Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

Az önce eşimle konuştum, yarın akşam o da gelecekmiş. Facebook'ta bunun arkadaşları profiline saçma sapan şeyler yazmışlar, "medeni halin artık boş" vs gibilerinden. Bunu da söyledim ona, neyse kendi suçu değil arkadaşlarının densizlikleri. Ama biraz kötü bir konuşma oldu. Kendimi tutamadım ve ona hayatımı mahvettiğini, bundan sonra dost filan da kalamayacağımızı, hayatımdan tamamen çıkmasını istediğimi söyledim. O da aynı şeyi düşünüyormuş, ben de ona çok zarar vermişim, evliliğimizde hep mutsuz etmişim ağlamışım, ayrılmak istemişim defalarca, onu sıkmışım. Dost kalmak istermiş ama bunu da başaramadığımızı söyledi. Neyse, işte cidden çok sinirliyim. Artık inanın onu görmek bile istemiyorum. İçimde kalan son sevgiyi de bitirdi davranışlarıyla. Yarın gelsinler konuşalım, zaten eşimle konuştuk öbür gün ikimiz birlikte hukuki süreci başlatacağız. Hayırlısı olsun artık. Böyle olsun istemezdim ama yine de aradığıma pişman değilim. Ona karşı ne düşündüğümü, ne hissettiğimi, beni ne kadar hayal kırıklığına uğrattığını ve kırdığını söyledim ve rahatladım. Facebook'tan da hem onu hem arkadaşlarını sildim. Artık hayatımdan çıksın gitsin işte. Madem beni sevmiyor, istemiyor ben de onu sevmeyeceğim ve bir an önce herşeyin bitmesi için uğraşacağım. Artık onun soyadını bile taşımak istemediğimi söyledim ona. Bunları biraz da onu da kırmak incitmek için yaptım. Çünkü beni çok üzdü, ondan nefret ettiğimi bilsin istedim. Bana yakışmayan birşey belki böyle davranmak, ben de kendimi ayıplıyorum. Ama elimde değil, o kadar dolmuştum ki... Onun hevesi uğruna evlendik, sonra da sanki üç günlük sevgiliymişiz gibi bitirdi gitti. Ben onu aldatmadım, hiç kötü bir söz söylemedim, o ne isterse yapmaya çalıştım. Karşılığı buymuş demek ki.

Canım bence de onları kabul etmemek saygısızlık olur, sonuçta onlar da iyi niyetli davranıyorlar bir yuvayı kurtarmaya çalışıyorlar.
Ama ne olursa olsun karşılarında dik dur, yıkılmış gibi davranma. Beni istemeyeni ben hiç istemem de.
Bundan sonra herkes kendi hayatını yaşayacak, çalışıyorum, kimseye muhtaç değilim, şimdi belki mutsuzum ama ilerde bunları atlatıcam mutlu olucam de.
Sonuçta senin hayatın onunla başlamadı ki ondan ayrılınca bitsin.
Anlattığın kadarıyla bakımlı güzel bir kadınsın, inan çok daha iyileri karşına çıkacak.
Hep derim kötü insanlar ilerde karşımıza çıkacak iyi insanların kıymetlerini bilmemiz için varlar.
Yoksa senin ne günahın var bu yaşında öyle bir insanla boşanmak zorunda kalıyorsun.
O yüzden başın dik olsun, yaşacayacağın uzun çok güzel bir hayat var, o insan için mahvetme.
Ayrıca bence hemen yarın davayı açma, gelsinler konuşun, biraz bekle o açmazsa sen öyle aç.
Onun açması daha iyi olur çünkü, sen sürüncemede kalırsa açarsın davayı.
Benim şahsi fikrim bu sen bilirsin tabi kendin karar ver.

Teşekkür ederim canım güzel önerilerin için. Ben de bu tarz konuşacağım yarın onunla ve ailesiyle. Bundan sonra da önüme bakacağım.

Davayı o açsın, zaten maddi bir anlaşmazlığımız yok, yarın bunu da belirtirim zaten. Baktım senin dediğin gibi sürümcemede kalıyor, o zaman ben gider açarım davayı.

Onu aramam belki hataydı farkındayım ama artık içimin soğuması gerekiyordu. Kendini hala hayatımda yeri olan biri zannediyordu, olmadığını görsün istedim. Tabi tam tersi bir izlenim vermiş de olabilir benim onu aramam, ama zamanla tekrar aramadığımı onunla görüşmediğimi gördükçe bu gece söylediklerimde ve onu gerçekten hayatımdan çıkardığım konusunda doğru söylediğimi anlar.

