yalnız kayınvalide ve sık giden eş

Çok haklısınız yapacak baska bir sey yok sağlığımdan oluyorum.. Terapi almak istiyorum sağlıklı karar vermemde yardımcı olabilir..

Çok mantıklı bir karar. Sinirleriniz yıpranmış alacağınız kararlar çok sağlıklı olmaz şu an.
Bu konu çok önemli ve ciddi bir konu evet, tahammül seviyeniz de azalmış, lakin eşinizle başka bir probleminiz yoksa, artıları fazla ise, bir süre idare etmeyi tercih edebilirsiniz. Siz tepki vermedikçe belki bu kalmalar sıklığını yitirir, kayınvalide sizi rakip olarak görmekten vazgeçer, yalnızlığa alışır ve sizin bir aile olduğunuzu kabullenir, ama dediğim gibi siz ben daha fazla katlanamıyorum derseniz ayrılma yoluna gitmeniz daha hayırlı olur, her hastalığın kaynağı sinir stres çünkü.

hasta napayım diyor ama kadın hasta değil bunu herkes biliyor.
Gerçekten hasta olsa oğlu anlar doktora götürür, evde öyle rahat rahat oturmazlar ki, kayınvalidenizin ağzına pelesenk olmuş hastayım demek, vardır ya bazı insanlar nasılsın dersiniz şuram ağrıyor buram ağrıyor hastayım der, doktora git deseniz gitmez ama, yok o kadar hasta değilim der.

Bence siz bir gün eşinize annen hasta, şöyle tepeden tırnağa bir muayene mi ettirsek deseniz kayınvalidenizin tepkisi ne olur acaba?

Kuzum biraz anlayisli ol 60 yasinda kadin evlenmis olmasi annesi oldugu gercegini degistirmiyor ihtiyaci olur busey olur vefa destek grubunu mu arasin kadin ?ben kv ci degilim ama kendini yalniz hissetmen abarti geldi ayrica dik basliligi surekli belirtmen hos olmamis cunku hos bir durum degil bence kendini bu konuda doldurma

Evlenmeden önce, evlilikten ne beklediğinizi dürüstçe dile getirmissiniz fakat eşiniz dürüst davranmamis. Bunu genelde çevremde bir kaç kadında gördüm. Evlenene kadar, Yeter ki evlenelim ben ev istemem eşya istemem deyip ya düğün arifesinde yada evlendikten Bir kaç ay sonra yapamıyorum evleri ayıralım diyen çünkü burada ki mantık evlenince ben ikna ederim mecbur kabul eder.

Eşiniz annesinden kaynaklı çocuk istemiyor olabilir. Bende düşünmüyorum diyorsunuz ama iyice kendinizi irdeleyin gerçekten istemiyor musunuz yoksa eşiniz istemediği için sizde öyle mi düşünüyorsunuz. Yaşınızı bilmiyorum ama kadınların biyolojik saati hızlı ilerliyor ama erkekler için bu pek geçerli değil, ileride pişman olur musunuz? Size evlenirken bile dürüst olmayan adam, ileride iş işten geçtikten sonra çocuk baskısı yapabilir mi? Kayınvalideniz gerçekten ciddi hastalığı olsa, ölmeden bir an önce torun seveyim oğlumun çocuğu olsun göreyim diye düşünür ama kadın araya çocuk faktörü girerse üstünde ki ilginin azalacağını düşünüyor olabilir.

Her ay 1 hafta annesi ile vakit geçirmek isteyen adam evlenmemeli, siz serzenişte bulununca ya sende ailene git yada benimle sende gel diyeceğini düşünüyorum. Allah size kolaylık versin inşallah

Çok acımasızca. İnsanları yok yere üzüyorlar, sonra gerçekten hastalanınca hafife alacak çocukları.

