En çok kilo verdiren yöntem hitt kardio imiş bebişler
Kardio olan yani kalp atışını hızlandıran arttıran tüm sporlar kardio oluyor canım. Yürüyüş, koşu, yüzmek, zıplamalı sporlar bu gruba giriyor. Ve yağ yaktırıyor bu sporlar.. Sen Jillian' ın Shared programını yapmış mıydın kuzum ?eee hangi spor kilo verdiyorrrrrr
bak bunu merak ettimm
Canım başka yerde zor olur çok haklısın tatlım.. Dediğin de dogru Jill' in programları süreklilik istiyor.. O nedenle evine geçene kadar istediğin bir çalışmayı sürdür, yeter ki spor yap, hareket olsun :)anlatmışımdır belki. benim bi evim yok , düzenli kaldıgım yer yok yani. başkalarının evinde de spor düzenim olmuyo haliyle. o yüzden jillian ı bırakıyorum cünkü bi gün aksayınca vicdan yapıyorum, 30günlük programı aksattım diye...
haziranda evime gecicem o zaman jillianı yapcam inş.
şimdi hiit kardiyo yapim diyorum ? ne diyosun , var mı bu konuda fikrin ?
hazirana kadar her gün, yürüyüş ve bunu yapayım. tabi yanına da vakit buldukca çeşitli egzersizler ilave edeyim. O Olivenoil
Sen bilirsin kuzum nasıl için rahat edecekse öyle olsun :)Yok yok ben bastan baslim bosuna kurek cekmiyim yarida baslayipta :)
Canım başka yerde zor olur çok haklısın tatlım.. Dediğin de dogru Jill' in programları süreklilik istiyor.. O nedenle evine geçene kadar istediğin bir çalışmayı sürdür, yeter ki spor yap, hareket olsun :)
Gönderdiğin videoyu birkaç yıl evvel denemişdim, güzel bir çalışma.. Yapman süper olur tatlım :)
Hadi inş kuzum, sen yap incelir merak etme :)inş bu akşam denicem. en azından ayın 23üne kada hergün yapayım... 23ünde nişanlımla buluşacagım da inşbiraz incelsin belim
Kızlar kardio' nun yağ yaktırmasının sebei şu;
Mesela yürüyüşün işe yataması için tempolu yürüyüş şart derler, nedeni kalp hozını arttırmak.. Normal yürürken kandaki şekeri karbonhidratı enerji olarak kullanır vücut, ama aniden hızlandığımızda koştuğumuzda kalp atışı hızlandığında devreye hemen yağ depolarını sokar ve yağ yakmaya başlar.. İşde HIIT ve TABATA çalışmaları kalbi aniden hızlandırıp yağ yakımını maksimuma çıkarır..
Normal yüyrken aniden tempoyu arttırıp bir kaç dakika çok hızlı sonra bir dak yavaş şeklinde yapılan yürüyüşlerde Hııt' e girer ve daha fazla yağ yaktırır..
Senin paylaşdığın videodan bahsediyorsan evet zor hareketler, ama onlar 10 yapıyorsa siz 3 yapın hergün 1' er 1 ' er arttırarak devam edin kondüsyon kazanıyorsunuz en fazla iki hafta içinde.. Ama haftada bir gün dışında ara vermeden yapmanızı tavsiye ederim.. Yoksa kondüsyon hemen düşüyor başlamak zorlaşıyor canım.. Sen jill yapıyordun fazla zorlanmazsın, zorlanmazsın derken tabikide zorluyacak ki işe yarasın, yani dayanırsın sürekliliği sürdürebilirsin canım, şimdiden kolay gelsin anacım :) bak bekliyom akşam bildirimini kız :)ama tabi bunları spor gecmişi olmayan kimseler yapamaz dimi ? ya da yapsa bile tam yogunlugu saglayamaz bence. cünkü kolay gözüküyo ama hiç de kolay değilbide bunlarda süreklilik lazım ki faydası olsun
pekibişey sorcam,bunu eliptikte yaparken zorluk derecesini artırıp azaltsam ondada hıtt yapmış olurmuyum ki?mesela max 30 da da kalbim güm güm atıyo eliptiktede ama max 30 ın farkı tıkanmam nefes nefese daha çok kalmam.Kızlar kardio' nun yağ yaktırmasının sebei şu;
Mesela yürüyüşün işe yaraması için tempolu yürüyüş şart derler, nedeni kalp hızını arttırmak.. Normal yürürken kandaki şekeri karbonhidratı enerji olarak kullanır vücut, ama aniden hızlandığımızda koştuğumuzda kalp atışı hızlandığında devreye hemen yağ depolarını sokar ve yağ yakmaya başlar.. İşde HIIT ve TABATA çalışmaları kalbi aniden hızlandırıp yağ yakımını maksimuma çıkarır..
