Sal gitsin bu hafta şekerim, relax takıl accık ayy :) haftaya sıkı tutarsın sen nasılsa, arada serbestlik iyidir kasma kendini.. Bunu az çok seni tanıdığım için yazıyorum, fazla dağıtmıyacağını ve kolay toparlıyacağını tahmin ediyorum tatlım benim :)hadi inşallah super olur:) degisiyor hayatım yarım saat bir saat arası programlar insanity ilk ay yarım saat 2.ay bir saate yakın oyle olur sanıyordum ama bunda daha farklı :))
bugun programı yapmadım onun yerine cici bebe yedimyarın dengeleyebilirim inş bu hafta içi boyle biraz salasım da var rahatlamak açısından ama cok da kararsızım ne yapsam dinlenme haftası diye motivasyonumu mu kaybettim ne
Zaten işlenmiş gıdalar ve şeker standart herkes için zararlı :)ben kan grubuma gore hicbir sey yiyemiyorum anlasılan
zararlı sayılan islenmemis urunlerden yiyerek yag yaktım vallahi kan grubu diyetini duymustum ama bilemiyorum uzmanı degilim amaaaan populer kulture gore herkes bir seyler soyluyor O Olivenoil cigim o yuzden ne kadar az islenmis ve sekersiz o kadar iyi
bir de peynir yaglıysa kilo vermeye etkisi oluyor genelde yagsız tercih ediliyor ya da lor peyniri ama süt ürünleri kilo veren yag yakan kisilere tavsiye edilmiyor ondan olabilir seninkisi:))
Sizin gibi çıtır kızlarada spor yakışır şekerimm çok iyi bir karar almışsın :) 52 kilo olan birinde ben göbek falan hayal edemiyorum anam :) Sen kasda yaparsın yakında tatlım benim :))
Senin nabzın normalde de yüksekse sıkıntı olmaz ama birden bire böyle yükseldyse bakmak lazımM Metebatur Sedacığım sormuşdun yazmayı unuttum canım;
Gidemedik hayatım dün kvalidem gene fenaydı, gideceğimizi hissetti çünkü.. Eşimde tatile giden elemanın tailini ertelemesini söyledi.. Ya bugün kvalidem gitmiyeceğimizi anladığı için daha bir rahattı valla içim acıdı ya, yaşlılıkda ne kadar önemli demek ki çocuklarının ilgisi, onlarda resmen çocuk oluyor belli yaşdan sonra.. Bizlerde bir gün Allah çmür verirse yaşlanıcaz, kim ne ederse onu görür.. O yüzden ben eşime hadi gidelim demekden vazgeçdim bugün.. Hafta sonuna olabilir sanırım.. Ayy napıym alışdım Tr' ye heralde kıı :))
Tansiyonum normale döndü bugün çok şükür ama kalp atışım 80-89 arasında çıkdı bıgün hep? Kalp atışım niye yüksek ki ayy :) bazılarının enerjik olmasının sebebi kalp atışlarının yüksek olmasıymış, acaba diyorum enerjim ondan mı :))
Yok yok siz çıtır olacaksınız ya ondan sana varmış gibi geliyordur şekerciim benimboy yoksa hayal edebilirsin anacıım :)
Oyy kuzum gelmiş, gelmene sevindim Yaseminim benim canımm :))
Önceden öyle bir problemim yokdu sanıyorum :) gerçi son yıllarda hiç ölçtürmemişdim ayy burda tansiyon aleti olunca habire ölçer oldum :) bende alıcam burdan bi tansiyon aleti, Max' dan sonra kaça çıkıyor kalp atışım merak ediyorum :)Senin nabzın normalde de yüksekse sıkıntı olmaz ama birden bire böyle yükseldyse bakmak lazım
Bence sen bol bol yürüyüş yap, kayınvaliden bırakmıcak sizi anlaşılan, gurbetlik zor işte özlüyor yavrusunu napsın. Bir insan kolay yetişmiyor çok zor çocuk bakmak hele birde yalnız isen bunu en iyi anlayalardanım
Allah kimseye gurbetlik vermesin, en başta da bana dayanamam oğluşlarıma ben
