Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

Galiba onu ben şımarttım, ilk tanıştığımız beraber olduğumuz dönemde kompleksleri olan bir insandı, okulunu bitirememesi, askerliğini yapmamış olması vs onu bunalıma itiyordu. Ben arkadaşken bile bu konularda destek olmaya çalıştım, hiç üstüne gitmedim sadece çaba harcamadığını görüp üzülüyordum ama okul konusunu bile açtırmıyordu. Bana hep sen nasıl benimle oluyorsun, ben ne çok akıllıyım ne yakışıklı, ne zengin, ama sen nasıl oluyor da beni seviyorsun derdi. Açıkçası arkadaşlarım onunla çıkmama, evlenmeme çok şaşırmıştı, herkes bana tekrar düşün kör müsün dedi dinlemedim çünkü bir şekilde çok aşık olmuştum. Bunu onu küçümsemek için söylemiyorum, sonuçta ben onu herkesten değerli görmüşüm ki evlenmişim sadece çevremin tepkisini anlatıyorum. Evlendik değişti, kendini çok hoş bulmalar, çok zekiyim demeler laf sokmalar beni beğenmemeler başladı. Ben onun kendine güvenini yükseltmeye çalışmıştım, ama fazla şımartmışım işte onu öve öve. Ben kendine çok güvenen, kendi ayakları üzerinde duran bir kadındım. Şimdi o bunu benim elimden aldı. Bütün gücüm gitmiş gibi hissetmemin nedeni bu, çünkü özgüvenimi gururumu parçaladı.

Kibele, ne kadar mantıklı önerilerde bulunmuşsun her iki mesajında da. Bana yol gösterdiğin için teşekkür ederim çünkü artık kafamı toplayıp işin içinden çıkamıyorum. Çevremde bana destek olan, beni yıllardır tanıyan herkes bana "kendine gel, sen bu değilsin, sen ne kadar farklı güçlü biriydin eskiden" diyorlar. Bilemiyorum, belki üzerimde bir uyuşukluk var, düzenimi değiştirmenin verdiği tedirginlik mantıklı davranmamı engelliyor. Bu halimden sıyrılmak istiyorum ve inşallah başaracağım.

Eşimin bir cevap bile vermemesi bence de büyük saygısızlık. Ben de en azından geçmişe, yaşananlara hürmeten kibar bir cevap beklerdim ama onu daha iyi tanımış oldum bu sayede. Hiç bilemezdim onun böyle bir insan olduğunu. Böyle kanlı bıçaklıymışız gibi davranmasını inanın hiç anlamıyorum. Ben ona hiç hakaret etmedim, ailesine bir şey söylemedim; ama öyle bir davranıyor ki eşim, sanırlar ben bu adama çok kötü şeyler yapmışım, aldatmışım vs. Bu beni çok üzüyor, belki üstüne gittim bunalttım, belki sevgisi bitti, karakterlerimiz farklıydı, benim de onu yoran davranışlarım oldu illa ki. Ama hepsi bu, ben ona ne yaptım ki! Ben de bilmiyorum neden beni süründürmek acı çektirmek istediğini, belki kendince ben güçlüyüm duygusuzum imajı vermeye çalışıyor. Hep öyle derdi, "ben duygularımı göstermem, yıkılsam da bunu hiç kimse anlamaz" derdi. Demek ki, beni çok ezik, güçsüz görüyor ki buna ne hakkı var. Ben eğitimsiz, aptal bir insan değilim ki. Kaldı ki öyle bile olsaydım böyle davranılmayı haketmezdim. Bence tamamen egosunu tatmin ediyor benim üzerimden. Çünkü artık sevgisi bitti, saygısı da bitti, bana zerre değer vermiyor, bir kadını kendisi için süründürmek onu mutlu ediyor. Karakteriyle ilgili bir sorun yani. Belki aşağılık kompleksi var ve bunu özellikle okumuş etmiş çevresinde dikkat çeken bir kadın üzerinden yapmak onu göklere çıkartıyor kendince. Her neyse, bu uyuşukluğu atmalıyım, dediklerini uygulayacağım.

