Yalanını yakaladım, doğru mu yapıyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dove
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ben de direkt kesip attım ya ama öyle tutarsız konuşunca sinirlendim.
çok kızdım, hazmedemedim. telefonu kız kardeşi açıyor, yaşadığım şoku düşünebiliyor musun.. ben nerde zannederken... başka şeyler yapsa ruhum duymaz mı acaba diyorum..

Normalde bana çok düşkündür, ilgilidir, sadakati ilişkinin temeli görür. ne facebook ne msn vs. sitelere girmez, telefonuyla neredeyse benden başkasıyla bile konuşmaz.. ama Neden bana bunu yaptığını anlayamadım.

tepkimden çekindi diycem.. ne yapabilirdim ki? ortada mühim bir mesele varken kim evine gitmesini engelleyebilir... ki neden diyeyim ailenle görüşme, ben sevmiyorum mu diycem?

çok olsun sevgilin o senin daha önce oldu mu böyle şeyler ilk mi

yok daha önce hiç olmadı. ilk bu..
anlayışlı ve bana değer veren biriydi. bu ilişkiye çok emek verdik ama ne yapacağımı bilmiyorum.. burada hafifletici sebepler;

1. ailesinin çağırması
2. eve gitmesi
3. böyle olduğunu annesinin teyit etmesi
4. daha önce böyle bir şey yaşatmaması

suçlu olduğu kısımlar da;
1. yalan söylemesi
2. bunu sistemli şekilde yapması
3. beni ve yaşadıklarımızı, ilişkimizi yoksayması
4. ortaya çıkarsa tepkimin bu olacağını bildiği halde bu riski alması
5. annesini de işin içine dahil etmesi..
6. güvenimi yıkması....

adam bana Fizana gidiyorum dese gözüm kapalı içim rahat şekilde git derdim. yalan söyleyecek kadar eforu gidiyorum demeye harcasaydı bu kadar üzülmezdik ikimiz de...

güven bence yıkılmaz zedelenir , şüphe kalır...
ama en azından nerde olduğunu biliyosun...
belki senin kızacağını bildiği için söyleyemedi o yalanının sebebini...
tabi hesaplamış herşeyi 12de vardım falan mantıklı bi sebebi olabilir...
sakin bi şekilde konuşun ama bi daha sana öyle davranmasınada izin verme

sağol canım, önerilerini dikkate alıcam. belki birden ayrılığı dile getirmemeliydim. ama hala aklımda bu düşünce var. Çünkü çok uğraşmamız gerek böyle bir şeyi atlatmak için. annesi falan işin içine girmeseydi sadece 2 miz olsaydık daha kolay çözerdik belki de.
oyunda kaybeden çocuğun annesine şikayet etmesi gibi oldu bu

arama dediğim için arayamıyor ama ben az sonra konuşup en azından geçerli bir nedeni var mı onu öğrenicem. savunma hakkı da vereyim de belki haklı olduğu şeyler vardır(?)

yazarım yine ne olup bittiğini.. okuyan herkese teşekkürler....

mantıklı bi açıklaması vardır bana göre, evet onuda dinlemen gerekiyo, dilerim her şey gönlünce olur...

annesinden nefret ediyosun onunla muhattap olmak istemiyosun sevgilin sana hiç yalan söylemmiş olsa bile evlendiğiniz zaman zaten sorunlarınız olcak annesiyle hiç mi görüşmüceksin

aslında gıttıgı yer aılesı nıye yalan soylemesını gerektırcek bı sey olsun kı anlamadım yanı bazılarının yalan soyeleme huyu oluyo gerekmesede soyluyo onun gıbı bısey de olabılır,senın ıcıne sınmeyen bı acıklama yapmadıysa aslında guzel bı karar vermıssın bı de zeytınyagı gıbı uste cıkması sınır bozucu

Belki senin ailesiyle ilgili bu tür konuyu duymanı istememiş olabilirde...yalana ne hacet açıkcası anlayamadım.. ailesinin yanına gitceğini dese senin zaten gitme diceni sanmıyorum...yanı bence abes bir şey var..yalanı her erkek diyor malisef..hatta bazılarının yaşam şekli yalan söylemek..sonra namustan ahlaktan dem vurur çoğu..erkeğinde dürstlüğü bence namusudur...Yani yalan söyleyecek kadar önemli bir hal yok anlattıklarını okudum kadarıyla...güveninin sarsılması normal ister istemez insan daha öncede bana yalanlar söyledimi diye düşünür...Yalanın dünya dönmüyor ilişkine ne derece değer veriyorsun bilmiyorum ama...bu yalan söyleyebileceği durumlarıda gözden bir geçirmenı tavsiye edeceğim..güven çok önemli ilişkilerde..güven vermeyen erkek ilişki için çok yıpratıcı oluyor..birden karar verme...ama geçerli bir açıklamada iste...bir yalanla kıyamet koparma ama daha öncede demiş olabileceği yalanları varmı bir kafanda puzzle yi birleştir...ona göre davran derim.

