Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

Off ne denir bilmiyorum, inanmak istemiyorum eşin aynı liseli çocuklar gibi.
Affedilebilir birşey değil bence, ne taraftan bakarsan bak hoş değil yaptığı.
Doğru söylüyorsa bile açıkcası ben öyle bir insanla evli olmak istemezdim.
Lisede bazı şımarık çocuklar olur ya onlar gibi davranmış.
Sen aklı başında bir insansın seni haketmiyor eşin.
Affedemem diyorsan onun evi terketmesini bekleme sen ayrıl.
Allah kolaylık versin.

ohh be işi gücü bıraktım okudum hepsini..
benim bile piskolojim bozuldu,
bu nasıl bi adam ya,
her an insanı başka bir ruh haline sokmayı başarabiliyor..Şaştım kaldım..
Bazı yerde gözlerim bile doldu okurken,
özellikle bitirmek istemediğinizi belirttiğiniz yerlerde,
eşinede üzüldüm aslında..
ama erkeklerinde çoğu böyle işte,
birde kadınları anlamak zor derler..
Oda zaten normal bir ruh hali içinde değildir ki,
Eşini az çok tanırsın,
yapabileceğine inanıyorsan bişey diyemem
ama inanmıyorsan ..
Canım yazıyorum ama
aslında yazmak istediğim tek şey,
seni ondan soğutan olay son yaşananlar değil,
sen zaten ayrı kaldığınız sürede kendini hazırlamıştın,
ve ondan soğudun..
şimdi daha önce ki gibi yoğun duygular beslemediğin için,
kendini hazırladığın sona itiyosun aslında.
Yaptığı çok yanlış birşey ama neticede emin değiliz bu durumdan..
bir arkadaş yazmıştı
bence eşin sana dnecek ama sen istemeyeceksin diye
şu anda ona kesinlikle katılıyorum..
bir kaç sayfa ilerisini görmüşte yazmış sanki..
hakkınızda hayırlısı olsun canım

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Dediğiniz gibi ben bu süreçte kendimi hazırlamıştım, eve dönmeseydi hiç daha bile iyi olurdu belki. Şimdi diyorum ki, bana bunu yapmak için mi döndü? Çok abartılı tepki verdiğimi, haklı olduğumu ama çok büyüttüğümü söylüyor. Ben de artık dayanamadım ve sinir krizi geçirdim. Onun da çok fazla düzeltme çabası olmadı. Kendisine güvenmemi söylüyor ama ben neye dayanarak ona güveneyim. İşe gitti şimdi, gece de geleceğini sanmıyorum, mesaj attı yoldan çok üzgün olduğunu, yarın eşyalarını aldıracağını yazmış. Ben de üzgün olduğumu yazdım ama "artık çok geç" dedim ona da.

Hala daha düzeltmek için düzgün bir çaba gösterseydi, doğru dürüst özür dilemesini bilseydi belki aptal gibi affederdim onu. Ama artık beni kaybetti. Kendimi tutamadım, bir e-mail yazdım işyerinde okusun diye, yanlış yaptım ama işe giderken beni evde çok kötü bir halde bırakmıştı, işe birkaç saat geç gidip yanımda olabilirdi. Ben de sinirle mail yazdım; ondan nefret ettiğimi, hakkımı asla helal etmeyeceğimi söyledim. Evliliğin ciddiyetini kavrayamadığını, ben herşeyi düzeltmek için çırpınırken onun çocukça saçma oyunlar peşinde eğlence aradığını, bana hiç saygı duymadığını, beni kırdığını ve tamir etmek için hiçbir şey yapmadığını... İçimden ne gelirse yazdım, bu beni rahatlatmadı, bu kadar vurdumduymaz bir adama etki edeceğini de sanmıyorum ama tutamadım kendimi işte. Artık asla düzelmeyiz biz.

