Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

Bu arada aklıma takılan birşeyi danışmak istiyorum. Bügün eşime bahsettiğim mesajı attım ve tek bir cevap bile gelmedi. Kaç gündür ne arayıp soruyor. Yanlış anlamayın, onun aramasını bekliyor değilim. Zaten arasa da bir düzelme olmayacağını biliyorum. Ama iletişimimizin bu kadar kopuk olması garip değil mi? Sonuçta o benim hala bu evde babamla kaldığımı biliyor. Kaçan kovalanır yapmasına da gerek yok, zaten köprüleri yaktık. En son aradığında ailesiyle konuşacağını söyledi, eşyalarını alacağını söyledi. Haftasonu ben evde yokken gelmiş biraz daha eşyasını almış da. Şu noktadan sonra artık bir belirginlik kazanması gerek durumun. Bir kere ailesi hiç aramadı. Beni istemiyor bile olsalar (ki sanmıyorum, bana karşı hiç o tarz bir yaklaşımlarını görmedim ailesinden) yine de aramaları gerekmez mi? Bu oturduğumuz ev kira, yani sonuçta ben ayrılınca buradan taşınıp babamla oturacağım. Eşim benden nefret etse bile arayıp "eşyalarımı da aldım, şu gün davayı açıyorum/sen aç, eşyalarını topla taşın" vs demesi gerekmez mi? Yani halimi sormak için aramasından bahsetmiyorum. Ama beni aldatsa da, sevmese de şu an hala evliyiz. Yani 2 ay çıkıp ayrılmadık ki, bir anda bütün iletişimi koparalım. Sizce neden böyle ben işin içinden çıkamadım. İnsan bir arar, durumu konuşuruz. Ben ona "hayır boşanmayacağım" diye de tutturmadım, tek bir kötü söz söylemedim. O çekip gitti, giderken de boşanmak istiyorum dedi, ben de kabul ettim. Bu saatten sonra ne yapmaya çalışıyor? Ben bu evde belirsizlik içinde yaşıyorum şu anda, farkında değil mi? İnsan arayıp "ailemle de konuştum" vs diye haber vermez mi?

off yaaa ):bir sürü şey yazmıştım ama net koptu yazdıklarım gitti şimdide aynısını yeniden yazmaya üşeniyorum
canım senin görümcen aramıştı ya sen açmamıştın ou bi arasana ağzından laf almaya çalış boşanacağınızı sen söyleme
ondan öğrenmeye çalış
ozaman eşinin tavrınıda az çok anlarsın

bütün bu isteklerinin altında belki farkında değilsin ama iletişime geçme isteği var sende
keşke msj atmasaymışsın.eşinin kafası karışık bunalmış ama tam harekete geçemeyecek kadarda kararsız görünüyor.eğer birşeyleri bahane ederek (kusura bakma ama ev kirası vs. öne sürdüğün herşey bahane aslında düşünürsen hak verirsin) iletişime geçmekten vazgeçersen iyice kafaası karışacak.boşver herşeyi kafanı dağıt.o öyle yapıyo belli ki

Üzülme Puncshe'cim, emek harcamışsın o kadar bana bir şeyler yazmak için, sağol canım. Şöyle söyleyeyim, ben de düşündüm aramayı, birkaç arkadaşım da kızdı bana tel.i açmadım diye. Hatta eşimin ablası mesaj atmıştı, "seni de kardeşim gibi görüyorum, amacım burnumu sokmak değil yardımcı olmak istiyorum, her zaman yanınızdayım" yazmış. Ama cevap veremedim işte. Şu an da aramak istemiyorum, bu akşam neredeyse görümcemi arayacaktım tuttum kendimi. Çünkü ne diyeceğim, "kardeşin artık beni sevmiyormuş istemiyormuş ben de onu istemem bundan sonra" mı diyeyim? Hani eşim bana "ben seni seviyorum ama yine de olmuyor anlaşamıyoruz" dese bir derece çözüm bulunur, ama sevmeyen adama ailesi ne yapsın. Ablasıyla konuşmak çok zor benim için o yüzden. Ayrıca haber vermesi gereken eşim değil mi? O neden aramıyor hiç? O benim yerimi biliyor, burada babamla olduğumu biliyor. Ama ben o nerede ne yapıyor, ailesiyle doğru dürüst konuştu mu, ne düşünüyor bilmiyorum. Bir de onun ablasına karşı da çok dürüst olduğunu sanmıyorum, olayları ne şekilde yansıtıyor emin değilim. Ama bu tavırları beni belirsizliğe itiyor, madem ayrılmak istiyor, süreci başlatan o, adam gibi net bir şey neden söylemiyor?