Evden gittiği gün bana istersem birkaç ay daha bu evde oturabileceğimi, bu arada kira ve faturaları ödeyeceğini ve evdeki tüm eşyaları bana bıraktığını söylemişti. Hatta ben tüm eşyaları istemediğimi söylemiştim, o da "beni ilgilendirmez, çöpe atarım ben de istemiyorum tek bir eşya sadece kıyafetlerimi alır giderim" demişti. Nafaka ve tazminat vereceğini de söylemişti ama resmi işlemler, benim yasal taleplerim vs çok net konuşulmadı o gün. Babam da zaten evdeki eşyaları istemiyor, "sadece kendi aldıklarımızı alalım, hiç onların malını almış durumuna düşmeyelim" diyor. Zaten bir protokol yaparsak eşya paylaşımını detaylı olarak belirteceğim.

En doğrusu senin de dediğin gibi benim fazla beklemeden bana ait eşyaları toparlayıp bu evden babamın yanına taşınmam mı olur? Avukat tutmayı düşünüyorum ama önce o davasını açsın ben şartlarımı belirteyim ondan sonra avukatla görüşeyim diyorum. En doğrusu ne? Ben şimdi acilen herşeyimi toparlayıp babama taşınsam sonra da o veya ailesiyle irtibata geçip davayı açın ben hazırım, şartlarımızı da bu süreçte konuşalım desem bu doğru bir yol olur mu? Şu an için eşim zaten maddi konularda sorun çıkartacak gibi gözükmüyor çünkü.

canım aslın da çok mantıklısın ve düşünüyosun ama bi yandan da duygusallık eşin olması bi yuvanın kolay kurulmayıp kolayda yıkılmaması gibi nedenlerden acabalar la uğraşıyosun ama şuan eşin gelse özür dilese barışsanız bile düzelmediği ve bu yaşamını bırakmıyacağı için 2gün sonra tartışıp yine bu yaptıklarını da unutamayacağın için ayrılacaksın bu sefer sabredebileceğim diyosun bencede eşyalarını al ve babana git ev sahibi eşin kirayı ödememiş olsa bile hemen eşyalarını çıkartmaz ozamana kadar da eşinden bi ses çıkar
yuva kolay kurulmuyor ama çevremde öyle adamlar duyuyorum ki çocuğu özürlü (sanki onun değil) oldu diye eşini ailesinin yanına getiriyor kaç yıllık evlilikle çoluk çocuğa karışmış 1uyduruk kadın için o evliliği yıkıyor yani bazı adamlar 2sıkıntıda bi farklılık arayışında hemen sorumluluktan kaçıyor ve bizlere katlanmak düşüyor senin durumun da rahatsın ailen yanında uğraşma bi adamla tabiki iyilikleri olmasa bi anda silersin ama şuan yaptıkları inan yukarda yazdığım adamlardan nekadar farklı 1adamın 1akşam eve gelmemesi eşini aramaması nedemek git ailenin yanına ve rahatına bak canım ve bu adamı da takma

Haklısın tacem, böyle bir insanla nasıl mutlu olurum ömür geçer bilmiyorum. Öte yandan boşandıktan sonra bir dolu önyargıyla karşılaşmaktan da korkuyorum, yani daha çok gencim, nasıl başka birine güveneceğim, bir iş ortamında ya da yarın öbür gün tekrar seversem boşanmış olmaktan dolayı bir sürü sıkıntı yaşamayacak mıyım? Bunlar belki geri kafalıca gelebilir pek çok kişiye ama toplumda genel olarak böyle bir önyargı yok mu? Açıkçası ailem rahat kendi ailem ve akrabalarımla hiçbir sorun yaşamam ama hayata atılmak yeniden mutlu olmak istediğimde (aşk,iş v.b.) hep bir dolu sorun yaşamayacak mıyım boşandığım için. Bir de şöyle bir sorun olacak, ben şu an kendi ev düzenime alıştım şimdi tekrar babamın evinde (babamın da bir bayanla evlenme ihtimali var) onların kurallarıyla yaşamaya alışmak gerekecek. Bu sıkıntılar beni çok korkutuyor :1no2: Ama tabi bunların hiçbiri benim eşim gibi biriyle yaşamamdan daha kötü olamaz herhalde. En azından beni canı kadar seven babam ve arkadaşlarımla bir hayat kuracağım kendime. Beni sevmeyen, istemeyen bir adamı görmek zorunda kalmayacağım. Şu ana kadar güçlüydüm, bir haftadır neredeyse hiç ağlamadım ama şu an inanın artık kendimi zor tutuyorum, bazen ölmeyi bile düşünüyorum, bazen de kendimi çok mantıklı, huzurlu hissediyorum. Hep böyle gelgitler içindeyim. En çok da eşimin gururumda açtığı bu yarayı nasıl tamir ederim onu düşünüyorum. Ben çok gururlu bir insanım ve şimdi gururum ayaklar altına alındı, resmen benimle kedi fare oyunu gibi oynuyor bunu hala yapıyor. Ben de kendimi güçlü hissetmek için buraya geliyorum, sizlerin desteği beni tekrar hayata bağlıyor. Bir an ölmek isterken, bir an mutlu oluyorum eşim gibi birinden kurtulacağım için rahatlamış ve çok güçlü hissediyorum.