Hayır yaa ne demek gitsin oldu niye evleniyor o zaman annesinin dibinde dursaydıinsan nasıl bırakır eşini de gider bebek mi annesi
Annesinin oğlum sen gençsin git eşinle yat demesi lazım
Hem kv hem eş hatalı
Kadının sağlık sorunları olduğunu söyledi konu sahibi. Allah kimseyi yalnızlıkla sınamasın. 35 yaşındayım yalnız yaşayan bir kadınım. Ben bile genç dinamik ve sağlıklı olmama rağmen yanımda birilerini istiyorum.

Kayınvalide hem hasta hem de eşini kaybetmiş bir kadın. Içsel olarak kendini geliştirememiş yenileyememiş. Diğer kıZı da ilgilenmiyorsa demek ki bağlarda zayıflık var. Kadının ilgiye ihtiyacı olması çok normal. Ve oğlu demek ki ona iyi geliyor.

Koca da demek ki annesiyle mutlu bir adam. Eşine de saygı duyuyor. Eşini zorlamıyor da bu durumda. Yoksa annesinin evini de temizletirdi.

Konu burda tamamen konu sahibinin kayınvalide ile kişisel problemi.

Insanlar uzun görevlere gidiyor eşlerinden yıllarca ayrı yaşıyor.

Konu sahibi bunu fırsata çevirmeli. Eşinin olmadığı o 1 haftada kendine yapacak çok etkinlik aktivite bulabilie

Bana baksın diye çocuk yapılmaz. Ama sen daha en baştan fazla katisin. Anne elden ayaktan düşerse napmayi dusnuyorsunuz. Huzur evine mi verceksiniz. Yada sen de yaslanicaksin . Seni de huzur evine verirler artk. Eşin bence bilerek yapio bu uzun kalmaları . Senin inadını kırmak için. İkinizn tavrında yalnis. Biz kaynanamla çok şey yaşadık. Eli ayağı tuttuğu sürece beraber yasamam. Ama muhtaç hale gelirse alırım evime. Bakarım. Yada benim annem de muhtaç hale gelirse ya ben ya kardeşim bakicaz. Annelerimiz bız bebekken nasıl baktı bize. Aç mı bıraktı. Ortaya mi attı. Biz neden annelerimize sahip çıkamıyoruz. Sen mecbur değilsin. Ama eşin evladı olarak muhtaç hale gelince ya kendi bakar. Yada yardımcı tutar.

İyilik karşılıkli olur ben hep buna inanıyorum
Diğer taraftan konu sahibi kv iliskin bir sorun yazmamış hatta kendi annesi de dahil annelere bakmam demiş sizce normal mi

iyi de abarti tepki vermissiniz siz de o yaslarda herkesin az cok tansiyonu sekeri biseyi vardir.
o zaman evli insan kalmaz herkes annesinin yaninda kalsin .
ayrica ölum denen sey sırayla da degil, yakinlarimiz olurse ben uzaktaydim seklinde sucluluk duyacaksak koloni halinde yasamamiz gerekir.
gidilip gelinir hadi 1 gece kalsin da 1 hafta orda 1 hafta burda boyle bir evlilik sekli yok.

Yaşlı bakmak beraber oturmamak vs vs bu konuları çok ve dik dik mi konuştunuz eşinizle? Bunlardan dolayı da itilmiş olabilir diye düşündüm. Bir hafta çok ama hafta bir gidip kalsa sorun etmezdim sanırım. Sonuçta annesi ve yanlız. Alışverişi olsun ihtiyacı vs olabilir.

Bir de pandemi dolayısıyla insanlar bunaldı. Davet etmenizi ummuş olabilir ama dile getirememiş olabilir eşiniz. Karışan huzursuz eden biri değilse ayda bir kaç gün için davet edebilirdim ben. Sorununuza çözüm de olabilir.