Son düzenleme:
canım bende sabırsızımdır bişey olacaksa hemen olsun boşancaksam da bianda olsun isterim ama bazı insanlar garip eşimin bi akrabası adam evi terketmiş ailesinin yanına dönmüş kızın zaten ailesinin altında oturuyolarmış ve tam 4yıl ayrı yaşamışlar ikiside boşanma davası açmamış ve barışmada olmamış kimi insanlar gamsız ve karşıdan bekleyip kolay atlatmayıda isteyebilirler kız başka birisiyle evlenmeye kalkınca hemen boşandılar ki 3yıldır ayrıydılar zaten eşinde umarsız biri gibi buda olabilir yada kızgınlık geçsin sinirle bi iş yapmıyayım demişte olabilir sende sosyalleşip arkadaşların ve ailenle görüş onun gibi umursama zamana bırak ki ben yapamam yada git eşinle konuş bitirmek istiyorsan bitir yani ilk adımı sen at bekleme

Mirka, bunu inkar etmiyorum. Haklısın, ben de iletişime geçmek istiyor olabilirim bilinçaltım beni buna itiyordur ne kadar inkar etsem de. Eşime karşı kızgınım, sevgim de gerçekten yıprandı amaonu hiç sevmeseydim bile bir alışkanlık var, insan özlemez mi hiç, ben de özlüyorum. Onu merak ediyorum, onun da beni merak etmesini istiyorum. Mesaj atma nedenim biraz da nokta koymaktı. Yani orada eşime değil kendime mesaj vermek istedim aslında. O beni bıraktı gitti, birkaç gün bocaladım, o giderken bile ağlıyordum, gitmesini istemediğimi biliyordu ve bu onun egosunu tatmin ediyordu. Benim de gururumu kırıyordu. Artık ben de nokta koymaya kararlı olduğumu görsün istedim. Görsün ki, ben güçlüyüm artık ağlamıyorum, gitme demiyorum. Kafası karışık onun ama kararsız olduğunu sanmıyorum ben, çünkü giderken gayet kararlıydı, bu saatten sonra barışmak isteyeceğini sanmıyorum. Dediğin gibi kafa dağıtıyor, ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Bu noktada onu tekrar aramam çok yanlış olur değil mi? Beklemeli miyim ki o beni arasın?

matahari bir şey sormak istiyorum size..
eşiniz diyelim ki yaptığından pişman oldu,boşanmaktan vazgeçti..tutumunuz ne olurdu?
Bu soruyu sormaktaki amacım şu, sizi aramama nedeninin, aldığı karardan belki ailesi belki de başka nedenlerden dolayı pişman olduğunu düşünmem

Paradoks, böyle bir durumda gerçekten tekrar tekrar düşünürüm hemen kabul etmem. Çünkü ben de çok soğudum, gerçekten pişman olduğunu ve bundan sonra sorunları onun da en az benim kadar düzeltme çabası içine girdiğini görürsem kabul ederim ama bir süre ona eskisi kadar yakın hissedemem kendimi. Ama sonuç itibariyle, madem pişman der, hemen reddetmez bir şans verirdim. Ve ben de kendi hatalarımı düzeltmeye çalışırdım. Ama mutlaka onun gururumu tamir etmesini beklerdim çünkü beni inanılmaz kırdı.

