nalan mercimek koftesini köriyle hic denemedim..
tavuk icin kullaniyorum sadece.. bi deniyeyim ben de.. ilk defa duydum
nalan tavuk yemegı cok guzel duruyo mutlaka yapacam canım cektı mercımeklı koftenın tarıfını alıyım umarm senın yaptıgın gıbı kıvamında olur teskler tarıfler ıcın canım ellerıne saglık
bende denedim şuan pişiolar bakalım nasıl olacak tarif için tşklerr cnm
mutlaka dene bu benim keşfim ve harika bi lezzet oluyo, herkes çok beğeniyo, hep soruyolar zaten bunun içinde ne var böle die...
bugün yeniden yapacağım eşime kalmadı dün peynirli yapmıştım bugün kaşar sosisli filan deneyim diorum bende bayıldım çok güsel oluyor saol cnmohh ellerine sağlık canım . afiyet olsunn . umarım çok güsel olmuşlardırr opuyorumnanaktan
MERCİMEK KÖFTESİ
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1-2 tatlı ka. tuz
- 2 çay ka. pul biber
- 3 çay ka. kimyon
- 2 çay ka. köri
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet maydonoz
- 1-2 yemek ka. salça
- 2 yemek ka. sana + 2 yemek ka. sıvıyağ
- 1 adet orta boy kuru soğan ( küp doğranmış )
Yapılışı:
Mercimekleri ve suyu bi tencereye alalım, kaynadıktan sonra altını iyice kısalım ve mercimek suyu iyice çekip üzeri göz göz olana kadar pişirelim
Burda dikkat etmeniz gereken nokta çok önemli, kaşıkla karıştırdığınızda tencerede hiç su kalmamış olmalı ve bulamaç gibi bi kıvam almalı mercimekler
Mercimek suyunu çektikten sonra altını kapatın ve hemen içine 1 su bardağı bulguru ekleyin, bulgur ve mercimek iyice özdeşleşene kadar kaşıkla iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar kapağını hiç açmadan dinlendirin
Başka bir tencereye sıvıyağ, sanayağ ve soğanı alalım ve soğan pembeleşene kadar iyice kavuralım
Soğan kavrulduktan sonra salçayıda ilave edip bi kaç kez de onu çevirelim
Taze soğanların yeşil kısımlarını ve maydonozları ince ince doğrayalım
20 dk. sonra mercimeğim kapağını açalım ve salçalı soğanı, taze soğan ve maydonozu ve baharatları ekleyip iyice yoğurup harcı birbirine yedirelim
Tuzunu kontrol edelim eğer azsa ilave edelim ve tekrar yoğuralım
İstediğimiz şekli verip tabağa dizelim ve afiyetle yiyelim....
Tarifteki sanayağ ve sıvıyağ mutlaka kullanılacak yani sanayağ yerinede sıvıyağ koyarım demeyin sanayağ mercimek köftesini toplayacak, mercimeklerin suyunu iyice çekmesi çok önemli eğer suyunu iyice çekmesi cıvık bi harç olur, miktarlarda değişiklik yapmayın aynen uygulayın kızlar yoksa mercimek köfteniz tutmaz, hadi kolay gelsin....
Afiyet Olsun....
nalan mercimek koftesini yaptim. ben sevdim, kocisim de sevdi zaten normalde de cok sever. begendi ama oncekiler sanki daha guzeldi dedi kafamçokkarıştı
yogun baharat pek sevmiyo.. bence cok da hos olmustu halbu ki cokacimcoook
zevke kalmis baharat meselesi ama ben bi dahakine gene eklicem köri belki daha az
Dün akşam Nalanın tavuğunu yapmak için eve gittim fakat ani bir karar değişikliği sonucunda bende uydurma bir yemek yaptım.
Tarifi şimdi yazayımda resmini akşama eklerim artık.
çok teşekkür ederim canım olumunekankayizsmile
köri lisini hiç yememiştim bakim nasıl olucak hafta sonu yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?