Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

davulun sesi uzaktan hoş gelir derler.mataharicim senin yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü senin yaşadıklarının en az yüz mislini yaşamış biri olarak anlıyorum.ne olur yuvan için mücadele et.eş olmak bunu gerektirir.olmasa bile vicdanın çok rahat olur.dersinki ben elimden geleni yaptım.inan bana eşinle aranızda geçenlerin çok ağırını yaşadık biz.unutmaki yuvayı dişi kuş yapar.dualarım seninle...

İçinizdeki hisler bitmediyse keşke dememek için tekrar deneyin derim.
Ne kaybedersiniz ki.
Son 2 ayda bitti demiş ve sizin neden olduğunuzu söylüyor.

Eşinizle ilgili bir sorun yoksa sizin yapmanız veya değiştirmeniz gerekenleri sorguladınız mı?

Eşimle ilgili de sorunlar var, karşılıklı hatalarımızı ve düzelmesi gerekenleri sorguladık, hepsini konuştuk.

Her şeyin hayırlısı demek lazım.
Tabii ki zorla olmaz ama okuduğum kadarıyla öyle büyük bir sorun olmadan ayrılıyorsunuz.
Bir evlilik danışmanına gitseniz son bir şans verseniz birbirinize.
Belli ki ikiniz de üzülüyorsunuz.

canım benim nedense ben ayrılacağınız fikrine hiç varamadım zaten..ayrılamayacaksınız, ama işte sonrası nasıl olacak?.. işte orda endişelerim var..yani çok iddialı ve kırıcı olmak istemiyorum fakat bu kadar inat ve dik bir adamla daha yolun başındayken sorunlar yaşarsan sonu nasıl olur derim..tabiki allahın dediği olur..kaderinde ne varsa onu yaşarsın...inşallah dilerim herşey gönlüze göre olur ve mutlu olursunuz..

Son düzenleme:
Canım merhabalar , ben bugun tüm gün dışardaydım hasta bir arkadaşımı ziyaret ettim ve sonra eşimle pazara gittik. Tüm gün seni düşündüm acaba ne oldu diye içimden hep umut ettim umarım eşi olumlu yaklaşır ve kurtulur ilişkileri diye.. Biraz önce açtım ve okudum anladığım kadarı ile eşinin sinirleri yıpranmış düşünmekten. seni seven ve umut et diyen kalbi ile ama siz kötü zamanlar geçirdiniz ya yine tekrar ederse diyen aklı arasında kalmış olabilir diye düşünüyorum yanlış anlama bu benim hissettiğim. Eğer seni sevmiyor ya da tamamen istemiyor olsa geleceği görebilsem keşke demezdi. Kendi eşimden de biliyorum, eşin şu anda ilişkiyi düzeltecek gücü kendinde bulamıyor. Kendi gücünü toplaması gerekli. Fakat eşinin ailesi eşini olumsuz yönde etkiliyor olabilir, ayrıl anlaşamazsın diyor olabilirler dediğim gibi hissettiğim ve yazdıklarından anladığım kadarı ile yorum yapabiliyorum yanlışsam kusura bakma lütfen. Ailesi sıkıştırıyor ve o da ne yapacağını bilemez hale geliyor olabilir. Sen dualarını etmeye devam et. Sen nasılsın peki ne hissediyorsun?

Canım hislerine ve yorumlarına katılıyorum tamamen. Ben özetlemeye çalışsam tüm konuyu bu kadar olurdu

Ailesi konusunda bilemiyorum, aslında ben ailesinin eşimi etkilemesinden ziyade tam tersi olduğunu yani eşimin ailesini barışmamız yönünde baskı yapmasınlar diye doldurduğunu düşünüyorum.

Ben iyiyim, zaten onu beklemekten umut etmekten vazgeçtiğimden beri her gün daha iyi hissediyorum

Sen çok güçlüsün en doğrusunu yapmışsın bugunku görüşmede, dik durman söylediklerin çok ama çok yerinde olmuş. İnan bana zamanla o da anlayacak ne kaybetmek üzere olduğunu..Ailesi size geldiğinde barışmanız yönünde telkinleri olmuş muydu?

tüm 38 sayfayı yorumlarınızı okudum.ama ben ayrılacağınızı düşünmüyorum.neden derseniz ikinizde birbirinizi seviyorsunuz.erkekler çokkkkk geç olgunlaşır.bence o sadece söylediği gibi inadını yenemiyor.en yakın zamanda beraber olcaksınız.ama eğer işin içinde dayak şiddet,aldatma,hakaret yoksa ki okuduğum kadarıyla[ yok.onun için geri dönüş şansınız da var bana göreee......../b]

