- 26 Mayıs 2008
- 1.434
- 0
- 156
- 37
vaaaoooww çok lezzetli görünüyor kız ellerine sağlık :) evdeki bitince ben de bundan yapayım. evdeki hemen biter mi bilmem :)
ellerine sağlık cnm gerçekten çok güzel olmuş benimkinin aynısı valla, afiyet olsun size, biz demin yedik yine bugün dahada güzel olmuştu...
bu tür tatlılar bir gün durunca daha güzel oluyor zaten afiyet olsun canım benim. ben yine tekim evde kocam geldi meyvem bitmişti migrosa gittik geldik geri fabrikaya döndü kaldım yine bir başıma :1ninca:ellerine sağlık cnm gerçekten çok güzel olmuş benimkinin aynısı valla, afiyet olsun size, biz demin yedik yine bugün dahada güzel olmuştu...
can boğazdan gelir ye yarasın valla :) ben de benimki soğusa yerdim ama artık yarına kaldı. sabah koycam resmini hemen dilimleyip :)teşekkürler canımmm olumunekankayizsmile tadıda müthiş varya cokacimcoook düşünüyorumda iiki çalışıorum yoksa habire bişiler yapmak isterdim dombili olurdum eyvahedigeldismile delikafadulden
çok sağol tatlım sayende örtmenimmmm :kedi:
bu tür tatlılar bir gün durunca daha güzel oluyor zaten afiyet olsun canım benim. ben yine tekim evde kocam geldi meyvem bitmişti migrosa gittik geldik geri fabrikaya döndü kaldım yine bir başıma :1ninca:
amanın kızlar maşallah ne güzel şeyler yapıp koymuşsunuz allahtan şu an aç deilim yoksa mahfolmuştm
şu vişne soslu muhallebiyi bende deniycem
aslında ben pek bişey yapmamaya çalışıyorum çünkü yapınca yiyorum geçen tiramisu yapmıştım harika oldu keşke ekleseydim harika oldu ama eşim sadece 2 dilim yedi kalanını 3 günde ben silip süpürdüm
ehem ehem pardon biz
ÇİLEKLİ YAZ TATLISI
1 PAKET KEDİDİLİ
3 YUMURTA
1 LİTRE SÜT
1 PAKET VANİLYA
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI UN
125 GR.MARGARİN
ÇİLEK YA DA SİZ NE İSTERSENİZ
1.Yumurta, süt, vanilya, şeker, un ve margarin muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılarak pişirilir.
2.Kedidili bisküviler kare ya da dikdörtgen kalıbın dibine dizilir. Üzerine 1 sıra meyve dizildiken sonra muhallebiden dökülür. İşlem tekrarlanır.
3.Muhallebisi soğuyunca buzdolabına soğuması için konulur.
NOT: Kocam bu tatlıya bayıldı,bir dahaki sefere en üste meyveli jöle de yap dedi :) dün gece ılık ılık yedi bu sabah kahvaltıda da bir dilim yedi :)
Ya çilek yerine ne olabilir bu tatlıya konulabilecek.
Hımmm çok lezzetli görünüyor :) eline sağlıııık
ÇİLEKLİ YAZ TATLISI
1 PAKET KEDİDİLİ
3 YUMURTA
1 LİTRE SÜT
1 PAKET VANİLYA
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI UN
125 GR.MARGARİN
1.Yumurta, süt, vanilya, şeker, un ve margarin muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılarak pişirilir.
2.Kedidili bisküviler kare ya da dikdörtgen kalıbın dibine dizilir. Üzerine 1 sıra meyve dizildiken sonra muhallebiden dökülür. İşlem tekrarlanır.
NOT: Kocam bu tatlıya bayıldı,bir dahaki sefere en üste meyveli jöle de yap dedi :) dün gece ılık ılık yedi bu sabah kahvaltıda da bir dilim yedi :)
ÇİLEKLİ YAZ TATLISI
1 PAKET KEDİDİLİ
3 YUMURTA
1 LİTRE SÜT
1 PAKET VANİLYA
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI UN
125 GR.MARGARİN
ay Nalannn, sotemi kendı tarıfımle yaptım ama boyle yedık yogurtlu fln enfes oldu, eşim de begendı, çooooooooook lezzetli oldu ellerimize sağlık :)
canım ıslattım ben ama çok ıslatmışım galiba sulandı altı biraz ertesi güne.ilk kez yapmıştım ben de. bir dahaki sefere çok az ıslatcam bi kısmını da hiç ıslatmıcam denemek için. çok ıslatma sen sakın.yanına dondurmayla güzel oluyorAso bu harıka gorunuo cok canım istedi valla.. Bişi sorcam kedi dilini ıslatmıo musun yumuşaması için, çilek şurubuyla ya da soğuk sütle fln, yoksa ıslatmasan da yumuşuo mu sıcak muhallebıyı dokunce, sıcak dokuosun dımı oyle anladım anlatımından?
canım ıslattım ben ama çok ıslatmışım galiba sulandı altı biraz ertesi güne.ilk kez yapmıştım ben de. bir dahaki sefere çok az ıslatcam bi kısmını da hiç ıslatmıcam denemek için. çok ıslatma sen sakın.yanına dondurmayla güzel oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?