Ona başka biri olduğuna inandığımı da söyledim. Şu an bir ilişkisi yoksa bile kafasında birini düşündüğüne inandığımı belirttim. O da "Hala aynı şeyi söylüyorsun, zannediyorsun ki başka biri var, inanmayabilirsin ama ne hayatımda ne aklımda hiç kimse yok. Zaten beni o kadar dağıttın ki, 1-2 yıl boyunca ciddi bir ilişkim olmaz, ancak gönül eğlendirme amaçlı çok kısa şeyler olabilir. Yapacağım en son şey şu anda yeni bir ilişkiye başlamak. Sen kendini başka biri olduğuna inandırmışsın. Oysa ki ben artık kavgalardan senin ağlamalarından sürekli üstüme gelmenden yorulduğum için bitiriyorum, başka bir sebebi yok." dedi.

Neyse, bitti işte, birbirimizi sadece eş değil, insan olarak da kaybettik böylece.

inan çok üzüldüm normalde burdaki konuları okumam daralıyorum sıkıntı giriyor içime.sana tek tavsiyem ayakta dimdik dur benim bir felsefem vardır kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyeceksin seni bırakıp giden seni hiç sevmemiş demektir soğudum hadi eyvallah...yok öle bişi.sakın seviyorum diye gururunu ayaklar altına serme.ona onsuzda olabileceğini göster seviyorsa zaten bırakamaz sen eşini daha iyi bilirsin belki kızgınlık bunalım sözleri olabilir..ama üzülme kaç yıllık evlisin merak ettim çocuğun var mı?

Daha 15 ay oldu canım :çok üzgünüm: Çocuk yok, ona şükrediyorum.

Ben onun sevdiğine inanmıyorum artık. Bundan sonra da hiçbir zaman pişman olup da geri döneceğini düşünmüyorum. Buna dair bütün umudum bitti şu anda. Ben de onu sevmeyeceğim, zor olsa da bunu başaracağım ve o olmadan da mutlu olacağım.

Canım aradım diye üzülme, bu senin zayıf olduğunu göstermez. Yani hiç kimse kendisine yapılan böyle bir haksızlığı kolay hazmedemez.
Yani sevdim evlendim, bıktım ayrıldım hayatımdan tamamen çıksın diyemez, tabii ki arayacaksın.
Ben olsam belki günde 10 kez arardım bilemiyorum.
Ama aramamak en iyisi, o uğraşsın. Ne bileyim süründürmek lazım böylelerini.
Öncelikle mutlaka nafaka iste, tazminat ne varsa talep et. Kolay değil evlenip boşanmak sen de hayatını kuracaksın.
Aslında böyle insanı yıllarca süründürmek lazım ama biz yapamayız çünkü bu kendimize de zarar veriyor.
Ne bileyim dava günü boşanmak istemiyorum diyeceksin, hayalleri yıkılacak yıllarca uğraşacak.
Başkasının olup olmaması önemli değil şu durumda ama boşanacaksan bunu bilmek hakkın.
Çünkü ben olsam eğer başkası varsa boşanmazdım, süründürürdüm.
İnsan sinirle söylüyor ama başa gelince çok zor yapabilir miyim bilmiyorum ama öyle yapmak gerek.

canım olan olmus artık umarım kolay atlatrsın önünde koskocaman bir hayat var hersey gönlünce olsun biz burda hep yanındayızzzzz

sana görüşme dedim çünki senin yerine kendimi koydum...ben olsaydım görüşmezdim....çok sıkıntılı bir durum ve canını sıkmak istemem ama yarın senin canın daha da sıkılabilir...yine ben olsaydım şimdi kesinlikle görüşmezdim...çünki artık lehime çevirecek hiç bir durum söz konusu değil..yine ben olsaydım diyorum önce boşanma davasını açar rüştümü ispat edip hadi buyrun ne konuşacaksak konuşalım derdim...ama tabii bu benim, sen değilsin...sen kendin için en doğrusunu bilir ve yaparsın...cümlenin başına ben olsaydım demeyi yazmadım onun için sanıyorum bi yanlış anlama olmuş...
canım benim hakkında hayırlısını diliyorum...allah yardımcın olsun..şunu da bil ki; dibe ne kadar çökersen o kadar hızlıda yüzeye çıkarsın...acın ızdırabın illaki olacak...ama herşey yoluna girecek,öyle bir gün gelecek bu günleri hatırlamayacaksın...