Kibele ve birkaç arkadaş görümcemi aramamı söylemiş, sizce yarın arasam mı yoksa ailesini hiç araya sokmayıp doğrudan eşimi mi arasam ve resmi işlemlere başlayıp evden taşınacağımı söylesem? Ne diyorsunuz?

Böyle beklemek sana inanılmaz zarar veriyor şu an farkında değilsin.
Çekip gitmiş, gemileri yakmışsınız, onun adım atmasını beklemekle sadece süreci ve sana verdiği/vereceği acıyı uzatıyorsun.
İlk adımı sen atarak da hukuki haklarını alabilirsin.
Ben senin yerinde olsam, çağırırım bir polis tutanak tuttururum adam gitti beni düşüncesizce bıraktı diye ve mahkemede kullanırım.
Ne yapacağım babamın evine mi gideceğim hangi eşyaları alacağım toplar tası tarağı gider iş bulur kendini düzenimi oluşturmaya çalışırım.
Ha burdan daha kolay göründüğünü söyleyebilirsin, hayır ordan da kolay.
Sen güçlü bir kadınsın kendini ifade edişinden belli,
bir yara varsa ortada kanıyorsa, kanı durdurman lazım, kan kaybından gitmemek için, yara zamanla iyileşecektir.
Bekleme daha fazla..

selam matahari_ ben eşinin cevap vermeyişiyle ilgili daha farklı düşünüyorum evet sözler ağzından çıkmış olabilir sana karşı soğuk ve sert davranmış olabilir ama senin mesajda ayrılacak olmanızı kabul ettiğini söylemen ve arkadaş kalabiliriz demen onun zoruna gitmiş olabilir belki o söylediği sözlerden pişman oldu şimdiden ve sana nasıl bi cevap yazacağını bilememiş olabilir her insan farklıdır ama bu erkeklerin kafasının bizimkilerden farklı çalıştığı bi gerçek erkek içinde bir evliliği sonlandırmak gibi bi kararın kolay olmadığını düşünüyorum onun da düzeni tamamen değişecek eminim o dışardan belli etmese bile düşüncelerle boğuşuyordur
hiç bişey için acele etme bence de eşinin davayı açmasını beklemek en doğrusu eğer açılacaksa bi dava ama benim dileğim bundan önce eşinle biraraya gelip konuşabilmeniz kafanda ancak o zaman bişiler netleşecek ve belirsizlikten kurtulacaksın görümcenin eşinin durumuyla ilgili bilgisi olabilir eşinin ailesiyle aran kötü değilmiş onlarla konuşmak sana zarar vermez diye düşünüyorum
içinden ağlamak geldiğinde otur ağla kendini sıkma bir şekilde bütün bunların geçeceğini ve sonra herşeyin tekrar yoluna gireceğini düşün Allah yardımcın olsun canım