Normal yüyrken aniden tempoyu arttırıp bir kaç dakika çok hızlı sonra bir dak yavaş şeklinde yapılan yürüyüşlerde Hııt' e girer ve daha fazla yağ yaktırır..
Bu durumda max 30 daha çok ile yarıyor demektir.. Leithia nın paylaşımlarında okumuştum kalbiniz dürmüş gibi hissedecekmişiz Hıtt kardioda ya da yaptığımız sporda... Birde 40 hareket 10 Sn yavaşlama şeklinde olmalıymışpekibişey sorcam,bunu eliptikte yaparken zorluk derecesini artırıp azaltsam ondada hıtt yapmış olurmuyum ki?mesela max 30 da da kalbim güm güm atıyo eliptiktede ama max 30 ın farkı tıkanmam nefes nefese daha çok kalmam.
Senin paylaşdığın videodan bahsediyorsan evet zor hareketler, ama onlar 10 yapıyorsa siz 3 yapın hergün 1' er 1 ' er arttırarak devam edin kondüsyon kazanıyorsunuz en fazla iki hafta içinde.. Ama haftada bir gün dışında ara vermeden yapmanızı tavsiye ederim.. Yoksa kondüsyon hemen düşüyor başlamak zorlaşıyor canım.. Sen jill yapıyordun fazla zorlanmazsın, zorlanmazsın derken tabikide zorluyacak ki işe yarasın, yani dayanırsın sürekliliği sürdürebilirsin canım, şimdiden kolay gelsin anacım :) bak bekliyom akşam bildirimini kız :)
başta yanlış anladım ama tekrar okuyunca netleşti, o zaman max 30 a devamBu durumda max 30 daha çok ile yarıyor demektir.. Leithia nın paylaşımlarında okumuştum kalbiniz dürmüş gibi hissedecekmişiz Hıtt kardioda ya da yaptığımız sporda... Birde 40 hareket 10 Sn yavaşlama şeklinde olmalıymış
pekibişey sorcam,bunu eliptikte yaparken zorluk derecesini artırıp azaltsam ondada hıtt yapmış olurmuyum ki?mesela max 30 da da kalbim güm güm atıyo eliptiktede ama max 30 ın farkı tıkanmam nefes nefese daha çok kalmam.
Sağol ablacım 3 kişi kalıyoruz evde:))Semizotu yok burda yaa, kız ne güzel olmuşdur afiyet olsun şekerim:) ev arkadaşın var mı ??
Gelicem abla yerimi ayırınAz kaldı sık dişini tatlım, evet insan aynı hareketlerden sıkılıyor.. Max' da en hoşuma giden zaten hergün farklı program yaptırması.. Bu bazılarına zor geliyor çünkü vücut alışmadığı için zorlanıyor , etkili olmasının asıl sebebi oysa ki bu :))
Bitir de bekliyoruz bak şekerim :))
Yaa çok sağol canım benim desteğiniz çok güzel :)) hahah çıktı bile ablacımBen senden çok eminim şekerim hiiçç korkmasın gözün :))
he birara kılaklarım çınladı desem yalan olcak şimdi :)) kız ne güldüm gene yumurtacı güzeline çıkcak adım haa :))
haklısınız kasları yormak lazım ancak o zaman fayda ediyo bunu anladım artıkO Olivenoil ' in de demek istedigi bu. yanmayı hissedeceksinmesela 20 mekik cektiginde diyelim karnın kasılıyo yanıyo. zamanla 20 yaptıgındaysa hic bişey hissetmiyosun demekki sayıyı artırman gerekiyo cünkü vücut yorulmuyo. artık vücut esnedigi icin rutin hareketmiş gibi geliyo... o yüzden ben mesela spor sonrası agrıları cok seviyorum. spordan sonra bacaklarım karnım filan agrıyınca nasıl mutlu oluyorum
Kardio olan yani kalp atışını hızlandıran arttıran tüm sporlar kardio oluyor canım. Yürüyüş, koşu, yüzmek, zıplamalı sporlar bu gruba giriyor. Ve yağ yaktırıyor bu sporlar.. Sen Jillian' ın Shared programını yapmış mıydın kuzum ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?