Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

aaa bende unuttum buraya yazmayı fırında patates tarifini bende denedim sonuç süperdi
Mız mız kocam bile çok beğendi teşekkür ederim Nalancımopuyorumnanaktan

kızlar bu kurabiyenin tarifini portakal ağacının sitesinden dün keşfettim ve bugün hemen yaptım çok hafif ve çok güzel bi kurabiye çokta şık görünüyo, bende fındık yoktu maalesef onun için cevizle yapmak zorunda kaldım...benimkiler böle görünüyo, tepsideyken çektim fotosunu...

Son düzenleyen: Moderatör:
aaa bende unuttum buraya yazmayı fırında patates tarifini bende denedim sonuç süperdi
Mız mız kocam bile çok beğendi teşekkür ederim Nalancımopuyorumnanaktan

afiyet olsun cnm ne demek, seninde ellerine sağlık, inşallah faydam dokunurda bi işe yarar o kadar tarif...opuyorumnanaktan

buda yukardaki kurabiyenin tarifi, portakal ağacı sitesinden alıntı yaptım...

Böğürtlenli Kurabiye

Bu kurabiyeyi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği o harika görüntüsü. lezzeti diğer kurabiyelerden çok farklı değil ama görünüşleri harika. hem mayalı poğaçadan da daha kolay.

Malzemeler:

- 1 yumuşak margarin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
- 1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
- aldığı kadar un ( yaklaşık 2-3 su bar. kadar)
- dövülmüş fındık
- böğürtlen, ahududu, çilek veya vişne marmelatı

Yapılışı:

Marmelat ve fındık dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz.

Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.

175-180C'de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz. sonra da karşısınıa geçip hayran hayran eserimizi seyrediyoruz.

Kızlar isterseniz boşluklara nutella yada eritilmiş çikolatada koyabilirsiniz, buda Fınfık arkadaşımızın aklına geldi bence öylede çok güzel olur...

Son düzenleme:
Ellerine sağlık mis gibi görünüyor valla süper süper ay kesin kurbi yapmam lazım akşamacokacimcoook

Nalan bunun ortalarına nutella koysak nasıl olur hihoyyyt

var yaaaaaaaaa muhteşem görünüyorrrr.... ben bunu yapmalıyım hemen bayıldım bayıldımmmmm enfes görünüyor.Yarın ilk işim bunu yapmak olcak inşallah

Ellerine sağlık mis gibi görünüyor valla süper süper ay kesin kurbi yapmam lazım akşamacokacimcoook

Nalan bunun ortalarına nutella koysak nasıl olur hihoyyyt

aaayyyyy aslında buda süper olur biliyomusun, çokta yakışır vallahi, kız keşke öneceden söleseydin bende bi kaç tanesinin içine koyardım, yada bitter çikolatayı benmari eritip de koyabilirsin, ay bi dahakine öle yapcam bende...

Ay ne bilem dün portakal ağacındaki resimde bu kadar güzel görünmüyordu onun için pek ilgilenmedim

Şimdi senin yaptığını görünce hem iştahım açıldı, hem zihnim :roflol:

canim harika görünüyorlar ellerine saglik cokacimcoookhemen kalkip yapiyorum

kurabiyee süpper görünüyoorr. en kısa zamanda denicem bendee.
ellerine sağlık nalannn.. kaydirigubbakcemile5

çok teşekkür ederim kızlar, bi daha yazim ben cevizle yapmak zorunda kaldım ama bölede çok güzel oldu, özellikle reçelle ceviz güzel oldu, çikolatayla dahada güzel olur kanımca...

Fınfık tekrar tebrik ederim cnm harika fikirdi valla...

Ben de dün misafirlerim için bu mamaları hazırladım, çok yoruldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…