Ya nikah ya ayrilik

dügün cok ama cok sacma bir olay bence. Ben istemedim hic de pisman degilim. Milletin zoruyla kina yaptim keske onu da yapmasaydim diyorum. gelin damat zaten yeni bir hayat kuruyorlar, hem psikolojik hem maddi acidan yeterince zorlu bir surec. Bir de milleti yedirip icirip eglendireyim diye niye kendimi zorliycam. O parayi kendime harcarim daha iyi. Ayrica ne kadar muhtesem bir dugun yaparsaniz yapin emin olun yine de bir seylere kulp takacaklar, dedikodunuzu yapacaklar. Taki pazarligi ise benim karakterime zaten ters o mevzuya girersem kuracagim cumleler yuzunden ceza alabilirim

Ben dugun yapmadim ama kendi istemedigim icin yapmadim. Kucukten beridir hic hevesim olmadi. Annemin gonlu olsun diye gelinlik giydim o derece. Ama ben bile bunlarin arkasinda art niyet ararim. Kusura bakmasin kimse ama gelin dugun istiyorsa ona sadece nikah teklif etmek dupeduz hakarettir. Sen zaten coook zor durumda olsaniz vs kendin istemezsin ama turlu turlu bahanelerle karsima cikacak adamla ben evlenmezdim sahsen.
Bi de bu cikti simdi ailelerde. Durumumuz yok. O zaman bi zahmet evlendirmeyeceksin oglunu. Yilllardir calisip bi dugun parasi biriktiremiyorlarsa o ogullarini da koca diye kimsenin koynuna sokmayacaklar. Yok panik atak yol gidemez yok hasta vs valla sizin aileniz varlikli olsaydi oyle bir izzet ihtimam gorurdunuz kiiiii akliniz sasardi.

Ama iste kimo kadinlar istiyor. Istedigi sey icinde mi kalsin karsi taraf dusuncesiz kalas takimi diye?

Bence düğün gayet eğlenceli de eşimin tarafı işi bedavaya getirdi, içimde ukdedir.
Neyse ki nişanı gönlüme göre yaptım.

Demem o ki, geçim anlaşma elbette önemli.
Güzel bir gelinlik, düğün hayali de önemli.

Düğün olmadan imza atıp gitmek, kargodan gelen ürünü imzayla alıp gitmek gibi bir şey geliyor bana

Ya allah korusun babam bu sekilde bir hastalikla bogussa 2 uc arasinda gidip gelirdim. Birincisi adami yormayacak sekilde sade bir toren duzenleyip kisa surede bitirmek. Ikincisi bu evden cenaze cikacak diyenlere inat anli sanli bir dugun yapip babama hala evimizin diregi oldugunu hissettirmek. O anki hastanin psikolojisine bagli bence. Benim babam 2.sini isterdi. Beraber bol bol fotografimiz, mutlu anilarimiz olsun isterdi. Ölumden baska her seye bir care bulunur, deyip ben de elimden geldigince her seyi usulune gore yapmaya calisirdim.
Ama sizde durum daha farkli. Erkek tarafi 1. Secenegi istiyor. Kimi hasta da hastaligina saygi duyulmasini bekler. Ben bu haldeyken nasil egleneceksiniz diye icerlenir. Onun da kendine gore hakki vardir. Kalbini kirmamak lazim.
Benim babama 6 ay omur bicseler karsi taraf bilezik muhabbeti yapsa 5 seneyi dusunmeden siler atarim. Birakin 3 tane taksinlar, siz mehir olarak istediginizi istersiniz zaten. Daha sonra gonlunuzu alir esiniz.

Ayy millette ne dogtucu Davut çıktı yahu hiç biriniz düğün istemiyorsaniz bu düğün yapanlar kimler Allah askina herkes dugun saçma milleti eglendirmece diyor ama düğünsuz giden yok

B3n düğünsüz evlendim
Kendi tercihimdi
10 dakikada bitti
paranız yok dugun istiyorsunuz
Ayrani yok icmeye durumu

Düğün sizin için önemli mi ?
Eğer önemliyse kesinlikle atlamayın. Bir de düğün var düğün var yani 20 bine de düğün yapabilirsiniz 5 bine de ...
Gecen arkadasım evlendi yemek daveti verdiler 5 bin TL tuttu.

Takı konusu için de o sizin mihriniz ne isterseniz yapmak zorunda.

Bence konuyu Başlı başına Konuşun. Herşey içinize sinmeden de evlenmeyin.

Aynen bana da öyle geldi.
Olsun bitsine getirip masrafsız bir nikah çıkarmak istiyor gibi.
Tabi siz daha iyi tanırsınız.
Her kızın hayali masrafsızda olsa az bütçe ile yapabilirsiniz.
Şİmdiden kolaylıklar...

Benim burada sana vereceğim tek fikir sakın düğün paranı takı düğün masrafı diye kullanma, durumları yoksa o takılarda senin elinden alınır birgün...

Ayrıca baban da yokmuş güvencen yok yani bir nevi, o parayı banka hesabına yatır yok farzet.... dünyanın binbir türlü hali var unutma....

6 tane bilezik istemişsiniz neden? Sayısına bırakın da onlar karar versin ilginç

Görümcenin düğün yapmasına nasıl karıştın? O da düğün yapmasın o zaman diye nasıl söyleyebildin? Yani bunları söylediysen kendi düğününü de yaptırıcak karakter vardır sende.

