Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

KEREVıZ SALATASI

- 3 orta boy kereviz
- 1/2 demet dereotu
- 4 çorba ka. mayonez
- 4 çorba ka. süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- yarım su bar. iri dövülmüş ceviz
- tuz

Yapılışı:

Kerevizleri derince soyarak rendenin iri tarafıyla rendeleyelim, bir kabın içine mayonezi, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, cevizi, kıyılmış dereotunu ve kerevizleri ekleyip karıştıralım

Eğer mayonez ve yoğurt az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz

Servis tabağına alıp buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra servis yapalım...

Afiyet Olsun...

OMLET

- 3 yumurta
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1/2 çay bardağı süt
- tuz
- kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı un

Yapılışı:

Bir kapta yumurtalara süt ve tuz ekleyerek çırpalım

Tavaya tereyağını alıp eritelim ve kırmızıbiber serpelim, yumurtaları tavaya aktarıp bir yüzünü pişirelim

Spatula ile ters çevirerek arka yüzünü de pişirip tavadan alalım ve servis yapalım...

Afiyet Olsun...

ÇILBIR

- 4 yumurta
- 1 çorba ka. tereyağ
- 6 çorba ka. yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1/2 kahve fincanı sirke
- tuz
- kırmızıbiber

Yapılışı:

Bir tencereye 4 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynatalım, sirekeyi ekleyim, yumurtaları düz bir tabağa kırarak kaynayan suya yavaşca kaydıralım yada tek tek suyun tam üstünden tencereye kıralım

Yumurta akları sarılarının etrafını sarıp katılaşana dek pişirelim

Yumurtaları delikli kepçe ile tencereden çıkarıp düz bir servis tabağına alalım ve biraz tuz serpelim

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim

Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek çılbırın üzerine gezdirip servis yapalım...

yumurtayı gereğinden fazla suyun içinde tutmayın, beyazı sertleşince hemen almanız lazım...

Afiyet Olsun...

MANTARLI ET SOTE

- 350 gr. jülyen doranmış but tarafından dana eti ( jülyen kirit çöpü gibi demek)
- 1 orta boy soğan
- 2 çorba ka. margarin
- 350 gr. mantar
- 1/2 demet maydonoz
- tuz
- karabiber

Yapılışı:

Tencereye margarini alıp eritelim ve etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavuralım

Küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım, ince uzun dilimlenmiş mantarları, tuzu, karabiberi ekleyerek mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim

Üzerine kıyılmış maydonoz serperek servis yapalım...

Afiyet Olsun...

ıSLıM KEBABI

- 350 gr. kuşbaşı dana eti
- 1 orta boy soğan
- 2 adet küp doğranmış domates
- 1 adet sivribiber (ufak doğranmış)
- yarım çay bar. biraz az sıvıyağ (etler için)
- tuz
- karabiber
- 1 tatlı ka. salça
- 4 orta boy patlıcan

Yapılışı:

Patlıcanların kabuklarını ister alacalı ister tamamen soyup tuzlu suya koyun

Kuşbaşı eti bir tencereye alıp yumuşayana dek haşlayalım

Bir tencereye yağı alalım ve içine soğanları ilave edip 5 dakika kadar kavuralım ve sivribiberleri ilave edelim

Haşlanmış kuşbaşı eti süzüp soğana ilave edelim ve bi 5 dakika kadar kavuralım

Küp doğranmış domatesi ekleyim bi 5 dak. daha kavuralım ve ardından salçayı ekleyip biraz çevirdikten sonra yaklaşık 1/2 çay bardağı suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip etler suyu çekene kadar pişirelim

Patlıcanların hepsini 1 parmak kalınlığında uzunlamasına dilimleyelim ve kızgın sıvıyağda pembeleşene kadar kızartalım ve bir mutfak havlusunun üstüne alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım

Bir kase alalım ve iki adet ince uzun patlıcanı X şeklini alacak şekilde kaseye koyalım ve ortasına bir çorba kaşığı kadar kuşbaşı etten koyalım

Patlıcanları bohça gibi kapatıp ortasına bir kürdan batıralım

Kürdanın üzerine domates dilimi ve sivribiber geçirelim ve patlıcanları bi tepsiye yada borcama alalım, patlıcanların yarısına gelecek kadar su ve biraz tuz ekleyip önceden ısıtılmış 200 C ısılı fırında patlıcanları 15 - 20 dakika kadar pişirelim

5 dakika kadar bekletip servis yapalım...

Afiyet Olsun...

