Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.kararsızlık o kadar zor ki ben kaç geceler o kadar ağladım ve dua ettim ki anlatamam.Hakkında hayırlısı olsun canım

Canım çok doğru bir yoldasın, zaten senin yapacağın bir şey yok. Ama ikide bir arama eşini, davayı açıyorum falan deme. Hiç ummadığı bir zamanda alsın mahkeme celbini.
Ailesi de ne kadar vurdumduymaz, sana destek olmuyorlar tamam eşin onlar için vazgeçecek değil ama insan ilgilenir biraz.
Neyse boşver insanlar böyle işte. O insanlar için üzülme sakın.

Baska biri olmadigina eminim diyorsun hala. Ya Allah askina, HIC BIR ERKEK eger ortada baska bir kadin yoksa bosanmayi istemez. Onun hayatinda 100% baska biri var. Aksi takdirde sana olan sevgisi bitmis olsada, senden SIKILSADA yine böyle kolayca bosanmayi düsünmez, sürdürür. Ne zaman ki bi erkek kendini baska bir kadina endekslemis, baska bir kadini seviyor ve istiyorsa ancak o zaman bosanmak ister. Kendinizi kandirmayin, olay ortada. Adam elbetteki bunun belli olmamasi icin elinden gelen cabayi gösteriyordur, eger ortaya ciksa cok suclu olucak cünkü belki aile vs üstüne yüklenicek, sevgim bitti diyerek isin icinden kolayca siyrilmak istiyor.

Üzülmemeye çalışıyorum. Yok artık ne onu ne ailesini hayatta aramam zaman, haber de vermeyeceğim, ay başında görüşeceğim avukatla, davamı açacağım, ondan sonra haberi olur zaten.

Haklı olabilirsin de öyle birşey varsa kendisi bilir... Benim yapabileceğim bir şey yok.

Bakin bu kesin birseydir. Hic bir evli erkek eger ortada baska bir kadin yoksa, bosanmayi düsünmez. Sogusa bile, artik sevmese bile, cok tartismalar olsa bile yinede sürdürür evliligi. Ancak isin icinde baskasina kaymis bir gönül söz konusuysa bosanmak ister. Bunun baska hic bir aciklamasi yoktur. Eninde sonunda bunun böyle oldgunu sizde görüceksiniz zaten. Yoksa adam hazir evi ve kurulmus bi düzeni varken bosanmayi asla düsünmez, bakin artik sevmese dahi diyorum. Erkekler cünkü bu sekilde davranirlar, bosanmayi düsünmeleri cok cok zor olur, bosanmak icin erkeklerin tek bir nedeni olur o da maalesef baska bir kadinin olmasidir. Zaten son zamanlarda ki tartismalarin artmasida buna bagli. Bi erkegin akli, gönlü baskasinda olunca evdeki artik istemedigi kadina karsi daha sabirsiz ve daha agresif olur. Daha kolay sinirlenir, sinirlenilmeyecek seylere kizar, ilgisi sifira iner vs. vs. Bunlar tecrübeyle sabit seylerdir.

Ben zaten biz kadinlarin evlenince artik sonsuza kadar onunla olmaliyim düsüncesinden nefret ediyorum. Evliligi ve "bizi" haketmeyen o kadar erkek var ki. Herkes hata yapabilir, hepimiz yanlis kisiyi secmis olabiliriz. Ama bu demek degil ki kendimizi kahredicez, yanlis secimse yanlis secimdir. Defolup gider, öteki kadindanda zaten en gec 2 sene sonra sogur, doyumsuz erkek tipidir bu, cabuk sikilirlar. Önemli olan bizim dimdik olup ayakta durmamiz, bundan sonra hayatimiza düzgün birini sokmamiz, ve daha akilli secimler yapmamiz.

