Ya nikah ya ayrilik

Şu bilezik pazarlığını da anlamıyorum. Afedersiniz de eşya mı satıyorsunuz şu kadar bilezik olsun yok bu kadar olsun..
Eğer düğün için evlenecekseniz bekleyin biraz daha; kayınpederiniz inşallah iyileşince ya da ölünce nişanlınız birikim yapar öyle evlenirsiniz.

Aile sıkıntılı mi ne?
Sanki seni hor görüyolar gibi...bilemedim
Erkek arkadasin cok aileci mi?

kendi ağzınla yazmışsın, çeyiz parası olmadan birşey yapamıyorum diye...elde para olmayınca, olmuyor malesef...erkek tarafıda öyle, demek paraları yokki, düğün ve takı yapamıyacaklar...karar vermek sana düşer. sanırım sevgin çok büyük değil...

Ben olsan kabul ederdim sevdigim adamla olmak daha önemli benim için. Ama sizin durumunuzda sanki ucuza kapatmaya çalışıyorlarmıs gibi geldi bi samimiyetsizlik hissettim. Kendi kızlarına gelince herşeyi yapıp sizde masraftan kaçmaya çalışmaları hos değil.

Düzenleme: Daha 21 yasindaymissiniz aceleniz ne ki?

Ailesi beni sevmiyor severler şimdiye kadar 10 kere düğün olurdu benim derdim bilezik değil ki zaten hiç olmasa da olur ama bana inat ediyorlar elbette seviyorum ama kör degilim

Aynen :)
Eşimin aklına uydum düğün yaptım. Düğün salonuna verdiğim parayı başka şeye harcardım.
Saçmasapan bir karmaşa.
Millet kurtlarını dökecek diye gelin damat adı altında 2 kukla koyuyorlar ortaya. Herkes bir tarafa çekiştiriyor..

Yapsaydım nikahımı ardından küçük bir arkadaş grubuyla bir mekanda yer ayırtsaydım daha sade ve güzel olacaktı..

Bı acelem yok zaten bana kalsa ben bu şekilde 2 sene daha dururum hemen evlenmeliyim demiyorum ama işin içi e aileler karışınca bide çevre baskısı dugub ne zaman soruları...

6 bilezik vereceklerdi şimdi 3 bilezik konuşuluyor gibi bir cümle var konunuzda.

Hah işte o cümle her şeyin özeti. Siz kendinizi eşya olarak görüyorsanız, karşınızdaki de sizi ucuza almaya çalışır elbette. Sevgi olduktan sonra, böyle şeylerin konuşulması bile tuhaf. Anlamıyorum bu düğün, takı sevdasını. Düğün, ego tatmininden ve gösterişten öte bir şey değil bence. Düğüne edeceğiniz masrafla kendinize ev dahi alabilirsiniz.

Bilezik sayisi konusmak nedir ya? Ne kadar cirkin seyler. O hediyedir. Kim içinden ne gelirse onu alır takar. Imkani neye yeterse.

Siz nişan yaptınız mı mesela? Düğün beklentiniz olduğuna gore nişan yaptiniz herhalde.

Insanlarin evinde kanser hastası var. Kızı da nişanlı. Maddi giderlerini ve psikolojilerini düşünebiliyor musunuz?

Benim bildiğim insanlar sevdikleriyle evlenmek icin beklerler. Siz madem düğün beklediniz, tek başınıza damatsız yapın

Sanırım sizin imkanlarınız da kısıtlı anneniz de zorlanacak.bence ikiniz için de en kolayı neyse onu yapın.ne gerek var kendini zorlayıp sıkıntıya girmeye.zaten nişanlın yapacakmış o paraya bir ihtiyacınızı alirsiniz

Dügun senin için önemliyse sadece nikaha tamam deme. Çunku bunu hiçbir zaman unutmayacaksin ve içinde ukte kalacak. Bu sonraki zamanlarda evliliginizi çok buyuk ölçude olumsuz anlamda etkiler. Ve affedemezsin. Bu birçok kadinin derdidir bir yerde. Birde sen onunla bir misin ne demek. O genç kiz istekleri heyecanlari var da sizin yok mu. Bildigin bedavaya getirme pesindeler. Sonradan pisman olacagin şeyleri kabul etme. Bunlar bir kere olur. Nasil istiyorsan makul ölçüde yapsinlar bir zahmet.

Yas 21 mi
Bu yasta evlenilir mi yahu?
Ben olsam bunu sepetler 10 yil sonra yenisini alirim
Bu yaşta evlenilir mi diye sormak yerine, bu zihniyetle evlenilir mi diye sormali bence.

21 yaşında evlendim. Daha diplomami bile almamıştım, o yaz aldim. 6 yıllık evliyiz, yeni bebegimiz var. Dünyadaki en uyumlu ciftiz desem abartmış olmam. Maddi, manevi ne kazancım varsa hepsini evlilikle ve eşimle elde ettim. Yine olsa, yine eşimle ve yine aynı yaşta evlenirim.

Kişinin kendi olgunluğu ve karşıdakinin doğru insan olması onemli. Nüfus cüzdanında ne yazdığı değil..

evlenme arkadasim bu kadar para hesabi olan evlilik sizi mutsuz eder. kendi sartlariniza uyan birinj bulun.

ben evlenmeye karar verdigimde para pul taki dugun hic biri sevdigimden once ve onemli degildi. benim icin degil onun icinde onemli olsa sogurdum. durumumuz iyi degildi yeter ki sen uzulme borca girme dedim.
sizin aranizda sevgi yok sartlar var pazarlik var. nisanlinjnda seni sevdigine emin degildin ki durumu yok demek yerine ucuza getirmeye calisiyor diyorsun

Başlığa gel.
Amaç sevdiğinle evlenmek mi düğün yapıp göbek atmak mı?

Valla o kadar yüklendiniz ki kendime sordum ben paragöz muyum diye sizde kadinsiniz hiç hayal kurmadiniz mi evleniyim yuvam olsun diye ben fazladan bişey istemiyorum ki düğün istiyorum herkes gibi sıradan...

2 sene nişanlı durup konunun evliliğe gelmeme sebebi ne?
Benim bildiğim Nişan yapılır sonrasında düğün hazırlığı başlar. Askerlik vardır, okul vardır, iş bulma vardır ne bileyim birşey beklenir ertelenir ama sebepsiz yere beklemek oyalamak gibi birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…