Maalesef ailesi hiç yapıcı değildi. Ben gerçekten barıştırma girişimi filan hiç istemiyordum ama biraz olsun üzüldüklerini görmek isterdim ki göremedim. Beni 2 haftada gözden çıkarmış gibiydiler. Çok da anlam veremedim buna, çünkü daha önce beni istemediklerini sevmediklerini belirten tek bir davranışları olmamıştı, bana karşı hep çok iyiydiler. Ne oldu birden bunlara dedim. Ben dediğim gibi onların tutumunun eşimden kaynaklandığını düşünüyorum. Gidip de ailesine "ben çok mutsuzum, zaten sevmiyorum, kesin ayrılacağım, sakın karışmayın" dediyse-ki eminim böyle dediğinden- onlar da değerli oğulları daha fazla üzülmesin diye kestirip atmak istemişlerdir. Benim düşüncem böyle.

Ama adam kararsız işte, şu an ne istediğini, ne hissettiğini bile bilemeyecek durumda.

Ben artık resmen kendi yaşadıklarıma dışarıdan bakıyorum. Yani olayın içinde değil de sanki bir arkadaşım bana gelip anlatmış gibi garip bir psikoloji içindeyim. Sanırım kendi durumuma yabancılaştım artık. Ama böyle olmam olaylara daha tarafsız bakmama yardımcı oluyor. Ben günden güne iyileştikçe, eşim kendini kaybediyor dağılıyor.

Bakalım artık dağılanları toplayabilecek miyiz göreceğiz

Yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur ama daha da önemlisi umarım tekrar biraraya gelirsek sorunlar da çözülmeye başlar. Yoksa tekrar mutsuz olacaksak yıpranacaksak değmez... Ben yine de çaba harcamaya değer diye düşünüyorum, eşimin de bunu görmesini çaba göstermesini istiyorum ki, boş yere kaybetmeyelim bir inat uğruna. Üstelik normalde çok karamsar bir insanımdır, kendimi her konuda en kötüye hazırlarım ama bu sefer olaylara olumlu bakmaya çalışıyorum.

Tabi ki sen günden güne daha da güçlü olacaksın eşinse dağılacak.. Sen sakın gücünü yitirme umarım kısa sürede bir işte bulur o olmasa bile en düzgün biçimde devam edersin hayatına. Tabi ki şu günler senin içinde kolay değil ama ayanya bakıp gülümsemeyi ben kendime yeterim demeyi unutma lütfen..Şöyle bakmak lazım galiba ayrılığa; o kaybeder sen hiç bir şey kaybetmezsin çünkü sen yeterince üzüldün...

AŞAMAYACAĞINIZ ,HALLEDEMEYECEĞİNİZ BİR KONU DA YOK YANİ.ŞİDDET,ALDATMA VS GİBİ
AMA TABİKİ KARŞILIKLI OTURUP KONUŞMADAN,DERTLEİRNİZİ ÇÖZMEDEN YENİDEN BAŞLAMAK ZARAR VERİR.EŞİNİZE DÜŞÜNCLERİNİZİ ANLATIN.ARKADAŞLARINLA ÇOK SIK GÖRÜŞMENİ İSTEMİYORUM,BENDE SENİ SIKMAYACAĞIM VE ANLAMSIZ KISKANÇLIK YAPMAYACAĞIM BİRİBİRİMZDEN NE İSTİYORSAK ONLARI YAPALIM NE İSTEMİYORSAK ONLARI YAPMAYALIM DEYİN.AĞLAMIŞ EŞİNİZ KARARSIZ YANİİ SİZDEN ONU KARARINDAN VAZGEÇİRMENİZİ İSTİYOR.YUVA KOLAY KURULMUYOR KOLAY dağıtmayın derim ben.ama sevgi bitseydi yazdığım gibi şeyler olsaydı evliliğinizde biterdi.umarım hakkınızda hayırlı sı olur.

Canım eşinin olumsuz cevap vermediğine sevindim ama seni yine belirsizliğe sürüklemiş, bence siz devam edeceksiniz. Çünkü eşin de olumsuz cevap verirse ilerde pişman olmaktan korkuyor. Bence birkez daha denemekten zarar gelmez. Ama bu süreci atlatırsanız bile senin eşine olan güvenin azalacak. Umarım herşey çok güzel olur ve mutlu olursunuz. Eğer başka biri yoksa bence de sizin atlatamayacak bir sorununuz yok, bu her evlilikte olan şeyler. İnan daha beterlerini yaşayan var. O zaman herkes yok sıkıldım yok kaldıramıyorum diye bitirsin evliliğini. O zaman evli çift kalırmı ortada.

bende eşinde birşeylerin bitmediğini düşünüyorum.inşallah en yakın zamanda halledersiniz bütün sorunları...

