Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

eşin hatalarını anlayıp seninle iletişim kurabilmiş. bu cok guzel bir gelişme bence. oyle hemen kestirip atma. tüm kızgınlıgını unutmaya calısıp güzel iletişim kurup guzel anlar geçi,rmeye calısın. hersey daha guzel olacaktır belki de. ona bir şans ver ve iğnelemekten cok neler hissettiğini ona anlatmaya calıs. senin için cok sevindim canım
 
Ya inanmıyorum nasıl bir şeydir bu, bu kadar kolay mı. Burda biz de seninle birlikte öldük, acı çektik merak ettik, anlamaya çalıştık çocuk oyuncağı mı bu. Seni ne kadar üzdü, öylece ortada bıraktı, bir de gel demeni mi bekliyormuş. Bir insana sevmiyorum ayrılalım demek, çekip gitmek kolay birşey mi?
Ama bu kaçan kovalanır tezinin doğruluğu bir kez daha ortaya çıktı. Sen tavır almasan, aman be demesen onun hala geleceği yok. Baktı seni kaybediyor etekleri tutuştu tabi.
Bu arada taviz vermediğin, başını dik tuttuğun, üzüntünü belli etmediğin için tebrik ederim, görüyorsun kazanan sen oldun. Bu dünyada zayıf, duygusal olmayacaksın yoksa kaybediyorsun.
Senin adına çok ama çok sevindim, umarım bütün bu olanlardan sonra yaralarınızı sarar mutlu olursunuz.
 
Son düzenleme:
Hayırlısı olsun.
Umarım sabah kalkınca neler yaptığının farkında olur eşiniz.
Siz neredeyse açık açık gel diye defalarca uğraştınız ve sizi tersleyen hep eşiniz oldu.
O yüzden bana gel demedin filan demesi çok saçma.
Sonuç olarak umarım hatalarının farkına varmıştır, çünkü hiç sanmıyorum malesef.
Çünkü sanki sizle konuşan kişi kendinde değil gibi, söylediği herşeyi unutacak gibi.
Siz doğrusunu yapıyorsunuz ama, ikinize de bir şans vermeliydiniz.
Kimbilir belki herşey çok güzel olacak. İnş.
 

Kesinlikle katılıyorum, şaka gibi bir durum yani. Ben 3 hafta boyunca üzüntüden mahvolayım, ayrılacağımızı düşünüp kendimi o psikolojiye hazırlayayım; sonra böyle davransın. 5 yaşında mı anlamıyorum, gerçekten sinirlerim bozuldu artık benim de. Hayatta hiçbir şeyi ciddiye almıyor eşim anlaşılan. "Ben zaten ayrılmayacaktım ki, sen dön dersin beni eve çağırırsın diye bekledim" demesi benim dengemi bozdu zaten. Ayrıca ben o kadar çaba sarfettim, bir de üstüne yalvarsa mıydım yani? Ve hiç de sanmıyorum ben ona yalvarsam da dön desem de geleceğini. Şimdi böyle söylüyor ama inandırıcı değil.

Sanırım bir tür bunalımda ya da egosu uğruna bana eziyet çektirmek istedi bunu da başardı. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Kaç haftadır sizler de bana destek oldunuz, çok çok teşekkür ederim herkese ayrı ayrı. Ben zaten hala eşime güvenmiyorum, bugün melek gibi yarın yine eski haline dönebilir. Sürekli eskiyi düşünüp kafama takmayacağım ama sonuçta bu olayları da aklıma bir yere yazdım ve eşimin ne kadar garip bir karakteri olduğunu da öğrenmiş oldum. Belki benim yaşadıklarım bayanlara bir tecrübe olur, böyle erkekler de var işte. Ve kesinlikle senin de dediğin gibi çekip giden bir erkeğe asla boyun eğip yalvarmayın ağlamayın kızlar.