benim fikrim buydu.ve ne olacağı gerçektende biraraya gelmeden anlaşılamazdı.sen hep doğru hareket ettin birkaç bardak kırmak sadece sinir boşalması olacak okadar.olgunlaşamamış erkeklerle hepimiz uğraşıyoruz aslında.ama bunun da bir dozu olmalı.sakın üzülme ve önceki metanetli olgun düşüncelerine bir an önce yeniden dön.sevgilerimle

canım çok sinirlisin haklısında,ama kesin boşanmayı düşünüyorsan akıllı davran derim sana.şimdi sen onu evden kovmuşun yaa yarın boşanma davası o veya sen açsa bunu kullanacak.sen haklıyken haksız duruma düşüceksin.işide zorlaştırırım dediğine göre boşanmak için anlaşmalı boşanmayı kbl etceğini pek zannetmiyorum.ya bunlar çok sinsi varlıklar gerçekten,kendilerini haklı göstermek için herşeyi yaparlar.benim sana tavsiyem onun eline kullanabileceği kozlar verme..aslında biraz sabredip kızla ilişkilerinin boyutundan haberdar olabilseydin.iş yerinde sana sahitlik yapabilecek kızla yakınlaştıklarını gören birileri olurdu.biliyorum bi kadın için çok zor hazmedilmesi bende aynı şeylerden geçtim.ama mailler bi işe yaramıyor aldattığına dair.

İnanmıyorum ya şoke oldum resmen Nasıl bir insan bu ? Oysaki nekadar da sevinmiştik barışmanıza....Ne diyeyim daha bırak gitsin Matahari sen 'DADI' değilsin...Bırak annesi ilgilensin............

bende tum sayfalari okumadim en fazla 25 sayfa falan okudum ortasindan basindan ve simdi birlestiginizi ve esinizin yaptigi bu densizligi okudum..
oncelikle sizin akli basinda, duygusal ve ince dusunceli bir insan oldugunuzu anladim ama esiniz icin ayni seyleri soylemeyecegim tabiiki..
kac yaslarindasiniz bilmiyorum siz olgun davranirken o olmayacak zamanda potlar kiriyor..
o kizla eglenmek istemesi dalga gecmesi cok cocukca ve terbiyesizce
bir kizi rencide etmeye ugrasiyor yada asiliyor yada her neysene..
daha yeni zorlu bir surecten gectiniz tum birlesme emeklerine comak sokarcasina bu yaptigina ne denir?
bir kizla bu sekil mesajlasmak dalga gecmek rencide etmeye calismak evli ve olgun bir erkege yakisirmi
baska bir derdi yokmuymus? bu bosanma sebebi degilsede bu onun karakterini gosteriyor ve siz boyle karakterli bi insanla beraber olmak istememenizde haklilik payiniz yokmu? yani oyle bir konusunki sorgulasin.. bilmiyorum bosanmaya kararlimisiniz?'ki kararliysaniz onun zorluk cikartmasi veya hatasini kabul etmemesi bir sey degistirmemesi gerek sizin acinizdan.. Allah kolaylik versin karariniz ne olursa olsun.. kendinizi bu sekil ezdirmeyin.. ve sizi yipratmaya musade etmeyin..

canim ya valla bu gun aklimdan gectin, matahari ne yapiyor bakayim diye. bir baktim sok sok sok!
ya senin bu kocandan ne koy olur ne de kasaba.

birak bu seferde o surunsun bakalim. yok sne kirmissin da, boyle bir seyi onun icin yapmis da. dalga gececekmis kizla da.sevsinler. bi kendini akilli herkesi de salak saniyor snein kocan.

seni az surundurmedi kac gun. yani ne bileyim bu olaydan sonra iyice anladim senin esin heyecan pesinde. daha evliligin sorumlulugunu kavramamis ya da cabuk sikilmis. sen esinle yeni barismissin. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.

yani baktiginda bu bir bosanma sebebi olur muuuu aslina bakarsan tek basina olmaz. ama herseyi topla su son 1 ayda yasananlari koy yanyana, hepsi esinin bu evliligin sorumlulugunu kaldiramadigini isaret ediyor.

ya sabredeceksin bu adam buyuyene kadar bekleyeceksin. bu da en az 4-5 sene. ya da bosanacaksin.

ama ne yaparsan yap iyiiiiiice surundur. aynen seni surundurdugu gibi. zaten miden bulanmisti esinden ve yaptigi cocukca davranistan.

alsin esyalarini defolsun gitsin.

bir de anlamadigi konu su. neden o isteyince hemen biz anlasmali bosaniyoruz da, erkek hata yapinca kadin bosanmak isteyince zorluk cikaririm oluyor. nasil bir karakter bu?

esinle senin isin zor. bundan sonra hicbir adimina lafina guven olmaz. yukarida bir arkadasin dedigi gibi seni yedekte de tutuyor olabilir. yani kendine yeni hayat kurana kadar. yeni bir macera ask buldugu anda kapiyi carpip cikacak da olabilir. bilmiyorum guven vermiyor esin.