Nasıl bu kadar çabuk vazgeçebiliyo erkek anlamıyorum ben?Umarım herşey iyi olur senin için.Kendini ona karşı da ailesine karşıda bozmuyo olman çok güzel.Hakkaten o kaybetmiş yani.Senin mutlu güzel bi hayat var önünde ama o böyle heveslerinin arkadaşlarının bi anlık saçmalığının peşine düşüp doyumsuz olduğu için mutsuz olmaya mahkum...

işte bu söz bile havalara girmelerine şimarmalarına neden oluyor.kesinlikle şimarmış.kendini bişey sanmış.sanki kadınlar kapıda evlenmek için kuyrukta beyefendi düşünmüyomuşmuş.sana bişey söyleyimmi oda biliyoki bir evlilik bittiğinde oklar hep erkeğe döner.içtimi karısını dövdümü aldattımı diye hep erkekte suç aranır.o düşünsün bundan sonra bunu.sen hiiiiç oralı olma hatta ailesiyle de şu an görüşmesen iyi olurmuş.ondanda şimarmıştır eşin.hiç muhatap almasaydın seninde kafanda bitirdiğini düşünürdü iyi de olurdu.şimdi ailemle konuşuyo hala peşimde diye düşünüyordur o şimdi.hiç üzülme canım bu boşanma onun için çok kötü olacak çok görürsün

Bu akşam gelecekler bakalım bekliyoruz... Gece eşimle telefonda birbirimizi çok kırmıştık sonra mesajlaştık özür diledik birbirimizden, eşim de "ben de istemem bu tarz şeyler yaşanmasını ama ikimiz de kendi yaşadıklarımızın yorgunluğunu yansıtıyoruz" dedi. Neyse, bu akşam beni çok zor bir konuşma bekliyor. Onunla ve ailesiyle yüzleşmek zorundayım şimdi bir de.

Şöyle demeyi düşünüyorum: "İkimiz de birbirimizi kırdık, ikimizin de karşılıklı hatalarımız oldu. Ayrılmayı isteyen ben değil, eşimdi. Ben kendi hatalarımı farkettim ve bunları düzeltebileceğime inanıyordum. Ama eşim düzeleceğine olan inancını yitirmiş. Tek tarafın inancıyla da malesef yürümüyor. Eşim bana sevgisinin azaldığını söyledi ve bitirmek istiyor. Madem o böyle düşünüyor, o ayrılmak istediği için ben de ayrılmak istiyorum. Söyleyebileceğim fazla bir şey yok, görüyorum ki o bitirmeye çok kararlı. Bu durumda ben de kararlıyım. Ama tek isteğim oturup iyice düşünmüş olsun. Benim sevgim bitmedi, ben hala karşılıklı hatalarımızı düzeltebileceğimizi düşünüyorum, en azından kendi hatalarımı tamir edebileceğime inanıyorum. Ama o herşeyi düşündükten sonra hala ayrılmak istiyorsa o zaman ayrılmamız daha hayırlı olur." Böyle diyeceğim. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar? Çünkü ne olursa olsun ben onu hala seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Benim de hatalarım olduğunu, onu çok sıkıp bunalttığımı biliyorum, düzelme ihtimali görüyorum. Bu durumda "ben de onu sevmiyorum, ayrılmak istiyorum" demek istemiyorum. Bunu eşime söylemiştim o gittiği gün ama kabul etmemişti. Ama görüyorum ki o da ne kadar kararlı gözükse de gelgitler yaşıyor. İleride bir gün keşke dememek için ailesinin yanında son kez düzelmesini istediğimi söyleyeceğim. Ama ben istesem de o istemiyorsa ona da baskı yapmayacağımı ve bitireceğimi, hatta bir avukatla da görüşüp sonlandıracağımı söyleyeceğim. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu akşam gelecekler, bana birşeyler söylerseniz, yol gösterirseniz çok sevinirim. Kaç gündür bana burada destek olmaya çalışıyorsunuz. Bu beni çok mutlu ediyor. Şimdi bir kez daha desteğinize ihtiyacım var...

Bir de eşim az önce facebook'una "gitsem nereye kadar, kalsam neye yarar..." yazmış. Bu sizce ne demek oluyor?

Son düzenleme:
alla alla neden öyle yazmışki acaba.
canım bence içinden böyle geliyorsa söyle sonra keşke söleseydim demezsin en azından elinden geleni yapmış olursun sonuçta çocuk oyuncağı değil bu tabiki bitirmek istememen gayet normal ve bunu çok iyi anlıyorum oyüzden içinden geldiği gibi konuş ama o istemiyorum dersede sende çok uzatmazsın.

