inşallah ablacım :) içeceğim birazdan, gece de soda limon ayranımı yaptım mı tamamÇok az uyumuşsun tatlım, uykusuzlukda ödem yapıyor ..Bugün bende de şişlik var kuzum, yarına geçer inşallah yeşilçay iç bugün..
Çok sevindim tatlım güzel geçmesine, yeğenimden biliyorum çok stress oluyor öğrenciler sunumlarda demi :))
Tamam yarın bende başlıyorum :)Hee kız haberin yok mu ?? Max bitti sıra Insanity' de ikinci haftaya başladım dün :) gel hadi sende :)
çok pratik ve harika gözüküyor :) ama benim burada fırınım yok 1 ay sonra evime dönünce bol bol yaparım :)Kızlar forumda bir arkadaş oopsies ekmek ' den bahsetmiş, sadece yumurtadan yapılan süper bir tarif bence , bende internetten tarif buldum zilerle de paylaşıyım ..
Bugün aslında sabah bir kaç damla yagda 3 yumurtadan omlet yapmışdım.. Aynen krep gibi oldu içine peynir koyup yedim süperdi..
Bunuda deniycem eminim güzel olur , arasına hamburger gibi peynir domates falan da konup yeniyormuş süper bence
Yalancı ekmek (Oopsies)
OCAK 8, 20153 YORUM
Kahvaltıda çay ile nefisss
İsminin ingilizce versiyonundan anlaşılacağı üzere bu tarif bir hata ile çıkmış…Yapan kişi un koymayı unuttuğunu pişirince farketmiş ve ooops demiş oopsie olmuş Vallahi ben uydurmadım, tarifi alıp denediğim sayfada yazmışlar. Neyse ben de deneyeyim dedim ve süper olduuu. Kahvaltıda, salata yanında, çorba ile ve ve ve en önemlisi hamburger yaparken hamburger ekmeği yerine pek bir hora geçiyor bu yalancı ekmek! Protein bakımından zengin olup düşük karbonhidratlıdır hatta hemen hemen hiç yoktur. Bir deneyin bakalım, seveceğinizden eminim!!! (Özellikle yumurtalı ekmek seviyorsanız!!!)
Malzemeler:
- 2 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısı (2 sarı da kullanılabilir ama düşük kalori için 1i yeterli)
- 2 yemek kaşığı yarım yağlı krem peynir -100 g kadar (veya beyaz peynir veya az yağlı yoğurt)
- 1 çimdik tuz
- Yarım pk kabartma tozu
- Arzuya göre dereotu
Hazırlanışı:
- Yumurta beyazlarını ve tuzu karıştırıp, karışım köpüksü katı hale geçene kadar çırpın (kabınızı ters çevirdiğinizde karşım sabit kalacak, yer çekimine yenik düşmeyecek )
- Blendır kabınıza 1 yumurta sarısını, peynirinizi, kabartma tozunuzu, kullanıyorsanız dereotunuzu koyup krema kıvamına gelene kadar blendırdan geçirin (acılı isterseniz kırmızı toz biber de çok iyi gider)
- Peynirli karşımınızı çorba kaşığı ile yumurta beyazınıza azar azar ilave edip kaşık yardımıyla yine katı kıvamı çok bozmadan iyice birbiriyle karıştırın
- Pişirme kağıdı serili tepsiye kaşıkla karışımdan alıp resimdeki gibi yayın
- 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin
- Afiyet olsun!
Aklında olsun kuzum şurda az kaldı zaten okul bitince yaparsın :)çok pratik ve harika gözüküyor :) ama benim burada fırınım yok 1 ay sonra evime dönünce bol bol yaparım :)
Hadi bekliyorum bak, takvim vardı sende demi ??Tamam yarın bende başlıyorum :)
anladım ablacım gene yapacağım zaman dönerim bu sayfaya :) ayy abla paylaşma kız aramızda öğrenciler var canları çekiyorAklında olsun kuzum şurda az kaldı zaten okul bitince yaparsın :)
Ama krep tarifimi anladınmı onu teflon veya yapışmayan tavanız varsa yapabilirsin :))
İnşallah çok güzel geçer canım :)inşallah ablacım :) içeceğim birazdan, gece de soda limon ayranımı yaptım mı tamam
aynen ablacım ben çok geriliyorum ya 2 tane daha var bakalım inşallah onlar da iyi geçer :)
ayy bugün kep törenimizin tarihi belli oldu heyecanlandım
Ayy kuzum benim ya pardon tatlım :) düşünemedim :))anladım ablacım gene yapacağım zaman dönerim bu sayfaya :) ayy abla paylaşma kız aramızda öğrenciler var canları çekiyor
inşallah ablacım bu pazar sınavım dua edin banaa :))İnşallah çok güzel geçer canım :)
Ayy ne mutlu sana kuzum ya mezun olacaksın :) hadi inş kpss sınavınıda başarıyla verirsin :)
abla krebi ocağa koy geliyorumAyy kuzum benim ya pardon tatlım :) düşünemedim :))
Allah yardımcın olsun inşallah kuzum , yüksek puanla atanırsın inşallah tatlım :) gel kuzum gel ben sana krebin gerçeğini yaparım gelmişsin yalancısıyla mı uğraşcaz :))abla krebi ocağa koy geliyorum
sağol ablacımm ellerine sağlık :)))Allah yardımcın olsun inşallah kuzum , yüksek puanla atanırsın inşallah tatlım :) gel kuzum gel ben sana krebin gerçeğini yaparım gelmişsin yalancısıyla mı uğraşcaz :))
Gerçekten çok üzüldüm CnmMefkurem Zuhal Sultan bana küsler mi yoksa acaba ?? Şekerim nerdesin ayy ??
Kız yediğinin bana zararı olmıcakkisağol ablacımm ellerine sağlık :)))
Mefkurem abla sen gelmezsen eriğimi tuza banarak yerim bak bana bunu yapamazsın :))
Ama yine de sen ol yanımda ki ablam kızar deyip kendimi durdurabileyim dimi ama:))Gerçekten çok üzüldüm Cnm
Modum düştü hevesim kalmadı
Kız yediğinin bana zararı olmıcakki
Bence sen bunu kendine yapamazsın
Yoksa o sporlara yazık olur
Canım bendüzüldüm hem olanlardan hemde sizleri huzursuz ettiğim için.Gerçekten çok üzüldüm Cnm
Modum düştü hevesim kalmadı
Kız yediğinin bana zararı olmıcakki
Bence sen bunu kendine yapamazsın
Yoksa o sporlara yazık olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?