merhaba canım, yazdıklarını okudum. yalanı yakalamak çok kötü bir his, seni çok iyi anlıyorum. kızmakta da çok haklısın. ben bi de onun açısından bakalım derim. sen demişsin zaten annesinden nefret ediyorum diye, bana kalırsa zaten annemle arası çok kötü şimdi anneme gidiyorum desem delirecek diye düşünmüş olabilir. tatsızlık çıkacak diye düşünmüş, söylemek istememiştir. bi de senle ilk konuştuğunda da annesi falan da yanındaydı heralde, böyle herşey için sevgilisinin onayını alan bi tip gibi görünmek istememiştir( bilirsin erkeklerin takıntılarını) o yüzden anneme geliyorum diye senden izin mi alıcam diye sana çıkışmış( güya). ama aslında annesinin araması da seninle olanlara sevgilinin ne kadar üzüldüğünü gösteriyor, yoksa senin nefret ettiğin bi kadın tutup da seni aramazdı bence. oğlu üzülmesin die aramış.

bana kalırsa güzel bi konuş, işin içyüzünü öğren. ama sonra da bu konuda şakan olmadığını belirt ve bidahaki şansının olmayacağını söyle.güven bi ilişkide çok önemli.

Uzun süreli bir ilişki ve böyle bir şey ilk kez başına gelince sen de haliyle sudan çıkmış balığa dönmüşsündür... :26:

En baştan başlarsak, erkek arkadaşının kasıtlı küsüp küsmediğini bilemeyiz. Sonra sana ailesinin yanına gideceğini söylemek yerine Karaman'a gideceğini söylemesi. En son senin aradığında sinirlenmesi ve üste çıkmaya çalışması... Eğer erkek arkadaşın gerçekten böyle biri değilse yukarıda saydıklarımın hepsi ailesinin şuanda sanılandan daha büyük bir kriz içinde olduğudur. Kasıtlı küstüyse bütün enerjisini ailesine harcamak istiyor demektir, ailesinin yanına gideceğini söylemediyse ve ailesiyleyken de telefonda öyle sinirli konuştuysa şuan için tamamen ailesine dönmek istiyordur yüzünü. Ve bence bunun tek sebebi de ailesinin yaşadığı bu can sıkıcı durumla alakalı senin bilmediğin başka ayrıntıların olması ihtimalidir... Bence tek sorun kızkardeşine musallat olan tip değil ya da o bu durumu fazlasıyla ciddiye aldı. En azından bana öyle geldi.

Sakin bir kafayla oturup konuşun bir tekrar, her şey anlaşılır o zaman. İnşallah her şey tatlıya bağlanır bir güven sıkıntısı sebebi yaratılmadan.

Son düzenleme:

canım malesef yaşadıgım için ben direk şüpheyle bakıyorum.. tabiki illaki benim yaşadıgımın aynısını yaşayacak değilsin ama bir insan bu sefer yalan söylediyse bunun tekrarlanmış olması ve senin fark etmemiş olman çok büyük ihtimal.. uzak olmasanız daha masum bakıp ne yapacagını bilememiş derdim.. bilemedim ne diyeceğimi.. biraz sessiz kalın düşün bakalım, kendini iyi tart, bu olay yasandı artık sen tamamen unutabilecekmisin onu düşün..

yara aldığını yani bu kadar kırıldığını belli etmişsin..seviyorsun diye herşeye katlanmak zorunda değilsin..ailesine gelebilir tabiki ama sen burda ondan hesap versin die beklemiorsunki sonuçta seni görmektemi aklına gelmemiş..insan sesini duymadan yapamazken sevdiğinin kalkmış birde haklı görüor kendisini..haksızlığını kabullenipte sana bir açıklama yapsaydı inanıyorum ki sen bu kadar kırılmazsın..haklısın adam yerine konmak herkesin hakkı yani..sanırım sorun var aklında..yani düşündüğü onu sıkan birşey..bu konuda bile yalan sölediyse bayağı ciddi sorunda ne yapacak yine bu şeklde kolayı bulup kaçaçakmı?
iyi düşün derim..seviyorum diye katlanmak zorunda,üzülen taraf sen olmak zorunda değilsin..onu tanımıyorum sonuçta kesin şundandır diyemem ama kaçmak için sıkılmak gerek die düşünüyorum..

bence haklısın ama 6 yıldan bahsediyosun vede bence anlık sinirinle bitirmeyi düşünüyosun
konunun ne olduğunu öğren önce
belki çok öenmli bişeydi bilemeyiz ki
sonrada konuş sevgilinle

annesinden sonra kendisi aramadı mı hiç? bu sessiz kalışlarına da ayrı deliriyorum!

