Canım sen çok doğru davranmışsın ama yine de bu konuşma benim hoşuma gitmedi. Çünkü bir arkadaşın dediği gibi sen 3-0 malupsun.
Birincisi sen keyfinden evi terketmeye kalkmadın, hangi kadın bunu kolay kolay yapar ki şımarıklıktan mı hiç sanmıyorum.
İkincisi şimdi ayrılmak isteyen kendisi, sen de o istediği için istiyorsun. Düşünmek için zaman istemiş, diyelim ki düşündü ayrılmak istemedi, tekrar başladı o naz yaptığı için sen alttan almak zorunda kalacaksın.
Bir evlilikte tek taraflı fedakarlık olmaz, karşılıklı olmalı. Tekrar başladınız yine aynı şeyleri yapacaksa bunlara göz yumabilecek misiniz.
Sen hatanı anladın, o da anladı mı. O da kendini düzeltmek istiyor mu.
Bunlar olmadığı sürece o tamam devam edelim dese bile bu evliliği yürütmek zor.
Son olarak mail ya da mektup yazmanı tavsiye etmiyorum, çünkü çok üstüne düşmüş oluyorsun.
Rahat bırak biraz düşünsün, taşınsın kararını versin.
Ve eğer kararı ayrılmamak olursa, detaylı konuşun iki taraf ta hatasını kabul etsin telafi etmeye çalışsın, o ayrılmaya karar verdi naz yaptı diye onun dediği olcak değil.
Pazara kadar kesinlikle arama onu bence de.
şunuda eklemek istiyorum...sen yine kendini kötüye hazırla...fakat bugün dediğim gibi dozunda konuşmanla eşinin bişeylerin düzeliceğine dair fikrini değiştirmiş olabilirsin...bu çokta güzel bir gelişme...lafı gevelemeden söyleyeceğim...eşinin şu saatten sonra değişeceğini sanmıyorum çünki 3-0 galip durumda...yani değişmeye gereksinimi yok..çünki hatasını kabul eden ve değişeceğini söyleyen sadece sensin ve bunu sürdürmek zorunda olanda sensin...ondan değişmesini beklemen hayal kırıklığı olur...bunu şunun için diyorum; en kötü ihtimalle onun değişeceği fikrini şimdilik unut ve senin değişmen gerektiğinin antremenlarını yap bakalım sen buna ne kadar hazırlıklısın...
kuzum işte bunun için ailesi ile görüşme onları kabul etme, aranızda çözün demiştim....neyse...
şimdi bitanem, ben anladığımı yine yazıyorum...ben biraz takıntılı olabilirim...ama her zaman işe yaradığını da gördüm..benim felsefem ya hep, ya hiçtir...yani ya ararım el uzatırım...veya hiç aramam herşeyi siler atarımki genelde silip atmak hep ters teper aranır sorulur bu sefer ilgi oadğı sen olursun...bende kocanın ilgisinin sana dönmesi için defe kerelerce arama dedim...neyse, şimdi madem aranıldı görüşüldü, her ne olduysa geç değil bunu lehine çevirebilirsin...eğer hala seviyor ve istiyorsan...
daha önce dediğim gibi eşinde kırılmalar oldu madem bunu hemen lehine çevirmelisin....
SON KEZ.... (ona maille çünki duyguyu sadece sesinle değil maille geçirmelisin bunda esas olan odur...senin sesinden,senin hakkında bir bilgi almamalıdır)...bize burda yazdığın neler var mesela benide içine alan bu yuva yıkılırsa bu eşyalar dağılırsa bir daha geri dönüşü olmaz demişti, daha sonra onu sevdiğini herşeyin düzeltmek için geç olmadığını buna çaba göstereceğini onu olduğu gibi kabul etmeye çalışacağını..evliliğin ilk dönemlerinde bunların olabileceğini ama boşanma sebibi olmayacak kadar basit şeyler oldunu, bunun maddi sıkıntılardan da kaynaklandığını işe girdiğinde bunların bi nebzede olsa düzene gireceğini....çok sevdiği için ve hala gözlerinde seni sevdiğini gördüğünü senin de çok acılar çektiğini aklının başına geldiğini son bir şans isteyip özürde dilersen bak bakalım ne yapıyor....ha şunuda vurgulamayıda unutma; seninde ne kadar yara aldığını üzülen tek tarafın o olmadığını çok üzüldüğünü ve olgunlaştığını da ekle...madem bir oyun oynuyorsun bu da oyunun bir parçası...
yazdıklarımdan ne olursa olsun kadınlar boşanmamalı ya da evliliğini sürdürmeli gibi bir anlam çıkarılırsa üzülürüm, demek istediğim evlilik söz konusu olunca, sevgi ve saygının varlığına da inanılıyorsa, ben elimden geleni,üzerime düşeni yaptım diyebilmeliyiz o son kararı verirken.
Yoksa mutsuz bir evlilik tabi ki sürdürülmemeli, hepimiz kendi değerimizin farkında olmalıyız ve güçlü durmalıyız.
Aklımdan geçenleri tam ifade edememişim gibi hissettim de o yüzden bu mesajı ekleme ihtiyacı duydum...
Sağol canım, şimdilik bir gelişme yok. Ben de soğudum iyice, sanırım Pazar görüşeceğiz eşimle, gelip beni tamamen terketmesini bekliyorum işte :1rolleyes: İnşallah Pazar günü anlatacağım olanları.
Ben de hep bunu diyordum kendi kendime "Hayat bizi neden yoruyorsun?" diyip duruyordum. Var ya kızlar, süpersiniz a.s İnşallah dediğiniz gibi iyi gelişir herşey. Ve inşallah sizlere de güzel şeyler versin hayat a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?