Ahh ahh.. dedemin öldüğü gün annem doğmuş.. o sırada bütün çocuklar küçük.. bundan 45 sene öncesi.. insanlarda bilinçte yok.. zati anneannem okuma yazma bilmez doğum yapmış bir kadın.. Allaha havale ediyorum bizde onları.. yetim hakkı yediler hiç bir zaman iflah olmadılar ama annemgili de yaktılar..
Evet çok haklısınız kardeşmde aynı amcam gibi kızgınım kardeşimede cok kızgınım malesef, ama bize mal vermek istemiyorlar herhalde, gidiyor bizden habersiz ilam çıkartıyor ya deli oluyorum ya şeytan diyo kapat tlfnlarını sana ulaşamasınlar bütün işlemlerde kalsınToprakcığım, veraset çıktıktan sonra veraset intikale gidip babanın üzerinde olan her şeyi kendi üzerinize almanız gerek. Annen, sen ve kardeşin. Bunun için amcana vekalet vermene gerek yok, adam sizi ayak üstü kandırıp elinizdekileri almaya çalışıyor. Araç babanın üzerinde kalamaz, versetle onu da kendi üzerinize geçireceksiniz. Amcana çok sinirlendim, kardeşine ayrı sinirlendim. Bu işi annen ve sen halledin lütfen. Kardeşin de fazla tatava yaparsa gerekirse kavga et çünkü maalesef kardeşin amcasına benziyor bu konuda. Elini verirsen kolunu kaptırırsın. İnsan kardeşine bunu kondurmak istemez ama durum bu.
Aynen öyle düşünüyor amcam , avukata ne de danısacagım ve danısıyorum da , bir de amcam eşliğinde vekalet vercez sonra amcamda kardeşinden vekalet alıp işlemleri yapcakmıs, elimizden her şeyi almayı düşümğyor herhalde sinirden ben catlıyoruö artıkÇakala bak sen ya acısı olan insanlardan yararlanacak ayaküstü amca bozuntusu.
Bir tek şu konuda haklı, artık babanızın üzerine olamaz mal vs. Sizin, kardeşinizin ve annenizin üzerine olacak. Muhtemelen aklınca diyor ki vekaleti ver de veraset çıkarıp babanın emekli maaşını annenin üzerine bağlatalım. O sırada alacak genel vekaleti hooop siz bir emekli maaşına kalacaksınız, mallar amcada. Pek güzel işmiş. Yazarken bile sinirlendim.
Vermeyin sakın vekalet. Kardeşinize de söyleyin amcanızı karıştırmadan beraber yapalım diye. Kabul etmezse de dursun. Yine mümkünse kendi bulduğunuz, amcanızın tanıdığı ettiği olmayan bir avukat yardımcı olabilir.
Yalnız bak burada bir sorun var, babanın mirasçısı sizsiniz amcan nasıl veraset çıkartabilir? Babanın mirasçısı değil ki amcan? Ben yanlış mı biliyorum avukat arkadaşlar nerelerdesiniz?Evet çok haklısınız kardeşmde aynı amcam gibi kızgınım kardeşimede cok kızgınım malesef, ama bize mal vermek istemiyorlar herhalde, gidiyor bizden habersiz ilam çıkartıyor ya deli oluyorum ya şeytan diyo kapat tlfnlarını sana ulaşamasınlar bütün işlemlerde kalsın
Şimdi bu kadar ısrar ediliyor, sakın aman yıldım parada pulda gözüm yok vs diyip bir anlık yılgınlıkla vermeyin istedikleri imzayı. Babanızın malında mülkünde sizin daha doğmamış çocuğunuzun bile hakkı var.Aynen öyle düşünüyor amcam , avukata ne de danısacagım ve danısıyorum da , bir de amcam eşliğinde vekalet vercez sonra amcamda kardeşinden vekalet alıp işlemleri yapcakmıs, elimizden her şeyi almayı düşümğyor herhalde sinirden ben catlıyoruö artık
Yok vermem asla vermemŞimdi bu kadar ısrar ediliyor, sakın aman yıldım parada pulda gözüm yok vs diyip bir anlık yılgınlıkla vermeyin istedikleri imzayı. Babanızın malında mülkünde sizin daha doğmamış çocuğunuzun bile hakkı var.