Son düzenleme:
Bence tek yapman gereken kendini geri çekmek, beklemek. Belki çok zor ama malesef yapman gereken bu.
Çok yakınımdan biri de aynen böyle ayrıldı. Ortada hiçbir sorun yok gibiydi ama kadının baskıları, kıskançlıkları adamı yıldırmış artık. Bir gün tartışma anında evden gitmiş adam gidiş o gidiş. Günlerce telefonunu açmamış, iletişimi kesmiş, işe bile gitmemiş eşi oraya gelir diye. Sonra ayrı ev tutmuş. Kadınsa yalvardı gelsin diye neler neler, görüşmek için neleri bahane etti, hamileyim bile dedi yani o deredec, döner diye bekledi bir umut...ama olmadı, adam davayı taa 6 ay sonra açtı düşün. Anlaşmalı boşandılar sonra ve bu 7 senelik bir evlilikti bir anda bitti.
Erkekler çoğu zaman acele etmiyo yani, kadınlar gibi ertesi gün dava açmıyo, kararlıysa gerçekten (eşini sen tanırsın sonuçta) vazgeçmiyorlar malesef.
Tek önerim kendini çek kenara, ilgilenme, arama sorma, denk gelirsende güçlü görsün seni, ezik olma...döneceği varsa döner (seviyorsa). Sevmiyorsada dönmesin zaten boşver,

matahari canım bence görümceni ara ve olup biteni anlat neden diye sorarsan kafama şu takıldı canım ya eşin olayları senin aleyhine anlattıysa birde bu var seni suçlayıp kafasına göre kendini haklı çıkartmaya çalışmışta olabilir ailesine ben eşimden soğudum bunaldım evliliğin sorumluluğunu taşıyamadım diyecek hali yok ya canım oyüzden ailesinden biriyle mutlaka görüş derim ben

o zaman bekle biraz daha,kafası karışmış.düşünsün biraz..
aceleye gerek yok o halde..seni sevmiyorum artık diyen bir adamı bekleme derdim ama
evliliklerde insan öyle dönemler geçiriyor ki bazen sadece gönül değil dudaklar konuşuyor.Doğru mu elbette hayır.
Fakat evlilikler kolay kurulmuyor,gelen de maalesef bazen gideni aratıyor.
Sonuçta herşeyin bir sonu var ve eşiniz de bunun bilincine varacaktır.Olmazsa da zaten siz de boşanma konusunda hazırlıklısınız zatenkaydirigubbakcemile5

bence o bu mesajı vermek için sms attığınızı adı gibi biliyordur.oda size dönmeyerek kendince mesaj vermiş.bence bu hamlenizi bekliyordur oda.çünkü sizi kafasında çözdüğünü zannediyor hani giderken ağlama zorlaştırma vs.demişya.siz onun gözünde üzüntüden mahvoluyorsunuz ve umursamaz davranarak iletişime geçmeyerek eski matahariyi görmek istiyor.evet sadece ego tatmini onunki.bencil ve acımasız biri olduğu belli.size onun düşüncelerini çürütmek ve asla üzülmemek kalıyor.

Malesef canım giden kıymetli oluyor, kaçan kovalanıyor. Tam tersi durumu yaşayan erkek bir tanıdığım var yani karısı bıraktı gitti, haftasına eşyalarını aldı, hamileydi çocuğu aldırdı, bir ay olmadan dava açtı. Hiç barışma şansı tanımadı, telefonları açmadı falan falan...Ve varya çocuk gelsin dönsün diye mahkeme gününe kadar yalvardı. Tüm ailesi ayağına gitti kızın o kadar şeye rağmen...kaçtıkça nasıl kovalandı nasıl. Erkekler böyle malesef elinin altındayken değilde kaybetme korkusunu yaşayınca dank ediyo kafaları. Şimdi sendede eşin kaçtığı için onun hırsı var anlıyorum sen,i ama dayanman lazım kendini kenara çek bekle bence.

Allah yardımcınız olsun....İnsanız başımıza neler geleceği belli olmuyo bence çizginizi hiç bozmadan ilerleyin cvp vermeyin kötü konuşmayın sonra zaten gelin edepsizdi deyip başlıyolar biz yaşadığımız için biliyorum susmak en güzeli....kuzenimde aynı şeyleri yaşadı boşanma davası açıldıktan 1 sene sonra kocası pişman oldu fln filan bu tarz erkeklerin hep pişman olacağına inanırım ama geri döndüğündede o kadınını bulmamalı bence kuzenim geri döndü

Tacem, bende de öyle bir tezcanlılık var malesef ama bu sefer ağırdan almaya çalışıyorum işleri. Ayrılacaksak bile benim işleri aceleye getirmem benim zararıma olur. Hayatta bir kez olsun sabırlı olayım bekleyip göreyim diyorum :1closedeyes: Tabi öyle yıllarca beklemem, baktım hiçbir adım atmıyor eşim o zaman ilk adımı atmayı da bilirim.