Canim sen ve esin inancli birisi misiniz? yani demek istedigim sana komik gelebilir ama istihare yapmayi hic dusundun mu?
yani once istisare demis peygamberimiz sonra istihare. ama siz istisare kismini gecmissiniz.

ben bazen cok muallekta kaldigim hayatimi derinden etkileyecek noktalara geldigimde eger bir karar veremiyorsam, iki tarafin da artilari eksileri varsa istihare yaparim veya bu islerden iyi anlayan bir buyugume yaptiririrm. Konu cok onemli ise bir baskasina yaptiririm. cunku duygularim girebilir devreye.

Yani eger ben bir karar veremiyorsam cunku gelecegi bilemiyorsam bunu en iyi bilene danisirim.

Allah'im sen durumumu biliyorsun. Sen duygulari esimi de bilioyorsun. Ben isin icinden cikamiyorum. yardim et. eger bu is benim icin hayirli ise lutfen bunu bana acik bir sekilde goster. eger bu evliligin devami her ikimize de mutsuzluk getirecekse bunu da bana goster ve bu isi benden uzak kil. Cok zor olacak benim icin ama bana bu konuda da sabir ver, yardim et. diye dua edip bilene sorabilrisin.

Bilmiyorum esine de teklif edebilirisn. Aslinda burada cok arada kalan esin. Ama canim bazen biz de kendimizi cok seviyor zannederiz. ALiskanliklarimiz daha agir basar. yeni hayat kurmak zor gelir.
Sen kendini de iyice tarttin mi? Gercekten bu evlilikte mutlu olacagini dusunuyor musun? Yoksa bu tamamen simdiye kadar hep ben cekip gittim, simdi o nasil gider,seklinde bir yenilgi olabilir mi? ama tabi bu senin ic sesin. yani kendine bile itiraf edemiyor olabilirsin. Aslinda sakin kafa ile duusnmekte fayda var.

Bence esini arama artik. birak ne istiyorsa onla gelsin sana. baskin olmasin. sonrasinda iste ben sana demistim olmayacak diye. olmadi gordun mu diyebilir. bunu seneler sonra dahi diyebilir.

yani hem sen hem de o guzelce bir kendinizi dinleyin. zaten ozlerse gelir. Burada ne konular okuduk, evler ayrildi esyalar paylasildi yuklendi gitti. evler tutuldu ayri ayri. sonra 1.5 ay sonra yalvaririm beni birakma hata etmisim sen olmayinca anladim ben seni cok ozledim diye yakarmalar...

yani artik sen elinden geleni yaptin. kacan kovalanir demisler. Esin belki istemeyerek yapiyor ama kacan durumunda ve hosuna gidiyor istemese bile.

ustune dusme artik. Ne demisler. Eger birini seviyorsan O'nu serbest birak, eger donerse senindir, donmezse zaten hic senin olmamistir.

Seviyorsa inanci varsa senindir. senin degilse zorlasan bile 1-2 ay sonra sonuc ayni olur.

Kararini versin salim kafa ile. Sonuclarina da katlansin.

selam matahari_ hep dualarım seninleydi ama eşin yine net konuşmamış ya bi de ben şöyle bişi düşündüm eşin sana bakıyor seni dağılmamış görüyor güçlü bi şekilde karşısından duruyorsun ne olursa olsun kararına saygı duyacağını söylüyorsun ama o tam tersi davranışlar sergiliyor ve evden giderkenden itibaren senin dağılacağını onun şu tavırlarını senin yapacağını sanıyordu bence sen onu şaşırttın ve doğrusunu yaptın belki sen öyle davransan o çoktan kararını verirdi ama bilmiorum seni üzmek mi istiyor seni üzülmüş mü görmek istiyor neden uzatıyor

Son düzenleme:

İstihareyi biliyorum, kendimce yapmaya çalıştım geçen haftalarda bir kez, yani özel bir şey yapmadım da çok dua ettim, yatarken Allah'ım sen bana göster bu işin hayırlısını dedim. O gece gerçekten rüya gördüm ve iyi sonuçlandığını, eşimle mutlu olduğumuzu görmüştüm. Daha sonra da hiç başka rüya görmedim. Tabi hepsi benim bilinçaltımdan kaynaklanıyor da olabilir.

Mantıklı ve tarafsız bir şekilde sakince düşünmeye de çok çalıştım. Eşimi gerçekten sevdiğimi düşünüyorum, ben de çok sorguladım bu bir alışkanlık mı, bağımlılık mı diye. Duygulardan arınıp mantıklı bakmaya çalıştım bu şartlarda onunla mutlu olabilir miyim diye. Ben boşanmanın bir kabus olduğunu düşünmüyorum, hayatıma eşim olmadan tabi ki devam edebilirim, buna kesinlikle hazırım ve olumsuz olursa tüm planlarımı da yaptım ne yaparım ne ederim hepsini kararlaştırdım. Ancak tercihim yine de eşimle olmak. Yani herşeye hazırım ama eşimle daha mutlu olacağıma inanıyorum. Benim sevgimde de kırılmalar elbette oldu, çok açık konuşacağım, bütün bunlardan sonra onu ilk günkü gibi seviyorum desem yalan olur. Ama yine de çok sevdiğimi ve zamanla sorunlarımızı çözersek eskisi gibi hissedebileceğime inanıyorum.