Tabii ki dünyanın sonu değil, ilerde bunları unutacak, yeni insanlar tanıyacak, hayatına öyle biri girecek ki iyi ki ondan boşanmışım diyeceksiniz.
Zaten ben şuna inanıyorum, kötü insanlar, kötü arkadaşlıklar, kötü eşler karşımıza çıkacak iyi insanların, iyi eşlerin ve iyi arkadaşların değerini anlamamız için varlar.
Belki onlar olmasa iyilerin değerini anlamayız.
Benim başıma eş olarak değil de arkadaş olarak geldi. Üniversitenin ilk yıllarında çok bencil, menfaatçi, düşüncesiz arkadaşlarım vardı ve ben çok şaşırmıştım bütün insanlar mı böyle diye.
Sonra gerçek arkadaşlarımı buldum, o kadar iyilerdi ki, her yönden dört dörtlük insanlardı. Hala hepsiyle görüşüyorum kızkardeşim gibi oldular.
Belki ben öncekileri tanımasam onların değerini bilmeyecektim.
Ve çevremde ilk evliliğinde mutsuz olan, değer görmemiş ikinci evliliğinde mutluluğu yakalayan, eşi tarafından el üstünde tutulan insanlar tanıyorum.
Amacım ikinci evliliği benimsetmek değil ama hayat neler getirir bilemeyiz.

Eşimin ablası aradı bugün ve kardeşiyle konuştuğunu söyledi. Demiş ki, "Biz de aileler olarak barışmanızı istiyoruz. Son bir şans verseniz olmaz mı?" diye sorup nabız yoklamış. Eşim de kabul etmemiş ve ayrılmaya kararlı olduğunu ablasına da söylemiş. "Ben bu evlilikte aradığım hiçbir şeyi bulamadım. İkimiz de birbirimizin beklentilerini yerine getiremedik. Ben huzur istiyordum ama evlilik bana o huzuru vermedi. Bunun geri dönüşü yok, artık sevgimiz bu evliliği taşıyamıyor" demiş. Huzurdan kastı her gece arkadaşlarıyla sabaha kadar dışarıda gezip tozması herhalde. Sanki o benim evlilikteki beklentilerimi karşıladı ya neyse... Hani beni çok mutlu etmiş olsa da ben ona huzur vermemiş olsam anlarım ama beni her gün ağlatan hiç ilgilenmeyen sorumsuz bir insanın söylediği şeye bakın. Çok uzatmayayım arkadaşlar, inanın çok sinirliyim zaten. Anlamadığım madem böyle düşünüyor neden karşıma geçip ağlıyor, ayrılma mevzusunu konuşamıyor benimle? Madem bu kadar çok istiyor boşanmayı gidip neden davasını açmıyor? Kafası karışık gibi davranıp benim de kafamı karıştırıyor işte. Ben yarın harekete geçmeyi düşünüyorum. Araştırdım adli yardım bürosundan ücretsiz avukat talep edebiliyormuşum çalışmadığım ve üzerime kayıtlı bir mal olmadığı için. Bir avukatla görüşüp bu konuyu danışmam lazım. Sonra da eşimi arayıp haber vereceğim "avukatla görüştüm ben işlemlere başlıyorum" diyeceğim. Siz ne diyorsunuz bu kararıma ve bu son olanlara?

Son düzenleme:
hemen işlemlere başla!!!!....onun niyeti anlaşıldı...ama hiç haber verme hazırlıksız yakalansın bence....haber verirsen oda karşı atağa geçer,sürprizi kalmaz...anlaşıldı canım, daha bu adama hiç bel bağlama onun derdi sıkıntısı belliki başka,yoksa bir evlilik bu kadar sudan sebeplerle BİTİRİLEMEZ...soğukkanlılığını koru...

Sakin kalmaya çalışıyorum ben de. Az önce eşimin ailesi babamı aradı, yarın akşam gelip konuşmak istiyorlarmış. Artık ne konuşacaklarsa. Eşim gelecek mi onlarla bilmiyorum ama durum bu. Bu kadar üzüntünün üstüne bir de onun ailesiyle konuşmak zorundayım şimdi de. Bir işe yarayacağı da yok, onlar barışmamızı istese de eşimin niyeti yok ki. Konuşacak ne kalmış yani?

cok üzüldüm durumuna..
arkadasa katılıyorum..hemen davanı ac.. acta neye ugradıgını sasırsın..
ne zannediyorki bu adam kendini!!!
Güçlü dur vee bundan sonra peşinden koşsada arkana bakma.