Evet ya senin hiçbir hatan yokken ayrılcam diye tutturuyor, boşanmaya kalkıyor tek başına.
Kendisi üstüne hata yapıyor bu sefer sen ayrılmak istiyorsun zorluk çıkarırım diyor.
Bu evlilik onun için evcilik oyunu sanki, sadece onun isteklerine göre şekilleniyor.

Matahari
konuna çok fazla müdahil olmasam da (seni negatif etkilemekten korktuğum için) sürekli takip ettim, inan senin üzüntünü de , sevincini de paylaştım her satırında...
Şu an seni merak ediyorum... umarım iyisindir ve seni daha fazla üzmemiştir...

Tüm mesajlarınız için teşekkür ederim. Gece kapımı kilitledim yatıp uyudum. Zaten eşimin eve geleceğini hiç düşünmüyordum. Ona o kadar kötü şey de yazmıştım mailimde, ondan nefret ettiğimi, bir daha asla istemediğimi, hayatımdan defolmasını filan yazmıştım. O sinirle insan kendini tutamıyor malesef. Neyse, eşim bu kadar laf yedikten sonra işten çıkıp yüzsüzce eve geldi, kapıyı çaldı. Açmayacaktım ama eşyalarını almaya gelmiştir diye açtım. Bir baktım yalvarmalar, ben hatalıyım ama o kızla aramda bir şey geçmediler vs. İnanın beni hiç etkilemedi bu tavırlar. Onu sevmediğimi de yüzüne söyledim. Kızla arasında bir ilişki olduğunu sanmıyorum çünkü maillerde eşim birşeyler yazıyor kız pek yüz vermiyor. Aşkım, canım, cicim gibi laflar da hiç yok. Birkaç kere gel kahve içelim diye ısrar etmiş kıza, bir kere de parfümünü sormuş, hepsi bu. Bana göre bu kadarı bile nefret etmem için yeterli ama. Başka zaman olsa bu kadar önemli değil belki ama zaten kırgınım, zaten eşim eve geldikten sonra da büyük bir çaba içine girmedi, bir de üstüne bunu yaptı. Sizin de yazdığınız gibi ben yaraları sarmaya çalışırken tam zamanında bunu yapması tuz biber oldu. Sonra dedi ki, kendini affettirmek için elinden geleni yapacakmış, benim onu tekrar sevmemi sağlayacakmış, ne olur bir daha düşün diye yalvardı. Bir sürü şey düşünmüş, kendini beni mutlu etmeye adayacakmış vs vs. Hala da ısrarla kızdan hiç hoşlanmadığını, sadece çok saf gördüğünü ve egosunu tatmin etmek için böyle bir şey yaptığını, kızla bir şey yaşamak gibi bir niyeti asla olmadığını, zaten çok pişman olduğunu, yaptığının hatalı olduğunu filan söylüyor. Hiç de yumuşamadım ama elime onu süründürme fırsatı geçti şimdi. Hiç göstermediği kadar çaba gösterecekmiş, kırgınlığımı tamir edecekmişmiş, beni çok mutlu edecekmişmiş. İyi bari, bu sefer o uğraşsın dursun, sürünsün... İyi bir ders olur ona. Sonunda da istediği kadar çabalasın, belki ben yine de ayrılırım ve bir daha kimseye bu tarz şeyler yapmaması gerektiğini, ben ya da o kız farketmez, bir bayanla oynanmaması gerektiğini öğrenmiş olur. Erkek ya, bütün kadınları aptal, kendini çok zeki zannediyor. Öyle olmadığını göstereceğim ona. O yüzden git demedim. "Ne yaparsan yap artık seni sevmeyeceğim, buna rağmen mi kalmak istiyorsun?" diye sordum. O da "Evet, ben kendimi sevdireceğim, ne olur bana git deme, ne olur bir şans ver" diye yalvardı. Ben de ona şansı verdim, artık bu ilişki için kılımı kıpırdatmam, elinden geleni yapsın, belki hiç bir şey de elde edemeyecek. Belki ne yaparsa yapsın onu yine istemeyeceğim ve hayatının dersini almış olacak.

