Yalnizlik

yasim 38
Ailem belli bir saate kadar izin veriyor..sosyal fobim var..kurslardan hiçbirşey den zevk almiyorum.yillardir boyle hissediyorym
Ama hem asosyal olmayı kabullenip hem kimse beni aramıyor denilmez ki.

Üniversitede evinde bile defalarca kaldığım arkadaşım aynı sehirdeyiz ama hiç gorüşmedik. Mesela o hep derdi. İnsanlar onu ararsa amenna ama o aramazmîş hal böyle olunca ben niye arayîm. İş arkadaşlarım senede 1 2 telefonla görüştüğüm var. 8 yılda 3 kere falan toplandık. Üniversite arkadaşlarım 12 yıl oldu sanırım 2 kere buluştuk. Sürekli görüştüğüm 1 arkadaşım var orta okul lise beraber okuduk onunla. Ama şimdi evlendi bende evliyim. Eskisi gibi sık gorusemeyiz. Komşum var arada ben ona giderim arada o bana gelir bazen 1 ay görüsmeyiz. Arkadaş bol dost az olmalı. Hatta dost 1 olmalı. Ama nekadar çevre edinirsen okadar çok alternatif olur. Mesela şimdi univ arkadaşlar ile whatsapp ta bir grup kurduk yakın zamanda buluşucaz. Yarın komşunun kızının doğum günü var.

Ama bu değil ki bu insanlar beni düşünsün sürekli. Kimsenin odak noktası değilim. Heee beni düşünen hayatında òzel bir yere koyduğunu farkettiğim kişiye ona göre davranırım. Ama ben hastalık geçirdim gelmedimi kızmam ama unutmam. Düşmez kalkmaz bir allah onunda başına bişey gelirse ben gitmem. Bana hesap sorarsa da hiç gocunmam ben sana hesap sormadım sen neden soruyorsun derim.

Mutlaka hoşunuza gidecek bir hobi vardır. Bence bir kursa gidin acilen bunu araştırın. İnsanlar ile yoğun iletisime geçmeden bunu üzerinizden atamaz sınız. İnsanın kendine eve kapatma sı nedir bilirim onuda yaşadım. Sürekli hayatı yaşamı sorguluyor insan. Niye varım olmasam da olurmuş gibi düşünceler içinde oluyor insan sürekli.

Ama tek bir uğraş bile bulunca sanki etraf aydınlanıyor.

Haklisun umutsuz vakayim..teşhis için tesekkurler
Sen bence olumsuz hic bi seyi duymamakla gormemekle basla her seye...
Olumlu neyin varsa onu cikar yaz bir kagida uzuvlarin yerinde mi islevini yapiyor mu? Sağlıklı misin? Sacini kaşını gözünü bi incele bu bak uzun uzun kendine... bir gune nasil basladigina bak... yasadigin yere yatagina evine sofrana... ve sonra butun bu sana ait olan seylere sahip olmayanlara bak... yarin git bi hastanenin onkoloji bolumune bi bak etrafina... sokaklara bak... haberlere bak sonra bi karar ver sansli misin degil misin? Yarin aksam yine gel yaz buraya bekliycem neleri farkedip farketmedigini...

Hakli degil dusuncesizler...
Seni yarin burda bekliyorum inşallah uzuuuun bi yazi yazacaksin ...
Benim elimden gelen bu...
Bence bunu da dusunmelisin ben seni tanımıyorum ama bak yanindayim ve sana onem veriyorum... ıyi geceler...
Tesekkur ederim.Allah razi olsun.sizede hayirlui geceler

Önemli değil ..belki onlar haklilardir.
Haklı falan değiller. Buda bir kendine getirme yöntemi halk arasında. Ezikleyerek sirkelemek. İşe yaradığını görmedik ama.

Basarabileceğine inan ama. 30 yaşındayım. Ne kazık lar yedim. En güvendiği kimdir insanın ailesi değil mi. Ben babamdan yedim o kazığı. 27 yıl sonra yaşarken babasız bıraktı beni. Hergün mahkeme günü bekliyorum. Arkadaş kazığı sevgili kazığı halt etmiş yanında. Başa çıkmak kolay değil. Bıraksalar 3 ay yataktan çıkmadan ağlar hayata lanet eder. Benim ne Günahım vardı da herkes gibi hayran olunacak bir babam bile yok derdim. Ama yapmıyorum. Hemen bir uğraş buluyorum. Herkes yalnız emin ol. Bu hayata doğarken ölürken yaşarken hep tekiz.

Eğer güclüysen, paran var ve yediriyor san, herkesin işine koşuyor isen, yada insanları eğlendiriyor insanlar senin yanında gülmelere doyamıyor ise hep çevren kalabalık hep bir arayan soranın olur. Ama dış dünyaya bir kapat kendini. Hiç kimse aramaz sormaz. Yeri gelir ana baba evlat kardes bile dahil buna.

Kendi değerinin farkına var. Yaşadığım için bu bunalımdan kendi kendime çıktığım için söylüyorum. Önemli olan benim mutlu olmam ilk olarak.

Sizin yerinizde olsam bol bol kitap okurdum, ayni sorunlari yasayan insanlari bulup iletisime gecerdim. Ve kesinlikle bir ugras bulurdum kendime. Eger bir ugrasiniz olsaydi bu kadar yalniz hissetmezdiniz. Olumlu dusunerek moralinizi yuksek tutun.

Anlattıgınız ruh halı cok tanıdık gelıyor. Ben kendı tecrubemle sıkıntıdan kurtulup feraha ermek ıstıyorsanız namaza başlayın derim. Oturup secdede ne derdiniz varsa yaradana anlatın uzun uzun konusun ıcınızı dökün. Günlük dualarınız olsun. rabbim kapısından geri çevırmez, Daha buyuk bır huzur sebebi bilmiyorum ben :)

Biz varız
Aşk olsun
Yaniii......

Arada olur oyle donem donem yalnizliginin tadini cikar sevdigin seyler yap kendi kendine mutlu olmayi ogren kendinle basbasa kal bi kotu degil guzeldir kendini tanirsin ic dunyaya yolculuk misali sonra zamanla duzeliyor hersey imtihan biraz Sabret duzelicek merak etme yasadim biliyorum

Evet bir soz vardir kendini niye yalniz.hissediyorsun Allah (azzevecelle)yarattigi kulunu yalniz birakirmi? Hem bazen yalniz kalmak hayrinadir unutma

1. ALINTI
  2. Üzdüler seni değil mi, kırdılar, canını sıktılar.
    Bırakıp gitmek istedin ne varsa, "Allah belasını versin" dediğin zamanlar oldu mutlaka. Göz-yaşın aktı, annenin öpmeye kıyamadığı yanaklarına.
    Çıkmak istemedin evden bazen, sarılıp yastığa kimsede hissedemediğin "sıcaklığı" aradın yatağında.
    Üstüne üstüne geldiler, anlamını yitirdi sevdiğin ne varsa.
    Yaklaş bir şey söyleyeceğim kulağına, boş ver aptal onlar halden anlamazlar. Sen iyi bak kendine. Dikkat et yemene içmene, sıkı giyin, çorapsız basma yere. Gördün işte kimsen yok senden başka. İçindeki çocuğun ellerini bırakma ve sımsıkı tutun inandıklarına.…ve rica ederim her söylenene aldırma.
    "Işığı gören geliyor" diyip yürüyeceksin! Kimse ne yaşayıp ne hissettiğini senden daha iyi bilmiyor unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…