Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

bende nutellayı denicem şimdide senin domates çorbanı yapacağım sırg onun tarifini almaya girdimm:)) ellerine sağlık cnm paylaştığın için de saol

TATLI KURABıYE

• 250 gr yumuşak margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurtayı karıştırın ( 1 sarı üstü için )
  • un ( 5 - 6 su bardağı kadar )

Yapılışı:

Bütün malzemeleri bi kaba koyun ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp istediğiniz şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin

Üzerlerine yumurta sarısını sürüp toz şeker serpin

Önceden ısıtılmış 200 C ısılı fırında pembeleşene kadar pişirip ılıttıktan sonra kapaklı bi kaba aktarın

Afiyet Olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
PATATESLı KUŞBAŞI...
kuşbaşı et.
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı k.biber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2-3 diş sarımsak
4 adet patates...
tuz

ÜZERı ıÇıN
sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI...
öncelikle patatesleri çok küçük olmadan küp küp doğrayıp kızartın..
bu arada kuşbaşını kendi suyunda pişirin et iice yumuşadıktan bütün malzemeri koyun et te olduktan sonra bir bor cama alıp üzerine kızartılan patatesleri ekleyin üzerinede sarımsaklı yoğurt yapın ve dökün...
bizim eşimle bayılarak yediğimiz bi tür yemek

Son düzenleme:
YAYLA ÇORBASI

• 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 litre soğuk su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • tuz

Yapılışı:

Un, yumurta, pirinç ve yoğurdu bir tencerede karıştırın ve karıştırmaya devam ederek yavaşca suyu ekleyin

Tencereyi ocağa alın veyYüksek ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak çorba kaynayana kadar pişirin

Kaynayınca altını kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Pirinçler yumuşayınca altını kapatın ve ayrı bi tencerede tereyağını eritip nane ile karıştırın

Bunu çorbaya ilave edin ve bi 5 dakika beklettikten sonra tuzunu ilave edin

Afiyet Olsun...

ET SOTE

• 500 gr dana kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sanayağ ( yada yarım çay bardağı sıvıyağ )
  • 2 adet sivribiber ( küçük doğranmış )
  • 1 adet orta boy soğan ( küp doğranmış )
  • 3 adet orta boy domates ( küp doğranmış )
  • 2 yemek kaşığı salça
  • su
  • tuz
  • karabiber ( yarım çay ka. )
  • kimyon ( yarım çay ka. )
  • kekik ( 1 tatlı ka.)

Yapılışı:

Yağ ve kuşbaşı eti tencereye alalım ve etlet suyunu salıp çekene kadar pişirelim

Suyunu çektikten sonra sırasıyla soğanları ekleyip bi 5 dak. kadar kavuralım ardından biberleri ekleyip bi 5 dak. kavuralım, domatesleri koyup bi 5 dakika daha kavuralım

Domatesler kavrulduktan sonra salçayı ve baharatları ilave edelim bi kaç kez çevirelim ve etin üzerini 2 parmak aşacak kadar kaynamış su ilave edip ağır ateşte pişmeye bırakalım..

Suyunu baya çektikten sonra etleri kontrol edelim eğer hala sertse ve suyu azaldıysa kaynamış su ilave edelim ve pişirmeye devam edelim...

Piştikten sonra altını kapatalım ve ılıttıktan sonra servis yapalım...

Ben bu yemeği böle servis yapıyorum, ekmekleri küp şeklinde kesip tavada çevirerek kızartıyorum, ekmekler pembeleştikten sonra tabaklara alıyorum, ardından bir kase yoğurdu 2 çorba kaşığı su ve biraz tuz ile ii ce karıştırıp ekmeklerin üzerine yoğurdu gezdiriyorum ve yoğurdun üstüne etleri seriyorum...

çok renkli ve lezzetli bi tarif mutlaka denemenizi tavsiye ederim kızlar...

Afiyet Olsun...

VıŞNE SOSLU MUHALLEBı

MUHALLEBı ıÇıN:

-4 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-5 çorba kaşığı pirinç unu
-1 mercimek kadar damlasakızı ( arzuya göre)
-1 paket kakaolu pötibör bisküvi

VıŞNELı SOS ıÇıN:

-2 su bardağı vişne suyu
-½ su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı:

ılk önce muhallebiyi hazırlayalım, bunun için tencereye sütü, şekeri, pirinç ununu ve dövülmüş damla sakızını ekleyip çırpma teliyle karıştıralım.

Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ateşten alalım.

Büyük kare bir borcama pötibörleri süte batırıp dizelim ( bence 2 kat pötibör dizilirse daha lezzetli olur ) ve üzerine muhallebiyi sıcakken dökelim

Muhallebiyi soğumaya bırakalım

Yaklaşık 15 dakika sonra vişne sosunu hazırlamaya başlayalım

Bunun için 2 su bardağı vişne suyunu ½ su bardağı şekeri ve 3 çorba kaşığı nişastayı bir tencerede karıştıralım ve üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ocaktan alalım

5 dakika kadar ılıttıktan sonra muhallebinin üstüne yayalım

Üzerini streç film ile örtüp buzdolabına atalım ve 2 - 3 saat kadar soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapalım…

Afiyet Olsun…

ZEYTıNYAĞLI TAZE FASULYE

• 1 kg taze fasulye
  • 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ yada sıvıyağ
  • 1 büyük boy soğan ( küp doğranmış )
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy domates ( rendelenmiş yada kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış )
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Taze fasulyeleri ben yanlarınıda bıçakla ince bir şekilde kesip kılçıklarını öle çıkartıyorum yani sadece baş kısımlarını kesmiyorum...