Kusura bakmayın hanımlar, çok doldum artık patladım ben de. Onu sonuna kadar uğraştıracağım, kadınların duygularıyla oynamak neymiş anlasın. Arkama yaslandım, izleyeceğim bakalım ne kadar küçük düşecek karşımda. Bana kızmayın böyle konuştuğum için, ben aslında gerçekten duygusal, ince düşünceli bir insan olduğuma inanıyorum. İnsanlarla oyun oynamaktan, kalp kırmaktan nefret ederim. Ama eşim sonuna kadar haketti. Ben onu çok sevdim, o bana bunları çektirdi ve haketti bu dersi.

tabiki haketti hemde daha fazlasını.dileğim inşallah bu vesile olurda bu adam aklını başına alır.bütün güzel dileklerim seninle.gülen yüzün hiç solmasın...

Bana dedi ki;

Karar ver, üç şey önereceğim; ama ne olur düşün taşın, biliyorum boşanmak istiyorsun ama hemen kestirip atma, iyice düşün; (bu lafı ben ona demiştim, burada da yazdım ailesi bizim eve geldiğinde o ayrılmak istediğini söylediğinde söylemiştim, görüyorsunuz işte akıllı davranmaması ona buna maloluyor şimdi)
  • Beni gözün bile görmek istemiyorsa bir süre yokolurum, otur düşün, beni istemiyorsan söyle, istiyorsan gelirim ama bana o derece sinirliysen seni bir süre yalnız bırakırım gözüne bile gözükmem
  • O kadar kızgın değilim diyorsan evde kalırım ama korkma yüzümü bile görmezsin, seni rahat bırakırım, gider salonda yatarım, tek başıma bir odada otururum bütün gün
  • Veya ben burada kalırım, elimden geleni yaparım kendimi affettiririm sana, tekrar sevdiririm kendimi, yeter ki bana kötü davranma, benim bundan sonra yaptıklarıma göre bakar kararını verirsin
Ben hala ayrılıp ayrılmayacağımı bilmiyorum. Ama boşanacak bile olsam kendisini açıkçası iyice süründürmek istiyorum. O yüzden üçüncü seçeneği seçtim. "Tamam gel kal, sana bir şey demem ama affetmedim asla, şu an ölsek hala daha hakkımı helal etmiyorum, buyur elinden geleni yap ama fazla umutlanma, çünkü ben asla unutmam asla sevemem seni eskisi kadar" dedim. O da kabul etti.

Şu an hala çok sinirliyim. Ben bu tip yanlış davranışları kolay unutamam malesef, biraz kinci bir tarafım var itiraf etmek gerekirse. Bütün yaptıklarının üstüne bu son mailleşme olayı beni resmen çıldırttı. Şu an düşünüyorum da acaba ilk seçenekten gidip direkt evden gitmesini mi isteseydim, kal dememin nedeni ona acımam değil; onun yaptığı hatayı her saniye aklına sokmak, bana yaşattıklarının aynısını yaşamasını sağlamak. Siz ne dersiniz, git mi desem acaba?

Canım eşinin yaptıklarına karşı gösterdiğin tahammül, sabır karşısında
onun son yaptığı yanlış hakkaten çok çirkin..
Sen çok umutlanma yine ama,
hemen bitirmediğinde iyi olmuş..
O uğraşsın, aşk ta olsa tek taraflı çabayla olacak bişey değil.
Sana bişey anlatmak istiyorum,
ben eşimle çıkmaya başlamadan önce dosttuk, Sonra bi şekilde bazı olaylar vesile oldu ve çıkmaya başladık..Yaşımız küçüktü,
Ben o zamanlar aldatma gibi değilde
eşinin hatasına benzer bi hata yapmıştım ve eşim
maillerimi okuduğu sırada öğrenmişti.
Aslında içimde onu aldatmak düşüncesi bile yoktu ama yanlış anlar düşüncesiyle sakladığım bişeydi neticede oldu yani
oda bana, senin eşine verdiğin tepkiyi verdi.
ben o zaman kendime geldim.
Onu kaybetme korkusunu yaşadım, korktum..
kaybedeceksemde bu şekilde olmamalıydı..
O kadar emek verdim ki,
güvenini tekrar kazanabilmek için ama sonucuna değdi.
Bir daha kötü zamanları konuşmamaya söz verdik ve hafızamızın çook gerilerinde kaldı.
Senin yaşadığın son durum bana bunu hatırlattı.
Aramızda büyük bir fark var biz o zaman sadece çıkıyorduk ve 17 yaşındaydık..
Hata yapacak yaştaydık, ama ders almasını bildik.
Siz daha olgunsunuz ve evlisiniz..
Böylesi bir hata kabullenilir gibi değil ama,
çok kötü bir dönemden geçmişsiniz ikinizde,
Eşin gerçekten pişman olabilir,
Seni ve güvenini kazanmak için çabalayabilir..
Umarım bunu yapar ve güzel yuvanız dağılmaz.
Ben eşine karşı anlattığın gibi soğudupunu düşünmek istemiyorum,
Yaşanan tatsız günleri aklından çıkarmaya çalış,
Eşinin çabasını farkettiğinde bence kayıtsız kalma,
erkekler bizim kadar güçlü değil,
bizim kadar mücadele edebileceklerini sanmıyorum.
İnşallah düzelir herşey,
Bu emek ve gözyaşlarının bir bedeli olmalı,
burda mutluluğunuda bizimle paylaşırsın umarım