Bitirmek isterse çok uzatmayacağım, zaten "nolur bitmesin" filan diyecek de değilim. Yukarıda yazdıklarımı söyleyeceğim. Karşımda hala ayrılmaya kararlı görürsem onu, o zaman zaten bitirmekten başka bir çözüm yok. Ama senin de dediğin gibi içimdekileri söylemem gerek. Sevdiğim halde "istemiyorum, hemen bitsin" diyemem ki.

evt cnm bencede son kez içindekileri söle bitecekse öyle bitisin dediğin gibi zaten yalvaracak halin yok yani.o cümlesiylede bence hala kafasının karışık olduğunu belirtmiş kendi bile bilmiyo tam olarak ne istedğini.
sonucu bekliyorum biran önce inşallah hayırlı olur senin için.

Mor ve Ötesi şarkısından bi cümle

Bir derdim var artık tutamam içimde
Gitsem nereye kadar, kalsam neye yarar
Hiç anlatamadım, hiç anlamadılar

Herkes neden düşman, herkes neden düşman
Unuttuk hepsini, nuhun nefesini
Gelme yanıma sen başkasın ben başka

Gitsem nereye kadar, kalsam neye yarar Hiç anlatamadım, hiç anlamadılar

Bak bu son perde oyun yok bundan sonra
Işık yok hiç bir şey yok, yok, yok, yok
Bir derdim var =3

belki bilmiyosunuzdur die yazdım ama belki de ne demek istiyodur die soruyosunuzdur...
ben bekar olduğum için yaptığım yorumlara pek itibar edilmiyo burda ama yine de yapcam...
bence siz bende bitirmeye kararlıyım havası verin kendinize ki eşiniz ne kaybettiğini anlasın...
o istese barışırım tarzı şeyler işe yarasaydı zaten yarardı o kadar günde
tabiii bekara boşanmak kolay die düşünüyosanız o konu da da haklısınız...:hulya:
umarım mutlu günlerinize geri dönersiniz eşinizle beraber...

Eşinizin facebook unu takip etmek zamanla, telefonuna cevapsız çağrı bırakmaya, hatta aramaya kapatmaya kadar gidebilir.Yaşanmıştır. tecrübeyle sabittir.Madem adam kendini uzaklaştırıyor sizden. Bırakın gitsin. Vazgeçtiğiniz zaman inanın neden vazgeçti diye düşünecek. Bu sefer de o peşinizden koşacak.

bekarmışsın ama çok mantıklısın...zaten böyle durumlarda mantık devreye girmeli..

bence de içinde ne varsa söyle arkadaşım. bu yeniden deneyelim de olabilir, defol da...
ama sonradan içinde bişey kalmasın... siz bir yuva kurmuşsunuz, gurur yapacak bişey yok.
gurur yapacak tek şey, işi kesin bir tavırla noktalarsa,aldığı karara saygı duyduğunuzu belirtip,kararlı olduğunuzu göstermek..
umarım herşey gönlünce olur...

Üşenmedım hepsınız okudum..

Anladığım kadarıyla ıkı farklı karektersınız..

eşiniz gezmeye bagımsızlıgına cok duskun..

evlendıgınde aynı yaşamını yasamak ıstedı...Evde benı bekleyen guzel bır karım olsun ıstedı..

sızde evlılıgı evlılık gıbı her kadın gıbı yasamak ıstedınız..

Sııznle ılgılemesını heryere sızınle gıtmesını arkadaşlarına gosterdıgı ılgılı alakayı sıze gostermesınız ıstedınız..

Sız belkı onu kıskandınız sıktınız o daha cok yaptı sızın terk etmeye kalmanızda onun sıze karsı olan guvenıne sastı.....

Gercekten sevgı baze yetmıyor....

Evlılıklerın ılk baslarında eşle bıraz karşılıklı fedakarlık yapmalı...

Gitmeyı dusumeyı en son dusumelı..Mucadele etmesı gerıkıyorsa etmelı..

Bır evlılıgın saglam temellerde olması ıcın ayrılmak gıtmek kelımesı oyle kullanılmamalı...

Eşınız evlılık ıcın cok zor bır karekter...

Bu iş bu noktaya geldı..Cok ıyı dusunun gercekte eşınızı oldugu gıbı kabul edeceksenız devam kararı alın..

Erkekler ne kadar degışsecegım desede cok değişme olmuyor.....

Dılerım hakkınızda hayırlsı olur...

Hayatınız ıcın en guzel kararı verırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…