarla gelmedi canım, ayrıldığımız dönemde en yakın erkek arkadaşıyla buluşmuş, erkek arkadaşı yanında iki liseli kızla gelmiş. Bir tanesi eşimin erkek arkadaşının yeni sevgilisiymiş. (Bu arada eşimin arkadaşı 26 yaşında ve o yaşta kızlarla gezip tozması zaten kabul edilemez birşey ya neyse) Diğeri de kızın arkadaşıymış. Eşimin arkadaşı gün boyu gezdikleri yerlerde fotoğraflar çekip facebook'a koymuştu. Eşim de bir-iki fotoğrafta vardı. Eşimle konuştum, sonuçta ayrılsak da hala evliyiz ve hesap sormaya da hakkım var. Eşim de hatalı olduğunu anladı ve özür diledi. O kızlarla arasında bir şey olduğunu sanmıyorum. Ha arada başka birileriyle birlikte olduysa bilemem ama gerçekten sanmıyorum.
 

Sana katılıyorum, kesinlikle aramayacağım, arayınca da dediğin gibi davranacağım. Gizem her zaman işe yarar. Zaten eşim çok meraklı bir insan. Mesela hiç kıskanmazdı beni, arkadaşlarımla bir yere gitsem hiç arayıp da nerede olduğumu sormazdı, çünkü ben hep anlatırdım ona. Ama ne zaman anlatmasam hemen sorardı en ince detayına kadar. Sanırım biraz onun merakını cezbetmem gerek. Şu an sessizliğe büründüm, bakalım merakı uyanacak mı...
 
Görümcenizle görüştünüz diye, bir suçluluk psikolojisine girmenize gerek yok ki, olan olmuş.
Çok ta yanlış bir durum yok ortada.
Dediğiniz gibi ailelerin baskısı ile bir evlilik yürümez.
Eşinizden bir ışık görmediğiniz sürece , herhangi bir adım atmamanız iyi olur.
Tek taraflı istemekle malesef olmuyor, hatta karşı taraf daha da havalara girmeye başlayabiliyor, uzaklaşabiliyor, çok istiyorsa kendi adım atmalı artık.
 

bak canım bu işte senin kararlı tutumun çok önemli...ARAMAMALISIN...şunuda eklemek istiyorum...burda genelleme yapıyorum; bir erkek karısını sevgilisini niçin aldatır...oysaki bütün kadınlar bütün uzuvlarıyla hep aynıdır..aldatır çünki çok iyi tanıdığı her hareketini ezberlediği kadınla artık kardeş gibi olurlar... o yüzden dadınlar sevgili veya eşlerini şaşırtmalıdır...hatta olmasa bile 'sen bilmiyorsun ama' diye başlayan cümleleri sık sık kullanmalıdır..bunu sana adepte edersek onun senden beklediği tavır ve davranışların hiçbirini yapma tatlım.. lmaz:
 

Evet ben de söylediklerinize katılıyorum, artık herşeyi karşı taraftan bekleyeceğim. Olan oldu söylediğiniz gibi oturup üzülmenin alemi yok. Üstüne gittikçe karşı taraf iyice uzaklaşabilir, kendisi adım atarsa atar, yoksa üzmeyeceğim kendimi boş yere.
 

bütün sayfaları okudum ve çok üzüldüm,kesinlikle seni haketmiyo evliliği bitirmek çok zordur eminim ama yıllarını heba etme seni hakeden biryle ol,çok aklı başına bi inansın keşke bunu görebilse ama nerdeeeeeee
 

Biraz kafasını toplasın düşünsün bakalım. Biraz bensiz kalsın, ne yapacak görelim. Ben zaten kendimi en kötü ihtimale hazırladım.
 
Hamileyken facebook daki mesajlarını yakaladığımda eşim de aldatmadığını söylemişti. üstelik biz de aynı bilgisayarı kullanıyorduk şekerim.Erkekler için fark etmez.Mailinin şifresini ben de biliyordum zaten kadının mailini de oradan bulmuştum. evet anlıyorum zor ama yapma z yapmaz deme. Benim eşim de dindar geçinir bu arada. ağzından dua eksik olmaz.Bunların hiçbiri aldatmaya engel değil.Unutma o bir erkek!!!
 




canım eşinin arkadsının o yasta kızlarla cıkması cokta ilginç gelmedi bna cünkü lise cagındaki kızlar hep olgun erkek delisi oluyorlarr..
 