Forumda başka konularda görüyorum, daha genç arkadaşlarım sevgilileri terkedince mesaj üstüne mesaj çekiyor, aramadan duramıyor, hatta bir arkadaş yazmıştı, sevgilisi ona "düş yakamdan polise şikayet edeceğim artık" dediği halde kızcağız aramaktan vazgeçmiyordu. Gururumuzdan önemli hiçbir şey yokmuş, ben bunu anladım. Kimse için ezilmeye değmez işte. Hele ki erkekler için...
 
Son düzenleme:

Evet sizin de belirttiğiniz gibi ben zaten onun dönmesi, sorunları çözebilmemiz için o kadar uğraştım. Ne istediğini bilmeyen insanlar (eşim gibi) insanı gerçekten yıpratıyor. İnşallah güzel olur, şu an bir şans vermek durumundayım ama çok dikkatli olacağım. Tekrar beni bu kadar üzerse kendime gelemem bir daha, ikinci bir olayı kaldıramam. Bunu bildiğim için bundan sonra ne olursa olsun, hatta uyanınca ya da bir zaman sonra da çekip gitse de umursamamayı kafama koydum. O benim eşim ama artık hayatımın merkezinde değil.
 
sastim kaldim.

vay beee, esin ne kadar iyi rol yaparmis. ne demek don demeni bekledim. daha ne diyeceksin. kararliyim, inatim, sevgim azaldi diyen kim?

ailesine de pes. bence burada da tavrini koy. artik ailesine mesafe koy ve bunu da hissettir. cunku demek ki esine biraz tavir yapsalar, esin onlardan guc alamayacak ve en azindan su son 1 hafta yasanmayacak.

bence esin cok dengesiz biri. ikizler burcu mu?

bundan sonra bence tavir yapma esine ama unutma da. demek ki esafeden hoslaniyor. bir kere yazmistim ve ceza almistim. deveyi diken, adami s..... diye. simdi o kelimeyi yazmadim umarim ceza almam ama demk ki senin esin insanca davranistan, merhamatten sevgiden sevginin gosterilmesinden anlamiyor. mesafeden, esek yerine konulmaktan anliyor.

demek istedigimkotu davranmak degil ama ipleri bence artik eline verme. baksana nasil da sacmalamis. bir dahaki hatasinda seni tamamen kaybedecegini anlasin.

ya arkadaslari??? ben olsam yaninda kiz getiren arkadasi ile gorusmesini istemezdim. arkadasi bile bile sizi ayirmak istemis. yani hadi kendin kiz arkadasinla gelirsin ama 2 kiz ne oluyor? ayarlamaya calismis iste. pislik.

kayinpeder, gelmeyen kayinvalide!, gorumce bence bunar simdi sevinc gosterisi yapacak. ah ne mutluyuz ne sevindik ayrilmamaniza diye. ama bence lafi koy. otursun iclerine. cunku bu savasta kimse yaninda olmadi. herkes bir an onun tarafina gecti. hele buyuk gorumcen. nafaka talebine karsi cikan. bence bu mesele iyi bile oldu iclerini gercek yuzlerini gordun.

insallah bir an once is bulursun ve maddi sorunlariniz hafifler.insallah esin duzelir.
bence size guzel bir seyler hatirlatan bir yere gidin veya kafanizi dinleyeceginiz bir yere. mesela yedi goller falan.

umarim cok mutlu olursunuz ve bunlar bir daha yasanmaz.
 

Ailesi konusunda eşime çok net bir şekilde en azından bir süre ailesi veya arkadaşlarıyla karşılaşmak bile istemediğimi söyledim, o da kabul etti. Tabi ki, onun görüşmesini kısıtlamam, istediği gibi görüşsün ailesiyle. Ama ben onun ailesini kendi ailem gibi görmüştüm, çok safmışım, şimdi onları görmek bile istemiyorum.

