Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

ah garibim sen hala markete gidemedin dimi, sen vakitli gelmezsen ben kendim giderim de hemen gelir bence...

o tarifide yazsana tatlım, fikir olsun arkadaşlara...
gidemedim ya bu hafta bizim bakkalı ben zengin ettim zaten :) gelemiyor ki o da işte amaaan aman valla.Gündüz de yollamıyor bir kere bayıldım ya bayılcam diye yollamıyor.

yazarım tabi canım o tarifi de.ben un helvasına bayılırım

kızlar çok yemek yapmayan biriyim ama size basıt bır tarif vermek istiyorum.. ben sık sık yapıyorum.. kolaylıgı yeter...

önce iri boy patatesleri iyice yıkayın... sonra bır parmak inceliginde yuvarlak olarak dilimleyın.. tercıhe göre ince veya kalında dograyabılırsınız.. kabukları soymaya gerk yok.. sonra tost makınasına dızın ve kapagını kapatın.. ve kızarıncaya kadar pişirin.. tost gıbı dilim dilim kızaracak..
yag vs.. sürmeyın.. ama..

çıktıktan sonra üstune tereyagı sürüğ yıyebılırsınız..
yada kaşar peynırı koyun.. hafıf patatesın sıcagıyla eridiginde süper oluyor..
yada acılı ezme vs.. uztune sürüp yıyebılırsınız..
yada sadece tuzlayıpta yenılebilir..

dilege göre ustune istedıgınzı ilave edebılırsınız...

patates severler için çok guzel olur..
kahvaltılarda veya ara ögunlerde çok guzel oluyor..

PATATES OTURTMA

Malzemeler:

• 5 orta boy patates ( halka şeklinde doğranmış )
  • 250 gr. kadar kıyma
  • 3-4 adet domates ( küp doğranmış )
  • 1 büyük boy soğan ( küp doğranmış )
  • 2 adet sivribiber ( küçük küpler halinde doğranmış )
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber ( küçük küpler halinde doğranmış )
  • 3 diş sarımsak ( küçük küpler halinde doğranmış )
  • 1 çorba ka. salça
  • maydonoz
  • tuz
  • karabiber ( yarım çay ka. )
  • kekik ( 1 çay ka. )
  • kimyon ( yarım çay ka. )

Yapılışı:

Patatesleri kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartın, illa kahvererngine dönmesi gerekmio rengi, hafif renk değişimi olsada yeterlidir

Kızarttığınız patatesleri bi fırın tepsisine aralıksız dizin ( eğer patatesler tüm tepsiyi kaplamazsa az gelirse patates ilavesi yapın )

Patatesleri tuzlayın..

Bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvıyağ alın ve içine soğan ve sarımsakları koyun ve 5 dakika kavurun

Ardından biberleri ilave edin ve onlarıda bi 5 dakika kavurun, eğer soğan ve biberler hala sertse biraz daha kavurun

Sonra kıymayı ilave edin ve onuda iyice kavurun..

Kıyma kavrulduktan sonra domatesleri ilave edin ve yaklaşık 5-10 dakika arası kavurun

Domatesler yumuşadıktan sonra 1 çorba kaşığı yada isteğe göre daha fazla tamamen sizin damak zevkinize bağlı salçayı ilave edin ve 3 dakika kadar daha kavurun...

Salça kavrulduktan sonra kıymanın içine 1,5 su bardağı su ilave edin baharatları koyun ve bi 5 dakika daha pişirin

Altını kapadıktan sonra üzerine maydonozları dökün ve iyice karıştırın...

Kıymalı harcı tepsiye dizdiğiniz patateslerin üzerine eşit olarak yayın, isterseniz üzerini domates ve sivribiberle süsleyebilirsiniz, ve tepsinin üstünü folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 220 C ısılı fırından bi 20 dakika kadar pişirin

Patateslerin yumuşadığından emin olduktan sonra fırını kapatın ve 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis yapın..

Afiyet olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
nalan arkadaşım ne hoş görünüo tamda benim doğum günümde yapmışsınnnn negüsel alıp gelseydin bizee balkon keyfi yapardıkk bittim valla bebiş olmasa kalkıp yapardım

ah cnm kıyamam senin canınmı çekti bakim, sen gel ben sana yaparım yeniden nolcek, bu arada geçmiş doğum günün kutlu olsun...

ah cnm kıyamam senin canınmı çekti bakim, sen gel ben sana yaparım yeniden nolcek, bu arada geçmiş doğum günün kutlu olsun...
inş canım belki birgün yolum düşer dünyanın hali hiç belli olmaz ozmn derim şu kurabiyeler nerde diekaydirigubbakcemile3 ama yarın yapmayı düşünüyorum

nalan senin her yaptığnu nye benm cnm istyo.şimdi eve gidip okdar işin içinde bende patates oturtturması yapıcammm.....

yaa bana misafir geliyo, simdi haber verdiler, bir iki saate gelirler. ne yapicam bilmiyorum. arabami k pederim aldi. markete cikamiyorum kaldim oylece ffffffffffffffffffff

inş canım belki birgün yolum düşer dünyanın hali hiç belli olmaz ozmn derim şu kurabiyeler nerde diekaydirigubbakcemile3 ama yarın yapmayı düşünüyorum

yap cnm, bizim kurabiyeler bitti bile eşim sildi süpürdü valla, çok lezzetli olmuştu, bi dahakine yarısını ahududulu, yarısınıda nutellalı yapıcam, Allah kısmet ederse...

nalan senin her yaptığnu nye benm cnm istyo.şimdi eve gidip okdar işin içinde bende patates oturtturması yapıcammm.....

bilmemki isterseniz fotoraf koymayayım artık, belki fotoyu görünce canın istiyodur, bende nasıl göründüğünü görmek istersiniz die koyuyorum...

yok cnm nye koymicaksın koy .sen fotoğraf koymasanda cnm çekiyo :)))))) sorun bende :))

canim bende istiyorum ama sizin gibi yazmayi bilmedigim icin yapamiyorum

tmm cnm sen nasıl istersen, biz elimizden geldiğince yazarız...

yok cnm nye koymicaksın koy .sen fotoğraf koymasanda cnm çekiyo :)))))) sorun bende :))

nie sorun olsun cnm benimde cnm çekio sürekli bi şi ler nedendir bilmiyorum tabi...

nalancım bi bak bakalım beğencekmisin ben evdeki bütün reçellerden koydum şekilleri biraz bozuk oldu ama neysemm...
birde annem bana portakal kabuğunu rendeleyim buzdolabında buzluk kısmında duruyordu ondan alıp koydum içinde böle sert sert azına gelio çok farklı bi tat verdi ben çok beğendim son 3 tane kaldı onu birazdan götüreceğim:)

reçeller böğürtlen ahududu vişne ve kaysı reçeli hepside ayrı güseldi

reçeller böğürtlen ahududu vişne ve kaysı reçeli hepside ayrı güseldi

vaaaayyyyyyy müthiş olmuş kııııızzzz değişik reçeller kullanarak çok ii yapmışsın bende bi dahakine öle yapcam, ellerine sağlık cnm afiyetler olsun, aynı benimkine benzemiş, ayrıca şekli felanda bozuk değil gayet güzel olmuşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…