- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.858
- 548
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
Esin farkında ama bence ,annesi bariz numara yapıyor niye salağa yatıyor, eşinizin işine gelmiş bu durum ..daha yeni bu konuşmayı yaptım. Keyfi gittiğini düsünmüyor. kv hasta numarası yapıyor bunu kullanıyor. eşim normalde keyfi cagırmalara bu denli cok olursa tepki verebilecek biri cünkü..
mesela sıkılıyorum gezemiyorum diyor , benim annemde yalnız iki anneyi de alalım gezelim diyoruz yok diyor kadın. eşimi yalnız yanında istiyor..
Anlattıklarınız üzerinden tahmin sadece, bence kayınvalideniz eskiden beri oğluna daha düşkün, kızı bunu biliyorsa evlat ayrımı var diye kırgındır.kızı ile sık sık telefonda konusur kızı da annesine de gelip evini temizleyeyim der ama kv gelmesin diye kırk takla atar. Kızı anneye düskün ama cok kırgın.. görumcemin zaman zaman gözleri doluyor bu konuda acısı var cok konusmam ben bunları onlarla..
ha ama ana kız dedikoduya geldi mi de fena yaparlar
evet kendi eşimin önüne yemeğini kahvesini koyuyor ben bunu anlayamamıstım hastaysa yapan birini istemeli diye düsünüyorum..
En baştan boş boş büyük büyük konuşmuşsunuz genç bayan. Kv size bir şey demeden işini yürütüyor şu anda. İnşallah gerekli dersi almışsınızdırEşim çocuk istemiyor tanıştığımız günden beri ben ise çekimserim. Bunun da bazı zamanlar tartışmasını yaptım. Anneler yaşlanacak bakmamız gerekirse ben de çocuk yapar ona bakarım yaşlı bakacağıma diye çok söyledim. Bilmiyorum muhtemelen çocuk yapmayız
+10000Eğer bu doğruysa kv bilerek yapıyor, aranızda soğuk bir savaş var ve kv oğlunu manipüle ediyor bence .. Siz kendinizi güzel ifade edemiyorsunuz hırçın ve dik başlı haliniz size zarar veriyor bence çeki düzen verin kendinize , kv sizin bu dik başlı tavrınizı kullanıyor eşinize karşı daha ılımlı olmanızda fayda var ..
Gider gelir ziyaret edersin
Hasta olur kalırsın da ama düzenli gidip anasında kalan oğul bana fazla geldi
baştan beraber yaşamayı istememeyi söylemek suc mu? beraber yasayıp konu açsam bastan konussaydın diyecektiniz.. ben basta sadece beraber yasamamayı söyledim..En baştan boş boş büyük büyük konuşmuşsunuz genç bayan. Kv size bir şey demeden işini yürütüyor şu anda. İnşallah gerekli dersi almışsınızdır
Çocuk bakarım da yaşlı bakmam, annenle yaşamam... ben evliliklerde ve hayatın kendisinde böyle çata çat konuşmaların insanı değilim. Ne zaman ne yaşayacağız bunları bilemiyoruz. Kv açık konuşmamış ama istediği oluyor. Siz de ben dikbaşlıyım baştan söyledim olayını bırakıp şartlara göre gevşetip sıkarsanız daha doğru bir iş yapmış olursunuzbaştan beraber yaşamayı istememeyi söylemek suc mu? beraber yasayıp konu açsam bastan konussaydın diyecektiniz.. ben basta sadece beraber yasamamayı söyledim..