HASANPAŞA KÖFTESı

- 400 gr. kıyma
- 1 yumurta
- 4-5 dilim bayat ekmek (kurutulmuş ve robottan geçirilmiş ekmek)
- tuz
- 1/2 çay ka. karabiber
- 1/2 çay ka. kimyon
- 1 çay ka. köfte baharı

ıçi için:

- küçük kutu bezelye

Üzeri için:

- 2 orta boy patates (haşlanmış)
- 1 çorba kaşığı margarin
- tuz
- 1 su bardağı kaynamış süt
- çeyrek limon
- 1 çay bar. kaşar rendesi

Yapılışı:

Köfte malzemelerini iyice yoğuralım, ekmeği yavaş yavaş ekleyin, köfte cıvık olmamalı yoksa kase şeklini veremezsiniz

Bir tepsiyi sıvıyağ ile yağlayıp köfteler için hazırlayalım

Köfte harcından yumurta iriliğinde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerin kase şeklini almasını sağlayalım

Köftelerin taban ve yan kısımlarını mümkün olduğunca incelterek oyun

Köfteleri önceden ısıtılmış 200 C ısılı fırında hafifçe kızarana dek pişirelim

Kızardıktan sonra fırından alıp içine önceden iyice yıkayıp süzdüğümüz bezelyeleri bi kaşık yardımıyla aldığı kadar koyalım

Bezelyelerin üstüne hazırladığımız patates püresinide koyalım

1 çorba kaşığı salçayı 2 bardak su ile inceltip tuzunuda koyalım ve pürelerin üzerine gezdirelim ve köfteleri tekrar 200 C ısılı fırına verelim suyu kaynadıktan sonra çıkartıp servis yapalım...

Afiyet Olsun...

Nalan prob ve asogkl hepınızın ellerıne yÜreĞıne saĞlık Çok gÜzel tarıfler vermıŞsınız
denemeye ÇalıŞacam okurken canım Çektı walla

un kurabiyesi ne cok degısken bısımıs herkesın tarıfı farklı cok ılgınc:)
Un Kurabiyesi
250 gr oda sıcaklıgında margarın
2 su bardagı un
1 paket vanılya
6 corba kasıgı pudra sekeri
butun malzemelerı karıstırıp guzelce hamur yapıyoruz sonra cevız buyuklugunde parcaları yaglı kagıdın uzerıne tepsıye yerlestırıyoruz yarım saat buzdolabında beklettıkten snr onceden 150 dereceye ısıtılmıs fırında yarım saat pısırıyoruz bu kadarrr
cok guzel oldu tadı kıvamı fln ama tadı babannemın un kurabıyesı gıbı olmadı acaba o ne koyuyodu ıcıne bı dahakıne onu ogrencem acaba nesı farklı:)

ellerinize sağlık kızlar.....mikemmel tarifler siz yazdınız bize uygulamak düşüyor.teşekkürler a.s.

bu sabah 5 ay sonra ilk defa pancake yaptım :) aslında pancake im çok meşhurdur yiyen herkes bayılıo ama çok zahmetli olduğu için uğraşmıodum bugün dedim bi yapayım:) bu tarif jamie oliver ın tarifi ve 5 yıldızlı otelerde yediğiniz pancake ler yanında halt etmiş diyebilirim, şu hayatta en iyi yaptığım şey olduğuna göre ve ben topu topu 10 aydır yemek yaptığıma göre tarifin ne harika olduğunu anlayabiliriz :)))
Pancake
3 büyük yumurta
115g un ( yaklaşık 150 ml)
1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu(1 paketten biraz az)
140ml süt
Bir fiske tuz

Yumurtaların sarısını bir çırpma kabını akını başka bir kaba ayırıyoruz (Akını ayırırken sarısından hiç bulaşmaması lazım, veya kap kesinlikle ıslak olmamalı, kapta sadece yumurta akları olmalı yani).

Yumurta sarılarının olduğu kaba sütü ekleyip çırpıyoruz. Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpııyoruz.Yaklaşık 3 dk yeterli.

Akların olduğu kaba bir fiske tuz atıyoruz ve mikserle çırpmaya başlıyoruz, yaklaşık 5 dk fln çırpıyoruz. Akların bayag katılasması gerekıo bu durumda, mıkser telı eger akların uzerınde bı tepecık olusturuosa kıvama gelmıs demektır.

Sonra bu yumurta aklarını unlu karışıma dikkatli bir şekilde bir spatulayla karıştırarak ekliyoruz, tekrar çırpmıyoruz asla, geniş hareketlerle spatulayla karıştırıyoruz.

Ben teflon tava kullanıyorum ama krep tavası kullananlar da var. Tavayı azıcık sıvı yağ ile ıslatıp ocağa koyuyoruz tavanın ısınmasını beklıyoruz(yağ kızdıktan snr tavada bırakmayın tavadan alın o yağı). Sonra bir kepçeyle hamuru tavaya duzgun bır yuvarlak olusturcak sekılde dokuyoruz. yarım kepce bır pancake ıcın ıdeal ölçü. Hamurun bi tarafı pıstıgınde kenarlarından anlasılıo zaten, bır geniş spatulayla dıger tarafını cevırıyoruz ve pıstıgı zaman tavadan alıp yenısını eklıyoruz.

