Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

GAZOZLU POĞAÇA

1 su bardağı oda ısısında sade gazoz ( ben maden suyu kullandım )
yarım su bardağı su
250 gr margarin (oda ısısında )
30 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un

ıçine: patates , baharat (istenirse ; peynir, mercimek , kıymalıda yapılabilir.)
Üzerine :
yumurta sarısı
çörek otu , susam

Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında margarin eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
MİLFÖYLÜ GÜL BÖREĞİ

1paket milföy
iç harcı istedğinize göre

bir adet milföyün köşelerini kesiyoruz malzeme konululacak yeri kesmiyoruz
iç malzemesini koyup
karşılıklı köşelerini birbirine kavuşturuyoruz
üstüne yumurtanın sarısını sürüp susamlıyoruz.

patlıcanlı pirzola tavuk but

6- adet patlıcan
5-6adet patates
6- adet domates
5 -adet sivri biber
pizola tavuk but
sarımsak
ve baharat
sıvı yağ

öncelikle patlıcanları pijama şeklinde soyuyoruz ve büyük büyük dilim şeklinde ayırıyoruz 1 su bardağı sıvı yağ ile harmanlıyoruz patlıcanlar yağı çekecek yoksa kuruyor sonra patatesleride kalın kalın dilimliyoruz onlarıda patlıcanlarla yağlıyoruz tepsiye diziyoruz...
sonra kekik tuz k.biber kırmızı pul biber atıp harmanlıyoruz ve tepsiye dizioruz üzerine domates sarımsak ve biberleler şekillendirioruz

çok yağladığımız için patlıcanı patatesi üzerine su koymuyoruz ama isteğe bağlı isterseniz bir yemek kasesine 1 yemek kaşığı yağ bir yemek kaşığı salça ve sıcak suyu karıştırıp üzerine döke bilirsiniz ama ben misafire yaptığımda yapıorum eşim sevmediği için birde 200 derecede pişirioruz ama 1 bucuk saat filan pişiriorum ben ama ilk yarım saat tepsinin üzerinee alüminyum folyo ile kapatıorum sonra yarım saat sonra açıorum 1 saatte öle pişiriorum...

brokoli tatlım ellerine sağlık, kız ne güzel yapmışsın öle karnım acıktı gecenin bi vakti ya...

cnm kaç derecede ne kadar pişicek, su ilavesi olacakmı onlarıda yazarmısın, herkes tam olarak nasıl yapılcağını bilemeyebilir, bi de arada çevirmek falan gerekiyormu onuda yazsana tatlım, biliyosun yeni yemek yapmaya başlayanlar için bunları bilmek çok zor oluyo...kaydirigubbakcemile3

ooohhhhh ne kadan güzel oldu burası kızlar valla, ne güzel yemek tariflerimiz oluyo valla, çok güzel, çok iştah açıcı...

tatlım ellerine sağlık çok güzel görünüyor bunu hemen yapmalıyım. yalnız o şekli vermek için yapılışını ayrıntılı anlatsan. ben anlamadım valla birşey

offff enfesss görünüyor bu yaa. fırında pişen yemeklere bayılırım. canım nalanında dediği gibi ayrıntılı anlatsan. kaç derecede pişio ne kadar sürede pişer. ona göre hafta içi yaa sonu yaparız. vakit çalışanlar için önemli malum. bide su dökücezmi üstüne. kurumazmı böyle

ayyy canım arkdaşlarım haklısınız valla k.bakmayın sanki önemsemeden yazmış gibi olmuşum ama inanın bebişle anca vakit buluyorum kolayıma gelince hemen yazıyorumki işinize yararmı diee şimdi de nalancımın domates çorbası varya tel şehriyeli onun tarifini almak için girdim ama inanın yarın boşum ozmn saati filan yazacağım size k.bakmayın lütfen

Son düzenleme:
yaren seninde ellerine sağlık cnm, mamalar çok güzel görünüyo valla...

sağol canım beyendiğine sevindim zemuszemus

tatlım ellerine sağlık çok güzel görünüyor bunu hemen yapmalıyım. yalnız o şekli vermek için yapılışını ayrıntılı anlatsan. ben anlamadım valla birşey

tşkler canımmm.. hemen dene gerçekten çok leziz oluyor. milföy ama böyle yapınca tadı bana daha güzel geliyor nedense -tatlicadiarzu-
bu sitede görmüştüm tarifi. şekilleri nasıl yapıldığı bu resımde güzel anlatılmış.buyrunnnnnnnnn

sizde pasta börek kek gibi şeylerin tarifini yazın.bayanssulusmile değişik şeyler denemek istiyorum.
resimli olunca daha bi güsel oluyoor kaydirigubbakcemile2

saol brokoli böle daha ii olmuş, şimdi herkes daha net anlar bu tarifi, bide fırın kağıdı kullanmışsın tepsinin dibine galiba, eğer önemli bi noktaysa onuda eklermisin...