Bazen nabza göre şerbet vermek lazım geliyor, size katılıyorumÇocuk bakarım da yaşlı bakmam, annenle yaşamam... ben evliliklerde ve hayatın kendisinde böyle çata çat konuşmaların insanı değilim. Ne zaman ne yaşayacağız bunları bilemiyoruz. Kv açık konuşmamış ama istediği oluyor. Siz de ben dikbaşlıyım baştan söyledim olayını bırakıp şartlara göre gevşetip sıkarsanız daha doğru bir iş yapmış olursunuz
tam olarak ne yapmalıyım sizce..Çocuk bakarım da yaşlı bakmam, annenle yaşamam... ben evliliklerde ve hayatın kendisinde böyle çata çat konuşmaların insanı değilim. Ne zaman ne yaşayacağız bunları bilemiyoruz. Kv açık konuşmamış ama istediği oluyor. Siz de ben dikbaşlıyım baştan söyledim olayını bırakıp şartlara göre gevşetip sıkarsanız daha doğru bir iş yapmış olursunuz
Ben olsam eşime ayda bir hafta gitmenin fazla olduğunu, benim de ayda bir hafta babaevime gitmem halinde (sana da hak doğuyor eşin böyle yaptığı için) bizim evlilik birliğimizin olmayacağını, haftada iki gün uğrayıp akşam eve dönmesinin yeterli olduğunu söylerim. Dinlemezse de eşyalarımı toplayıp evime dönerim. Annesi sağlamken bunu yapması sizinle ayrı yuva kurduğunun bilincinde olmadığını gösteriyortam olarak ne yapmalıyım sizce..
Kesinlikle katılıyorum, bu şekilde ömür geçmez, adam annesi kıskanır rahatsız olur diye çocuk bile yapmıyor, ben bu konuda konu sahibine hak verdim ama diğer yazdıkları bence çok katı bu şekilde konuşmak ilişkilere zarar veriyor..Ben olsam eşime ayda bir hafta gitmenin fazla olduğunu, benim de ayda bir hafta babaevime gitmem halinde (sana da hak doğuyor eşin böyle yaptığı için) bizim evlilik birliğimizin olmayacağını, haftada iki gün uğrayıp akşam eve dönmesinin yeterli olduğunu söylerim. Dinlemezse de eşyalarımı toplayıp evime dönerim. Annesi sağlamken bunu yapması sizinle ayrı yuva kurduğunun bilincinde olmadığını gösteriyor
Bütün sayfaları okumadım. Çocuk istememe sebeplerini bilmiyorum ama dediğiniz gibiyse bu adam gözdağını hak etmiş. Kesin kesin baştan konuşmak yerine (işte zamanı şimdi gelmiş) uygulamalı göstermek doğru sonuç veriyorKesinlikle katılıyorum, bu şekilde ömür geçmez, adam annesi kıskanır rahatsız olur diye çocuk bile yapmıyor, ben bu konuda konu sahibine hak verdim ama diğer yazdıkları bence çok katı bu şekilde konuşmak ilişkilere zarar veriyor..
ona göre hava hos zaten benim de kendi anneme gitmemi istiyor sen de git kal annende diyor. ben kendi annemde kalacaksam o annesinde kalacaksa neden bir yük aldım ki omuzuma. ana evinde özgur kalırdım zatenBütün sayfaları okumadım. Çocuk istememe sebeplerini bilmiyorum ama dediğiniz gibiyse bu adam gözdağını hak etmiş. Kesin kesin baştan konuşmak yerine (işte zamanı şimdi gelmiş) uygulamalı göstermek doğru sonuç veriyor
Bunları açıkça söyleyin. Şimdi açık konuşmanızın vakti gelmiş, baştan yaptığınız konuşmalar işe yaramamış.ona göre hava hos zaten benim de kendi anneme gitmemi istiyor sen de git kal annende diyor. ben kendi annemde kalacaksam o annesinde kalacaksa neden bir yük aldım ki omuzuma. ana evinde özgur kalırdım zateno kadar mutsuzum ki 5 tane ucuk cıktı agzımda düsünmekten.. ayrılmayı söyledim kabul etmiyor hasta napayım diyor ama kadın hasta değil bunu herkes biliyor.
Koydugunuz isim cok dogru gerçektenBen buna isim koydum
Duygusal ensest.
Sşze katılıyorum. Eşimi kaybetmiş belki eşi ile tam Bi duygusal bag kuramamış kadınlarda oğlunun hayatındaki birinci kadın olma oğlunu her sekilde etkileme manipüle etme davranışı olabiliyor.