Ayy ara verince kondüsyonlarımız hemen düşüyor :) bakalım ben napcam gidince gene işler birikdi sabahlamalarımda devam edecek ama çok özledim kız sporumu evimde rahatça yapmayı :)Kızlarrrr günaydın Ayy bugün fb baştan aldım 5-6 gün ara verdim mecburen yani ancak toparladım Ayy bütün kondüsyon yerle bir olmuş yapana kadar Can'ım çıktı ya çoğu yerde de durakladım valla Off ne gündü ya 40 dk yaptım toplamda dışarda 3 saat yürüsem bu kadar yorulmam eminim
Sabah ölçülerimi aldım fotolarımı çektim boydan kıyafetsi ama heheiki ay sonra before after yapıcam bana özel
30 dk da Zumba yapayım diyorum ya Allah deyip
ben birkeresinde eğitim için 2 haftalığına izmire gitmiştim, kendimi o kadar yanlız hissettim ki sanki kimsem yokmuşta garip kalmışım gibi, karşıyaka iskelesinde ağlamaktan içim çıkmıştı,hala hatırladıkça gözlerim dolar,atamadım o anki duygularımı içimden,gerçekten kötü bir hisÖnceden öyle bir problemim yokdu sanıyorum :) gerçi son yıllarda hiç ölçtürmemişdim ayy burda tansiyon aleti olunca habire ölçer oldum :) bende alıcam burdan bi tansiyon aleti, Max' dan sonra kaça çıkıyor kalp atışım merak ediyorum :)
Evet kuzum gurbetlik çok zor malesef ya, yıllarca ailelerimizden uzakdayız çok iyi bilenlerdenim ama evlatla uzak kalmak sanırım anne baba için daha da zor. Kızım hergün soruyor ya beni burda bırakdınız deyip duruyor, sanki yanyanaydık gibi ama aynı ülkede olmak bile farklı yanii.. Allah evlatlarımızdan ayırmasın hepsine sağlıklı sıhhatli hayırlı uzuuun uzuunn ömürler versin kuzum :)
ahaaa yakalandımKız Begüm nerlerdesin anam yaz kıı :) begenip duruyon ama arada yaz kuzum :) yediğin dondurmalrı okudum okudum kaçmaz benden şekerim ahhaha :))))
Ayy kıyamam kıı İzmir de mi ağladın :)) ilk kez yalnız olunca kötü hissetmen normaldir canım benim :)ben birkeresinde eğitim için 2 haftalığına izmire gitmiştim, kendimi o kadar yanlız hissettim ki sanki kimsem yokmuşta garip kalmışım gibi, karşıyaka iskelesinde ağlamaktan içim çıkmıştı,hala hatırladıkça gözlerim dolar,atamadım o anki duygularımı içimden,gerçekten kötü bir his, O Olivenoil demen gibi aynı ülkede olmak bile bi güvence kaldıki ben aynı ülkede başka şehirdeydim sadece,sizi çok çok iyi anlıyorum
Afiyet olsun şekerim :)) o kadardan bişey olmaz :) çikolataya göre daha sağlıklı dondurma içinde ağır yağlar yok yanii :)ahaaa yakalandımya sorma adam efsane dondurması süper, son 2 günüm kaldı,o tarafta işim bitince gidemicem daha, 2 gün daha yiycem yani
ağladım hemde içim dışıma çıkacak kadar, aslında gurbetliğe çok alışkınım ama izmir uzak geldi galiba, bide yaş büyüdükçe insan ailenin önemini daha iyi anlıyo galibaAyy kıyamam kıı İzmir de mi ağladın :)) ilk kez yalnız olunca kötü hissetmen normaldir canım benim :)
Ben hala uçakla havalanınca gözlerim dolar dönüşlerde, zaten annem babam her yolcu edişlerinde ağlarlar alışamadılar hala :)
Yok yok siz çıtır olacaksınız ya ondan sana varmış gibi geliyordur şekerciim benimValla fit olsakda spora devam şekerim demi :)
Bu ne ya en çok yedıgım şeyler yasak: DKAN GRUPLARINA GÖRE BESLENME NASIL OLMALI ??
