Ya dunde yazdim ben bu konuda ama bunun oyle sosyal fobiyle falan alakasi yok bence bildigin mahalle baskisindan evden cikmiyor bu kisi bence. 38 ine gelmis evlenmemis, belki basindan kotu ayriliklar gecmis, belki isini kaybetmis kendine guvenini kaybetmis zamaninda sahip oldugu arkadaslari da hayata atilip is guc aile cocuk sahibi oluncada onlarla gorusmek istememis kacmak istemis olabilir. Burda bize yazdigindan daha derin bir gecmisi var bence bu olayin. Oyle 38 yasindayim tum arkadaslarim beni unuttu ailemde gece cikmama izin vermiyor la sinirli degil bence olay.
Bu kisiye tavsiyem hemen bir is bul, belli bir konuda egitimin yoksa bile sekreterlik yap danismada dur birseyle basla yani insan icine cikmaya, zamanla kendine guvenin yeri gelmeye baslayicada sevdigin yapmak istedigin birseyin egitimini alirsin disardan okursun aksam kursuna gidersin. Eve kapanmakla arkadas edinilmez ki, ise girmek bence ilk adim olmali bu depresif havadan kurtulmak icin, kendine biraz dikkat et, dis gorunusune ozen goster. Kendini sev onemse ki toplumda insanlarinda dikkatini cek,guler yuzlu olmaya calis iletisime acik ol.
Hersey bitti cok gec dediginde yasim gec kimse beni begenmez evlenemem cocugum olmaz artik anlaminda diyorsun herhalde, yani ben bizim topluma gore degerlendirip cikarim yaptim, ha tamamen baska dertler de olabilir bunlari hic takmiyor da olabilirsin ama cozum harekete gecmekte, yoksa yuzyil gecse kimse gelipde derdiniz sormaz. Ya yaninda yasadigin annen baban vakti geldiginde oteki tarafa goctuklerinde ne olacak, hem insanlarin gozu acik gidecekler hemde sen icinden cikilmaz bir yanlizlikla basbasa kalacaksin. Henuz yasin gencken ve birseyler yapabilecekken hayatinin kontrolunu tekrardan eline al bence.
Hicbirsey icin gec degil. hem gec kaldin diyenlere sor bakalim, kime gore gec ? neye gore gec ?
Kimseyi dinleme elalem ne der deme.