- 5 Aralık 2017
- 2.113
- 5.382
- 88
- 35
sizin sorununuzu ancak avukat çözer.Sorun su ki kardeşime verdirip kardeşinden de kendi vekalet alacak amcamın planı bu, asla vermem
EvetKardeşinde ayrı bela izin verme onada
İster kandırılmış olsun ister olmasın 10 gün önce ölmüş adamin malının derdine de düşen kendi öz kardeşi değil mi
Babamın çok malı var daha asıl onların paylaşımı yapılmadı o zaman neler yapacaklar bakalımsizin sorununuzu ancak avukat çözer.
kıyın paraya ve sağlam bir avukata danışın. az buz maldan bahsetmiyoruz burada.
Kesinlikle güvenmem evet genel vekalet istiyorlar18 yşından küçük birinin velayeti anne de olur sonuçta anneniz hayatta biz yaparız diyip vekalet verme gibi bir hata yapmayın açıkta kalırsınız tüm malınıza el koyar muhtemelen genel vekalet vermeni isteyecektir bir notere gidin bilgi lın bu konu hakkında yada vergi dairesinin veraset ve intikal bölümü olur orya sorun yol gösterirler size annenizin babası ya da dayınız varsa güvenilir ise onlardan yardım alın amcalarınız konusunda ama kimseye kesinlikle güvenmeyin
Bu arada sen bosandin miAynen öyle oldu babam kazandı bunlar yedi şimdide kalana göz diktiler
Devam ediyor mahkemem alamaz o kadarına cesaret edemezBu arada sen bosandin mi
Şundan soruyorum eğer hic dava acilmadiysa kocan olacak kisi maldan pay alabilir mi diye soruyorum
Vallahi akıllı uyaniik olman lazımBabamın çok malı var daha asıl onların paylaşımı yapılmadı o zaman neler yapacaklar bakalım
Aynen öyle savunmak zoeundayımVallahi akıllı uyaniik olman lazım
Avukatlara vergi dairelerine sorup sorusturman gerek
Kendinin annenin ve kardeşinin hakkini savunmak zorundasın
Yalnız bir avukat buraya yazmıştı miras malinda değil boşanan es henüz evli olanlar bile pay isteyemiyormusDevam ediyor mahkemem alamaz o kadarına cesaret edemez
o genel vekaalet ile herşey yapılır sana şöyle bildiğim kadar yol göstereyim veraseti ilamı vermek için 3 ay süren var sana acil vermemiz gerekiyor derse amcan 3 ay sürem var dersin ... o süre içinde de vergi dairesine ya da notere git seni yönlendirsinler yerleri uzak ise bağlı olduğunuz belediyenin danışma bölümüne git durumu izah bir kağıda aşamaları not al çünkü birkaç yerden evrak toplaman gerekcek sonra gidip vergi dairesine teslm et beynnameni işlem zor bir işlem değilKesinlikle güvenmem evet genel vekalet istiyorlar
Ticari araç babamın adına kalsa ne olur ki vergi işlemleri için kardeşime imza yetkisi vermek istiyorum ama amcamın gönlü olmuyor ona ne oluyorsa sonra ablam sana güvenmeyip vekaletini vermiyordu diyo
Babamın çok malı var daha asıl onların paylaşımı yapılmadı o zaman neler yapacaklar bakalım
avukat avukat ve yine avukat. asla avukatsız iş yapmayın. sağlam bir hukuk bürosu bütün dertlerinizi çözer.Babamın çok malı var daha asıl onların paylaşımı yapılmadı o zaman neler yapacaklar bakalım
Dediğim gibi iyi bir avukattan danışmanlık al sor her konuyuAynen öyle savunmak zoeundayım
Yalnız bir avukat buraya yazmıştı miras malinda değil boşanan es henüz evli olanlar bile pay isteyemiyormus
10 gün önce babamı kaybettikamcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık
Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor
Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,
Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,
İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum kihiç bu kadar çaresiz kalmadım ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım
( biz 4 kardeşiz 2 si 18 yasından küçük , diğer kardeşim vekalet vermeye hazır , onu da kandırıyorlar biz senin üzerine yapacaktık ama ablan güvenmiyor sana diye, kardeşim adına vekalet verdirip oradan kendi adına alacak amcam )
Ahh ahh.. dedemin öldüğü gün annem doğmuş.. o sırada bütün çocuklar küçük.. bundan 45 sene öncesi.. insanlarda bilinçte yok.. zati anneannem okuma yazma bilmez doğum yapmış bir kadın.. Allaha havale ediyorum bizde onları.. yetim hakkı yediler hiç bir zaman iflah olmadılar ama annemgili de yaktılar..of cok insafsızca
bu dünya malına merak salıp ahiretliğini yakanların hali ne olcak cok merak ediyorum
Ben böyle bit konuyu buraya açarken bile utandım ben sadece babama üzülüyorumavukat avukat ve yine avukat. asla avukatsız iş yapmayın. sağlam bir hukuk bürosu bütün dertlerinizi çözer.
amca tayfasıda sizin ailenizde hakkınızı alırsınız.
mal paylaşımı olduktan sonra kardeşiniz kendi payına düşen için isterse versin vekaleti, afedersinizde saflığına doymasın yani.
tövbe tövbe, henüz on gün önce rahmetli olmuş bir insanın malı mülkü mirası hakkında konuşmaya ben tanımaz etmez halimle utanıyorum ama, amca denen yamyam tayfası utanmıyor pesss yani.
aman diyim baba yadigarını yem etmeyin bunlara.
Amcam çıkarttırmış veraset ilamınıÖncelikle sakın o leş kargalarına (zira daha uygun bi sıfat bulamıyorum kendileri için) vekalet vereyim falan demeyin.
Çocukları ve karısı hayatta olduğu sürece amcalarınızın babanızın malvarlığı üzerinde hiçbi yasal hakkı yok. Onlar da bunun farkında olacaklar ki sizin haklarınızı sizin yerinize yönetme işine soyunmuşlar. Hiçkimsenin aileniz yerine maddi sonuçları olacak kararlar almasına izin vermeyin.
Adli yardım için bulunduğunuz ilin barosuna başvurmak ya da bi avukatla görüşmek isteyebilirsiniz. Bu imkana da sahip değilseniz biraz oturup araştırma yapmanız gerekecek. Bu noktada google bile amcalarınızdan daha güvenilir unutmayın. Benzer durumlarda hukuk sitelerinde açılmış pek çok konu göreceksiniz. Bilgisi dahilinde buradaki pek çok insan da size seve seve yardım eder.
Veraset ilamı çıkarıldı mı bilmiyorum. Çıkarılmadıysa öncelikle o işle başlamak lazım. Sulh Hukuk Mahkemesine hitaben hazırlanmış bir dilekçe, (örnekleri google da mevcut) ekine de nüfus kaydı ile siz başvuruda bulunabilirsiniz. Detay isterseniz tekrar konuşuruz.
Babanızın malları ve borçları sonraki adım olacak.
Siz ilk aşamada aile içi krizi çözün, işin hukuki boyutu sizin lehinize zaten. Annenizin emekliliği konusu da kafa karıstırmaktan baska bi sey değil. Ciddiye almayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?