0 GRUBU KAN için faydalı olan yiyecekler:
Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay...
0 GRUBU KAN için zararlı olan yiyecekler:
Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri
Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular
Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası
Portakal, aloe vera,
Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
0 GRUBU KAN için yenebilenler:
Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta,
Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)
Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı,
Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin
Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler.
Kabızlık varsa, aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp yemekten sonra günde 1 çay kaşığı içmek iyi gelir. Sıhhatli olmak isteyen biri büyük abdesti gelmeden yemek yemeye (karpuz, incir, greyfurt, hurma, üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebze hariç) oturmamalıdır. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir...
A Grubu Kanı olanlar hangi besinleri yemeli:
A GRUBU KAN için faydalı olan yiyecekler:
Balık
Zeytinyağı
Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye,
Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski turk buğday)
Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler
Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera,
Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).
A GRUBU KAN için zararlı olan yiyecekler:
Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v. b. ) ve havyar
Süt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış) zeytinler
Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550
Patates, biberler, pul biber, domates salçası
Portakal ve suyu
Soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
A GRUBU KAN için yenebilenler:
Tavuk ve hindi eti, taze yumurta
Yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella
Kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut
Turp, kırmızı pancar ve "Zararlılara girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler.
B Grubu Kanı olanlar hangi besinleri yemeli:
B GRUBU KAN için faydalı olan yiyecekler:
Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, Zeytinyağı, ceviz... ( (Bunlar bu grup için ynı zamanda en emniyetli ilaçlardır)...
İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri
Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnıbahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz
Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü
Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay.
B GRUBU KAN için zararlı olan yiyecekler:
Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
Dondurma, sakız
Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)
Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri
Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası
Aloe vera, Hindistan cevizi,
Karabiber, beyaz biber, tarçın,
Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
B GRUBU KAN için yenebilenler:
Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymak
Barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabak
Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, şeker,
‘Zararlılar’a girmeyen her meyve ve sebze bal ve sirke...
AB Grubu Kan hangi besinleri yemeli:
AB GRUBU Kan için faydalı olan yiyecekler:
Yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri,
Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday (eski turk buğdayı) ürünleri ve ekmeği,
Zeytinyağı ve ceviz yağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, körri, yeşil çay, kimyon, keten tohumu
Yeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğ ıspanak, karalâhana, marul, havuç, pazı, brokoli, , sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası (laminarya), maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze
İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, kivi, ananas, yerelması, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)
AB GRUBU Kan için zararlı olan yiyecekler:
Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanları
Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, buğday tip 405–550 (durra) ve ürünleri, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş
Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinler, her türlü sıvı yağ ve katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç),
Siyah çay, kahve, Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, avokado, aloe vera, anason, Hindistan cevizi
Tereyağı, dondurma, süt, Jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek
AB GRUBU Kan için yenebilenler:
Havyar
Arpa ekmeği, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri, Antep fıstığı, badem
Kırmızı mercimek, beyaz fasulye, barbunya, pırasa, domates
Kayısı, dut, kavun ve "Zararlılara girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze
canım meltfat maratonu diye bir şey varmış. bunun seri şeklinde videoları var. videolar da uzun değil 13-15 dk falan. ama o 15 dk yap ,sonra gelsinler seni yerden kazısınlarAl işde çıtırın biride bırda :) anam bunlar çıtır taze gelin adayları çatlatacak kıı bizii :))
Şekerim Meltfet' de ne ola ki kıı ??? Merak ettim bebeğim bi anlat bekem ??
Ayy level 3 e pek az kalmış.
Azimli hergünün sportmen kızısın şekerim ya Maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?