Ayıklanmış ve yıkanmış taze fasulyeleri büyükçe bir tencereye koy, üzerine soğanları, sarımsakları, domatesleri, şekeri ve yağı koy ve fasulyeler suyunu bırakana kadar su eklemeden kısık ateşte pişir

Fasulyeler suyunu saldıktan sonra üzerlerini 2-3 parmak aşacak kadar sıcak su ekle ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırak yaklaşık 30 dakika sonra salçayı az bi suyla incelt ve fasulyelere ilave et ve tuzunu da koyup bi 10 dakika daha pişir

Taze fasulyeleri kontrol et eğer yumuşadıysa altını kapat ve kapağını 1 saat kadar açmadan demlendir ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldır...

Afiyet Olsun...

ŞıNıTZEL

• 4 adet tavuk göğsü ( şinitzellik hazırlanmış )
  • 2 adet yumurta ( çırpılmış )
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • tuz

Etleri marine etmek için:

• 1 çay bardağı, maden suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

( tavukları bu karışımın içinde en az yarım saat bekletirseniz daha yumuşak ve lezzetli olur ama şart değil tabi isteğe bağlı )

Yapılışı:

Etleri yaklaşık yarım saat bir saat kadar marine edilmiş halde bekletelim

Sonra bir tavaya bir su bardağı kadar sıvıyağ alıp kızdıralım

Tavukları marine ettiğimiz karışımdan çıkartıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa batırıp kızgın yağda pembeleşene kadar her iki yüzünüde kızartın

Kızaran tavukları peçete serilmiş bir tabağa alın ve servis yapın

Afiyet Olsun...

Nalancım elıne saglık döktürmüşsün her zamanki gibi.. Bu muhallebiyi ilk defa yaptığın için sana fikir veriyim dedim, boyle borcamda yapınca kesılınce pek hos bı goruntu oluşmuyo malum.. ben bu muhallebıyı şarap kadehlerinde yapıyorum hep geniş ağızlı olanlar da , orda 3 katın da çok net belli olur görsel olarak da çoooook şık duruyo.. yum yum.. afiet olsun tekrar..

ben de bunu muhallebi degil de tavuk gogsu olarak biliyorum. o zaman kesilmesi de problem olmuyor ama ben tavuk gogsunu tutturamiyorum her zaman muhallebi gibi oluyor o ayri tabii. .

Nalanım pek hamaratsın ben arada gelip yemek tariflerine bakayım olumunekankayizsmile ne öğrensem kardır

teşekkür ederim cnm benim...

olur ölede denerim bi dahakine, ama bende pek sorun oldu diemem, dilimledim sonrada spatulayı sudan geçirip öle aldım, bi üst fotorafta göründüğü gibi oldu, kaselere yapma fikrini bende düşündüm sonra uğraşmaya üşendiğim için vazgeçtim valla ne yalan sölim..

ben de bunu muhallebi degil de tavuk gogsu olarak biliyorum. o zaman kesilmesi de problem olmuyor ama ben tavuk gogsunu tutturamiyorum her zaman muhallebi gibi oluyor o ayri tabii. .

valla bu benim bildiğim bebelerede yapılan muhallebiden, içine damla sakızı koyunca tavuk göğsümü oluyormuş? bilmiyordum valla...

eğer verdiğim tarifleri tam ölçüsüne göre yaparsanız tutmama gibi bir durum olmaz kızlar...

♥♥♥ KALPLı KURABıYE ♥♥♥

1 Paket Margarin ( Oda Sıcaklığında )
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu - Vanilya
Aldığı Kadar un

Sosu : Çikolata ( Benmari usülü eritip kurabiyeye batırıyoruz )

KAKAOLU ISLAK KURABıYE

Yarım Paket Margarin ( erimiş )
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu - Vanilya
4 Kaşık Kakao
1 Çay b.Şeker
1 Çay b. Sıvı Yağ
Aldığı Kadar un

Şerbeti :
3 Çay Bardağı Şeker
3 Çay Bardağı su

Üzeri : Hindistan Cevizi

Bütün malzemeleri karıştırıp şekil veriyoruz. Pişiriyoruz.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. ıstediğiniz gibi süsleyin.

nalannnnnnnnnnn yaptım yaptım muhallebiden. ayyy ne kadan mutlu oldummmm uzun zamandır işten gelip böle şeler yapmıodum. terapi oldu bana kaydirigubbakcemile3

işteeee muhallebim amma abarttım hehehe sempatiksalakcinni bakın bakem nası olmuşş delikafadulden

vaaaoooww çok lezzetli görünüyor kız ellerine sağlık :) evdeki bitince ben de bundan yapayım. evdeki hemen biter mi bilmem :)

nalannnnnnnnnnn yaptım yaptım muhallebiden. ayyy ne kadan mutlu oldummmm uzun zamandır işten gelip böle şeler yapmıodum. terapi oldu bana kaydirigubbakcemile3

ellerine sağlık cnm gerçekten çok güzel olmuş benimkinin aynısı valla, afiyet olsun size, biz demin yedik yine bugün dahada güzel olmuştu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…