Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

vaaaoooww çok lezzetli görünüyor kız ellerine sağlık :) evdeki bitince ben de bundan yapayım. evdeki hemen biter mi bilmem :)

teşekkürler canımmm olumunekankayizsmile tadıda müthiş varya cokacimcoook düşünüyorumda iiki çalışıorum yoksa habire bişiler yapmak isterdim dombili olurdum eyvahedigeldismile delikafadulden

ellerine sağlık cnm gerçekten çok güzel olmuş benimkinin aynısı valla, afiyet olsun size, biz demin yedik yine bugün dahada güzel olmuştu...

çok sağol tatlım sayende örtmenimmmm :kedi:

ellerine sağlık cnm gerçekten çok güzel olmuş benimkinin aynısı valla, afiyet olsun size, biz demin yedik yine bugün dahada güzel olmuştu...
bu tür tatlılar bir gün durunca daha güzel oluyor zaten afiyet olsun canım benim. ben yine tekim evde kocam geldi meyvem bitmişti migrosa gittik geldik geri fabrikaya döndü kaldım yine bir başıma :1ninca:

can boğazdan gelir ye yarasın valla :) ben de benimki soğusa yerdim ama artık yarına kaldı. sabah koycam resmini hemen dilimleyip :)

amanın kızlar maşallah ne güzel şeyler yapıp koymuşsunuz allahtan şu an aç deilim yoksa mahfolmuştm
şu vişne soslu muhallebiyi bende deniycem

aslında ben pek bişey yapmamaya çalışıyorum çünkü yapınca yiyorum geçen tiramisu yapmıştım harika oldu keşke ekleseydim harika oldu ama eşim sadece 2 dilim yedi kalanını 3 günde ben silip süpürdüm
ehem ehem pardon biz

bu tür tatlılar bir gün durunca daha güzel oluyor zaten afiyet olsun canım benim. ben yine tekim evde kocam geldi meyvem bitmişti migrosa gittik geldik geri fabrikaya döndü kaldım yine bir başıma :1ninca:

bende bi başımayım canım tüm gecede öle olucak boshayallersmilegel birlikte uyuyak aklinialirimsmile

yap yap çokkk güzel oluyor

ÇİLEKLİ YAZ TATLISI

1 PAKET KEDİDİLİ
3 YUMURTA
1 LİTRE SÜT
1 PAKET VANİLYA
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI UN
125 GR.MARGARİN
ÇİLEK YA DA SİZ NE İSTERSENİZ

1.Yumurta, süt, vanilya, şeker, un ve margarin muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılarak pişirilir.
2.Kedidili bisküviler kare ya da dikdörtgen kalıbın dibine dizilir. Üzerine 1 sıra meyve dizildiken sonra muhallebiden dökülür. İşlem tekrarlanır.
3.Muhallebisi soğuyunca buzdolabına soğuması için konulur.
NOT: Kocam bu tatlıya bayıldı,bir dahaki sefere en üste meyveli jöle de yap dedi :) dün gece ılık ılık yedi bu sabah kahvaltıda da bir dilim yedi :)

Son düzenleyen: Moderatör:

ay çok şahaneeee

ellerine sağlık aso ne kadan güzel olmuş öle, en yakın zamanda denicem, zaten kedidili ile yapılan pastalar çok güzel oluyor...

Hımmm çok lezzetli görünüyor :) eline sağlıııık

afiyet olsun canımm kaydirigubbakcemile3
denemenizi tavsiye ederim en sık yaptıklarımdan bu tarifler.
şekilleri biraz bozulmuş ama olsun. kardeşimi istemeye geldıklerınde yapmıştım :lepi:

pek güsele benziyoorr. en yakın zamanda denemem lazımmm sositososito
çileğim olsaydı hemen yapardım
eline sağlıkkk -tatlicadiarzu-

Aso bu harıka gorunuo cok canım istedi valla.. Bişi sorcam kedi dilini ıslatmıo musun yumuşaması için, çilek şurubuyla ya da soğuk sütle fln, yoksa ıslatmasan da yumuşuo mu sıcak muhallebıyı dokunce, sıcak dokuosun dımı oyle anladım anlatımından?

EZO GELıN ÇORBASI

- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı kalın bulgur
- 1 orta boy soğan ( küp doğranmış )
- 5-6 su bardağı su yada et suyu
- çeyrek limon suyu
- tuz

Terbiyesi için:

- 2 çorba kaşığı sanayağ yada tereyağ ( 50 gr. )
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı un
- nane
- kırmızıbiber

Yapılışı:

Mercimekleri ve bulgurları yıkayıp tencereye alalım. Küp doğranmış soğanı, suyu ve tuzu ekleyip mercimekler ve bulgurlar yumuşayana dek ağır ateşte pişirelim

Başka bir tavada tereyağını eritelim ve unu ekleyip sararana kadar yani kokusu iyice çıkana kadar kavuralım

Salçayı, naneyi ve kırmızıbiberi ekleyip yarım dakika daha kavuralım

Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp salçalı karışıma yavaşca ekleyip topaksız kıvama getirerek inceltelim

Bu karışımı yavaşca ve karıştırarak çorbaya ekleyelim, tuzunu ayarlayalım ve çorbayı bi taşım daha kaynatalım

Çorbayı ateşten alalım ve limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis yapalım...