öncelikli birdur dinle anla bakalım
ne olmuş ne gitmiş annesinde de sç yok bence
annesi de belki durumu kurtarmak istemiştir
sen hiç hayatında zordurumda kaldığında yalan söylemedin mi
belki bir mantıklı açıklaması vardır onunda
anlamaya çalış..belki o an için sana söyleyemediği bilmeni istemediği bir şey vardır
kesin niyetini öğrendikten sonra br karara varırsın
yapılan eylemden öte niye yaptığı önemli bence

Dove;
Sakın ol.
Bellıkı derdı her ne ıse paylasmaktan kacınmıs.

Mevzu aılesı olunca, belkı saglıklı dusunememıstır.
Bırde cıddı bır mevzuysa, su durumda sevgılın ne haldedır bır dusun?

Hem gercekten boyle bır olayla dagılacaksanız, nasıl evlenırsınız?
ınan, evlılık cok daha guclu olmanı gerektırecek.

Bence sakınlesene dek, bır karar vermemelısın.

Eve gitmek için yalan söylemesini çok saçma buldum özellikle de böyle basit bir konu için...
Sanki sen ona eve gitmesini, ailesini görmesini yasaklamışsın gibi
Böyle ufacık, basit bi konuda yalan söylerse ilerde bu farklı boyutlara dönüşebilir...
Önlemini şimdiden almalısın...

asıl annesinin aramasına daha da delirdim hayal ya Beni asla muhatap etme annenle demiştim. Annesiyle gerçekten çok kötü bir durum yaşadı ailem. bana olmayacak yakıştırmalar yaptı kadın. (iftira gibi) Şimdi de arıyor, bi de diyor ki hiç üzülme yazın seni istemeye gelicez, korkma!
ben de bunlar çok sonra konuşulacak şeyler, hem ben 3 sene kadar daha düşünmüyorum vs. dedim. Kadın da ben eskiden olan şeyleri arkada bıraktım, sen beni arada ara konuşalım falan dedi. Uygun olmaz. dedim. Ne sıfatla konuşucam ki? Ben öyle samimi ilişkiler sevmem. Üstelik ailem onunla konuştuğumu duysa beni mahveder!

Sonra sen de ailedensin vs. diyip olayları anlattı işte. (Bildiğim şeyleri yani) Kız kardeşine okuldan bi çocuk askıntı olmuş, takip falan etmiş, hırpalamaya kalkmış. Olay kötü, çok iyi anlıyorum da, ben sevgilimin tavrına anlam veremiyorum. Bu adam bana herkesten daha yakın. Bu kadar şey yaşamışız, her zorlukta birbirimize koşmuşuz, aynı evi bile paylaşmışız. Beni atlatırmış gibi kalkıp neler diyor.

Dün şakasına demiştim ki, ben de sürpriz yapıp Konyaya gelecektim.. Aman sakın öyle haber vermeden gelme vs. demişti. Planlar yapılmış çünkü...
Ben böyle yalan söyleyerek bir yere gitsem (eve bile olsa) bana çok daha büyük tepki gösterirdi... bir de nolmuş yani demesi yok mu.....

gezınırken baslıgınızı gördum okudum anladım olayı fakat bır evlılık yapacaksan sadece es ıle olmuyor aile ılede oluyor mutlu olmak ıstıyorsan aılesınıde saymak zorundasın yoksa cok canın yanar evlı bırı olarak söluyorum eşim ailesi mutsuz olursa mutsuz olur haklıda bende anne babaya cok duskunum bende annesını sevebılecegın bır eşin olsun...

suçluluk psikolojisi konuyu saptırmasına sebep olmuş. sanki sen ona ailenle görüşme dedin. kusura bakma ama sevgiline hakaret etmek geldi içimden..
konuşmasan,bitirsen yüzdeyüz haklısın

Annesinden nefret ettğine göre doğal olarak onun ailesiyle görüşmesinden de rahatsız oluyorsundur, bunu itiraf etmek bu kadar mı zor?

Sevgilin de zaten "ailemle de mi görüşemiycem" gibi tepkiler vermiş. Ve ortada genç bir kızın sorunları var, hangi abi kızkadeşinin başına gelen böyle bir olayı açık yüreklilikle rahatça paylaşmak ister?

Annesinin bu olayın arasına "seni bu yaz istemeye gelecez"i sıkıştırmasının nedeni 6 yıllık bir il,şkinizin olması ve senin artık evlenelim demen mi sürekli?

Veee bence çok önemli bir mevzu mesaj mevzuu. Elinizden telefon düşsün birazcık rahat bırakın adamlar kız gibi mesaj atıyorlar sürekli yazıktır.

Çok mu konuştum? İyiliğin için konuştum inanmasan bile.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…