canım inan boşan desem de bu çok zor dediğin gibi aile yanına dönmek tekrar düzen kurmak ve herne olursa olsun bu düzene alışmak ama eşin gelip barışsada bu günleri unutamıcaksın ve seni tek bıraktığı için sorumsuz ama konuşmadan hiç birşey anlaşılmaz belki çok farklı bi sebebide olabilir trf haklı olabilir konuşamamış anlatamamış olabilir bi yuva zor kuruluyor aldatma ve şiddet olamdıkça bitirmek zor ama akrabalar yerine bence direk eşinle konuş sonuçta sizi barıştırmak için onun düşüncelerini de saptırabilirler eşinle görüş ve sonrasında bi karar ver senin için hayırlısı olsun canım
ve canım görüşeceksen bence direk boşancamda napıcaz eşyaları al diye başlama konuşmaya nasılsın beni neden tek bıraktın boşanmayı düşünüyosak ta konuşup anlaşarak bunu yapsaydık diye başla konuya çünkü bazen 1anlık kızgınlık çok şeyi silip götürür ama kendini de sakın ezdirme

canım herşeyden önce Allah güç versin. ben de 4 aylık evliyim ve bir yılda bu hale gelebileceğimizi düşünmek bile fazlasıyla üzüyor beni. Allah kimsenin yuvasını bozmasın. ama bize evlenmeden önce hep ilk 2 yılın çok tehlikeli olduğu söylendi. maalesef en çok boşanmalar bu zamanlarda oluyormuş.

sana şunu yap, bunu yapma diyebilecek durumda değilim canım. sadece hakkında hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum senin için :Saruboceq:

Matahari aşşağı yukarı bu konuda ki tüm mesajlarını okudum. Arkadaşım olay böyle sürüncemde kaldıkça daha çok üzülecek, daha çok gel gitler yaşayacak ve daha çok boşluğa düşüp daha çok gücünü kaybedeceksin. Madem bu adam seni haketmiyor, kangren olmuş parmağını keseceksin biran önce o an canın çok yansada kesmezsen daha çok acıyacağını biliyorsun. Madem tazminat vs vereceğini kabul ediyor hiç bekleme eşyalarını topla kendine ait olanlarını al ve git babanın evine. Sonra da davanı aç zaten onun evden ilk gitmiş olması haksız durumuna düşürüyor onu. Ve sonra da kendisine haber verirsin ben eşyalarımı aldım seninkilere ihtiyacım yok biran önce bitsin istiyorum dite. Tabi ki bi kızla evlenip canım istemedi bitsin demek önce hayatına girip sonra da altüst ederek bırakıp gitmenin de bir bedeli olacak. Maddi haklarımın hepsini talep edecek ve çatır çatır alacaksın. Kararlı olmazsan iyice uyuşacak aklın. Hemen birden ayağa kalkamazsın belki ve tabi sancılı bir dönem olacak ama ilerlemek istiyorsan ilk adımı atmalısın. Babanın yanında elbet zorlanırsın hemde kendi düzenine alıştıktan, kendi evinin efendisi olduktan sonra zor olacak ama o zorlanmalar şuanki acının yanında hiç kalır. hem zamanla gerek alacağın nafaka ve tazminatla, gerekse de bir işe girerek kendi düzenini oluşturur ayrı bir eve çıkıp yine kendine düzen kurabilirsin.

O yüzden bir avukat tutmaya gücün varsa tut, yoksa da barolardan talep edebiliyormuşsun git bir avukatla konuş danış neler yapman gerektiğini öğren ve zaman kaybetmeden çekmekten korktuğun acını çek ve bitir. Bitir ki artık normal hayatına devam edebilesin. Böyle sürerse, beklersen psikolojin iyice çökecek yoksa. Çile doldurman gerekiyorsa eğer, ne kadar erken başlarsan o kadar erken biter bu doldurma işi. Erteleye erteleye bir yere varamazsın. Hem bu şekilde son kez bile olsa dünyanın o adamdan ibaret olmadığını, senin kendin için herşeyden önemli olduğunu ve onunda bırakılıp gidilebilecek bir adam olduğunu göstermiş olursun o adama. Yani seni pasif, kendisine ihtiyacı olan bir yaratık gibi görüyor şuanda. Ama öyle olmadığını ilk adımı atarak göstermelisin. Ancak o zaman kendine olan güvenini tekrar kazanabilirsin.