Burada birkaç arkadaşın bahsettiği doğru, bizim çok ciddi bir sorunumuz olmadı. Temelde eşimin olgun olmaması, evliliğin ona zor gelmesi; benim ise sürekli fevri ve sabırsız davranışlarımın olması bizi bu noktaya getirdi. Eşimin tarafından bakınca onu da anlıyorum, kimse her gün kavgayla süren bir evlilik istemez. Kavgaların %90'ını da ben çıkarttım, kimi zaman haklıydım kimi zaman haksız. Şu an tarafsız baktığımda birlikte çaba gösterirsek çözülmeyecek şeyler değil. Eşim de bana inanmak istediğini ve benim kadar çaba göstermek istediğini söyledi bu akşam. Tabi ki kafası gidip geliyor, bugün böyle der yarın başka o ayrı Zaten tekrar biraraya gelirsek herşeye sıfırdan başlayamayız, belli kırgınlıklar var karşılıklı. Ama bunları çözmek için çaba sarfedebiliriz. Onun çabalamadığını, beni yine kırıp üzdüğünü görürsem de direkt bitirir giderim. Kendime değer veriyorum ve hayat boyu böyle bir adamla yaşamak ben de istemem. Ama ya güzel olursa diye düşünüyorum, denemeye değer diye düşünüyorum. Bu aralar nedense kendimi her zamankinden güçlü ve pozitif hissediyorum. Ama hayalkırıklığına uğramamak adına herşeye de hazırlıyorum bir yandan kendimi.

Ben elimden geleni yaptım, onun üstüne artık hiç düşmüyorum ve aramıyorum zaten. Ben ona bir kere tekrar deneyelim dedim geçen hafta, o da düşünmek istediğini söyledi ama bir türlü kendini toplayıp düşünemiyor. Farkında değil ama ayrılığa asıl hazır olmayan kendisi. Bu akşam ilk konuşmaya başladığımızda ayrılalım dedi, tamam dedim, sonra kendisi bir tür pazarlığa girişti. Oysa ki, ben tamam dediğimde kestirip atsaydı benim de üstelemeye hiç niyetim yoktu. Salı günü görüşmek istiyormuş (sanırım işyerinde izin günlerine göre karar veriyor buluşmalarımıza) yani ben ona şu gün görüşelim bu gün buluşalım demiyorum ki. Ben artık hiçbir şey yapmıyorum. Ayrılalım diyor tamam diyorum, sonra kendisi sorgulamaya başlıyor, düşünmek istiyorum diyor yine tamam diyorum Ben bu konuyu tamamen kadere bıraktım zaten çoktan.

Dediğin gibi son ana kadar dönüş oluyor boşanma süreçlerinde. Ama ben istiyorum ki, çok geç olmadan birşeyler yapabilelim, o yüzden çabalıyorum. Ben eşimin davranışlarından boşanmaya kesin karar verse de 3 ay 5 ay 1 yıl sonra çok pişman olacağı gibi bir izlenime kapıldım. Ama o zaman hiçbir anlamı olmayacak, istediği kadar pişman olsun hiçbir şey ifade etmeyecek. Ben bunu görüyorum gidişata bakınca ve bunu engellemeye çalışıyorum. Ama engelleyeceğim diye de büyük bir çabaya girmem. Dediğim gibi ben onun üstüne düşmüyorum, biraz bunalımda gibi duruyor, kendine gelsin diye bekliyorum işte.

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum, ben güçlü oldukça o güçsüzleşiyor. Beni üzmek için kasıtlı bir çabası olduğunu sanmıyorum, benim eşim garip biri, hani normalde biz naz yaparız ya eskiden beri benim eşim böyle nazlı, tripler yapan bir adamdı, o yüzden ben onun tavırlarına fazla şaşırmıyorum. Aslında şu an naz yapma gibi bir niyeti de yok bence, kafası fena halde karışmış, ne yapacağını bilmiyor.

Ben ona bu akşam dedim ki "Düşünmek istemeni anlıyorum, bu hemen karar verilecek bir şey değil belki. Ama belirsizlik uzadıkça biz yıpranıyoruz. Ben de yoruldum, ikimizin de gücü kalmıyor. Kalan son gücümüzü ya ayrılmaya ve sonrasında kendimizi toplamaya ya da beraber olup sorunlarımızı çözmeye harcayalım. Ama şu an bu kararsızlıkla sadece güç tüketiyoruz boşuna." Umarım bu söylediğimi değerlendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…