Benim durumuma benzer bir durummuş. Benim eşim de kararlı sanırım, zaten biraz da o yüzden aramamasına şaşırıyorum ya. Madem kafaya koymuş, neden netleştirmiyor anlamıyorum.

Eşimin karakteriyle ilgili bir durum biraz da, benim eşim sinirli olmamasına rağmen fevri çıkışlar yapabilen bir insan. Sürekli kararlar alan, sonra bu kararları uygulama aşamasında pişmanlığa ve kararsızlığa düşen bir yapısı var. Bunu daha önce pek çok konuda gördüm. En kafaya taktığı şeylerden vazgeçtiğini gördüm. Söylediği şeylerle ilgili aradan zaman geçince hep u dönüşleri yaptığını gördüm. Mesela ilk beraber olduğumuz sırada bana "bu bir mantık ilişkisi asla aşk olmaz" demişti, ben de rahatsız olmamıştım çünkü o dönemde o benim için sadece bir arkadaştı ve bir şey hissetmiyordum. Zamanla çok değişti, deli gibi aşık olduğunu söyleyip gerçekten bunu gösteren şeyler yaptı bana, ben de ona aşık oldum böylece. Bu lafını hatırlattığımda da, o zaman öyle demiştim, sonra hem ben değiştim hem de biraz da bilerek öyle söylemiştim dedi. Bana hep evlenmeyi düşünmediğini söylerdi, hiç umursamadım çünkü ben de evlenmeyi düşünmüyordum. İlişkimizin 4. ayında ben hiç beklemiyorken evlenme teklif etti, kabul etmem için çok uğraştı. Yani bu adam tutarsız. O yüzden onun seviyorum, sevmiyorum, sana bir daha asla dönmem ya da dönerim laflarını ciddiye almıyorum. Böyle bir adamdan ne kadar hayır gelir onu da bilmiyorum ama sonuçta bir evlilik kurulmuş bir kere. Bitirmek de imkansız değil, kendimi boşanma fikrine alıştırdım kesinlikle. Ama yine de kim ister ki evliliği bitsin... İnanın o kadar emek verildi ki şu anki evimizin şartlarımızın oluşması için. Maddi açıdan da söylemiyorum, ailelerin tanışması etmesi, bütün o stresli evlilik öncesi süreçler. Bunları yaşadıktan sonra insan tak diye bitirmeyi göze alamıyor. Dediğiniz gibi gelen gideni de aratabilir. Ben zaten bu kadar kırgınım, belli açılardan zor bir hayatım var, yani sadece eşimden ayrılmam değil sorun. Şu anda iş problemim var, düzenli bir aile ortamına da gitmeyeceğim. Babamla yaşayacağım. Bana destek olacak bir anne, abla olmayacak boşandıktan sonraki süreçte. Karşıma biri çıkacak, güven sorunu yaşayacağım. Bunları gerekirse göze alırım zaten eşim beni sevmediğini söyledikten sonra ben böyle bir adamı hala isteyecek kadar gurursuz biri de değilim. Beni istemeyen istediği yere gidebilir. Ben sadece neyin ne olduğunu anlamak istiyorum. En azından yaşadığım bu talihsizlik belki bana ilerideki hayatım için bir tecrübe katar, o da tesellim olsun a.s

Son düzenleme:

Cok yanlis dusunuyorsun. Sen neden sikayet ediyorsan, su anda sen de aynisini gorumcene yapiyorsun. yani ilestisimi kopariyorsun. acman demek illa sevgi dilenmen anlamina gelmiyor.
kusura bakma gecen gun acamadim telefonu, is gorumsesindeydim, sonra da aklimdan ucup gidivermis vs gibi bir bahane uydurabilrisin. veya arkadaslar bendeydi, bir arkadasla disaridaydik, ortam gurultulu idi duymadim. mesajini gordum ama gec olmustu cevap yazmadim sonra da unutmusum kusura bakma. aklima geldi hemen aradim simdi.
inanmayacaktir ama kurtarir durumu birazcik.