Afiyet Olsun...

ET SOTE

• 500 gr dana kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sanayağ ( yada yarım çay bardağı sıvıyağ )
  • 2 adet sivribiber ( küçük doğranmış )
  • 1 adet orta boy soğan ( küp doğranmış )
  • 3 adet orta boy domates ( küp doğranmış )
  • 2 yemek kaşığı salça
  • su
  • tuz
  • karabiber ( yarım çay ka. )
  • kimyon ( yarım çay ka. )
  • kekik ( 1 tatlı ka.)

Yapılışı:

Yağ ve kuşbaşı eti tencereye alalım ve etlet suyunu salıp çekene kadar pişirelim

Suyunu çektikten sonra sırasıyla soğanları ekleyip bi 5 dak. kadar kavuralım ardından biberleri ekleyip bi 5 dak. kavuralım, domatesleri koyup bi 5 dakika daha kavuralım

Domatesler kavrulduktan sonra salçayı ve baharatları ilave edelim bi kaç kez çevirelim ve etin üzerini 2 parmak aşacak kadar kaynamış su ilave edip ağır ateşte pişmeye bırakalım..

Suyunu baya çektikten sonra etleri kontrol edelim eğer hala sertse ve suyu azaldıysa kaynamış su ilave edelim ve pişirmeye devam edelim...

Piştikten sonra altını kapatalım ve ılıttıktan sonra servis yapalım...

Ben bu yemeği böle servis yapıyorum, ekmekleri küp şeklinde kesip tavada çevirerek kızartıyorum, ekmekler pembeleştikten sonra tabaklara alıyorum, ardından bir kase yoğurdu 2 çorba kaşığı su ve biraz tuz ile ii ce karıştırıp ekmeklerin üzerine yoğurdu gezdiriyorum ve yoğurdun üstüne etleri seriyorum...

çok renkli ve lezzetli bi tarif mutlaka denemenizi tavsiye ederim kızlar...

Afiyet Olsun..

ay Nalannn, sotemi kendı tarıfımle yaptım ama boyle yedık yogurtlu fln enfes oldu, eşim de begendı, çooooooooook lezzetli oldu ellerimize sağlık :)

canım ıslattım ben ama çok ıslatmışım galiba sulandı altı biraz ertesi güne.ilk kez yapmıştım ben de. bir dahaki sefere çok az ıslatcam bi kısmını da hiç ıslatmıcam denemek için. çok ıslatma sen sakın.yanına dondurmayla güzel oluyor

Bende yaptım aynısını ıslatmamıştım aynı gün kıtırdı ama bir sonraki gün tam kıvamında olmuştu kedi dili, bence geceden yapıp hiç ıslatmayın ertesi güne gayet güzel oluyor.

ZEYTıNYAĞLI PATLICAN YEMEĞı

• 4 adet kemer patlıcan (uzun ince patlıcanlar)
  • 1 büyük baş kuru soğan ( küp doğranmış )
  • 2 adet yeşil sivri biber (biraz acı olursa daha güzel oluyor) ( küçük doğranmış )
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ yada sıvıyağ
  • tuz
  • 4 adet iri domates ( küp doğranmış )
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Patlıcanları ister alacalı ister tamamen soyup dörde bölün ve küpler halinde doğrayın, acısnın çıkması için soğuk tuzlu su olan derin bir kaseye koyun ve en az 15 dk. kadar bu suda bekletin

Geniş bir tencereye zeytinyağını ve soğanları ekleyin ve 5 dk. kadar kavurun

Yeşil biberleride küpler halinde doğrayıp soğanlara ilave edin

Hafif yumuşayana kadar kavurun.

Patlıcanları süzüp temiz suda bi kere duruladıktan sonra tencereye ilave edin.

Kabuklarını soyup küp doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp hiç karıştırmadan kendi suyu ile pişmeye bırakın

Patlıcanlar yumuşayınca bir kere yavaşca karıştırın ve salçayı çok az suda inceltip ilave edin

Patlıcanların renkleri dönüp pişince altını kapatın ve soğumaya bırakın

ıster sıcak ister soğuk olarak, yanında bir kase yoğurtla servis edin...

Afiyet Olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…