Ok aynen öyle dedik zaten siz yapamiyorsaniz biz yapalım bu şehirde yaşayalım damat gelsin dedik kabul etmediler şimdi ben hem gelin gidip hem dugun mu yapayım o kadarda değil ben mantıkli dusunmeye çalışıyorum şimdi ben nikahtan gidicem o içinde kalacak sinra geçim sıkıntısı çekicem ee ben o zaman koca donu yıkayacağıma abimin donunu yıkarımNeyi nasıl yaparsınız bilmem ama tek tavsiyem ; sırf evlenmek için herşeye boyun eğerseniz , sonunda içinizde kalan birsürü şey olur.nişan gümbürtüye gelmiş.düğünü bizahmet yapsınlar.
Ayrıca düğüm konusunu siz açın istiyorlar.
Siz açarsanız ,durumumuz yok ondan yapamıyoruz derler, e sizinde daha da nişanlı kalmak istemiceğinizi biliyorlar.e madem biz yapalım dedirtcekler.uyanıklar.fırsat vermeyin.
Valla o kadar yüklendiniz ki kendime sordum ben paragöz muyum diye sizde kadinsiniz hiç hayal kurmadiniz mi evleniyim yuvam olsun diye ben fazladan bişey istemiyorum ki düğün istiyorum herkes gibi sıradan...
Ok aynen öyle dedik zaten siz yapamiyorsaniz biz yapalım bu şehirde yaşayalım damat gelsin dedik kabul etmediler şimdi ben hem gelin gidip hem dugun mu yapayım o kadarda değil ben mantıkli dusunmeye çalışıyorum şimdi ben nikahtan gidicem o içinde kalacak sinra geçim sıkıntısı çekicem ee ben o zaman koca donu yıkayacağıma abimin donunu yıkarım
:)))) aynı şeyi düşündüm okurken. Don yıkamak mıdır hayattaki beklenti ve amaç..Yavrum kendine hedef olarak illa birilerinin donunu yıkamayı koyarsan sonunda zaten mutsuz olacaksın.
Yaşın 21. Yaşıtların okuyor, sen 19 undan beri evlenmek için bekliyorsun.
Merhaba 6 senelik ilişkim var 2 senedir nişanliyim ve düğün konusu ne nişanda nede başka zaman aileler arasında konuşulmadi geçtiğimiz aylarda nişanlimin babasinin kanser olduginu öğrendik doktorlar 6 ay yada 1 yıl içinde ya iyileşecek yada ölecek dediler simdi nisanlim bana nikahtan evlenelim diyor maddi imkanı yokmuş düğüne gerek yokmuş oynamayı bilmiyormuş gibi sebepler gösteriyor ben nikah içinmiş 6 sene bekledim ? Siz olsanız ne yapardınız kabul eder miydiniz?
Nikahta olsa düğünde ilsa nişanlimin ailesi hiç birşeye katismayacak her türlü masrafı nişanlım yapacak zaten onların amacının babasının muruvetini görmesi olduğunu sanmıyorum bana baya bedavaya getirmek istiyorlar gibi geldi 6 bilezik demiştik şimdi 3 bilezik diyirlar ve soyle bir durumda var görümcemin yakında bisabi olacak ona gelince bütçe var bana gelince yok kendi kizinizida nikahtan evlendirin dediğimde o seninle bir mı dediler onun tarafı zenginmis düğün yaparmış falan filan...
Birde benim babam 13 yıl önce vefat etti ben evlenirken çeyiz parası alacağım ama bu para nikahtan sonra alınacak yani eğer bu pata olmazsa ben ne kına yapabilirim nede annem bana takı takabilir
Nişanlım nikahtan evlenelim bitsin gitsin kafasında kardesi içinse tabiki en iyisi en güzeli olmalı çünkü o kardesi ben kimim ki ne değerim var ?Eğer erkek tarafı utanmadan gorumcen için ,o senle bir mi zengin yere gidiyor, diyorsa benim için herşey bitmiştir. Biraz gurur olsa kendilerini sıkıp sana ellerinden gelenin en iyisini yaparlardı.
Çalgılı cengili düğün yapılmaz belki babası hasta diye. Ama onun yerine ne bileyim nikahtan düğün olacaksa altından da kisilmaz bence.
Senin anlattıklarına bakarsak ben hiç begenmedim ailesini.
Nişanlın ne diyor duruma?
Arkadaşım öyle düşünen bir aileye gelin gitme. Açık net. Ya kıymet verirler ya da kendileri bilir. Seni biraz yalnız bulmuşlar bence. Yok mu amcan, dayın, abin filan? Şöyle bi hööt diyip lafını geçirecek?Nişanlım nikahtan evlenelim bitsin gitsin kafasında kardesi içinse tabiki en iyisi en güzeli olmalı çünkü o kardesi ben kimim ki ne değerim var ?