Son düzenleme:
matahari arkadaşım zamanında senin kocandan bende de vardı.opuyorumnanaktan çok sevmişti beni bende onu sevmiştim. ona özgüven kazandırmıştım. aynı senin çevren gibi bana da bununla mı evleniyosun dendi. herkese karşı onu savundum. okuyordu askerliği vardı. ve askerden geldikten 1 yl sonra ayrıldık toplam 3 yıl evli kaldık sevgisi bitmiş miş miş.2 yaşında da çocuğum vardı. şimdi altı yaşında. 1 yıl boyunca bana ayrılalım ayrılalım dedi sonunda dediği oldu.tek celsede boşandık. 2 ay sonra da biriyle nışanlandı sonra evlendi.

boşanacaksın tarifsiz acılar çekeceksin kendini suçluycaksın keşkelerin olacak ama sabret hepsi geçecek.ilk 6 ay çok zor geçiyormafoldumben rabbim o kadar güzel kapılar açıyor ki sonra ama isyan etme. sonra memur oldum ve 3 ay oldu evlendim. çok şükür rabbime şimdi geçmişten ders alıyorum
yeterki allaha inancın tam ve ailen yanına olsun herşeyi atlatır herşeyi başarırsın dünyada ilk boşanan biz değiliz... :1hug: sakın sürümcemede bırakma belki uzatma işi sen yıpranırsın haberin olsun.

Son düzenleme:
Görümcemle konuştum telefonda. Eşim ailesine fazla birşey anlatmamış, onlara beni sevmediğini istemediğini filan söylememiş, sadece ayrılmak istiyorum demiş. Hatta görümcem bana "ayrılmayı sen mi istedin o mu, evden o mu gitmek istedi, yoksa sen ona git mi dedin?" dedi. Onlar da neyin ne olduğunu anlamamışlar. Ben durumu fazla özele girmeden anlattım. Görümcem de "kardeşim seni deli gibi severdi, ben sevgisinin bittiğine hiç inanmıyorum" dedi, bizi barıştırmak istedi, ailelerin biraraya gelip konuşmasını teklif etti. Ben de "tamam ailelerle de oturup konuşuruz ama sonuçta eşim beni sevmediğini söyledikten sonra birşey değişmez" dedim. Görümcem de kardeşiyle tekrar konuşup etraflıca neyin ne olduğunu konuşacağını söyledi, çünkü dediğim gibi eşim ailesine neredeyse hiçbir bilgi vermemiş, onların da kafası çok karışıkmış ve şoktalarmış.

en iyisi biraraya gelip konuşmak
umarım herşey düzelir:Saruboceq:

Az önce eşim aradı, çok şaşırdım açıkçası. Neyse, Cumartesi görüşmek istiyormuş. "İstersen bizim eve gel, istersen ben geleyim konuşalım" dedi. Ben de dışarıda başbaşa konuşalım dedim, aileler yanımızda olsun istemiyorum. Merak ediyorum acaba bu adam neden aradı, ne diyecek? "Ne konuşmak istiyorsun?" dedim. "Herşeyden işte, bundan sonra ne yapacağımızdan" dedim. Hatta "işlemlere başlamakla ilgili mi?" dedim. Bir şey demedi, "herşeyden işte" dedi. Gerçekten ne konuşmak istiyor meraktayım. Çok da olumlu düşünüp umutlanmak, pişman olduğunu düşünmek istemiyorum. Çünkü tam tersi olursa boşuna beklemiş olurum. Bakalım göreceğim cumartesi günü derdi neymiş... Siz ne düşünüyorsunuz?