Bir de ana hakkı diye bişey var bunu da evirip ceviri kullanıyorlar. Evet ana hakkı var da yuva dağıtmak da var işin ucunda. E iş boşanmaya giderse de gelin huysuz de at sucy askasına. Bu konuda toplumumuz cok iki yüzlü. Ahlaki ve toplumsal degwrleri tam da bu noktada hwrseyi yaslı anne lehine kullanıyorlar. Yazık.
Kv lerin çoğu bu hastalık bahanesini kullanıyor, bizimki de arada yanımızda tansiyonum çıktı falan diyip eşimi telaşlandiriyor ben durumu çakıyorum ama bişey demiyorum, biraz pofpofluyoruz yüzünde güller açıyor, iyileşiyorKoydugunuz isim cok dogru gerçekten
Simdi uzman olmadığım için tam teshis koymak yanlis olur ama bunun adi vardi oedipus gibi bisey bunu bilen uzman arkadaslar dogrusunu soyler
Bu durum çoğunlukla kocasini erken yasta kaybetmis kadınlarda oluyormus ama bence esinden ilgi göremeyen de evde ya en büyük ya en kucuk manipulasyona acik erkek cocuklarini etkiliyorlar.
Benim bir akrabamin iki oglu var buyuk oğlu evlenince bosanma seviyesine geldiler ama kucuk.oglu hala bekar ve cok da takmaz annesini o yuzden büyük olan eşiyle sorun yasamisti. Bir baska örnek de ben biriyle görüşmüştüm o da en küçük çocuktu ve annesiyle yasiyordu. Biz gorusmeye basladik annesi covid olmus hastanede yatiyordu. Ben hep moral olmaya calistim bana annem iyi olacak diyip gecistirirdi, beni aramaz sormaz ama sosyal medyada hep annem kotu nolur dua edin diye postlar açıyordu. Annesine asiri bagimli biriydi ama diğer yandan da evlenmek istiyorum diyordu. Sayet ben onla evlensem konu sahibesi gibi olurdu eminim çünkü ben uzaktan gozlemle bile bunu farkedebildim, anam da anam modundaydi 40 yasindaki adam. Evlensek ya annemle oturalım ya da annem bizimle otursun ya da yakin oturalim hep birlikte olalim derdi. Abi abla evli onlar evinde mutlu olsun aman ben kendimi feda ederim modundaydi. O yüzden inanin evlenmesem de benzerini tanisma asamasinda bile gozlemledim diyebilirim.
Konu sahibi eger anne gerçekten hasta olsaydi, yemeğini yapip oğluna hizmet edemezdi. Tamamen duygusal olarak bagimliliktan hastayim moduna giriyor.
Çok haklısınız yapacak baska bir sey yok sağlığımdan oluyorum.. Terapi almak istiyorum sağlıklı karar vermemde yardımcı olabilir..Oturup sinirden kendinizi yemenin, kendinizi uçuklara çarpıntılara gark etmenin hiçbir yararı yok.
Ya boşanıp ne haliniz varsa görün diyeceksiniz, yakacaksınız gemileri,
Ya da nasıl olsa benden kimse hizmet beklemiyor, kayınvalide ile ben muhatap olmak zorunda değilim diyip durumu olduğu gibi kabulleneceksiniz, eşiniz gidince siz de kendi ailenizle arkadaşlarınızla etkinlikler yapacaksınız, sinirden kendinizi doldurmayacaksınız, bu konuyu açmayacaksınız.
Fazla bir seçenek yok. Herkes böyle konulara farklı yaklaşıyor, kimi sizi vicdansız ilan etmişken kimi de çekilir dert değil diyor.
Siz bu duruma ne kadar tahammül edeceksiniz ona bakın. Ha, oturup kendiliğinden düzelsin derseniz çok beklersiniz, anası derken siz sağlığınızdan olursunuz,o yüzden ya takmamayı seçecek ya da hayatınızdan çıkaracaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?