Eşim aslan burcu. Dengesizliği konusunda katılıyorum.

demk ki senin esin insanca davranistan, merhamatten sevgiden sevginin gosterilmesinden anlamiyor. mesafeden, esek yerine konulmaktan anliyor.

Sonuna kadar doğru bir cümle Erkeklerin çoğu mu böyle, benim eşim mi anlamıyorum ama kıymet verince tepene çıkıyor, mesafe koyunca onun anladığı dilden konuşmuş olunuyor.

Ben bu olayları yaşadığıma gerçekten üzülmüyorum. Çünkü çok fazla şey öğrendim. Dediğin gibi onun ailesinin gerçek yüzünü, eşimin ne kadar dengesiz bir insan olduğunu. Şimdi onun bütün çevresinden uzaklaşacağım zaten. Belirttiğin gibi bir iş bulup çalışmaya başladığımda da kendimi iyice toplarım zaten. Bunlar olmasaydı ben yıllarca saf ve iyi niyetli hareket edebilirdim ve eşim ya da ailesi 10 yıllık evliyken çocuk varken de bana bunları yapabilirlerdi. Şimdi en azından adımlarımı çok dikkatli atacağım ve eşime uzun bir süre güvenmeyeceğim.
 
Matahari_ çok sevindim demekten kendimi alamayacağım.. Çünkü; derler ya her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır... Evet işte budur.... Sen çok güçlü bir kadınsın...bunu sakın unutma... Bu yaşadıkların kulağında bir küpe olarak kalsın.. eğer eşinin tavırlarında gerçekten iyileşme görürsen tekrar tekrar konuyu açmazsın... Yok eğer bu son tavırlarının bir anlık bunalım sonucu, ya da egosunu tatmin etmek için olduğunu anlarsan da gerekeni yaparsın... Evlilik gerçekten yürütülmesi zor bir kurumdur... Ve her evliliğin reçetesi de farklıdır....Sen bu reçeteyi eline almış bulunuyorsun.... Eşin karşısında ağlayan ona yalvaran, gitme diyen bir kadın bekliyor gibi görünse de senin tam tersi tavırların onu getirdi :)

Hayat çok keskin çizgilerden ibaret değil maalesef...

Bundan sonra, sen en kısa zamanda kendine bir iş bulmalısın ve bu yaşadıklarından derslerini alarak unutmalısın....daha önce de yazmıştım.... eşini bir evlilik terapistine gitmeye ikna etmelisin... gerekirse başka harcamalarınızdan kısmanız gerekiyorsa da mutlaka bunu yapın...bir an önce yapın....

Sevgiyle....

 
matahari senin için hayırlısı neyse o olsun inşallah bir daha denemeye karar vermişsiniz umarım ki o kaz kafalı eşin çocukça tripler yapıp bu şansı boşa harcamaz.Mutluluklar
 
Katıldım butonuna bastım ama gerçekten arkadaşların dediği gibi bu sana çok iyi bir ders oldu, hatta bize de. İnsanların gerçek yüzlerini gördün, böyle bir durumda ne yapılması gerektiğini öğrendin.
Bence de ailesiyle ve arkadaşlarıyla mesafeni koy artık, Arkadaşlarıyla bu kadar rahat görüşmesine izin verme bundan sonra.
Ayrıca ömrü boyunca yüzüne vurmak değil ama eşine de eski matahari olmadığını hissettir, sana yapılan hareketleri hiçbir insan evladı haketmiyor, kırıldığını belli et.
Öncelikle bu yaptıkları için senin gönlünü almalı, kolay kolay atlatılacak şeyler değil yaşadıkların.
Ve eşine güvenme sakın,
 
matahari çok çok sevindim senin adına : ) inşallah bundan sonra herşey güzel olur eşin seni el üstünde tutar ve olgunlaşır ona tavır yapma herkesin dediği gibi unutma da umarım işe de girip hayatını tamamen düzene sokarsın mantıklı hareket edip karşılığını aldın bu olayda eşin seni üzmeye çalıştı ama burnu sürtülen kendi oldu
 

