Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

Karnıyarık

Malzemeler

4-5 adet orta boy patlıcan

300 gr kıyma

1 soğan

3-4 diş sarımsak

2 domates

2 küçük sivri biber

1/4 bağ maydanoz

1/2 yemek kaşığı biber salçası

1/2 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber, pul biber, tuz

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 30 dk bekletelim. Yıkayıp kuruladıktan sonra çok az sıvı yağ ile yağlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim fırında çevire çevire kızartalım.
Soğanları sarımsakları ve sivri biberi küçük küçük doğrayıp yağda kavularım kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim rendelenmiş domatesi ekleyelim 5 dk daha kavuralım salçaları ve baharatları ekleyip bir 5 dk daha kavuralım. Fırında kızarttığımız patlıcanların içlerine kıymalı harcı doldurup bir su bardağı sıcak suyu fırın kabıza koyalım 180 derece 20 - 25 dakika pişirelim.
Ben üzerine kaşar peynir dilimini koyup üzeri kızarana kadar fırında tutuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
ellerine sağlık Fınfıkcım ne kadar güzel görünüyo öle, yemede yanında yat valla...benimde cnm çekti haftaya bende yapıcam..

bugün yeniden yapacağım eşime kalmadı dün peynirli yapmıştım bugün kaşar sosisli filan deneyim diorum bende bayıldım çok güsel oluyor saol cnm

afiyet olsunn canımm :1hug:
bende pazar günü kavaltıya yapim bari . benim eşimde çok seviyor böyle yapınca.opuyorumnanaktan

Brownie

Malzemeler

* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı kakao
* 3 adet yumurta
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket kabartmatozu
* 1 paket vanilya

Hazırlanışı

1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
2. Yağ ilave edilir.
3. Süt eklenir.
4. Kakao ve vanilya katılıp, çırpılır.
5. Kakaolu karışımdan 2 su bardağı bir kenara ayrılır.
6. Kalan karışıma un ve kabartma tozu karıştırılır.
7. Yağlanan kalıba hamur konulur.
8. Mikrodalga fırında 650 watt’ta 8 dakikada brownie pişirilir.
Normal fırına atılacaksa 175 derecede 15-20 dk pişirilir.
9. Kek sıcakken kesilip ayrılan kakaolu karışım üzerine dökülür.

sıcakken denemenizi tavsiye ediyorum. şekerini biraz az koyup hamura bal da ekleyebilirsiniz. bu da benim sırrımdır

Son düzenleme:
bijoux,
şimdi denemeye gidiyorum çok kolay görünüyoooor... resim ekleriiim

çok teşekkürler mükemmel oldu . yedim tadıda süper.

moelleux ou chocalat

benim gibi cikolata canavarlari icin birebir. bijouxnun kekinden sonra aklima geldi...

250 gr cikolata. tatli icin ozel aliyorum ben ama bitter kullanabilirsiniz.
125 gr tere yagi
100 gr seker
80 gr un
15 gr nisasta
6 yumurta
biraz tere yagi tekrardan

olcudeki sekerden bir iki yemek kasigi kadar ayriliyor. seker ve yumurtalar beyazlayana kadar iyice mikserle cirpiliyor. cikolata ban mari usulu eritilirken icine ayriyeten ayrilan tere yagi eklenecek. onlar guzel bir karistiliyor. cikolatanin icine ayirdigimiz az miktardaki seker ekleniyor. nisasta ve un ekleniyor ve karistiriliyor. en sonunda yumurta ve seker karisimi ekleniyor. iyice tekrardan karistirdiktan sonra kucuk yuvarlak kaliplara dokuluyor.
8 dakika onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirildikten sonra sicak servis ediliyor. soguyunca icinden cikolata akmayabilir.

ingiliz sosu veya vanilyali dondurmayla servis yapilabilir.
yogun bir cikolata tadi oldugu icin vanilyali dondurma onu bastirarak mukemmel bir lezzet birakiyor..

bende denemek istiyorum microdalgada hiç bişey pişirmemiştim bugune kadar sadece ısıtma için kullanıyoruz. nasıl bir tepsi kullanıyorsun malum fırın kucuk.

Peynirli Poğaça

1 küçük yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ (zeytinyağ kullandım)
125 gr. margarin (tereyağ kullandım)
150 gr. beyaz peynir
1/2 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (1 tanesinin sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
1 kahve kaşığı karbonat (karbonatın kokmaması için elma sirkesi döküyorum üzerine 1 tatlı kaşığı)
Maydanoz, dereotu
4 su bardağı un
Üzeri için arzuya göre çörekotu veya susam.

1. Yoğurt, sıvıyağ, margarin karıştırılır.
2. Beyaz peynir, tuz ve yumurtalar ilave edilir karıştırılır.
3. Karbonat ve sirke ilave edilir karıştırılır.
4. Maydanoz dereotu ve un ilave edilir yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur.
5. Küçük parçalar koparılarak yuvarlanır tepsiye dizilir.
6. Üzerine çörekotu katılmış yumurta sarısı fırçayla sürülür.
7. 180C'lik fırında 35dk. kadar üzeri kızarına kadar pişirilir.

Afiyet olsuuun!

ayyy ne kadanda guzel duruyo cok canim cektiiiii bende yapacam ama yarin bugun disari cikacam insaallah bole guzel durur

oyyy çok güzel olmuş bunlar yaaa.yerim ben onu yerimmmmsempatiksalakcinni

Ay yapmıyım dıyorum dayanamıyorum ben de Üzümlü çörek yaptım, sbh kahvaltıda kaymak balla ya da reçelle fln da guzel oluyo çayın yanına da guzel oluyo..

Üzümlü Çörek
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 yumurta
0.75 su bardağı süt
En başından fırını 200 derceye ayarlıyoruz.

Un tuz kabartma tozu ve tereyagını yoguruyoruz ekmek kırıntısı gıbı oluyo sonunda.

Şeker kuru üzümyumurta ve sütü de ekleyip hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz.

Bu hamurdan cevızden daha buyukce toplar alıp pişirme kagıdına yerlestırıyoruz.

En son uzerıne bı tane yumurtayı cırpıp fırcayla suruyoruz.

10 - 15 dk arası zevkımıze gore pısırıp fırından cıkartıyoruz.

Afiet olsun.

cnm çok lezzetli gözüküyolar.eline sağlık.buarda dikkatimi çekti senin mutfakla benm mutfağın tezgah duvarı aynı gibi.gerçi çok gerksz bişeydedim ama neyse :)))))))

e canım anladım onları dedıgını, kucucuk yerden nası gordun dıorum ben de bı gıdımcık gorunuo sadece diye :) istemedıysen nıye yaptırdın ıstedıgın bısıyı yaptırsaydın..

e canım anladım onları dedıgını, kucucuk yerden nası gordun dıorum ben de bı gıdımcık gorunuo sadece diye :) istemedıysen nıye yaptırdın ıstedıgın bısıyı yaptırsaydın..

ben taşlar ufak olunca arlarını temizlemek zor olur diye istememiştim.eşimin amcası eşimle birlikte mütaitlik yapıyolar bu oturdğum evde yaptıkları bi bina.inşşat malzemelerini anlaşarak bi firmadan alıyolarmış.dolayısılya önceden anlaşmalı olduğu için değiştiremedim.:))))rengi bilem aynı kahvenin bütün tonları :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…