Ya nikah ya ayrilik

Ay sen 27 misinnnn inanamiyorum o kadsr olgun cümlelerin var ki,samjmi ve doğruları olan birisin ben seni 35 falan zannetmistim :)
Sevdin mi sövdün mü işte diyorum ya, cok da nufus cuzdaninda yazanla alakalı degil. Sanki konu sahibi 35 olunca da ayni zihniyette olacak gibi görünüyor

2 sene icinde hic mi birikim yapamamis nisanliniz. Ben olsam ayrilirim. Dugun dernek icin degil kizlarina gosterilen hassasiyet bana gosterilmedigi icin bende agac kavugundan cikmadim sonuçta.

"Senle o bir mi?" Iste tamda burda senin aradigin soru.Allah sabir versin aileden biri olmayinca bastirmaya calismislar seni.6 yil beklemissin birde sanirim kabul etmezdim.Allah yar ve yardimcin olsun.Kendini sakin ezdirme degmez hickimse icin.

Olaylara biraz duyggusal yaklaşan biriyim, tabi herkesin kendi düşüncesi. Ben de oynamayı sevmeyenlerdenım ama bir düğün salonu tutup tek gecelik eğlenceyi de istiyorum doğrusu. Kınayı düğünü tek gecede yapın aradan çıksın, zaten iki gece çok yorucu oluyor. Siz de kına masrafı yapmamış olursunuz. Böyle bir düğünün ciddi bir masrafı olacağını da düşünmüyorum. En kötü ihtimalle düğünden sonra düğün salonunun kirasını siz ödersiniz. İnsan düğününden güzel anılar kalsın ister. Para zamanla kazanılıyor ama böyle anları elde etmek bir daha mümkün olmuyor. Elbette her yörenin adeti aşkadır ama böyle bir düğüne ile her iki taraf da rıza gösterir diye düşünüyorum

Ayy millette ne dogtucu Davut çıktı yahu hiç biriniz düğün istemiyorsaniz bu düğün yapanlar kimler Allah askina herkes dugun saçma milleti eglendirmece diyor ama düğünsuz giden yok
Siz 21 yaşında mıydınız? Bu şartlarda evlenmeyi boşver öyleyse. Hem içine sinmeyecek hem de olaylara böyle yaklaşan bir aile ile ne kadar geçinebileceksin? Senin ısrarınla düğün yaparlarsa bir de bunu pişirip pişirip önüne koyarlar, sana hayatı zindan ederler. Sen önce biraz hayatını yaşa. Başka insanlarla tanış. Allah hayırlı kısmetler elbette çıkarır. Ben hayata artık böyle bakıyorumç Dünyada tek erkek senin nişanlın değil, tek kız da sen değilsin

Ben dugunsuz sadece nikahla evlendim ki durumumuz da vardi. Kendi tercihimdi.

Bana onerilse kabul ederdim.

Gorumceye yapilip size yapilmamasi aslinda cok tuhaf degil bence. Cunku erkek tarafi yapar ve bahsedilen erkek taraflari ayni taraf degil.

Gorumcenin nisani nasil olmustu? Belki salon tutup falan yaptilarsa dugunu de oyle beklerler.
Sizin nisan evde ayakustu olunca onlar da nikahla mi gecistirmek istedi acaba?

Huylari ve niyetlerini siz daha iyi bilirsiniz. Kotu niyet seziyorsaniz o ayri.
Ama ben tam da ayni konusmalari kendi esimin ailesiyle yasasam hic dert etmez nikahla evlenirdim.

Bı acelem yok zaten bana kalsa ben bu şekilde 2 sene daha dururum hemen evlenmeliyim demiyorum ama işin içi e aileler karışınca bide çevre baskısı dugub ne zaman soruları...
2 yıldır zaten nişanlısınız bu sorular şimdi mi gelmeye başladı soracak olan iki yılda da sormuştur zaten emin ol 21 yaş ne ki işin gücün meslehin var mı ki? 6 yıl bekledim derken 35 ine merdiven dayadın filan zannettim 19 yaşında nisan neden yapıldı madem düğün yapılmayacaktı

Kasap et derdinde koyun can derdinde dedikleri tam da bu olsa gerek. Allah kayınpederinize sağlık,şifa versin inşallah size de biraz anlayış.

kp hastalığı yeni bir durum sanırım. sevgilinizin sizinle 6 yıl sevgili kalması sonrada 2 yıl nişanlı kalması bu 2 yılda hiç bir düğün girişiminde bulunulmaması ama kp hasta olunca hadi bir nikah yapalım denilmesi biraz sizi s.lak yerine koymaları gibi değil mi? bir de üstüne bizim kızımızla sen bir misin denilmesi? bilmiyorum bence konu sahibi 2 yıl nişanlı kalarak yeterli anlayışı göstermiş.

şimdi önemli olan sizin nişanlınız ile ilişkiniz doğru kişi olduğuna eminseniz eğer ne düğünün önemi var ne de takılan takının. Bir an önce evlenin aradan çıksın bence. Babası da belki iyileşir bilemiyorum ama görmüş olur en azından evlendiğinizi. Evinizi kuracak paranız olsun yeter düğün fln hep başkalarını mutlu etmek için benim görüşüm.

yazan oldumu bilmiyorum
ben de çeyiz parası aldim ama hemen yatmıyor. başvuru yaptıktan birkaç ay sonra yatıyor, o paraya bel bağlanarak iş yapılması da çok doğru gelmedi bana

Her masrafı zaten nişanlınız karşılayacaksa sorunun kaynağı asıl o, 2 sene bekletmiş şimdi de bahaneler sıralıyor, ailesinin lafına çok bakıyor sanki. İyi düşünün.
Nişanlınızın babasına da Rabbim acil şifalar versin inşallah.

Son düzenleme:
Biz kaya kovuğundan çıktık çünküü...
işe bak onlarınki değerli tabii, neyy zenginmişş...
evlenme bence baştan ofsayt!

sizin bilezik istemeniz de hoş bir durum değil bence, bu işler gönül işi, gönlünü yüreğini koyarak olmalı, tabii ki bir genç kız olarak sizin de hayalleriniz vardır ama siz de biraz makul olabilirsiniz, gelinliğe çok para vermeyip uygun biryerde yapmayı konuşup ortak yol bulabilirsiniz bence

ben gerçekten anlamıyorum bu bilezik isteme olayını, çok küçük düşürücü. zaten düğünleri de saçma buluyorum. biraz toplum olarak düğün merakından vazgeçip sade hoş nikah olaylarına girsek keşke.. acayip sıkıcı, saçma, kötü bi ortam düğün ortamları. gitmekten nedense herkes nefret ediyor ama ısrarla nesillerdir düğün yapılıp saçma sapan erikli dallı konyalı angaralı muzikler eşliğinde bi iki sallanılıyor :d ha bu düğün olayı hayalinizse evlenmeyin tabii.

Sevdin mi sövdün mü işte diyorum ya, cok da nufus cuzdaninda yazanla alakalı degil. Sanki konu sahibi 35 olunca da ayni zihniyette olacak gibi görünüyor
Sevdim tabiki ama konu sahibininde kendince hayallari var bilezik konusunda haksız ama dugun konusunda hakli buldum

ya kayınbaba hasta, durumları şu an iyi de olmayabilir.evde hasta var düğün uygun olmayabilir.ya bilezik düğün bence hikaye.adamı seviyorsan evlen yuva kur.diğer herşey detay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…