Yağlara baybay, Kaslara hayhay :) diyen aktif, sportmen, pozitif kızların diyet macerası...

Evet ya kendimizi kampa alalım şekerim :)
Süper kararlar almışsın tatlım hem okuyanlara hemde bizlere de örnek olmuş oldu :)
Leptin hormonu 5 saatte salgılanıyordu sanırım , oldu olacak 5 saat bekle kuzum , onu bi araştır canım ..

Hayır 4 saat diye biliyorum ben ama...
Evet onCa zamandır araştırıyorum başarı hikayelerini okuyorum, genel olarak çıkan sonuç bu. Pasta börek de yiyeceksin ama kararında ve kesinlikle akşam değil

Hayır 4 saat diye biliyorum ben ama...
Evet onCa zamandır araştırıyorum başarı hikayelerini okuyorum, genel olarak çıkan sonuç bu. Pasta börek de yiyeceksin ama kararında ve kesinlikle akşam değil
Evet evet kesinlikle akşam erken ve az yemek çok işe yarıyor ..

olabilir kuzum fazla agırlık bence de bir gözetmen esliginde kaldırılmalı sakatlanma riski fazla olur o kadar agırlıga :))

ah ah nasıl zor tutuyorum kendimi deli gibi yememek için insanın ruhu aç olunca karnı tok olsa nolur sınav yaklasmadan once yoktu bu kadar yeme istegi ne zaman yaklasıyor stresten olmayacak seyleri yiyesim geliyor :))
bende surekli diyorum kendime verirsin sınavdan sonra bir sürü bos vaktin olacak keşke kışın azcık tutsaymısım bogazımı simdi rahattım

sporsuz daha fazla strese girerdim heralde mutluluk hormonu salgılandıkca azalıyor stres bir de sporsuzlugun stresi eklenirse ben sınavı goremeden byyy

ay guzel dileklerin için çooooook teşekkür ederim hayatım inşallah Allah hepimize saglıklı mutlu huzurlu hayat versin hepimiz yeni yaslara daha guzel girelim

Kızlar dün geceden beri kalp atışım 95 in üzerinde çıkıyor tansiyonumda yüksek çıkdı 14,4
Tuzsuz yiycem bugün bakalım akşama değişiklik olacak mı? Halalarımda da kalp problemi var benim ya bu sabah isteristemez endişelendim.. Ama bir günde belli plmaz tabii birkaç gün bir takip edeyim bakim ne olacak :)

Kızlar dün tuzu biraz kaçırdım hemen odem mı yapar ya sınırım bozuldu +1 kg cıktı....... bu arada kızlar (intermittent fasting) acayıp ılgımı cektı bende denıcem bence mantıklı

Geçmiş olsun canımcım dikkat et kendıne

Geçmiş olsun son Zaman'larda hep tuzlu yiyorsun tansiyonunu çıkarmış işte
Gün gün tansiyon takibi yap ya da yaptır sağlık ocağına 7 gün yeterli, tansiyon biraz ds genetik

Kızla sabah Can'ım birşey istemedi oğlum kekle poğaça istedi ona yedirirken Bi çatal kek Bi ısırıkta poğaça yedim arkasına limonlu Yeşilçay
Saat 12.30 da bir porsiyon bulgur pilavı 6-7 kaşık, 1 kase tavuk çorbası bir domates bir de salatalık yedim
Saat 6 ya kadar bişey yemeyi düşünmüyorum ara öğün bir Türk kahvesi içerim o kadar

1. Ben bu diyeti dün itibariyle duydum bugün araştırdım ve bu diyetin bana, çevreme, bünyeme en uygun diyet olduğuna karar verdim. Aslında buna pek diyet de denemez kısaca şöyle açıklayayım:

Intermittent fasting (IF) Diyeti, 1 gün içinde kendiniz belirleyeceğiniz bir zaman penceresi açıp yemeğinizi bu zaman dilimi içerisinde belirli periyotlarda yediğiniz ve bu aralıkların dışında yemek yemeyip bol bol sıvı tükettiğiniz ve dinlendiğiniz (uyku vakti) bir beslenme programıdır.

Günün uyku dışında kalan vaktinden belli bir alan seçip o alan dışında hiçbir şeyyemiyorsunuz.

En etkili ve en çok kullanılan dilim 16/8 lik dilimdir. Yani 16 saat açlık ve 8 saat özgürlük.

Uyku vaktiniz 16 saate denk gelmektedir.

Örneğin; Öğlen 12 ile akşam 20 aralığında 2 ila 4 öğün olarak düzenlenebilir veya sabah 8 ila akşam 16 aralığı da kullanılabilir.

24 saatlik dilimde tek bir öğün beslenerek bu diyeti uygulayanlarda bulunmaktadır. (Genellikle öğlen saatini tercih ederler.)

Günlük almanız gereken kalori miktarını seçtiğiniz zaman diliminde uygun öğünlere bölerek almanız daha uygun ve daha sağlıklı olacaktır.

Bu diyeti uygularken açlık ve tokluk dilimlerinde bol sıvı tüketmelisiniz. Açlık diliminde kalorisi olmayan her türlü sıvıyı tüketebilirsiniz. (Şekersiz asitli içecekler dahil)

Vücudunuzdaki yağları yakmaya yarayan bir program olup ilk temelleri 1945 yılında atılmış, 2000'li yıllarda çalışmalar ivme kazanmıştır.

Amin inşallah canım Allah hepimize hayırlı huzurlu ömürler versin :)
Sporun mutluluğunu keyfedenlerdensinncanım ne mutlu sana :)
Bu ay yemene içmene kasmadan devam et bence sınava az kaldı zatii kuzum :)

Kızlar dün tuzu biraz kaçırdım hemen odem mı yapar ya sınırım bozuldu +1 kg cıktı....... bu arada kızlar (intermittent fasting) acayıp ılgımı cektı bende denıcem bence mantıklı
Tuzlu yemek acayip ödem yapıyor kuzum 1 kilo bile farkettiriyor malesef, dikkat edersen iki güne geçer inş.

Ben de aynen böyle yapmaya karar verdim işte, akşam yazdığım gibi ve kesinlikle yatağa aç yatmalıyım, dişimi sıkmalıyım ilk Zaman'lar zor olur ama mutlaka alışırım herkes gibi

Geçmiş olsun son Zaman'larda hep tuzlu yiyorsun tansiyonunu çıkarmış işte
Gün gün tansiyon takibi yap ya da yaptır sağlık ocağına 7 gün yeterli, tansiyon biraz ds genetik
Ayy evet ya hep tuzlu yemekden oldu bencede :) bugün dikkatli gidicem inş.. Paptya çayı içiyorum o sakinleştirip ödem de attırıyor inş.
Evde tansiyon cihazı var , kap atışım 75 e düşdü az önce tansiyon aynı yüksek hala .. Takipdeyim canım hemşirem :)) sağol canım benim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…