son günlerde ihmal ettim burayı biliyorum ama en yakın zamanda yeni tarifler ekleyeceğim kızlar, şu ev işlerimi bi halledeyimde...

saol brokoli böle daha ii olmuş, şimdi herkes daha net anlar bu tarifi, bide fırın kağıdı kullanmışsın tepsinin dibine galiba, eğer önemli bi noktaysa onuda eklermisin...
önemli deil diye yazmadım cnm mesela kayınvalidem annem filan hiç kullanmaz ama ben tepsi yıkamaktan nefret ettiğim için hem kullanıorum

ayyy nekadan güzel olmuş canım şekli bunun yaaa kaydirigubbakcemile2 hafta sonu yapmalıyım bunuuuu. istediğim köşeden başlyabilirim dimi sarmaya. önemi var mı onunda.

ayyy nekadan güzel olmuş canım şekli bunun yaaa kaydirigubbakcemile2 hafta sonu yapmalıyım bunuuuu. istediğim köşeden başlyabilirim dimi sarmaya. önemi var mı onunda.

karşılıklı köşeleri birleştiriyosun canım ..
yap yaap çıtır çıtırrr afiyet olsunnnn opuyorumnanaktan

bende denedim şuan pişiolar bakalım nasıl olacak tarif için tşklerr cnm

FIRINDA SULU TAVUK YEMEĞı

• yarım kilo kadar fileto tavuk göğüs eti ( kibrit çöpü gibi uzunlamasına kesilecek )
  • 1 adet piyaz doğranmış soğan
  • 2 adet patates ( elma dilimi şeklinde dilimlenecek =
  • 2 adet kabak ( ortadan kesilip her yarı 3 ince uzun parçaya bölünecek ve onlarda ortadan kesilecek )
  • 2 adet çarliston biber ( ortadan kesilmiş ve çekirdekleri çıkartılmış sonra tekrar ortadan kesilcek )
  • 4 adet sarımsak ( bütün olarak kullanılacak )
  • 2 adet orta boy domates ( kabuğu soyulup kalın dilimler halinde doğranacak )
  • 2 tatlı ka. kekik
  • 1/2 tatlı ka. kimyon
  • 1 çay ka. köri
  • 1/2 çay ka. karabiber
  • 1/2 çay ka. kırmızı toz biber
  • 1-2 tatlı ka. kadar tuz
  • 1/2 yemek ka. domates yada biber salçası
  • 1-2 yemek ka. sıvıyağ
  • 1 tatlı ka. limon suyu
  • 1 tatlı ka. toz şeker

Yapılışı:

Fırın tepsisini hafif yağlayıp piyazlık soğanları içine serpiştir

Bütün malzemeleri doğra ve genişce bi kabın içinde iyice harmanla

Tabanına soğanları serptiğiniz fırın tepsisine malzemeyi iyice yay ve üzerine çıkacak kadar kaynamış su koy

Üzerini folyoyla kapat ve önceden ısıtılmış 220 C fırında yaklaşık 30 - 45 dk. arası malzemeler yumuşayana kadar pişir

Frından çıkar ve 10 dk. demlendirip servis yap...

Acayip doyurucu bi yemek oldu kızlar, tamam biraz uydurma ama olsun çok güzeldi valla ben çok beğendim, isterseniz içine havuç, konserve bezelye, mısır, halka şeklinde doğranmış kırmızı dolmalık biber, garnitür gibi farklı malzemelerde ekleyebilirsiniz, hem pratik hemide lezzetli bi yemek oluyo....

Afiyet Olsun...

Bende de tavuk fleto vardı akşama yapayım bari bir tek kabak koymam çünkü eşim sevmiyorboshayallersmile
Eline sağlık çok güzel görünüyor sadece buzdolabından çıktığı için soğuk görünüyor o kadar sempatiksalakcinni

dün fırından çıkartınca çekecektim, ama maalesef bitik durumda olduğum için unuttum gitti valla, çok güzel görünüyordu aslında, eşim zaten ilk görüntüsüne hayran kaldı, neyse allahtan bitmeden çekip koydum bugünde unutuyordum nerdeyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…