ohhhh maşallah ellerine sağlık canım :)
Ben de dün misafirlerim için bu mamaları hazırladım, çok yoruldum..
Nalancım dün tahinli kurbileri yaptım tarifte Dr.Oetker'in tatlı kurabiye unu vardı ya ekstradan şeker yoktu bana kalırsa içine 1 çay bardağı da şeker eklense süper olur.
Çayın yanında çok iyi gitti.
ay şahane göründü hamur ne guzel kabarmıs bana yazsana canm ( benım gıbı becerıksız bırı ıcın acıklayacı yaz kusum nolurrr
sadece fotoraf koymayalım kızlar tariflerinide ekleyelim...
sadece foto ekleyip tarif koymazsak bu topiğin bi anlamı kalmaz dimi... ellerine sağlık bu arada cnm çok güzel görünüyo mamalar...
ohhh ben çok severim un helvası.ben de portakal ağacındaki tarifle yapıyodum hep seninkini de deneyim.UN HELVASI
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1/2 paket sanayağ
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı dolmalık fıstık
Yapılışı:
Un, fıstık, sanayağ ve sıvıyağ bir tencereye alınır ve hep birlikte kavrulur
Bir kabın içinde su ve şeker kaynatılır
Başka bir kapta süt kaynatılır
Unun iyice kokusu çıkıp kahverengine döndükten sonra su ve süt sıcak olarak içine dökülür ve iyice karıştırılır
Bir kaç kere çevirdikten ve suyunu iyice çektiğinden emin olduktan sonra altı kapatılır ve tencerenin üzerine bez ve kapak kapatıldıktan sonra pilav gibi 10 dakika demlenmeye bırakılır...
Eğer damak tadınıza uyarsa servis yapılırken iri dövülmüş ceviz ve tarçın ilavesi ile sunulur, yani ben öle yapıyorum çok lezzetli oluyo....
Afiyet Olsun...
Ben de hepinizin her bişeyini denicem inşallah :) kışın daha çok yapılıyor aslında yemek pasta börek fln filan :) yazın sıcakta üşeniyor insan.Bugün kurabiye yapamadım yarın nalanın kurabiyelerinden yapcam sabahtan yapcam hatta bu kez:)Haftaya çaya misafirlerim var kurabiyeleri yapayım da buzluğa atayım marmelatlarını da çözüldükten sonra koyarım. Bir de şu nescafeli keki deneyim merak ettim tadını. ay kocam erken gelsin artık bugün de market alışverişine gidebilelim yaa.
ohhh ben çok severim un helvası.ben de portakal ağacındaki tarifle yapıyodum hep seninkini de deneyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?