Ayda bir hafta yatılı annesinde kalan adamı ben direk annesinin yanına yollarım, çoluğa çocuğa karışacağım zorunlu haller olmadığı sürece ayın 30 gecesi beraber yatabileceğim bi koca isterim ya Eşiniz sizinle aile olamamış ki gece ne diye kalıyor mesela beraber mi uyuyorlar ki beraber yemek yeseler, bikaç saat sohbet etseler ne bileyim varsa işi gücü annesine yardım etse neyse de şu hal çok saçma bi ilişki bence.

İyilik karşılıkli olur ben hep buna inanıyorum
Diğer taraftan konu sahibi kv iliskin bir sorun yazmamış hatta kendi annesi de dahil annelere bakmam demiş sizce normal mi
Bakmam dediği belki de tüm sorumluluğu almaktır ki bu herkesin yapacağı bir şey değil. Evleri yakınmış zaten yanına bakıcı tutup her gün ziyaret etseler mesela kötü evlat mı olur? Yoo gayet de iyi bir seçenek bence. Ama bir hastanın sorumluluğunu tamamen almak zor bir durum ayrıca çalışıyormuş konu sahibi. Bir yerde yazmış zaten anne sana birini tutalım mı diye sanırım kadının derdi bakılmak değil ki öyle olsa kızını ister. Derdi sadece oğlum gelsin beni nazlasın bu. Yoksa ben konu sahibi dahil kimsenin aman anneler ölsün sokakta kalsın gebersin umrumda değil diyeceğini sanmıyorum çok uç bir şey olur bu.

Hastaysa doktora gider neden oglu eve geliyor cayini corbasini adamin onune koyup hizmet edecekse? Hasta olana hizmet edilir hasta insan hizmet etmez bu bir
Ikincisi doktora gidilir teshisi konur tedavi olur ama bu bir kere iki kere olur düzenli olarak ayin bir haftasi olmaz
Üçüncüsü de ruh sagligi bozuksa terapi gorsun hatta esinizin de psikolojik olarak sorunlu olduğunu düşünüyorum

kesinlikle tamamen doğru... tam olarak sıkıntımız buydu..

Bir kaç kişi beni haksız buldu..
Annesine gidip sık sık kalması haftayı bulması normal sanırım gerçekten haksızsam eleştiriye de açığım..
Bence haklısın. Bu karantinayi evliyken neden evde yalnız geciresin?
Ayni şehirde olup da zirt pirt yatılı gidilmesine ben de karşıyım. Elden ayaktan düşer o ayri konu ama bence şu an sizi birbirinizden sogutmak için yapıyor

Polimiğe girmeyi hiç sevmiyorum da
Kv görümce gelmek istediğinde sen gelme oğlum gelsin diyormuş
Evliliğin sorumluluğunu alamayanlar evinin günü bulamyanlar evlenmesinler bı zahmet

Evlimisiniz bilemedim ama 1 hafta yalnız başına kalacaksam 1 ayda kalirim 1 sene de. Fırsata çevirmek diye bir durum söz konusu olamaz . Eşler uzun göreve gidiyor olabilirler ama bu baştan bellidir yani . Bakin benim esim cook erken uyur ben de cook gec uyurum ki ben yalnızlığı asiri sevmeme rağmen bazen akşamları tek başıma oturmak beni sıkar degil 1 hafta yalniz kalmak . Öyle bir dünya yok , hasta olur gerçekten o zaman başka fakat bunu alışkanlık haline getirmiş biri belli ki. Ara ara gidilip kalınabilir ama alışkanlıklar durumunu kabul edemem. Hayır insan hic mi eşini merak etmez bu kız 1 hafta yalnız ne yapar diye, çok enteresan kafalar var yaa.. konu sahibi için de en fazla şunu söyleyebilirim, ayda 1 siz de gidin ve 2 gün esinizle birlikte kalin ve evinize dönün bence. Ya da kisasa kisas yapın esiniz annesinden döndüğü gün sizin anneniz rahatsizlanmis olsun ve gidin annenizde kalin 1 hafta. Gerçi esiniz de fırsat bu firsat diyip yine annesinin yanına gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…