Bir yarın avukata danış anneni kardeşlerini al kendiniz halledin canimm sonrada biz üstümüze aldık diyin çıkın icindenAsla vermem diyorum ama vermezsen hiç bi işlem olmaz diyı ne işlemi olması gerekiyordu anlamıyorum gerçekten bıktırdı ya
Eger vekalet verirseniz. Diledigi gibi yapar satar. Paralarida ustune gecirir. Bir sey ispatlayamazsiniz. Guvenmiyorsaniz asla vekalet vermeyin derim.10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor
Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,
Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,
İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum kihiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım
( biz 4 kardeşiz 2 si 18 yasından küçük , diğer kardeşim vekalet vermeye hazır , onu da kandırıyorlar biz senin üzerine yapacaktık ama ablan güvenmiyor sana diye, kardeşim adına vekalet verdirip oradan kendi adına alacak amcam )
Valla bilmiyorum bu işlerden anlamıyorum kardeşime gitmiş veraset ilamı yapmış nasıl olduğunu da bilmiyorum bende açıkçası merak ediyorum bu konuyuYalnız bak burada bir sorun var, babanın mirasçısı sizsiniz amcan nasıl veraset çıkartabilir? Babanın mirasçısı değil ki amcan? Ben yanlış mı biliyorum avukat arkadaşlar nerelerdesiniz?
10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor
Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,
Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,
İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum kihiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım
( biz 4 kardeşiz 2 si 18 yasından küçük , diğer kardeşim vekalet vermeye hazır , onu da kandırıyorlar biz senin üzerine yapacaktık ama ablan güvenmiyor sana diye, kardeşim adına vekalet verdirip oradan kendi adına alacak amcam )
Ben de takipteyim. En iyisi annen, kardeşinle gidip halledin şu veraset işini. Resmi olarak belge elinizde olunca hiç bir şey yapılamaz.Valla bilmiyorum bu işlerden anlamıyorum kardeşime gitmiş veraset ilamı yapmış nasıl olduğunu da bilmiyorum bende açıkçası merak ediyorum bu konuyu
Valla bilmiyorum bu işlerden anlamıyorum kardeşime gitmiş veraset ilamı yapmış nasıl olduğunu da bilmiyorum bende açıkçası merak ediyorum bu konuyu
Aynen öyle yaparım arabayla ilgili bi durum olursa sadece kardeşime yönelik imza yetkisini gerektiren özel vekalet hazırlattrrım diğer türlü vekalet vermem.Eğer illaki bir işlem için vekalet vermen gerekiyorsa noterde bunu özel olarak yazdırabilirsin. Tüm yetkiyi amcana vermek yerine özel vekalet verebilirsin. Örneğin araçla ilgili bir işlem yapılacaksa, sadece şu işlemi yaptırmaya vekalet veriyorum şeklinde yazdırırsan vekaleti başka bir işlem yaptırma yetkisi olmaz. Satış vs. Yapamaz. Zorda kalırsan amcandan habersiz notere danış bu konuyu, onlardan yardım alıp dediğim gibi vekalet ver.
sizin ne suçunuz var... mecbur eden yamyamlar utansın.Ben böyle bit konuyu buraya açarken bile utandım ben sadece babama üzülüyorum
Söyledik annem bugün yine kavga etmiş anneminde burnundan getiriyor ben okuduğum şehre yeni geldim sırf bu konulardan kurtulmak için, lanet adam ya başımıza bela olduVeraset ilamı için varislerden birinin gitmesi yeter.
Sizin tek yapacağınız şey ASLA vekaletname vermeyin. Kardeşiniz verirse ancak kardeşinizin hissesini alabilir.
Daha da önemlisi amcanız babanızın mirasçısı değil ve olamazda ne hakla bunları size söyler.
Siz amcanıza bir daha bu işe karışmamasını sert bir dille söyleyin.
Allah razı olsun ben vekaleten anlarım ne de babamın ne malı mülkünden lanet olsun bu insanlarasizin ne suçunuz var... mecbur eden yamyamlar utansın.
başınız sağ olsun tekrardan.
Aynen öyle yaparım arabayla ilgili bi durum olursa sadece kardeşime yönelik imza yetkisini gerektiren özel vekalet hazırlattrrım diğer türlü vekalet vermem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?