adam niyetini belli etmiş....boşanmakta kararlı yani...ben olsam onları kabul edipte hiç canımı sıkmam...dediğin gibi ne konuşacaklarsa?...onlarla görüşmektense eşinle görüş bence..sonucuda onlara bildirin..çünki bu işe aile de karışırsa iyice zıvanadan çıkar...adam zaten kararlı ne işe yarar ki...şimdilik onlarla görüşmeni ertele boşanma davasını aç, o zaman 1-0 galip karşılarına çıkarsın, ama şunu vurgula şiddetle boşanmak isteyen o, uygulamaya koyan sen...

katilmiyorum sana,
adam dengesizse bunda ailesinin sucu ne?
ailesini kabul etmemek saygisizlik olur, matahari söylemisti ailesinin bugüne kadar hep ilimli ve iyi davrandigini, böyle birseyi hak etmiyorlar bence.

bosanma sancili bi sürec, yarin ki günde atlatmasi gereken bi nokta.

bence görüsmelisin her ne kdr zor olsada, birsey düzeleceginden degil ama en azindan insanlarla oturup kendi durumunu aciklama firsatin olur
tek tarafli görmezler herseyi

bencede ailesiyle görüş yarın dava açtığında ailesi seni düşman bilirse arkanda olmaz
ama senle konuşup senin doğru olduğunu bilirseler oğullarının arkalarında durmazlar
göster onlara madur olduğunu
evlenip boşanmış kadın olacağını oğullarının sırf keyfi için evliliğinizi yıktığından bahset

şu zamana kadar eşinin hayatında başkası olma ihtimali vermiyordum ama bir erkek huzuru seninle bulamayacağına bukadar inanmışsa bu işin arkasında başka kadın vardır çünkü huzuru onda bulabileceğine inanmıştır ki senden vazgeçmiştir
hayatında illa kadın vardır demiyorum henüz başlamamış bir ilişkidir ama başlayacaktır evliliğin bitmesiyle ama onun 4 4 lük kendisine uyan ve huzur verebilecek birisi olduğuna inanmıştır eşin
bir kere yok dedi sanada bidaha evet diyememiştir veya seni daha çok incitmek istememiştir

ama kesinlikle ve kesinlikle bir erkek senin yanında hiçbirşekilde huzur bulamayacağına inanmısa bunun sebebi başkasıdır
sana şans bile vermiyor anlatabildim mi canım
düzelme ihtimali bile vermiyor
ailesine iyi davran üzüntünü belli et ama yalvar yakar olma dik dur
maduriyetini görsünler

Katılıyorum sizlere, bilemiyorum belki gerçekten kafasında başka biri olabilir ama artık başka biri olsa da olmasa da önemi kalmadı. Madem mutlu değilmiş benimle, madem istemiyor, ben de yoluma bakayım artık. Mutlu olmanın yollarını arayacağım. Hayat ondan ibaret değil. Benim bir ailem var, arkadaşlarım var, güzel bir işim de olacak umarım. Hayatıma bana daha çok değer verecek başka bir insan da girebilir bir gün, kimbilir. Artık geriye dönüp bakmak istemiyorum.

Ailesiyle konuşmak zorundayım çünkü sizlerin de yazdığı gibi saygısızlık olur konuşmamam, sonuçta evime gelmek isteyen insanlara "gelmeyin, konuşmayacağım sizinle" de denmez ki. Mecburum, gelsinler, ama ben onlara bu işin zaten dönülmez yola girdiğini, artık onların barıştırma çabası olsa da bir şey olmayacağını, ille barışma gibi bir durum olacaksa bunun için eşimin kendisinin gelip birşeyler yapması gerektiğini söyleyeceğim. "Barışmak isterse kendi gelsin, ama zaten istemiyor, madem öyle ben de istemiyorum" diyeceğim. Babam da yanımda olacak zaten.

senle konuşacaklarına oğullarınla konuşsunlar.problem o.senle niye konuşuyolar ki?inan bana o eşin olacak adam öyle pişman olacakki o kafasını duvardan duvara vuracak ama ne fayda.geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye:1no2:

Bence de oğullarına söylesinler bana söyleyeceklerini. Ben mi çekip gittim evden sanki? İnşallah bir gün çok pişman olur, boşansak da bunu isterim. Benim çok gururumu kırdı çünkü gün gelsin de pişman olsun ama bana ulaşamasın acı çeksin isterim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…