Püf noktası ocağın orta açıklıkta olması, yumurta beyazının unlu karışıma homojenık bır sekılde dağılmış olması ve tavanın kalıtesı.

Nutella ve kaymak/bal ikilisiyle olağanüstü oluyo ama çeşitli reçeller kullanan da var sadece şeker serpen de var.

ışalla tarifi deneyecek bir babayiğit çıkar aranızdan da gelip buraya ne kadar harika bi tarif olduğunu yazar :)) Afiyet olsun bakalım..

Son düzenleme:
ben yaptım cnm pancake tarifini, pufuduk pufuduk oldu güzeldi, ilk defa yaptım ve yedim, eşimde beğendi hafifmiş baya umarım doğru yapmışımdır şeklide böle oldu...nutella, bal ve beyaz peynirle yedik..

Son düzenleyen: Moderatör:
Nalan'ımm beğendiğinize sevindim biraz az kabarmış gibi ama onun dışında pek bi sorun göremedim yanıklığı fln çok iyi tam kıvamında pişirmişsin yani :) Kahvaltı ıcın cok guzel bı secenek, ozellıkle mısafır geldıgınde cok guzel oluyo. Daha tatlı olsun istersen yumurtaya süt katmadan once bıraz seker de ekleyebılırsın :)
Ayyy cok sevındırık oldum denedıgın ıcın.. Ben de patates yaptım fırında gecen gun senın tarıfle cok guzel oldu, kaynanamı aradım ona da verdım tarıfı o da yapcaktı, bılmıorum yaptı mı :)

aaaa demek kalın olması gerekiyo, bende ilk 3 taneyi kabarık yapmıştım sonra eşimle acaba bu kadar kabarık olmaması mı gerekio dedik ve sonrakileri incelttim biraz, ama tat olarak fark etmedi sadece ilk yaptıklarımız daha pufuduk oldu, bi dahakine kabarık yaparım o zaman...

tarif için saol propcum, valla biz çok beğendik, denemek isteyen arkadaşlar hiç çekinmeden denesin çok güzel oluyo, tarif edildiği gibi yaparsanız bi sorun çıkmadan pufuduk pancake lerinizi yersiniz mis gibim....

ben yaptım cnm pancake tarifini, pufuduk pufuduk oldu güzeldi, ilk defa yaptım ve yedim, eşimde beğendi hafifmiş baya umarım doğru yapmışımdır şeklide böle oldu...nutella, bal ve beyaz peynirle yedik..

Hamarat hatunlar sizi..Prop ben de deneyeceğm en kısa zamanda,kayınvalidem geliyo..Malum yemekleri hep o yapıyor,bana fırsat klmıyor..Gitsin de hemen deneyeceğim,eşim bayılır bu tarife..

Evet tatlım pofuduk olması gerekıo pancake lerın, sen ya yumurtanın beyazını yeterınce cırpmadın ya da onu karısıma ekledıgınde homojen olmadı cunku bı kısmı pofuduk oldu dıgerlerı olmadıysa oyle olabılır, tadı tabı kı degısmıo ama pofuduk olanları yemek daha zevklı :)))) Afiet olsun tatlım yaa, ne ıcın actık bu sayfayı bısıler ogrenelım bırbırımızden deyii:lepi:
Hamarat hatunlar sizi..Prop ben de deneyeceğm en kısa zamanda,kayınvalidem geliyo..Malum yemekleri hep o yapıyor,bana fırsat klmıyor..Gitsin de hemen deneyeceğim,eşim bayılır bu tarife..
Kayınvalıdeyı mestetmek ıcın en buyuk silahdır pancake denendı onaylandı. E kayınvalıdelerın bılmedıgı bı tarıf ılk olarak, onun bılmedıgı bısıyı senın bılıo olman zaten bı artı puan oluo, bı de guzelcene kabartabılırsen valla benım kayınvalıdem şok olmustu nası guzel bısı bu nası yapıosun fln dıye:) Afiet olsun canım sımdıden..

Bak Nalan, ben sımdı sırf foto cekmek ıcın kalkıp tekrar yapamayacagımdan ınternetten tam olması gereken seklının fotosunu buldum, aynen bu pofuduklukta olmalı muhterem şahıslar :)))

yok güzelim karışımda bi sorun yoktu, ben kendi isteğimle incelttim pancake leri,ilk yaptığım 2-3 tane çok kabarık oldu gibi geldi onun için incelttim ben, yani tavaya koyduktan sonra harcı iyice yaydım, bi dahakine yaymam öle koyduğum gibi bırakırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…