Canım ben de sadece okuyanlardandım konunu yorum yapmadım şimdiye kadar çünkü arkadaşlar benim söyleyeceklerimi çok güzel anlattılar.
Şimdi yorum yapmak istiyorum çünkü kendini çok çaresiz hissettiğini görüyorum.
Öncelikle mesajlarında belirtmişsin, eşinin özgüvenini tavan yaptıran sensin. Öyle olunca ben neymişim be abi havalarına girdi. Sen kendini topla, güçlü ol. Sakın bırakma kendini. Ondan sonra da seni dimdik ayakta görsün.
Seni istemeyeni sen de isteme, ailesini falan araya sokma bence tabi babası konuşmak isterse reddetme konuş ama sen arama onları.
Zaten sorun sende değil eşinde, seninle konuşmaları sorunu çözmez sadece meraklarını giderirler görümcen gibi.
Senin yerinde olsam asla kimseyi aramazdım eşyalarımı alır arayıp sormazdım. Üzerinden bir kaç hafta geçince eğer karşı taraftan bir talep gelmezse davayı açardım.
Bir gün eline mahkeme celbi gelince eşinin düşeceği durumu düşün. Hatta facebooktaki resimleri atmadıysan onu da eklerdim dosyaya.
Gerçekten eşin doğruyu söylüyorsa bile evli bir erkeğin başka kızlarla facebookta resimlerinin olması evliliğin önem ve ciddiyetini kavrayamadığını gösterir. Bu da senin için bir koz.
Ve ne olursa olsun eşim ayaklarıma da kapansa asla dönmezdim kararımdan. Çünkü hakediyor.
Ben öyle bir insanı asla istemezdim hayatımda.
Sen de isteme.
İnsan bir daha nasıl güvenir ki öyle birine.
Ve son olarak ben de bir başkasının olduğunu düşünüyorum, çünkü canım maddi sıkıntılar zorluklar çiftleri birbirine daha çok bağlar.
Benim eşimle evlenmeden önce ne düzgün bir işimiz, ne paramız, ne evimiz vardı. İnan şimdiki halimizden çok daha bağlıydık birbirimize, daha mutluyduk. Herkesten herşeyden önde gelirdim onun için.
Tabi sen maddi sıkıntıları sürekli başına kakmıyorsan, niye evimiz yok niye arabam yok niye bana şu marka çanta almıyorsun diye başının etini yemiyorsan.
Böyle bir insan olmadığına eminim, o yüzden maddi sıkıntılar borçlar bir evliliği yıkamaz.
Ama bence araştırma, zaten o boşanmak istiyor sen de zorla evli kalacak değilsin değmez bence.
O insanı biran önce hayatından çıkar, seni kaybettiği için kahrolsun. Sen hayatını yaşa.
 
Son düzenleme:
Sizlere ben de hak veriyorum. Şu noktadan sonra aldatıp aldatmadığı da önemli değil. Dediğiniz gibi bir aldatma durumu belki söz konusu olabilir. Ama aldatmadığını varsaysak bile zaten bana söylediği şeyler; sevgisinin bittiğini söylemesi, evliliği kafasında bitirdiğini söylemesi ve evliliğimiz boyunca gösterdiği sorumsuz davranışlar zaten benim bu evliliği bitirmem için yeter de artar. Bundan sonra ben bu evliliği kurtarmak için çaba harcamayacağım, zaten yapabileceğimi yaptığıma inanıyorum. Onun çabasıyla kurtulur bu durum, ama onun da çaba göstermeye hiç niyeti yok zaten. Bu hafta hayatımı düzene koymaya çalışacağım. Önümüzdeki hafta itibariyle de bir avukatla görüşüp davayı açacağım. Baronun ücretsiz avukat tayin edeceğini biliyorum, konuyu ben de araştırdım. Bakalım evine mahkeme celbi gitsin de görelim. Artık onun beni güçsüz görmesine izin vermeyeceğim. Eşim evliliğin sorumluluğunu taşıyamadığı gibi ayrılığı da taşıyamıyor. Evden çekip gitmesini biliyor ama iş ayrılığı konuşmaya gelince bunu yapmaya gücü yok, burada da anlattığım gibi oturup ağlıyor ve kaçıyor, işi sürümcemede bırakıyor. O yüzden kararımı verdim, gelecek hafta avukatla ben görüşüp ben başlatacağım boşanma işlemlerini. Yine iş başa düştü kısacası. O da benim ayrılmaya ne kadar hazır ve kararlı olduğumu görsün böylece.
 
Son düzenleme:


Sakın bunu yapıp onu rahatlatma!!! Tüm sorumluluğu sana bırakamaz.Evlenirken tek başına mı evlendin? Şimdi de karar verilecekse kendisi de elini taşın altına sokacak.Sakın ona bu fırsatı verme.o tam da bunu yapmanı istiyor zaten. Hatta başka biri olduğundan emin olursan ki telefonunda falan mesajlardan anlaşılır elbet bir açığı vardır bir yerlerde...Mahkemede ben eşimi seviyorum boşanmıyorum de. Bakalım diğer kadın 3-4 yıl bekleyebilecek mi eşini?
 
