Vekalet istemi: ((

Aynen abla söylediklerin çok doğru bende öyle düşünüyorum bırakıyım kardeşim beni kötü bilsin kızsın yanlış anlasın elbet o da anlar ilerde beni diye düşünüyorum.

Asla vekalet verme asla
Bir avukatla görüş ondan bilgi ve akıl al neyi ne yapmak gerek sen öğren yarın bı avukatlık burosuna git görüş kesinlikle . Haklarını ogrenmelisin

Peki bu adam neden alel acele veraset ilamı çıkarttı ki

Bakın araç babanızın üstüne ise, sizden alacağı vekaletle hiç bir halt edemez. Aklınca aracı üzerine geçirmek istiyor olabilir.
Babanızın vefatı kayıtlara intikal etti. Nereye giderseniz gidin sizden veraset ilamını isteyecekler. Öncelikle babanızın malı üzerinde sizin, kardeşlerinizin ve annenizin hakkı olduğu için sizden tek alınan vekaletle işlem yapamaz. Yapsa bile yasal değildir çatır çatır geri alırsınız.
Kurnazlık yapmaya çalışıyor ama pek beceremiyor.
Gerek veraset ilamı için gerekse ticari bir araca sahip olduğu için vergi dairesine ölüm beyannamesi vermeniz için 4 aylık bir süreniz var.
Önce bir notere gidip veraset ilamı çıkartacak, sonra veraset beyannamesini ve ölüm beyannamesini vereceksiniz.
Bunları 1-2 gün içinde halledersiniz zaten. İlgili kurumlar istediğiniz belgeleri aynı anda veriyorlar size.
Amcanıza tek söyleyeceğiniz şey "amca bu işleri biz kardeşler halledeceğiz. Sağol sen kendini yorma" deyin yeter.
Ben amcanızı pek güvenilir bulmadım. Hiç bir sözüne inanmayın. Aklınıza bir şey takılırsa yine buradan sorabilirsiniz.

Kardeşimden alacaklar kardeşimde amcama vermeye meyilli

Aman aman, demek ki parça parça sizlerden vekalet alıp malı üstüne geçirebilir. Ben bir tek sizden istedi sanmıştım.
Mirasçılarla görüşün ve burada size söylenenleri aktarın onlara. Ortada dımdızlak bırakırlar sizi Allah korusun.

Kardeşimden alacaklar kardeşimde amcama vermeye meyilli
Kardeşin versede ben o malın satılmasına razı değilim dedin mi o iş olmuyor

Mesela 1 ev var miras sahiplerinden sadece biri ben razı değilim satılmasına dedi mi satilamiyor
Sizin durumunuz da da kesin haklariniz vardır buyuzden tüm bunları detayıyla avukata danışın derim. Belki kardesiniz için yapılabilecek bir şey vardır avukatlarin işi bu sonuçta

Annemle kavga ettiler , annem sen bu saatten sonra benim düşmanımsın dedi, annemden de istedi, ben kızıyorum alel acele ilam çıkarttırdı bize acımızı yasatmadı , bu saatten sonra aladığı dilden konuscam zaten

Ben kardeşime satış yetkisi hariç diğer işlemlerde vekalet vercektim, ama amcam ablan sana güvenmiyordu vekalet vermiyor diyince kardeşimle kavga ettik, her anlamda kardeşime vekalet vermemizi istedi çğnkü oradan da amcam alacak

Ben zaten diğer konulardan senin bu amca bey ve halaya kılım
Yerinde olsam açar ağzımi yumardim gözümü
Utanmaz paragozler reziller diye demedigimi birakmazdim

Ben zaten diğer konulardan senin bu amca bey ve halaya kılım
Yerinde olsam açar ağzımi yumardim gözümü
Utanmaz paragozler reziller diye demedigimi birakmazdim
Bu saatten sonra açtım ağzımı zaten bana ulaşabilecekleri bi no bile olamayacak Allahtan uzakta yaşıyorum onlardan.

şimdi iki tarafıda dinlemeden yorum yapmak belki yanlış ama, sizin anlattıklarınıza istinaden yazıyorumki, sakın ama sakın güvenipde veya lanet olsun alın diye vekalet verip "baba yadigarı" mallarınızı özür dilerim ama o yamyamlara kaptırmayın.
elbette hakları ne ise verin. ama vekalet verirseniz herşeyiniz uçar gider.
kardeşinizede sahip çıkın belliki onu rahat kafalayacaklar.
ve kesinlikle bir avukata mutlaka danışın. en mantıklı ve akıllıca yol bu olur.

Zaten yaşarken babanın kazandığını keyfini onlar sürmüş birde ölmüş adamın malını yiyemesinler
gerekirse o otobüsü yakar o kan emici akrabalara kül birakirdim ben olsam

Kardeşinde ayrı bela izin verme onada
İster kandırılmış olsun ister olmasın 10 gün önce ölmüş adamin malının derdine de düşen kendi öz kardeşi değil mi

Arabanın değeri 400 bin lira otobüs yani hatlı
eğer bunun için amca beye vekaleti vermeye notere falan giderseniz yanınızda mutlaka bir bardak soğuk su bulundurun zira lazım olacak !
aman diyim sakın ola ne siz vekalet verin nede kardeşinize verdirin. gerekirse kardeşinizlede kötü olun, bugün anlamazssa yarın anlar barışırsınız. ama olurda mallar giderse bahsettiğim bir bardak soğuk suyu bölüşürsünüz artık.

eğer bunun için amca beye vekaleti vermeye notere falan giderseniz yanınızda mutlaka bir bardak soğuk su bulundurun zira lazım olacak !
aman diyim sakın ola ne siz vekalet verin nede kardeşinize verdirin.
Sorun su ki kardeşime verdirip kardeşinden de kendi vekalet alacak amcamın planı bu, asla vermem

Siz bir avukata danisin bunu.oyuna getirirler..ne geliyorsa en cok bu yakin akrabadan gelir

Amcamında otobüsü var her şeyi var bunlarda zerre hakkı yok aksine babamın malları var onun adına daha, amcam resmen adına geçirip satmak istiyor yok sa başka hiç bi hakkı yok

18 yşından küçük birinin velayeti anne de olur sonuçta anneniz hayatta biz yaparız diyip vekalet verme gibi bir hata yapmayın açıkta kalırsınız tüm malınıza el koyar muhtemelen genel vekalet vermeni isteyecektir bir notere gidin bilgi lın bu konu hakkında yada vergi dairesinin veraset ve intikal bölümü olur orya sorun yol gösterirler size annenizin babası ya da dayınız varsa güvenilir ise onlardan yardım alın amcalarınız konusunda ama kimseye kesinlikle güvenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…