bence iyikide konuştun canım en azından neyin ne olduğu belli olmuş baksana eşin ailesine bile bir açıklama yapamamış şu zebepten boşanıyoruz diyememiş çünkü oda biliyor aptalca istekleri olduğunu ve sebebini söylerse bu aptalca eski günlere dönme isteği ailesi tarafından olumsuz karşılanacak
sebebini anlattığınada sevindim hatta mümkünse ailecek konuşmanızda bile fayda var
eşinin uyanıpta gerçekleri görmesi için
büyüye inanmam açıkçası ama sanki eşin bir anda kötü bir büyü ile büyülenmiş gibi
herşey normal kavgalar unutulmuş boşanmak için tek gerçek sebebp yok
ama her ne hikmetse beyimizin sana olan sevgisi bitmişmiş
bak bak bak ya
bence sen onun başını çok boş bıraktın bacım sen sıkı bir şekilde tutsyaıdn grişini çıkışını hesap sorsaydın gıkı çıkarmıydı bak ya
uyuz oldum
yalan değil ya aklımdan geçmiyor değil arkaaşım biri soğutmak iççin bi dua falan okumuş olmasın ne bileyim kötü büyüe falan inanmam ama inancım yüksektir duaların hikmetine inanırım da sığınırımda..CADIARZUCADIARZU

Puncshe, ben de öyle şeylere inanmazdım. Büyü vs gibi şeylere inanmayı okumuş bir kadın olarak kendime yakıştıramazdım. Şimdi de utanarak söylüyorum hala, ama bir arkadaşımın ısrarıyla tanıdığı hoca bir bayana gittim dün. İnançlı bir bayan. Bana büyü yapılmış olduğunu söyledi ve birkaç dua verdi. Ben de denemekten ne çıkar dedim dün gece dualarımı okudum ve birkaç gelişme oldu gördüğünüz kadarıyla. Artık büyü gerçekten yapılmış mı, doğru mudur yoksa safsata mıdır bilemiyorum, kafam karışık ama durduk yerde eşimin saçma bahanelerle çekip gitmesini ben de başka şekilde açıklayamıyorum bazen. Tamam, kavgalar sorunlar oldu, ben hatalar yaptım üstüne gittim bunalttım kabul ediyorum. Ama bu adam daha bir ay önce benimle "ben seni çok seviyorum, keşke ayrılmasak, keşke bu sorunlar çözülse ve beraber mutlu olsak" diye ağlamıştı. Bu adam nasıl bir anda evi terketti ben de anlamıyorum zaten. Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.

inanın çok üzüldüm insanın evlenecek kadr cok sevdigi birine sevgisi bu kadar cabuk nasıl bitebiliyor anlamıyorum. artık asklarda yalan olmus kimseye güvenemeyecekmiyiz yaaa... ALLAH sabır versin canım herseyin ilacı zaman belki pişman olur....

canm büyü diye birsey varmı bilmiyorum ama ben duaların sifa getirdigini inanıyorum. benim kuzenimin 2 çocugu var ve esinden 2yıl ayrı kaldı ve bu adam 10aylık bebegini bile görmek icin aramayan bi insandı fakat kuzenim dahagecen ve yuvasının yıklmasını istemiyordu tekrar denemk istiyordu fakat yapamıyordu. bende interntten tesadüfen bi dua buldum ikuzenime söyledim su kadar okursan sukadar zamanda oluyor diye .verdim kuzenim o kadar inanarak okumuski duada bir haftada giden geri döner diyordu. basladı okumaya bitirdigi gün bir mevlüte gitmiş ordada dua etmis ve inanmayacaksın bir hafta sonra bana bi mesaj geldi kuzenim kocasıyla barsmıs evine dönmüş tüylerim diken diken oldu duydugumda ....... bence sende oku faydası olur belki.....:teselli:

Vallahi, artık şaşırmıyorum böyle şeylere... Bizim dışımızda gelişen şeyler de oluyor demek ki, sevindim kuzeninin eşiyle barışmasına.

Eşimin arayıp görüşmek istemesine ne diyorsunuz?

hiç birsey konusmadan ayrılmıs . sakin kafayla düsünmüştür ve bosanmanın o kadar kolay olmadıgını düsünmüştür. belki biraz zaman verelim birbirimize diyecek. insan sinirle seni sevmiyorum diyebiliyor belki pişman olmustur. bence sizden zaman isteyecek. sonucta siz sevgili degilsiniz hadi ayrıldık arama beni deyip bitiremezsiniz. kurulu bi yuva var bu kadar kolay olmaz sanırım..:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…