Aynen abla söylediklerin çok doğru bende öyle düşünüyorum bırakıyım kardeşim beni kötü bilsin kızsın yanlış anlasın elbet o da anlar ilerde beni diye düşünüyorum.Maalesef öyle oluyor Toprak, çok detayına girmek istemiyorum hem akrabam olduklarından ar ediyorum, onlar adına utanıyorum hem de anlatsam sonu gelmeyecek
İnsan anne babasını kaybedince anlıyor herkesin gerçek yüzünü, herkes bir değildir belki ama bizlere böyle akrabalar düşmüş maalesef, sana düşen kardeşinin de annenin de hakkına sahip çıkmak, kardeşin ince düşünemiyordur, bırak seni kötü bilsin kızsın ama sen kimseye vekaletname verme, ileri de anlar senin ne yapmaya çalıştığını, sizin halledemeyeceğiniz birşey değil, bir başlayınca gerisi geliyor zaten, annen kardeşin için dik durman lazım, acım var dedikçe ölmüş babanın etinden koparmak isteyenler çoğalıyor, kötü bir tabir oldu ama maalesef durumun özeti bu.
Kardeşimden alacaklar kardeşimde amcama vermeye meyilliSen neden kardeşinle birlikte gidip halledemiyorsun??
Sadece araç için vekalet verebilirsin kardeşine..taşınabilir malların
Peki bu adam neden alel acele veraset ilamı çıkarttı ki
Kardeşimden alacaklar kardeşimde amcama vermeye meyilli
Kardeşin versede ben o malın satılmasına razı değilim dedin mi o iş olmuyorKardeşimden alacaklar kardeşimde amcama vermeye meyilli
Annemle kavga ettiler , annem sen bu saatten sonra benim düşmanımsın dedi, annemden de istedi, ben kızıyorum alel acele ilam çıkarttırdı bize acımızı yasatmadı , bu saatten sonra aladığı dilden konuscam zatenBakın araç babanızın üstüne ise, sizden alacağı vekaletle hiç bir halt edemez. Aklınca aracı üzerine geçirmek istiyor olabilir.
Babanızın vefatı kayıtlara intikal etti. Nereye giderseniz gidin sizden veraset ilamını isteyecekler. Öncelikle babanızın malı üzerinde sizin, kardeşlerinizin ve annenizin hakkı olduğu için sizden tek alınan vekaletle işlem yapamaz. Yapsa bile yasal değildir çatır çatır geri alırsınız.
Kurnazlık yapmaya çalışıyor ama pek beceremiyor.
Gerek veraset ilamı için gerekse ticari bir araca sahip olduğu için vergi dairesine ölüm beyannamesi vermeniz için 4 aylık bir süreniz var.
Önce bir notere gidip veraset ilamı çıkartacak, sonra veraset beyannamesini ve ölüm beyannamesini vereceksiniz.
Bunları 1-2 gün içinde halledersiniz zaten. İlgili kurumlar istediğiniz belgeleri aynı anda veriyorlar size.
Amcanıza tek söyleyeceğiniz şey "amca bu işleri biz kardeşler halledeceğiz. Sağol sen kendini yorma" deyin yeter.
Ben amcanızı pek güvenilir bulmadım. Hiç bir sözüne inanmayın. Aklınıza bir şey takılırsa yine buradan sorabilirsiniz.
of cok insafsızcaVakti zamanında bu yöntemle annemin amcaları bütün mal varlıklarını ellerinden alıp anneannemi 6 çocukla ortada bırakmışlar
Ben kardeşime satış yetkisi hariç diğer işlemlerde vekalet vercektim, ama amcam ablan sana güvenmiyordu vekalet vermiyor diyince kardeşimle kavga ettik, her anlamda kardeşime vekalet vermemizi istedi çğnkü oradan da amcam alacakKardeşin versede ben o malın satılmasına razı değilim dedin mi o iş olmuyor
Mesela 1 ev var miras sahiplerinden sadece biri ben razı değilim satılmasına dedi mi satilamiyor
Sizin durumunuz da da kesin haklariniz vardır buyuzden tüm bunları detayıyla avukata danışın derim. Belki kardesiniz için yapılabilecek bir şey vardır avukatlarin işi bu sonuçta
Bu saatten sonra açtım ağzımı zaten bana ulaşabilecekleri bi no bile olamayacak Allahtan uzakta yaşıyorum onlardan.Ben zaten diğer konulardan senin bu amca bey ve halaya kılım
Yerinde olsam açar ağzımi yumardim gözümü
Utanmaz paragozler reziller diye demedigimi birakmazdim
eğer bunun için amca beye vekaleti vermeye notere falan giderseniz yanınızda mutlaka bir bardak soğuk su bulundurun zira lazım olacak !Arabanın değeri 400 bin lira otobüs yani hatlı
Sorun su ki kardeşime verdirip kardeşinden de kendi vekalet alacak amcamın planı bu, asla vermemeğer bunun için amca beye vekaleti vermeye notere falan giderseniz yanınızda mutlaka bir bardak soğuk su bulundurun zira lazım olacak !
aman diyim sakın ola ne siz vekalet verin nede kardeşinize verdirin.
Siz bir avukata danisin bunu.oyuna getirirler..ne geliyorsa en cok bu yakin akrabadan gelir10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor
Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,
Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,
İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum kihiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım
( biz 4 kardeşiz 2 si 18 yasından küçük , diğer kardeşim vekalet vermeye hazır , onu da kandırıyorlar biz senin üzerine yapacaktık ama ablan güvenmiyor sana diye, kardeşim adına vekalet verdirip oradan kendi adına alacak amcam )
Amcamında otobüsü var her şeyi var bunlarda zerre hakkı yok aksine babamın malları var onun adına daha, amcam resmen adına geçirip satmak istiyor yok sa başka hiç bi hakkı yokşimdi iki tarafıda dinlemeden yorum yapmak belki yanlış ama, sizin anlattıklarınıza istinaden yazıyorumki, sakın ama sakın güvenipde veya lanet olsun alın diye vekalet verip "baba yadigarı" mallarınızı özür dilerim ama o yamyamlara kaptırmayın.
elbette hakları ne ise verin. ama vekalet verirseniz herşeyiniz uçar gider.
kardeşinizede sahip çıkın belliki onu rahat kafalayacaklar.
ve kesinlikle bir avukata mutlaka danışın. en mantıklı ve akıllıca yol bu olur.
18 yşından küçük birinin velayeti anne de olur sonuçta anneniz hayatta biz yaparız diyip vekalet verme gibi bir hata yapmayın açıkta kalırsınız tüm malınıza el koyar muhtemelen genel vekalet vermeni isteyecektir bir notere gidin bilgi lın bu konu hakkında yada vergi dairesinin veraset ve intikal bölümü olur orya sorun yol gösterirler size annenizin babası ya da dayınız varsa güvenilir ise onlardan yardım alın amcalarınız konusunda ama kimseye kesinlikle güvenmeyin10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor
Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,
Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,
İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum kihiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım
( biz 4 kardeşiz 2 si 18 yasından küçük , diğer kardeşim vekalet vermeye hazır , onu da kandırıyorlar biz senin üzerine yapacaktık ama ablan güvenmiyor sana diye, kardeşim adına vekalet verdirip oradan kendi adına alacak amcam )
Aynen öyle oldu babam kazandı bunlar yedi şimdide kalana göz diktilerZaten yaşarken babanın kazandığını keyfini onlar sürmüş birde ölmüş adamın malını yiyemesinler
gerekirse o otobüsü yakar o kan emici akrabalara kül birakirdim ben olsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?