Vekalet istemi: ((

bende Allaha havale ediyorum bütün art niyetli olanları

Toprakcığım, veraset çıktıktan sonra veraset intikale gidip babanın üzerinde olan her şeyi kendi üzerinize almanız gerek. Annen, sen ve kardeşin. Bunun için amcana vekalet vermene gerek yok, adam sizi ayak üstü kandırıp elinizdekileri almaya çalışıyor. Araç babanın üzerinde kalamaz, versetle onu da kendi üzerinize geçireceksiniz. Amcana çok sinirlendim, kardeşine ayrı sinirlendim. Bu işi annen ve sen halledin lütfen. Kardeşin de fazla tatava yaparsa gerekirse kavga et çünkü maalesef kardeşin amcasına benziyor bu konuda. Elini verirsen kolunu kaptırırsın. İnsan kardeşine bunu kondurmak istemez ama durum bu.

Çakala bak sen ya acısı olan insanlardan yararlanacak ayaküstü amca bozuntusu.
Bir tek şu konuda haklı, artık babanızın üzerine olamaz mal vs. Sizin, kardeşinizin ve annenizin üzerine olacak. Muhtemelen aklınca diyor ki vekaleti ver de veraset çıkarıp babanın emekli maaşını annenin üzerine bağlatalım. O sırada alacak genel vekaleti hooop siz bir emekli maaşına kalacaksınız, mallar amcada. Pek güzel işmiş. Yazarken bile sinirlendim.
Vermeyin sakın vekalet. Kardeşinize de söyleyin amcanızı karıştırmadan beraber yapalım diye. Kabul etmezse de dursun. Yine mümkünse kendi bulduğunuz, amcanızın tanıdığı ettiği olmayan bir avukat yardımcı olabilir.

Evet çok haklısınız kardeşmde aynı amcam gibi kızgınım kardeşimede cok kızgınım malesef, ama bize mal vermek istemiyorlar herhalde, gidiyor bizden habersiz ilam çıkartıyor ya deli oluyorum ya şeytan diyo kapat tlfnlarını sana ulaşamasınlar bütün işlemlerde kalsın

Aynen öyle düşünüyor amcam , avukata ne de danısacagım ve danısıyorum da , bir de amcam eşliğinde vekalet vercez sonra amcamda kardeşinden vekalet alıp işlemleri yapcakmıs, elimizden her şeyi almayı düşümğyor herhalde sinirden ben catlıyoruö artık

Yalnız bak burada bir sorun var, babanın mirasçısı sizsiniz amcan nasıl veraset çıkartabilir? Babanın mirasçısı değil ki amcan? Ben yanlış mı biliyorum avukat arkadaşlar nerelerdesiniz?

Şimdi bu kadar ısrar ediliyor, sakın aman yıldım parada pulda gözüm yok vs diyip bir anlık yılgınlıkla vermeyin istedikleri imzayı. Babanızın malında mülkünde sizin daha doğmamış çocuğunuzun bile hakkı var.

Asla vermem diyorum ama vermezsen hiç bi işlem olmaz diyı ne işlemi olması gerekiyordu anlamıyorum gerçekten bıktırdı ya
Bir yarın avukata danış anneni kardeşlerini al kendiniz halledin canimm sonrada biz üstümüze aldık diyin çıkın icinden

Eger vekalet verirseniz. Diledigi gibi yapar satar. Paralarida ustune gecirir. Bir sey ispatlayamazsiniz. Guvenmiyorsaniz asla vekalet vermeyin derim.

Yalnız bak burada bir sorun var, babanın mirasçısı sizsiniz amcan nasıl veraset çıkartabilir? Babanın mirasçısı değil ki amcan? Ben yanlış mı biliyorum avukat arkadaşlar nerelerdesiniz?
Valla bilmiyorum bu işlerden anlamıyorum kardeşime gitmiş veraset ilamı yapmış nasıl olduğunu da bilmiyorum bende açıkçası merak ediyorum bu konuyu

Eğer illaki bir işlem için vekalet vermen gerekiyorsa noterde bunu özel olarak yazdırabilirsin. Tüm yetkiyi amcana vermek yerine özel vekalet verebilirsin. Örneğin araçla ilgili bir işlem yapılacaksa, sadece şu işlemi yaptırmaya vekalet veriyorum şeklinde yazdırırsan vekaleti başka bir işlem yaptırma yetkisi olmaz. Satış vs. Yapamaz. Zorda kalırsan amcandan habersiz notere danış bu konuyu, onlardan yardım alıp dediğim gibi vekalet ver.

Babanın üzerinde ki mallar paylaşım yapıldın diye mı yıkım isteniyor? Yani bir arabanın peşine mı düştü? Kaç kişiye bölünecekmiş? Ne kadar çirkin şeyler bunlar ya. Bitek araba için mı yıkım istiyor ben anlamadım yıkımda ne ki?
Anneni niye emekli yapmak için uğraşıyor onu da çözemedim? Vermeyin vekalet filan.

Valla bilmiyorum bu işlerden anlamıyorum kardeşime gitmiş veraset ilamı yapmış nasıl olduğunu da bilmiyorum bende açıkçası merak ediyorum bu konuyu
Ben de takipteyim. En iyisi annen, kardeşinle gidip halledin şu veraset işini. Resmi olarak belge elinizde olunca hiç bir şey yapılamaz.

Veraset ilamı için varislerden birinin gitmesi yeter.

Sizin tek yapacağınız şey ASLA vekaletname vermeyin. Kardeşiniz verirse ancak kardeşinizin hissesini alabilir.

Daha da önemlisi amcanız babanızın mirasçısı değil ve olamazda ne hakla bunları size söyler.

Siz amcanıza bir daha bu işe karışmamasını sert bir dille söyleyin.

Aynen öyle yaparım arabayla ilgili bi durum olursa sadece kardeşime yönelik imza yetkisini gerektiren özel vekalet hazırlattrrım diğer türlü vekalet vermem.

Söyledik annem bugün yine kavga etmiş anneminde burnundan getiriyor ben okuduğum şehre yeni geldim sırf bu konulardan kurtulmak için, lanet adam ya başımıza bela oldu

Aynen öyle yaparım arabayla ilgili bi durum olursa sadece kardeşime yönelik imza yetkisini gerektiren özel vekalet hazırlattrrım diğer türlü vekalet vermem.

Bu konular çok ince detay istiyor, özellikle vekalet konusu. Biran önce avukat yada notere detaylıca danışın, madde madde ne yazmanız gerek, nasıl yapılır hepsini öğrenip ona göre davranın. Ama bunları araştırırken kardeşinizin haberi olmasın mümkünse, sadece anneniz ve siz gizliden halledin işlerinizi bi süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…