eşin seni çok iyi tanıyor.ne kadar duygusal olduğunu senden ona zarar gelmeyeceğini tam tersi uğraşırsa kalbinin yumuşayacağını anlamış.yazdıklarından söylediklerinden etkilenmez çünkü içini biliyor mataharicim.umarım herşey gönlünce olur bundan sonra

Evet, haklısın aslında. Hiç yumuşamasam mı böyle bir durumda acaba?

Evet, haklısın aslında. Hiç yumuşamasam mı böyle bir durumda acaba?

bence sen onun duygularını düşüncelerini tartmayı bırak.okadar olay yaşadınız ayrılık yaşadınız konuştun anlattın okadar ne anladı? hiç.hiç diyorum çünkü yok bi kız varmışta yok salakmışta dalga geçmişte ya senin az kalsın evliliğin bitiyordu bununla nasıl uğraştın kafan nasıl bunu yapmayı düşündü nasıl rahatsınki bu kadar yıkımın üstüne oyun oynayacak moralin var hala.ağır konuşuyor olabilirim canım ama sen anlaşılan o ki derdini anlatamıyosun eşine anlamıyor o olgunluk yok.ne yapacaksın ya o laylaylom oynayacak (kadınlarla muhabbet anlamında değil yaşamının çocuk gibi olması anlamında) sende onu takmadan kendi çizgini devam ettireceksin.zamanla sana ayak uydurup biraz olgunlaşmasını ümit edeceksin yoksa şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşünüp durursun eşin aynı kafa gider olan sana olur

matahari yazılarının bir kısmını okuyabildim ve okuduklarımda da eşinin sana yaptığı haksızlığa kayıtsız kalmadığını gördüm o yüzden seni tebrik ederim.mücadele etmen çok iyi olanlar kabul ettikçe insan daha çok eziliyor ve karşısından daha fazlasını görüyor.yanlız sunu da söyleyim eşin safdı kız o yuzden egomu tatmin etmek istedim demiş ama kız yüz vermemiş bence kız saf falan değil eşin seni saf yerine koymaya çalışıyor bu sözüyle .çay,kahve içmeye cagırması ve kızın kabul etmesi durumunda iş daha da ilerlemiş olurdu.

Ya bilmiyorum sonunda barışacağını bile bile yada en azından bunu düşünerek birine acı çektirmek ne kadar etkili. Sonuç önemli değil mi?? Ne kadar çekerse çeksin bir daha yapmiyim çok çektim demiyor ki kimse, nasılsa sonu tatlıya bağlanıyor diyor geçiyor..
İnsan psikolojisi ya ne garip. .
Ben biraz kendime benzettim seni ne kadar doğru bilmiyorum. Bir saman alevi durumu var sanki sende de. Birden gemileri yakıveriyorsun ama sonra bir şekilde geçiyor içindeki sızı, en azından dışa vurmasanda içinde soğuyor bir şeyler. Ama gururun herşeye rağmen çok önemli, ölsende aşkından savaşını vermeye devam ediyorsun..
Büyük beklentiler içine giriyorsun. ama biliyor musun beklediklerini göremeyince daha daha yıkılıyor insan. Çabalamayan birini görürsen karşında daha eziliyorsun...
Umarım bizi utandırır eşin, söylediklerini nasıl hayata geçirecek bakalım, seni tekrar nasıl kazanacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…