Yağlara baybay, Kaslara hayhay :) diyen aktif, sportmen, pozitif kızların diyet macerası...

Kızlar tatlım hazır soğumaya bırakıldı :)
4 yem. Kaşığı kinoa
1 yemek kasığından az az chia tohumu
1 bardak su
1 çay bardağı portakal suyu
Vanilya
Tarçın
Badem , muz, cranberry, kuru kayısı
Kakao
1 yumurta beyazı

Malzemeleri kafama göre seçdim.. Portakal suyu yokdu içinde kuruyemiş yokdu ama ben yaptım oldu :)
Aynı aşure gibi bir tadı oldu.. Kakaoyu koymasam daha iyi aşureye benzerdi sanırım :)

Kinoa ları mikrodalgada 1 dk tutup patlattım ( tarifde sıcak tavada denmiş ama ben mikrodalgada mosır patlattığım için orda daha kolay oldu )
Su portakalsuyu kaynayınca patlayan kinoa ve chia tohumlarını atıp karıştırdım .. Koyulaşıncada içene malzeleri ve yumurta beyazını koyup hızlıca karıştırdım.. Sonrada süsledim .. Ne şeker ne nişasta var .. Meyvelerin doğal şekeri var sadece ( muzun yarısı püre şeklinde içine kondu unuttum yazmayı )

Chia tohumu koyulaşıp jöle gibi oluyor ve zaten genellikle tatlı tariflerinde kullanıyorlar.. Sabaha daha güzel hem tadı hem görüntüsü olacağını umuyorum inş :)

Chia ve kinoa protein acısından aminoasit açısından oldukça yüksek degerlere sahip.. Ve karbonhidrat değerleri minimal seviyede.. Tam diyette kullanılacak sağlıklı ürünler..

Bugünkü kinoalı kmercimek köftesini erken yememe rağmen çok tok tutu ve inanın acıkmadım ..

Gelecek menüm kinoalı köfte olacak sanırım :))

Eki Görüntüle 1840039
Evet canlarım yaklaşık yarım saattir 639 kal de kaldı .. Artık çıkartıyorum .. Sporumuzdan 2 saat sonrada kalori yakmak müthiş birşey :))

Yaa supeeeer abla Harikasin masallah

Cok guzel gorunuyooo ellerine saglik abla chia ve kinoa ben de alcam firsat bulamadim bi, her Yerde de bulunmuyor. Bi de keten tohumu..

ellerine sağlık canım, tatlı sevseydim mutlaka denerdim. güzel görünüyor.

Çok çok güzel gözüküyor
Bende seviyorum izmiri sıcal yerleri olsa hayır demem yani tabi alternatiflerimde var onlarda olur :)
Çok şükür İzmir'deyim
Hoşgeldin :)

O Olivenoil insanity max30 max out power videosunu izledim ayy ne yapmışlar öyle onların yerine ben yoruldum. O şınavla birlikte zıplıyorlar falan onları nasıl yaptın? Ayy ben normal şınavı geçtim diz şınavını yapamıyorum olmuyor niye olmuyor ya ben çok mu odunum acaba sadece şınavda sorun var. Diğer vücut hareketlerini, mekiği falan çok rahat yapıyorum. Ama şınava geldiği zaman olmuyor. Akşam baya denedim olmadı bende kızdım kendime 35 tane aralıksız mekik çekip sonra 10 tane daha çekip yattım

Ayy abla ellerine sağlık harika görünüyorr :))

Hayırlı günler canlarım :))
Sbahın 5 inde yattım.. Bir saate yakın oluyor kalkalı.. Geç uyumak gerçekden kilo vermeyi engelliyor .. Deneyimlerim hep bu yönde ama mecburen bir süre belkide Ramazanda da öyle olacak ..

Kalkınca kaç gündür sabahları bir iştahsızlık oluyor bende canım hiçbirşey istemiyor.. Gece iştah patlaması yaşayıp sabahın hayaliyle yatıyorum oysa :)
Neyse tatlımdan yedim.. Kakao koymasaymışım tıpkı aşure gibi olacakmış :) genede begendim .. Bir kup yedim, fazla sayılmaz toplasan iki kaşık ancakdır yani ama acayip tok hissettirdi kendimi meyve normalde beni hemen acıktırır..

Kilom düne göre -200 , daha fazla gitmesini bekliyordum aslında ama kabızlıkda var ondan ve dediğim gibi uyku düzensizliğinden :) yarın gıdım kilo vermezsem 73 leri görürüm inşallah :) 74,200 üm bu sabah :)

Yaa supeeeer abla Harikasin masallah

Cok guzel gorunuyooo ellerine saglik abla chia ve kinoa ben de alcam firsat bulamadim bi, her Yerde de bulunmuyor. Bi de keten tohumu..
Tatlı sevenler için alternatif :) unsuz tatlı tariflerim gelecek canım çok değişik tarifler var .. Ama malzeme olarak badem unu fındık unu gibi malzemeler lazım.. Almışken onlarıda al yakında badem unu ile peynirli pogaça tarifi yapıcam .. Kinoa kısır, pilav gibi bulgurun yerine her yerde kullanabilirsin tatlım .. Arada a101 e geliyormuş ama takip etmek lazım sanırım :)

Kuzum naptın sen :)))
Max30 ikinci ay zor programdan başlamışsın da ondan o kadar zor hareketler tatlım :) gerçi ilk ayda zor ama ikinci ayı hateketleri çok komlike zorlayıcı canım ..
Tatlım şınav çekmek zor iş dizde de olsa.. Kollarının güçlenmesi lazım yavaş yavaş oluyor bu .. O yüzden kendini suçlama yaptıkca kondüsyonun artacak tatlım benim :)
Bende Jill den başla kondüsyon kazanınca Max' a geçersin canım yoksa yarım bırakıyor çoğu kişi.. Ben yıllardır spor yapıyorum canım bu senede 7 ayım dolacak nerdeyse kuzum spor devamlılığımda doğal olarak kondüsyon var..

Bir de kızlar geçmişde spor yapdıysa insan vücut bunu hatırlıyormuş bir şekilde açıklaması vardı ama şu an unuttum okuduğum bir yazıda.. Okul hayatımda ilkokuldan başlıyarak hep sporla ilgilenen biriydim.. Uzun boylu olunca beden hocalarının hep ilgisini çekmişimdir :) okul takımlarında yıllarca spor yaptım .. Ama kaç yıldır hiç yapmışlığım yokdu yani.. Ama demek ki vücut hatırladı gençlik yıllarıma döndüm herhal :))

Sizler daha genceciksiniz bırakmayın hiç sporu canlarım :)

Ayy abla ellerine sağlık harika görünüyorr :))
Sağol bebeğim benim .. Sınavlar ne zaman tatlım ??
Bugün BF yaparsın heralde özlemiş Jill seni kız :))
Benim eşim hep arabam beni özlemiş , yatağım beni özlemiş, koltuğum beni özlemiş falan der, gıcık ya :))
Özlenilen olur hep yani :))
Senide özlemişdir yani Jill ve kızları ayy :))

ramazanda yaparım inşallah , ne de olsa geç uyuyacağım :)
Evet kuzum ya bende yapamam hafif yaparım falan diyordum ama o fikri attım iftardan sonra biraz dinlenince kalkar yaparız hem daha güzel olur.. Kafada bitirelim işi :)
Çalışırken nasıl geç kalkacaksın tatlım ?? İzne mi çıkıyorsun yoksa ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…