Abim var ama o katismaz bı annem bı ben yaniArkadaşım öyle düşünen bir aileye gelin gitme. Açık net. Ya kıymet verirler ya da kendileri bilir. Seni biraz yalnız bulmuşlar bence. Yok mu amcan, dayın, abin filan? Şöyle bi hööt diyip lafını geçirecek?
Akbaba gibiler leşin üstüne konuyorlar ne yazık ki. Ben mesela ölsem,beni yerler bitirirler. Başta da kocam .Dugunu evlendikten sonra gereksiz bulmaya basladim.nitekim hala borc oduyoruz. Millet akilli. Yap sade nikahini gelen takiyida yatirima kullanirsin.eger kullanabilirsen tabiki. Erkek aileleri bu devirde neydi o kus vardi bi tane atmacamiydi neydi onlar gibiler suan. Ben artik aman hayalimdi aman bi kere evleniyorm gozuyle bakmiyorum olaya birc odeyince dank etti
Bu yaşta evlenilir mi diye sormak yerine, bu zihniyetle evlenilir mi diye sormali bence.
21 yaşında evlendim. Daha diplomami bile almamıştım, o yaz aldim. 6 yıllık evliyiz, yeni bebegimiz var. Dünyadaki en uyumlu ciftiz desem abartmış olmam. Maddi, manevi ne kazancım varsa hepsini evlilikle ve eşimle elde ettim. Yine olsa, yine eşimle ve yine aynı yaşta evlenirim.
Kişinin kendi olgunluğu ve karşıdakinin doğru insan olması onemli. Nüfus cüzdanında ne yazdığı değil..
haklisiniz bı omur ağlamaktansa 3 gün ağlarım.Arkadaşım,ben senin yaşındayken nişanlandım ayrıldım. 21 mi yaşın? Seneler gecti baskasiyla evlendim. Iyi ki de o pislikle evlenmemisim o kadar yoksul ayni zamanda vizyonsuz ayni zamanda pintilerdi.
Ha bir de cocuk serseriydi,gencligimin cehaleti iste.Neyse,ben bu aileyi hic tutmadim sana el kızı gözüyle bakiyorlar ha normaldir sonucta senin annen baban degil ancak seni benimsememisler,nişanlın da terbiyesiz nikah olue kafasindaymis erkekler yeterki para harcamasin zaten iyi o zaman bacısı da düğünsüz evlensin ama yooook o zengin biriyle evleniyor. Bence senin işler cok yaş. Icinde de supheler var gibi. Sen bu isi bitir bence yazik sana da hayallerin var. Tabi düğünsüz olmaz ben nisan,düğün,kina hepsini yaptim hemde mekanda hic umrumda değil milleti eglendirdim ama kendimde eglendim. Nisanım ve düğünüm yemekliydi hatta davul dj hersey vardi :) eger olmasaydi bunlar icimde kalırdı aklını kullan lütfen
Tabiki bacım 1000 kere yanacağına 1 kez yan . Zaten soğuyunca hemen geciyor üzüntü. Ben 1 hafta ağlamıştım bitti sonra valla karşıma bana degerveren seven iyi yanlis anlama maddi durumuda iyi birisi çıktı. Tabiki hersey para degil ama parasiz saaddet olmaz . Onunla evlendim mutluyum.otekiyle evlensem belki suanda ölmüştüm ya da hapisteki kocami bekliyordum evde. O kadar diyim. Ha simdikinin de kotu yönleri varmi tabiki var ama en azindan kaynanam gozumun icine bakıyor kendisi surekli pesimde deger veriyor. Bu aileden bir cacik olmaz bence ben sana söyleyimhaklisiniz bı omur ağlamaktansa 3 gün ağlarım.
Kimisi 21 yasinda buyumemis oluyor iste,aslinda zihniyetle de cok alakasi yok,tamamen kisinin kendi biyolojisi. Daha 21 yasindayken birini 6 sene bekledim demek bana gore evcilik oynamak istemektir,ki siz oyle evlenmemissiniz misal.Bu yaşta evlenilir mi diye sormak yerine, bu zihniyetle evlenilir mi diye sormali bence.
21 yaşında evlendim. Daha diplomami bile almamıştım, o yaz aldim. 6 yıllık evliyiz, yeni bebegimiz var. Dünyadaki en uyumlu ciftiz desem abartmış olmam. Maddi, manevi ne kazancım varsa hepsini evlilikle ve eşimle elde ettim. Yine olsa, yine eşimle ve yine aynı yaşta evlenirim.
Kişinin kendi olgunluğu ve karşıdakinin doğru insan olması onemli. Nüfus cüzdanında ne yazdığı değil..
Dugun dediginiz sey bir gunlukValla o kadar yüklendiniz ki kendime sordum ben paragöz muyum diye sizde kadinsiniz hiç hayal kurmadiniz mi evleniyim yuvam olsun diye ben fazladan bişey istemiyorum ki düğün istiyorum herkes gibi sıradan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?