işte buuuuuuuu...günlerdir duymak istediğim buydumataharicim inan çok sevindim canım benim.bu ilk ve son ayrılığınız olsun.bundan sonra çok çoooookk mutlu olun.bir yuvanın daha yıkılmadığını görmek beni çok mutlu etti
 
hayırlısı olsun ... naptın peki evine döndünmü canım sende. babanlardamısın halal
 
hayırlısı olsun ... naptın peki evine döndünmü canım sende. babanlardamısın halal

Ben zaten kendi evimden hiç ayrılmadım, ara sıra babam gelip kalıyordu.

Bundan sonra ne yapmam, eşime nasıl davranmam konusunda tavsiyeleriniz var mı arkadaşlar? Fikirleriniz benim için çok önemli.
 
Canım bundan sonra ilk etapta hiç birşey olmamış gibi davranamazsın, seni çok üzdü sonuçta kolay kola unutma bunları bırak pişmanlığını doyasıya yaşasın içinde.
Zaten herşeyi biranda unutman eskisi gibi olman imkansız, ona tam bir güvence verme seni kaybetmenin korkusu içinde olsun bir süre.
Ben senin yerinde olsam gözüm kulağım açık olurdu, ona belli etmeden neler yaptığını takip ederdim.
Ve bu yaptığı şeyin basit bir şey olmadığını anlamasını sağlardım.
Bundan sonra o senin peşinde koşsun, çok fazla yüz verme. Tabii fazla naz aşık usandırır abartmamak lazım.
 
Son düzenleme:
Bence açıkça içinden ne geçiyorsa söylemelisin... İçine attığın biriktirdiğin hiç birşey olmamalı... Yaşadığın bu süreçte neler hissettiğini, neler yaşadığını, neler beklediğini herşeyi ama herşeyi anlatmalısın... Öfken varsa öfkeni de ... Kendinle hesaplaşmalarını da... Kısaca içinde nokta kadar birikinti kalmamalı... Onu da dinle... Hissetmeye çalış... (Mesajlarından bir tanesinde eskiden en yakın arkadaşın olduğunu okumuştum... )Bu da demek oluyor ki siz ikiniz isterseniz "iletişim" kurabilirsiniz.... Güzel bişey :)

Çünkü sen onu yaparsan böyle yap... böyle söylerse sen de şunu dersin gibi yaklaşımları şu aşamada doğru bulmuyorum... Evet ayrı olduğunuz dönemde belki gerekliydi ancak şimdi yine aynı yolda yürüyen yoldaşsınız ... Bunun gerekliliklerini de yerine getirmezseniz hiç birşeyin tadı tuzu kalmaz... Robotlaşırsınız... Sanki satranç oynuyorsunuz da karşıdan gelen atağa göre hareket ediyorsunuz gibi bişi olur... -ki buna gerek yok.... Kendiniz olun... Diğer türlüsü sizi yorar... Hayat geçmez anlayacağınız,,,

Benim nacizane fikrim böyle...

Sevgiyle...
 
Eşın dılerım hatalarını tekrar etmez..



Eşını hayatının merkezı alma ama.Bundan sonrada eger o yenı bır sayfa açmak ısıyorsa sende yardımcı ol..

Artık evlılıgınızde nelere kırılıyorsunuz nelere kızıyorsunuz konusun ortak kararlar alın..

yenı bır yol harıtası cızın ona guvenmeyı ogren ama sureklıde tetıkte ol..

Her kavgada hadı ayrılalım demeyı bırakın evlılık cıddı bır kurum boyle kararlarla yıpranır...


dılerım bundan sonra mutlu olursunuz
 
Süpersin ya..cok sevindim son gelişmelere..inş bundan sonra söz verdiği gibi mutlu olursunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…