- 27 Nisan 2014
- 2.618
- 1.970
- 108
- Konu Sahibi adetabirkontes
-
Adam da avukat meslektaşız üçümüz de , ben bu hastanenin işini yeni aldım. Muhtemelen bilmiyordur oranın avukatı olduğumu arkadaşımı aldattığını düşündüğüm bayan bu hastanede çalışıyor. Sanırım veri elemanı. Sekreter falan...
Hanımlar aranızda çok mantıklı ve zeki bayanlar var ve ben biraz çaresiz kaldığım zihnimi çok yoran ne yapacağıma karar veremediğim bir konuyla 5 gündür cebelleşiyorum...
Konu şu ki yakın arkadaşım aldatılıyor;
Avukatım bayan arkadaşım ve eşi de avukat eşiyle sık olmasada görüşürüz. Beyfendiyle birbirimizden pek hoşlanmayız. Ama bayan arkadaşım yakın ve beraber işler de yapıtığım sevdiğim bir arkadaşımdır. Özel bir hastanenin avukatlığını yapıyorum. Geçen Çarşamba iş için hastaneye gittiğimde arkadaşımın eşini hastanenin karşısında olan kafenin birinde hastane çalışanı olduğunu anladığım (ama ne iş yapıyor bilmiyorum) bir kadınla çok yakın bir şekilde sohbet ederken gördüm. Yani normal arkadaşı gibi değildi. Sonra Cuma günü iş çıkışı da arabasını hastanenin orda gördüm. Ara sokakta bir yerde. Akşam 8'e kadar hastanede yalandan evrak okudum, gözüm dışarda araba gelecek mi ne yapacak diye de bekledim, gelen giden olmadı. Çıktım. Tekrar o caddeye doğru yürüdüm araba oradaydı. İçime iyice kuşku düştü tabi. Ama emin olamadım.
Pazar günü arkadaşımı aradım. Nasılsın ne yapıyorsun diye, '' tekim canım sıkılıyor bir kahve içelim mi '' dedi. Hayırdır X nerde dedim. O Cuma sabahı günü haciz için Y iline gitti. Pazartesi de adliyede işleri halledip gelecek dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Kahve teklifini reddettim. Çünkü çok kötü oldum. Ne yapacağımı bilemedim. Şimdi ben ne yapacağım söylesem olmaz söylemesem olmaz. Bunlar muhtemelen hafta sonu kaçamağı yaptılar. Benim arkadaşım da eşini hacizde biliyor.
Ne karar verdiniz??
Bence kesinlikle soylemelisiniz abartmadan nifak sokmadan ne gorduyseniz soylemelisiniz gerisi onlara kalmis..
Dusunsenize o arkadasinizin yerinde siz olsaydiniz.. Bi de empati kurmak lazim..
Bence soyleyin ama aldatiyo falan da demeyin normal konusurmusken siradan biseymis gbi soyleyin o zaman siz yaniliyo olsaniz bile suclu duruma dusmessiniz "ne var ki bunda gordum soyledim" dersiniz.İki ucu pis değenek misali kaldım ortada heniz hiç bir şeye karar veremedimeşim ben olsam karışmazdım diyor ama erkek mantığı ona bu konuda katılmıyorum. Söylesem adam karda yürür izini belli etmez bir tip o yüzden sevmem onu öyle güzel sıyrılır ki işin içinden kendimden utanırım. Söylemesem arkadaşım aldatılıyor ve bunu bilmiyor, empati yapıyorum böyle bir olay başıma gelse arkadaşımın yüzüne bakmam şimdi ne yapacağım diye kara kara düşünüyorm. Burda sizler yazıyorsunuz yorumluyorum. Bizim çevreden kimseye de anlatamam meslektaşız sonuçta. Ayy içim daraldı keşke görmeseydim. Yarın tekrar hastane gitmem lazım. Acaba yine karşılaşır mıyım bilmiyorum.
Bir de benim kişisel gözlemim kadınlar bu tip durumlarda haklı olarak aşırı hassas oluyorlar ve böyle birşeyin olması kadar başlangıçta böyle bir şeyin başkası tarafından dile alınmasına da içerliyorlar.
Gururu incinen kadın çevrenin gözünde de rezil olduğunu, acınacak kadın konumuna düştüğünü sanıyor. Evde belki kıyameti koparır eşine ama Anlık gafletle kocasını savunabilir size..
İşin ucunda kırılmayın diye söylüyorum .
Normal Zamanda,atıyorum eşinin seni aldattığını görsem sana söylemem gerekir mi diye sorsanız " tabi ki de gerçek dostsan, samimi isen söylersin" diyen kadınların kriz anında tam tersi bir psikolojiye girdiklerini görüyoruz, duyuyoruz.
Çok zor bir durum gerçekten ,Allah kimsenin başına vermesin eğer ortada gerçekten aldatma varsa....Söyleyeceğim kızlar. Hatta eşli bi yemek organize edip söyleyeceğim. Onun şehir dışında olduğunu unutmuş gibi yapıp Cuma günü hastaenin ordaydı araban, arayıp gel bi kahvemi iç diyecektim ama işler yoğunlaştı arayamadım diyeceğim hem oracıkta hemen bi yalan atamaz diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?