bize ne diyorsan aynisini gorumcene diyeceksin. mahvoldum oldum bittyim degil, gayet mantikli ayaklari yere basan bir kisi olarak konusacaksin.

karsilikli bosnamaya karar verdiginizi ama bunun icin bir protokol yapilmasi gerektigini, kim ne zaman dava acacak, esya paylasimi vs konusunda hic konusulmadigini bu meselelerin hallolmasi gerektigini ama esinin sanki 40 yillik dusmanmisiz ya da kanli bicakli ayrilmisiz gibi meseleyi konusmak icin bile armadigini, buna anlam veremedigini, sonucta kimse kimsenin ayagina kapanacak degil, bu mesela benim icin de bitmistir, o giderken sonucta bir aliskanlik vardi duygusal davranmis olabilirim ama su anda gayet mantikli duusnuyorum ki bizim icin en akilci cozum bosanmak. cunku sevgimiz kalmamisti birbirimize olan saygimizi da yitirecektik. ama bu sekilde cok isabetli oldugunu vs vs de.

o aramadigina gore sen ona soylersen cok memnun olurum de. bu benim avukatimin telefonu. avukatimla avukati bir an once irtibata gecerse sevinirim de.

avukat da tutmus der. yani is ciddi.

yani gorumcen seni arkadan aglayan asik degil ayaklari yere basan bir kadin olarak gorsun ki bu eski esinin de kulagina gidecektir.

yani canim benim anladigim kadari ile esin zor insanlari seviyor. ask iliskisi olmaz demis sen de eyvallah demissin asik olmus veya sen asik degilsin ya hirs yapmis asik olmus asik etmis.

evlenmek konusunda gene ayni. sen evlenme taraftari degilsin ya, evlenmeye ikna etmis.

bence sen bu sefer bosanma taraftari ol. bak goreceksin bu gerzek geri adim atacak cunku senden korkacak.

sen ipleri tamamen eline vermissin. ama esin guclu kadinlardan hoslaniyor bu acikca belli.

ayrica da cok dengesiz esin.

matahari siz kendinden çok emin,hayata duruşu belli ve akıllı bir kadınsızın belli ki.Yazdıklarınızdan herkes bir çok ders çıkarmıştır.O kadar güzel ifade etmişsiniz ki..Ne bir acizlik var düşüncelerinizde,ne de kaçış.Sadece sonuna kadar-ki bir son varsa- uğraşmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla..
Eşiniz gerçekten çok şanslı biri,keşke farketse bunu.Ama tüm kalbiyle ve aklıyla farketse.
Bundan sonra ne yarım yamalak sevilmek,ne de sırf evli kalmak için boşanmamak size yetmeyecek.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur..

bu arada sen evden esyalarini al. kendine ait ne varsa ve neyi istiyorsan. sonucta beraber odenmis seyler var.

hic de arama mesaj da atma. esyalarimi aldim yok evi bosalt bilmem ne bilmem ne/.

mesajina cevap vermeyerek cok ayip etmis. bi insanin gururu bu kadar ayaklar altina alinmaz. karsindaki copk afedersin esek basi degil. ki senin cevap bekledigini cok iyi biliyordu. neden seni surundurmek istiyor var mi bir fikrin? aynisini sen yapmis olabilir misin ona?
yani sonucta iki bucuk sene aci tatli birseyler paylastiniz, bir kisi vazgectiginde sevgi buhar olup ucmuyor. sevgi yok olmus olabilir ama saygi var degil mi? insanlik denen bir sey var. o sevgiye hurmeten
, sana hurmeten kibar bir mesaj yapabilirdi ki saygiyi yitirmediniz siz aranizda.

cok zor biliyorum ama canim ondan adim beklememelisin artik, adim atmalisin. ilk is bence avukat tut. ablasini ara. esyalarini al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…