Hem diyosunki ailesi bişey yapmıycak. Tamam karseş yapmıycak ama nişanlında para yokmuş düğün nasıl yapsın. Görümcenin düğününü de karşı taraf yapıyomuş zenginlermiş. Seni bağlayan bişey yok burda. Sen görümceyi kıskandın galiba.

2 yıl önce de 6 bilezik demiş olabilirler ama şimdi altın uçtu gitti. Bloomberg falan var mı senin televizyonda? Altının gramı 250 tl olmuş huuuuu. Tabi 3 bilezik derler şimdi.

"O seninle bir mi" lafını size söylemişler ya hayatta evlenmezdim..
Bu laf kusura bakmayın ama erkek tarafının zengin olması ile ilgili değil.
Başını yakma.
Bırak yılların ziyan olsun, hayatın olacağına...

3 bilezik 5 bilezik hesabına girilince ben çok geriliyorum. İnsanların durumu ne ise ona göre takabilirler böbreklerini satıp sana bilezik takacak halleri yok herhalde. Bana tek bilezik taktı kayınvalidem takmasaydı da canı sağ olsun derdim bu kadar paragöz olmayın lütfen evlilik bu demek değil. Kocanla mutlu olmaya odaklan kaç bilezik gelir, düğünüm büyük gösterişli mi olurdan ziyade

Konuda iki tarafta fiyasko ve hatalı bence. Çünkü yaklaşımlar kimden ne koparsam tarzında. Nişanlınızın ailesi konuyu ucuza kapatmaya çalışıyor. Net. Siz ise düşün iatemekte kendinizce haklısınız. Buradaki ne gerek varcı tayfaya da anlam veremedim. Sen gereksiz bulabilirsin ama konu sahibi önemseyip isteyebilir. Niye istiyorsun diye kimse diyemez. Ama konu sahibi sen de uslup ve tavırlarında hatalısın. Bana çok masumane ve sadece düğün isteyen naif gelin adayı gibi gelmedin.
Onun ailesine laf ediyorsun, düğün istiyorsun, ucuza kapatacaklar diyorsun ama daha bir altın parası bile yok ailenin. Gelecek çeyiz parasına bağlamışsınız kendinizi. Sen üstüne düşeni yaparsın, karşı taraftan da yapması gerekeni beklersin. O zaman tamam. Ama böyle olunca karşı taraf demez mi sen ne yapacaksın diye? Zaten bu cüreti de buradan alıyorlar.
Bence siz bu işten vazgeçin. Hem daha çok gençsiniz hem de evlenseniz dahi bu zihniyetle mutlu bir evlilik yürütmeniz zor. Hem genç hem aileniz yok arkanızda duracak... ezer bu aile seni, hizmetçi olur çıkarsın. Nişanlın zaten ailesinin yanında olacak belli. buradaki konuları oku biraz feyz al.

Ufak bir yer tutup en yakinlarinizi cagirarak dugun yapabilirsiniz. Ben yurtdisinda evlendigim icin 30 kisiyle dugun yapmistik ama guzel olmustu.Milletin kuafore ,ivir zivira verdigi paradan biraz fazlasiyla cok luks yemekler,tatlilar,ickiler aldik, hos oldu. Ben de geleneksel dugunleri sevmiyorum,manasizca yuksek gurultude tepinip duruyorlar. Bizim dugune sadece aile buyukleri geldigi icin hafif muzik calindi.Millet yemek yiyip sohbet edebildi.

Nişanlınızın babası kanser hastası 6 ile 1 yıl arası ömür biçilmiş ve siz illa göbek atmalı bir düğün mü istiyorsunuz?
Aynı şekilde empati yapın ,Allah korusun babanız aynı konumda olsa ,annenizin düğününüzde eğlenmesini bekler miydiniz?

Bende nikahla evlendim .Ve harika geçti .Sonrasında süper bir balayı yaptım. Eşinizi seviyorsanız bunu sizin teklif etmeniz gerekir.

Ama takılar konusunda haklısınız ,ne söz verilmişse yapılsın.
Her şey sizi mutsuz ediyorsa da ayrılın baştan..

Aynı durumu yaşadım sözden bir kaç ay sonra kayinpederim kanser oldu. Nisan yapmak için yer tuttum Nisan kiyafetimi aldım hop kayinpederim kızım nişan yapmasan olmaz mı dedi ki nişanı biz yapacaktık onlar için masraf yoktu. Ha uhde mı kaldı hayır düğünüm güzel oldu. Ama bir yandan hasta bir yandan misafir düğünden sonra gelen giden çok oldu 3ay sonra cenaze evliligimden bir şey anlamadım.

İki sene sonra kızım ve görümceme tatile gittim.

Aklinizda soru isareti varsa Eğer ki ileride sizin için sıkıntı olacaksa evlenmeyin hemen bekleyin derim. Çünkü yarın öbür gün konusu açılır kavga edilir. Neden çünkü sizden sonra gorumcenize yapılacak olan düğün sizin gözünüze batacak laf söyleyeceksiniz ister istemez.

Akbaba gibiler leşin üstüne konuyorlar ne yazık ki. Ben mesela ölsem,beni yerler bitirirler. Başta da kocam .
Valalhi ben artik cozumu hepsini bel alti vurarak cozdum.kimin ne kozu varsa uygun zamanda dokuyorum.isteyen sevsin istemeyen sevmesin sende oyle yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…