Son düzenleme:

Rivera'cım çok üzücü bir şey yazamışsın, yazdıklarını okudum. Ben eşim kesinlikle aldatmıyor demiyorum oladabilir belki ama halen zannetmiyorum. Sadece maillerini değil, telefonunu da sürekli karıştırırdım itiraf etmek gerekirse, ses kayıtlarına kadar baktım, en son eve geldiğinde de çaktırmadan baktım, hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Dediğim gibi %100 aldatmıyor demiyorum, haklı olabilirsin. Ama bu kadar ısrarcı bir şekilde "mutlaka aldatıyordur" demeni de anlamıyorum. Diğer bir kadın olabilir, bak ben yok demiyorum, ama sen nasıl bu kadar kesin bir şekilde vardır diyebiliyorsun? Neyse, kusuruma bakma, kötü bir niyetinin olmadığını biliyorum. Bana yardım etmek için yazıyorsun ama ben ortada bunu gösteren tek bir kanıt yokken bu kadar emin olamam.
 
Son düzenleme:
matahari canım,en doğru kararı vermişsin.
Şu aşamadan sonra aldatmış,aldatmamış artık önemli olmamalı.
Vereceğin her karar kararsızlıktan iyidir demiştim.
Kangren olmuşsa keseceksin başka yolu yok.
Şunu unutma çok ama çok güzel günler seni bekliyor.
Hayırlısı olur umarım..aklinialirimsmileolumunekankayizsmile
 
Kesinlikle katılıyorum, hiçbir şey kararsızlık kadar zor olamaz. Eşim kararsızsa bile ben kararımı verdim artık, onun bir şeyler yapmasını beklemek istemiyorum.
 
harikasın...seni tebrik ediyorum...
senden hiç ummadığı bir şeyi yapacaksın...
celpi aldığında yüzünün halini görmeyi çok isterdim...
bak o celp nasıl aklını başına getirecek....
yapman gerekeni yaptın..
:lepi:bununla birlikte sende onun gerçek yüzünü göreceksin..
şimdi sana sarılıp yanaklarından öpüyorum bitanem...
 
Ben de celbi aldığında veya avukatla görüşüp dilekçe verdiğimi öğrendiğinde yüzünün halini çok merak ediyorum a.s Bu adamın ne ayrılmak, ne barışmak için yaptığı hiçbir şey yok, bari ben bir şeyler yapayım aklı başına gelsin. Ondan sonra eğer ayrılmak istemiyorsa da çooook uğraşması gerek zaten. Ona şunun dank etmesini istiyorum: Ben bu ilişkiden vazgeçtim. Bunu öğrensin, ona göre davransın.
 

aynen de öyle olacak...doğada herşeyin bir tetikleyicisi var...
yağmurun, ateşin,karın, fırtınanın, hepsini harekete geçiren bir sebeb olduğunu düşünürsek onun da duygularını tetikleyecek bir dürtüye gerek vardı..
ve sen onu dürttün şimdi...senin ondan daha kararlı olman,boşanmaya daha istekliymiş görüntüsü çizmen,:lepi: ummadığı kadarda dik durman da cabası...
 
inşallah hayırlısı olur bu kararın matahari_. eşin seni uzun süre belirsizlikte bıraktı. ayrılılık kararını veren ve bunda kararlı olan taraf o olmasına rağmen senin için işleri hiç de kolaylaştırmaya çalışmadı. senin karşında ağlayıp yok efendim seni uzaktan takip ettim yok ne güzel matahari_ hayatına devam ediyor dedim demekle destek olunmaz. ailesiyle de görümcen aracılığıyla irtibat kurup ayrılığın eşinin isteği olduğunu söylemişsin ve 2 haftadır ondan olumlu adım beklemişsin artık için de rahat olsun. bundan sonra eşin düşünsün ne yapacağını.
 

trf, ben de aynen senin yazdıklarını düşünüyorum. Beni harekete geçiren de bu düşüncelerim oldu zaten. Hayırlısı olsun artık. Doğru yazmışsın, ayrılmayı isteyen o, arada gelgitler yaşayıp karşımda ağladığı halde barışma konusunda tek bir adım atmayan yine o. Ben çok yoruldum, artık hiçbir şey yapacak gücüm kalmadı zaten değmiyor da. Ben onun nazını çekmek istemiyorum artık. Eğer çok isterse bundan sonra o birşeyler yapsın. Yapmazsa da yoluma bakacağım.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…